Bitcoin-pris i dag: Guide til BTC / USD-valutakursværdi

Contents

Live realtids Bitcoin-pris i BTC / USD-valutakursværdi

Det mest stillede spørgsmål i dagens cryptocurrency-økosystem er: hvad er prisen på Bitcoin.

Denne bitcoin-prisvejledning er opdelt i fire store analyser for at forstå, hvordan BTC / USD-valutakursen fungerer. Først er live-realtids BTC-prisdiagrammet ovenfor efterfulgt af disse tre kernekomponenter:

 • hvad bitcoin-valutakursen betyder (hvordan prisformlen for BTC i USD opdateres)
 • mest populære økonomiske kryptomarkedsfaktorer, der driver prisen på bitcoin op (eller ned)
 • historisk bitcoin-tidslinje for begivenheder med kronologiske datoer og BTC i USD-nyheder

Hvad betyder Bitcoin (BTC) -prisens USD-valutakurs?

Når vi ser på bitcoin-diagramanalysen af ​​den sidste måneds pris i bitcoin, er det ekstremt vigtigt at kende det indlysende, idet valutakurser spiller en afgørende rolle i valutahandel.

Men nogle mennesker forstår måske ikke fuldt ud, hvordan valutakurser fungerer. I dag forklarer vi alt hvad du behøver at vide om, hvordan bitcoin-valutakurser fungerer, og hvordan prisen på bitcoin bestemmes.

Bitcoin-netværket har kørt i næsten 4.000 dage (17. december 2019 for at være nøjagtigt) siden open source peer to peer BTC blockchain-software begyndte.

For et årti siden var en bitcoin mindre end en krone værd. I dag er en bitcoin værd omkring $ 10.000 og har en højeste tid på lige under $ 19.900 BTC / USD. Det er klart, at bitcoins valutakurs har svinget vildt gennem årene, da volatiliteten endda ikke har set en, ikke to, men tre forskellige 80% ulemper fra tidligere diagramhøjder.

De mest krævende spørgsmål, vi vil give svar på, er følgende:

 • Hvordan beregnes en valutakurs som BTC / USD?
 • Hvilke typer faktorer går ind i valutakursen?
 • Hvorfor ændrer valutakurserne sig?
 • Hvad får bitcoins valutakurs til at svinge vildt med volatilitet?
 • Hvad der afgør, om bitcoins valutakurs går op eller ned?
 • Hvem sætter bitcoins valutakurs og dens USD-beregning?
 • Hvorfor er nogle fiat-valutakurser faste, mens andre flyder?
 • hvad var historiens pris for bitcoin fra 2009 til 2019?
 • hvad er bitcoin-valutakursværdien gevinster og tab måned for måned, år for år?
 • hvad er de mest almindelige spørgsmål om prisen på bitcoin målt i USD-værdi?

Vi håber, at kryptokurrency-samfundet er klar til denne enestående bitcoin-prisvejledning.

Her er en simpel bitcoin-pris til USD-konverteringsberegner samt en nem måde at veksle BTC til USD.

Hvad er en valutakurs? Hvordan fungerer BTC i USD-udvekslingsværdier?

Uanset om vi taler om kryptokurrency-valutakurser eller fiat-valutakurser, fungerer valutakurser alle stort set på samme måde.

En valutakurs er simpelthen en måde at udtrykke en valutas værdi til en anden. Det fortæller dig, hvor meget din valuta er værd i en fremmed valuta.

Den nuværende valutakurs mellem den amerikanske dollar (USD) og den canadiske dollar (CAD) er for eksempel ca. $ 1 USD = $ 1,30 CAD. Det betyder, at din 1 USD svarer til $ 1,30 CAD.

Du kan også udtrykke valutakurser på den modsatte måde. Du kan sige $ 1 CAD = $ 0,76 USD. Hvis du bytter CAD til USD, skal du betale $ 1 CAD for at modtage $ 0,76 USD til gengæld.

Fra november 2019 er valutakursen mellem bitcoin og USD ca. 1 BTC = $ 9.400 USD.

For at hjælpe dig med at forstå valutakurser kan det hjælpe at tænke på en valutakurs som den pris, du skal betale i din valuta for at købe en anden valuta. Hvis for eksempel BTC / USD-valutakursen er 10.000,00, betyder det, at det koster $ 10.000 USD at købe 1 BTC. Vekselkursen viser altid, hvor meget af den anden valuta (USD) du har brug for for at købe en enhed af den første valuta (BTC).

Sådan fungerer valutakurspar

hvad er bitcoin-valutakursen?

Nogle gange ser vi også valutakurser udtrykt som et par. Et valutapar er et pristilbud på valutakursen for to forskellige valutaer, der handles på valutamarkeder (forex) eller kryptovaluta.

Når en ordre afgives for et valutapar, købes den første noterede valuta eller basisvaluta, mens den anden noterede valuta i parret – citatvalutaen – sælges.

EUR / USD-valutaparet er det mest likvide valutapar i verden. Med dette par sælger den ene part EUR for USD, mens den anden part køber EUR for USD.

Nogle gange udtrykkes valutapar således: EUR / USD = 1.200. Dette betyder, at du kan sælge den første valuta (EUR) til at modtage den anden valuta (USD) i det anførte beløb. Du kan sælge 1 EUR for $ 1,2 USD.

Der er lige så mange valutapar som der er valutaer i verden. Fra større valutapar som USD og JPY til mindre valutapar som den nordmakedoniske denar (MKD) og albansk Lek (ALL), er der ingen grænse for antallet af valutaer, du kan købe og sælge i dag.

Hvor kommer valutakurser fra?

Hvor kommer valutakurser fra?

De fleste udenlandske valutaer og kryptovalutaer handles 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Over $ 5 billioner af fiat-valuta skifter hænder hver dag over hele verden.

Vi ser på disse transaktioner for at bestemme den aktuelle valutakurs. Hvor meget betalte nogen bare for at købe USD med BTC? Hvor meget betalte nogen i CAD for at købe USD?

Priserne ændrer sig konstant med alle valutaer. Mexicanske pesos handles for eksempel konstant med amerikanske dollars. Euro byttes konstant mod russiske rubler. Disse valutatransaktioner forekommer konstant, og disse transaktioner bestemmer valutakursen.

Faste versus flydende valutakurser

De fleste større verdensvalutaer bruger en flydende valutakurs. Valutakursen ændres når som helst på grund af udbud og efterspørgsel. Nogle lande bruger dog faste valutakurser. Valutakurserne for disse valutaer kan ikke ændres. Satsen er fast eller knyttet til noget.

Under en flydende valutakurs kan et ubegrænset antal faktorer påvirke valutakurserne. Da Det Forenede Kongerige for eksempel stemte for at forlade Den Europæiske Union, faldt værdien af ​​det britiske pund (GBP) i forhold til Euro, US Dollar og andre større verdensvalutaer.

Valutakurser kan påvirkes af utallige faktorer, hvorfor de fleste valutakurser svinger hele dagen.

Visse lande har dog ikke flydende valutakurser. De har faste valutakurser. Disse lande vil knytte deres valuta til den amerikanske dollar eller en lignende stabil valuta og opretholde disse kurser over en lang periode.

Saudiarabiske Riyal har for eksempel en fast valutakurs. Det ændres kun i værdi, når regeringen beslutter at ændre sin værdi.

Kina havde i mellemtiden et lignende system i lang tid med Yuan. Værdien af ​​yuanen blev holdt kunstigt lav over for den amerikanske dollar for at gøre kinesiske varer mere attraktive for eksportører. I dag er Kina flyttet væk fra dette system, skønt Yuan stadig ikke har lov til at flyde fuldt ud. I stedet får Yuan lov til at bevæge sig inden for et lille bånd.

Kontrollerer regeringer eller centralbanker valutakurser?

Kontrollerer regeringer eller centralbanker valutakurser?

De fleste større lande bruger i dag fleksible eller flydende valutakurser. Den amerikanske regering kan for eksempel ikke ændre USD-kursen direkte med andre fiat-valutaer. Valutakursen flyder med vilje.

De fleste centralbanker ændrer ikke direkte valutakurser. Centralbanker kan dog udstede politikker for indirekte at påvirke valutakurser på lang sigt.

Centralbanker kan f.eks. Tilpasse renten og påvirke inflationen, som begge kan påvirke valutakursværdien af ​​en valuta i forhold til de globale valutaer.

Nogle regeringer kontrollerer direkte valutakurser

Nogle regeringer kontrollerer direkte valutakurser

De fleste nationale regeringer blander sig ikke direkte i valutakurser. Imidlertid har regeringer i visse lande direkte indflydelse på valutakurser.

Den saudiarabiske Riyal svinger for eksempel sjældent mod globale valutaer, fordi den saudiske regering bruger en fast valutakurs. Denne valutakurs ændres kun, når regeringen beslutter at ændre den.

I mellemtiden havde den kinesiske yuan en fast valutakurs i årtier, skønt den kinesiske regering nu overgår til en fleksibel valutakurs. I dag ændres Yuans valutakurs sjældnere end valutaer med en fleksibel valutakurs, men den ændres oftere end valutaer med en fast valutakurs.

Når en regering opretholder en fast valutakurs, er denne valutakurs normalt knyttet til den amerikanske dollar. Nogle lande – som f.eks.Singapore – knytter værdien af ​​deres valuta til en kurv af aktiver, inklusive US-dollar og andre større valutaer eller globale aktiver.

Hvad påvirker en valutas valutakurs?

Alle valutakurser er påvirket af levere og efterspørgsel – inklusive valutakursen for bitcoin, den amerikanske dollar og andre valutaer.

Hvor meget er folk villige til at betale for en bitcoin? Hvor mange bitcoins er tilgængelige? Baseret på svarene på disse to spørgsmål vil prisen på bitcoin stige eller falde.

Naturligvis er udbud og efterspørgsel nøje forbundet med tusinder af forskellige faktorer.

i den traditionelle valutaverden påvirker tre faktorer valutakursen:

Rente: De fleste lande har en centralbank, der betaler en rentesats. En højere rente gør valutaen mere værdifuld, fordi investorer ønsker at investere i dette land ved at udnytte høje renter ved at skifte deres penge til landets valuta. Investorer bytter deres valuta til den valuta, der betaler højere renter, og gemmer den derefter i landets bank for at drage fordel af de høje renter.

Pengemængde: De fleste centralbanker kontrollerer også pengemængden. United States Bureau of Gravering and Printing, for eksempel, udskriver 38 millioner sedler om dagen med en pålydende værdi på omkring $ 541 millioner. Når der udskrives flere penge, svækker det værdien af ​​pengene i omløb. Der er for mange penge, der jagter for få varer og tjenester. Folk, der holder penge, byder op på priserne på varer og tjenester og skaber inflation. Hvis der udskrives alt for mange penge, ser vi hyperinflation – ligesom hvad vi så i 1920’ernes Tyskland eller det moderne Zimbabwe.

Økonomisk vækst og finansiel stabilitet: Et land med en stærk, voksende økonomi vil tiltrække investorer. Disse investorer vil købe landets varer og tjenester. De er nødt til at købe landets valuta for at gøre det, hvilket får prisen på denne valuta til at stige. I modsætning hertil, hvis landets økonomiske vækst og finansielle stabilitet svækkes, vil investorer ønske at sælge deres aktiver, hvilket skaber et nedadgående pres på valutaen og får priserne til at falde.

Alle disse tre faktorer har en betydelig indvirkning på Fiat-valutapriser. Dernæst ser vi på, hvordan visse faktorer påvirker prisen på bitcoin.

Hvad påvirker kryptokurserne?

Hvad påvirker kryptokurserne?

Alle ovenstående faktorer spiller en afgørende rolle i valutakurser på fiatvalutamarkeder. Men hvad med kryptomarkeder?

På kryptomarkeder styres valutakurser primært af de samme to brede faktorer: udbud og efterspørgsel.

Levere: Hvor mange poletter kan købes? Hvor hurtigt vokser udbuddet hvert år? Hvor mange poletter er låst? Hvor mange poletter er tilgængelige via børser eller i offentlighedens hænder?

Efterspørgsel: Hvor meget er nogen villige til at betale for hvert token? Hvor dårligt ønsker folk at købe et bestemt token? Hvilke typer attraktive funktioner har valutaen, som ingen andre valutaer har?

Når efterspørgsel og udbud er ens, forbliver en kryptovalutas værdi lig. Når efterspørgslen overstiger udbuddet, stiger priserne i mellemtiden. Vi har set dette med bitcoin i løbet af det sidste årti: bitcoin har en fast forsyning på 21 millioner med et faldende antal tokens frigivet med jævne mellemrum. Da efterspørgslen er steget efter bitcoin, og udbuddet er den samme, er prisen pr. Bitcoin uundgåeligt steget.

Selvfølgelig består udbud og efterspørgsel selv af tusinder af forskellige faktorer.

En kryptovaluta med et stærkt udviklerfællesskab, stor app-support og masser af hype vil for eksempel have stor efterspørgsel. Tusinder af faktorer kan påvirke efterspørgslen.

Hvordan fungerer Bitcoins valutakurs?

Hvordan fungerer Bitcoins valutakurs?

Bitcoins valutakurs fungerer på en anden måde end traditionelle nationale valutaer.

Sikker på, at bitcoins valutakurs er påvirket af nogle af de samme faktorer.

Det pengemængde (eller samlet forsyning) af bitcoin spiller en rolle, for eksempel som inflationsrate (emissionsrate eller blokbelønning) af bitcoin.

I modsætning til med nationale valutaer påvirkes bitcoins valutakurs imidlertid ikke af nogen specifik national økonomi. Et lands centralbank kan for eksempel ikke ændre sin rente for at påvirke bitcoin-valutakursen. Der er ingen bitcoin-centralbank, der kan vælge at frigive flere bitcoins.

Bitcoins valutakurs er heller ikke rigtig påvirket af økonomiske cyklusser. Et lands kvartalsvise BNP-vækst påvirker ikke bitcoin, heller ikke de naturlige recessions- og inflationscyklusser.

Ovenfor talte vi om, hvordan to enkle faktorer påvirker enhver valutakurs i verden: udbud og efterspørgsel. Ligesom fiat-valutaer er kryptovalutakurserne påvirket af tusinder af underfaktorer, der udgør udbud og efterspørgsel.

Hvilke lande har faste valutakurser? Er de gode eller dårlige?

Hvilke lande har faste valutakurser? Er de gode eller dårlige?

Nogle mener, at det er en god idé at kontrollere en valutakurs. Det fungerede åbenbart godt for Kina og Saudi-Arabien i løbet af de sidste par årtier.

Når de fleste mennesker hører om en fast valutakurs, tænker de på den kinesiske yuan og saudiarabiske Riyal.

Du kan dog blive overrasket over at høre, at USA og de fleste større lande havde en fast valutakurs i det meste af sidste århundrede.

I løbet af 1800’erne og 1900’erne akkumulerede USA gradvist det meste af verdens forsyning med guld. Den amerikanske regering fastsatte prisen på guld til $ 20,67 en ounce med Gold Standard Act of 1900.

Denne pris ville være den samme indtil 1934, når Gold Reserve Act forbød privat ejerskab af guld og bemyndigede præsident Franklin Delano Roosevelt til at devaluere den amerikanske dollar. I løbet af natten steg regeringen prisen på guld fra $ 20,67 pr. Ounce til $ 35 pr. Ounce. Dollaren blev devalueret med 60%, skønt værdien af ​​regeringens guldreserver steg i værdi fra 0,033 milliarder dollars til 7,348 milliarder dollar natten over.

De fleste andre virksomheder anerkendte værdien af ​​en stabil valuta, og USA blev hurtigt en global supermagt. I 1944 underskrev de fleste lande i verden Bretton Woods-aftalen og accepterede derved at knytte deres valutaer til den amerikanske dollar.

Denne guldstandard varede helt indtil 1971, da præsident Nixon fjernede den amerikanske dollar fra guldstandarden. Fra dette tidspunkt har den amerikanske dollar opretholdt en flydende eller fleksibel valutakurs.

Fordele og ulemper ved en fast valutakurs

Fordele og ulemper ved en fast valutakurs

Uanset om det handler om fiat-valutaer eller kryptokurver, kan faste valutakurser være gode eller dårlige. Nogle af fordele og ulemper ved en fast valutakurs inkluderer:

Fordele

Stabilitet: Den første og vigtigste fordel ved en fast valutakurs er, at den kan skabe stabilitet. Investorer ved, hvad en valuta er værd. De kan investere i et land og vide, at investeringen ikke vil svinge meget på grund af valutaværdiansættelse.

Mindre lande drager fordel af styrken i stærkere lande: Flere lande knytter deres valuta til den amerikanske dollar end nogen anden valuta i verden. Hvorfor? Nå, De Forenede Stater har en stærk og diversificeret økonomi. Når den amerikanske dollar vokser, kan ethvert land, der bruger den amerikanske dollar, indirekte drage fordel af denne vækst. Hvis din fiat-valuta er knyttet til den amerikanske dollar, og den amerikanske dollar stiger i værdi, stiger din fiat-valuta også i værdi.

Ulemper

Faste valutakurser er dyre at opretholde: De fleste regeringer opretholder en fast valutakurs ved at opretholde store udenlandske valutareserver. For et land så stort som Kina er der brug for enorme valutareserver for at holde valutaen stabil. Disse reserver er dyre at vedligeholde.

Gør et land til et mål for spekulanter: Fastsættelse af en valutakurs kan gøre et land til et mål for spekulanter. Spekulanter kan forkorte valutaen og kunstigt køre ned på valutaen. Centralbanken skal konvertere sin udenlandske valuta for at støtte sin valutas værdi. Hvis centralbanken ikke har nok, bliver den nødt til at hæve renten og forårsage en recession. Vi så dette med det britiske pund i 1992, da George Soros fortsatte med at kortslutte pundet, indtil Storbritanniens centralbank opgav og lod pundet flyde. Vi så det også med Schweiz i 2015, da regeringen frigav den schweiziske franc fra sin pind til euroen.

Sorte markeder kan undergrave faste valutakurser: Regeringer forsøger ofte at gennemføre en fast valutakurs for at nyde ovennævnte fordele, kun for at mislykkes med den faktiske gennemførelse af den faste valutakurs. Vi har set dette ske i Venezuela og andre lande. Venezuelas regering har officielt knyttet sin valuta til den amerikanske dollar for at genvinde økonomisk stabilitet. Imidlertid er de fleste borgere privat villige til at acceptere en meget anden valutakurs gennem sorte markeder. Valutakursen på det sorte marked er meget forskellig fra den officielle valutakurs, hvilket underminerer regeringens forsøg på at skabe stabilitet.

Faste valutakurser i Crypto

Faste valutakurser i Crypto

Vi ser faste valutakurser i kryptoverdenen. De ses oftest med stablecoins.

Stablecoins er kryptokurver, der har en bevidst stabil værdi. Langt størstedelen af ​​stablecoins på markedet i dag er knyttet til den amerikanske dollar. De opretholder deres stabile værdi ved at holde 1: 1 amerikanske dollars kontante reserver.

Stablecoins som Gemini Dollar (GUSD) og Tether (USDT) fungerer på denne måde: disse virksomheder frigiver digitale tokens 1: 1 med deres kontantreserver. GUSD- og USDT-tokenholdere kan til enhver tid udveksle disse tokens til amerikanske dollars. Så længe du kan veksle 1 GUSD til 1 USD, vil 1 GUSD altid være 1 USD værd på markedet.

Nogle lande bruger løst faste valutakurser

Nogle lande bruger løst faste valutakurser

Nogle lande har skabt en unik løsning. De har skabt løse valutakurser. Disse valutakurser har et bestemt handelsbånd. Valutakursen tillades at flyde inden for dette bånd.

Målet med en løst fast valutakurs er at give valutaen tilpasningsevnen til en flydende valutakurs kombineret med stabiliteten af ​​en fast valutakurs. Når det er korrekt implementeret, kan det fungere ganske godt.

Der er tre store fiat-valutaer, der i øjeblikket bruger løst faste valutakurser:

Kina: Den kinesiske yuan (CNY) har et handelsbånd på 2% baseret på gårsdagens midtpunkt. Valutakursen får lov til at flyde inden for dette bånd, før regeringen tager skridt til at stabilisere valutakursen. Yuanen er fastgjort til en kurv med aktiver (som for det meste består af amerikanske dollars).

Singapore: Singapore Dollar (SGD) styres inden for et handelsbånd for at muliggøre en langsom stigning i værdi. Det er fastgjort til en kurv med aktiver.

Vietnam: Den vietnamesiske Dong (VND) har et handelsbånd på 2%, skønt regeringen periodisk nedvurderer valutaen ud over dette interval (som det skete i december 2016). Dong er knyttet til den amerikanske dollar.

Kryptovalutakurs kan ikke påvirkes af centralbanker

Kryptovalutakurs kan ikke påvirkes af centralbanker

Centralbanker og andre offentlige enheder har en vis indflydelse på fiat-valutakurser. Den amerikanske centralbank kan f.eks. Justere renterne for indirekte at påvirke valutakurserne.

En af de største fordele ved kryptokurrency er, at valutakurser ligger uden for domænet for regeringens beslutningstagning.

Bitcoin er verdens første ægte globale valuta. Det er ikke bundet til de økonomiske resultater i et enkelt land. En centralbank kan ikke på egen hånd påvirke prisen på bitcoin.

Hvis den amerikanske økonomi går ind i en recession, forventes værdien af ​​den amerikanske dollar at falde. Værdien af ​​bitcoin kan i mellemtiden muligvis ikke ændre sig i forhold til andre globale valutaer, fordi bitcoin ikke kun er knyttet til den amerikanske økonomi.

Kryptovalutakurser er ikke immune over for regeringens intervention

Kryptovalutakurser er ikke immune over for regeringens intervention

Selvfølgelig vil selv de mest hardcore kryptokurrencyfortalere indrømme, at der er en fejl med kryptokurver: regeringer kan stadig påvirke kryptokurrency-valutakurser på flere måder.

Regeringer kan have en Crypto Reserve Fund: Lad os sige, at den amerikanske regering vil kontrollere BTC / USD-valutakursen. De beslutter at købe 1 million BTC og holde det i en reservefond. Hvis BTC / USD-valutakursen begynder at blive for høj, sælger den amerikanske regering noget af denne fond, hvilket skaber salgspres på markederne og får priserne til at falde.

Regeringer kan forbyde eller begrænse krypto: Den kinesiske regering forbød mange aspekter af kryptohandel i 2017. Dette fik bitcoin-priserne til at falde, selvom effekten var kortvarig. Mange mennesker så dette som et positivt tegn: selv et land så stort og magtfuldt som Kina kan ikke på egen hånd påvirke bitcoins værdi på lang sigt. Tænk dog på, hvad der ville ske, hvis flere lande forbød bitcoin natten over. Hvad ville der ske, hvis EU pludselig ændrede den måde, den behandlede bitcoin på? Hvad sker der, hvis den amerikanske regering beslutter at forbyde bitcoin?

På grund af disse to ulemper kan regeringer stadig påvirke kryptokurserne på forskellige måder.

Samlet set er kryptokurrency-valutakurser dog stort set dikteret af to markedskræfter: udbud og efterspørgsel. Kryptovalutakurserne er ikke faste til nogen bestemt regering, og de er heller ikke knyttet til en bestemt værdi eller fiat-valuta. Dette er en enorm forskel mellem valutakurser for kryptovaluta og fiat.

Valutakurser og konverteringsspænd

Valutakurser og konverteringsspænd

På valutamarkeder for kryptokurrency og fiat er der aldrig kun en specifik valutakurs for kryptokurrency.

Sikker på, at BTC / USD-valutakursen kan være omkring 10.000,00, men det er usandsynligt, at du ser den nøjagtige valutakurs fra enhver børs og bank.

Når der er forskel på valutakurser, kaldes det konverteringsspændet. Konverteringsspændet er forskelligt fra den markedspris, som en erhvervsdrivende får.

En bank, valutaveksling eller kryptokurrencyudveksling markerer prisen, så de tjener overskud. Kreditkort, PayPal og andre pengeservices fungerer på samme måde.

Lad os sige, at USD / CAD-valutakursen er 1,30. Du rejser muligvis til USA og køber en ølkasse med dit CAD-kreditkort til $ 10 USD. Hvis du betalte en markedsrente, ville din samlede afgift være $ 13 CAD. I virkeligheden opkræver dit kreditkortselskab dog en ekstra valutakurs på f.eks. 2,5%. Prisen, du ser på dit kreditkort, er $ 13,25 CAD på grund af dette ekstra gebyr.

Banker, valutaudvekslinger og kryptovaluta-platforme opkræver konverteringsspænd for at dække deres servicegebyrer. Nogle opkræver ekstra gebyrer oven på dette, mens andre – som kreditkortselskaber – kun opkræver valutagebyrer.

Dernæst vil vi tale om de specifikke faktorer, der påvirker prisen på bitcoin, men først har vi et meget specielt diagram, der viser dig måned for måned opdeling af bitcoin prishandling.

BTC-pristabel gevinst / tab måned for måned, år for år

Bitcoin-Return-By-Month-medium-def

Klik for at forstørre: 2009-2019 Måned for måned Bitcoin-prisoversigt, der viser gevinster og tab

Her er en ekstra sød grafik lavet, der illustrerer hver måned af Bitcoins prisgevinster og -tab samt en oversigtsoversigt over, hvad alle disse tal repræsenterer.

De fleste mennesker ser på bitcoins pris som et kontinuerligt diagram. Bitcoin handles 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, over hele verden. Det følger ikke traditionelle cyklusser på det finansielle marked. Der er ingen kvartalsvise bitcoin-overskudsrapporter.

Du kan dog stadig hente visse oplysninger fra, hvordan bitcoin bevæger sig i hver måned. Her er et diagram over bitcoins prisbevægelser hver måned fra august 2010 (lanceringen af ​​den første bitcoin-valutakurs tracker) helt til oktober 2019.

Dataene blev samlet af Cane Island Alternative Advisors, et Texas-baseret kryptoanalysefirma med data indsamlet fra Coinmetrics.

Diagrammet ser ud som et rod, med få skelne mønstre. Her er dog nogle af de oplysninger, vi kan få fra diagrammet:

 • Bitcoin havde sin bedste måned i november 2013, da priserne steg 467,4% mellem 1. og 30. november
 • I gennemsnit oplever bitcoin sine største positive prisbevægelser i april (32,4% i gennemsnit) og maj (28,9% i gennemsnit), hvilket er betydeligt højere end nogen anden måned
 • August og september er de eneste måneder, hvor bitcoin havde en negativ gennemsnitsprisbevægelse med henholdsvis fald på 37,3% og 48,3%
 • Oktober og november har det næststørste gennemsnitsprisspring efter maj og juni, med spring på 20,1% i oktober og 26,9% i november i gennemsnit
 • I alt har bitcoin fået 1146,1% kumulativt i maj måned mellem 2011 og 2019, hvilket er en højere kumulativ stigning end nogen anden måned
 • Bitcoin har oplevet tilsvarende imponerende kumulative prisstigninger i alle måneder af maj (885,6%), november (752,6%) og oktober (523,3%)
 • Bitcoins største nogensinde prislængde nogensinde opstod i 2013, da bitcoins pris steg 5486,7% fra 1. januar til 31. december
 • Bitcoin har kun haft to negative år: i 2014 faldt bitcoin-prisen -57,6% fra starten til slutningen af ​​året; og i 2018 faldt bitcoins pris -70% fra starten til slutningen af ​​året
 • Bitcoin har haft to måneder, hvor prisen forblev helt neutral og ændrede sig i gennemsnit 0,0% fra den første til den sidste dato i måneden: september 2010 og april 2012
 • Bitcoins værste måned i historien var august 2011, hvor bitcoin faldt -39,4% fra den første til sidste dato i måneden
 • Bitcoins anden og tredje værste måned, interessant, fandt sted umiddelbart efter sin værdmåned: bitcoin faldt 37,3% i september 2011 og 36,4% i oktober 2011

Lad os nu overgå til de top 20 drivkræfter, der er ansvarlige for at flytte prisen på bitcoin op og ned.

Top 20 faktorer, der påvirker prisen på Bitcoin

bitcoin-prisfaktorer

Tusinder af individuelle faktorer påvirker prisen på bitcoin. Vi har skitseret de top 20 faktorer nedenfor.

Maksimal levering af Bitcoin

Bitcoin er den eneste store valuta i verden med en bestemt, forudbestemt, fast grænse. Der vil kun nogensinde eksistere 21 millioner bitcoins. Denne grænse er hårdkodet i bitcoin.

Den faktiske forsyning af bitcoin er selvfølgelig allerede meget mindre end det. Millioner af bitcoin er gået tabt, låst væk eller ødelagt. Nogle mennesker tror, ​​at så mange som 4 millioner bitcoins ikke længere er tilgængelige.

Ud af de 18 millioner bitcoins, der hidtil er udvundet, kan det betyde, at kun 12 eller 13 millioner faktisk cirkulerer, og kun yderligere 3 millioner er tilbage, der skal udskrives i løbet af de næste 120 år (den sidste bitcoin planlægges udvundet i 2140).

Emissionsrate (blokbelønning)

Ligesom en centralbank udskriver bitcoin-blockchain nye penge hvert år. Hvert 10. minut frigiver bitcoin-blockchain 12,5 BTC i økonomien. Dette er blokbelønningen, og den gives til bitcoin-minearbejderen, der minede denne blok.

Det hjælper med at tænke på emissionsgraden som bitcoin-inflationen. Da nye bitcoins præges, bør prisen på bitcoin falde (forudsat at efterspørgslen forbliver stabil) og forårsage inflation. Emissionsgraden for bitcoin er dog så lav, at den ikke følger med den stigende efterspørgsel. Derfor er prisen på bitcoin fortsat stigende år efter år.

Bitcoins emissionsrate falder med jævne mellemrum. Oprindeligt gav bitcoin-blockchain 50 BTC som en blokbelønning. Derefter faldt antallet til 25 BTC. I dag sidder den på 12,5 BTC, med en anden “halvering” af blokbelønning, der skal ske den 14. maj 2020. På denne dato falder bitcoins blokbelønning til 6,25 BTC, hvilket betyder, at bitcoins inflationsrate i det væsentlige bliver halveret natten over.

Den aftagende forsyning af Bitcoin

Det er ikke kun udbuddet af bitcoin, der er en faktor, men det er også det faktum, at udbuddet af nye bitcoins falder. Vi har hidtil udvundet 18 millioner bitcoins (fra november 2019). Der er kun 21 millioner bitcoins, der nogensinde vil blive produceret, hvilket betyder, at vi har udvundet 85% af den samlede levering af bitcoin.

Hvad der er endnu mere overraskende er, at vi ikke udvinder den sidste bitcoin indtil år 2140!

På grund af bitcoins svindende blokbelønningssystem fortsætter bitcoins blokbelønning med at blive skåret i halve, indtil kun få tiendedele eller hundrededele af en bitcoin udvindes hver dag.

Endelig, i år 2140, vil bitcoin-blockchain have udvundet den sidste bitcoin, på hvilket tidspunkt der aldrig vil blive oprettet nye bitcoins.

Økonomisk vækst i Bitcoin-samfundet

Bitcoin er ikke bundet til den økonomiske vækst i et bestemt land. Der er dog stadig en hel bitcoin-økonomi derude. Denne bitcoin-økonomi fungerer ikke helt som økonomien i USA eller Kina.

Imidlertid er bitcoins økonomi stadig påvirket af ting som forbrugsudgifter. Hvor ofte bruger folk faktisk bitcoin til at bruge? Hvor ofte foretager folk transaktioner i bitcoin? Hvilke slags varer eller tjenester er nogen villige til at levere til 0,5 BTC?

Bitcoins økonomi er også påvirket af dets samfundsstøtte og udvikling. Bidrager udviklere til projektet? Støtter fællesskabsmedlemmer bitcoin-apps?

Bitcoins samfund har sin egen økonomi, og når den økonomi vokser, påvirker den efterspørgslen efter bitcoin.

Tilgængelig levering af Bitcoin

Dette er tredje gang, vi nævner levering som en af ​​de faktorer, der påvirker prisen på bitcoin. Den tilgængelige levering af bitcoin kan dog være væsentligt forskellig fra den faktiske cirkulationsforsyning.

Vi ved, at 18 millioner bitcoins er blevet udvundet til dato. Vi ved dog også, at ikke alle 18 millioner af disse bitcoins stadig cirkulerer.

Et bestemt antal bitcoins holdes af folk, der f.eks. Aldrig sælger dem under en bestemt pris. Et vist antal bitcoins er også gået tabt eller ødelagt gennem årene og vil aldrig blive gendannet.

Med disse faktorer i tankerne ser formlen til beregning af den tilgængelige forsyning af bitcoin sådan ud:

Tilgængelig levering = cirkulationsforsyning – Bitcoins, der holdes eller går tabt

Vi ved, at der findes 18 millioner bitcoins. Lad os nu antage, at to millioner af disse bitcoins er gået tabt. Folk smider harddiske ud. Folk glemmer deres adgangskoder. Folk ødelægger eller sletter gamle computere ved et uheld. På grund af disse mistede eller ødelagte bitcoins har vi kun 16 millioner bitcoins i omløb.

Lad os antage, at af de resterende 16 millioner bitcoins, som folk besidder, ville 15 millioner af dem aldrig sælge deres bitcoins for noget mindre end $ 20.000 stykker.

I dette scenarie ville den tilgængelige levering af bitcoin til enhver pris under $ 20.000 være 1 million BTC.

Dette spiller en afgørende rolle i prisdannelsen på bitcoin. Lad os antage, at vi har en flok købere, der ønsker at investere i bitcoin. De ønsker at købe 10.000 BTC uanset prisen. Disse købere ramte markedet og målretter mod 1 million bitcoin-indehavere, der er villige til at sælge til en pris under $ 20.000. Til sidst aftager sælgerne, og prisen skubbes opad. Til sidst bliver prisen skubbet højt nok til, at den kan bryde $ 20.000, hvilket er det punkt, hvor visse mennesker er villige til at sælge deres bitcoin.

I sidste ende skaber dette fænomen med stigende og faldende priser en frem og tilbage dans. Købs- og salgsvolumen fortsætter med at svinge uendeligt og skaber volatilitet på markederne, indtil priserne falder.

Apps og softwareudvikling

Bitcoin er open source, og enhver kan bygge noget på bitcoin. Efterhånden som brug af bitcoin er steget, er efterspørgslen efter apps og software også forbedret for brugbarheden af ​​bitcoin.

App- og softwareudviklere står over for en catch-22-situation med bitcoin. Efterhånden som efterspørgslen efter bitcoin stiger, øges også efterspørgslen efter gode bitcoin-apps og software. Men for at app- og softwareudviklere kan bygge videre på bitcoin, skal de først se en vis efterspørgsel efter deres apps og software.

På trods af denne catch-22 situation fortsætter app- og softwareudviklere med at bygge gode ting på bitcoin. Noget software interagerer direkte med bitcoin-økosystemet: tegnebog-apps giver dig f.eks. Mulighed for sikkert at holde bitcoin på din mobile enhed.

Anden software opretter ikke forbindelse direkte til bitcoin-blockchain på nogen måde. En portefølje-tracker-app kontrollerer for eksempel simpelthen prisen på bitcoin og fortæller dig, hvor værdifuld din portefølje er.

Da flere apps og software er bygget på bitcoin, øger det efterspørgslen efter bitcoin. Det gør bitcoin nemmere at bruge. Du begynder at bruge bitcoin. Du prøver at få dine venner til at begynde at bruge bitcoin. Der kræves mindre indsats for at deltage i det bitcoin. Der er mindre læringskurve. Med færre adgangsbarrierer har der aldrig været et bedre tidspunkt at komme ind.

Tilgængelighed og brugervenlighed

I de tidlige dage af bitcoin var det relativt svært at bruge bitcoin. Du har brug for at downloade den fulde bitcoin-software bare for at holde bitcoin, for eksempel.

I dag er køb af bitcoin lige så let som at downloade en mobilapp og indtaste dine kreditkortoplysninger. Nogle mennesker kan købe bitcoin fra deres almindelige investeringsplatforme – som Robinhood, Fidelity eller TD Ameritrade.

Når bitcoins brugervenlighed øges, bliver den mere og mere tilgængelig for en bredere gruppe mennesker. I 2011 har nogen måske hørt om bitcoin og været interesseret i at købe bitcoin, men blev afskrækket af den høje læringskurve og den komplicerede købsproces. I dag står den samme person over for få forhindringer på vej til at købe sin første bitcoin.

Konkurrence fra Altcoins og banker

Tilbage i 2009, da bitcoin først blev lanceret, havde den ingen konkurrence. Det var den eneste blockchain-baserede, kryptografisk sikrede valuta i verden. Folk vidste ikke engang hvad blockchain var.

I dag har tingene ændret sig, og bitcoin har masser af konkurrence. Bitcoins konkurrenter er hurtigere og mere skalerbare. Nogle af dem er mere anonyme eller fortrolighedsfokuserede.

En ting har dog været konstant gennem kryptohistorien: bitcoin er forblevet verdens største kryptokurrency efter markedsværdi. Fra 2009 til 2017 sad bitcoins dominans et sted mellem 90% og 100%. Det betyder, at ud af alle pengene i krypto var 90% til 100% af disse penge i bitcoin.

Fra 2017 har tingene ændret sig. I januar 2018 nåede bitcoins dominans en laveste tid på omkring 36%. Flere penge var i konkurrerende altcoin-markeder end i bitcoin.

I dag er bitcoins dominans igen steget. Fra november 2019 ligger BTC-dominansindekset på omkring 70%.

Selvfølgelig kan ting let ændre sig i fremtiden. Bitcoin havde den første fordel, men det står over for konkurrence fra nogle af verdens eliteudviklingshold. Der er hurtigere og bedre kryptokurver på markedet, men ingen af ​​disse konkurrenter har endnu udfordret bitcoins dominans.

Plus, bitcoin står over for konkurrence fra mere end bare altcoins. Banker laver deres egne gratis pengeoverførselstjenester – som Venmo. Virksomheder lancerer også deres egne digitale valutaer – som Facebooks Vægt, som støttes. Alle disse kan være konkurrence om bitcoin.

Produktionsomkostninger

Produktionsomkostninger spiller en afgørende rolle i prisen på bitcoin. Ja, bitcoin er en virtuel valuta, og der er ingen fysisk ‘bitcoin’, der skal fremstilles. Der er dog stadig reelle produktionsomkostninger involveret i bitcoin, herunder minedrift og elforbrug.

Minedrift bitcoin kræver brug af enorme mængder energi til at drive serverfarme. Disse serverfarmes arbejde med at skabe en kryptografisk løsning. Den første computer, der finder løsningen, modtager blokbelønningen.

Da flere minearbejdere slutter sig til bitcoin-økosystemet, bliver det sværere og sværere at udvinde bitcoin. Sværhedsgraden øges, hvilket betyder, at det tager mere elektricitet og computerkraft at løse hvert kryptografiske puslespil.

Teoretisk behøver der ikke være en forbindelse mellem bitcoins markedspris og dets udgifter til minedrift. I praksis finder vi dog, at bitcoins pris er tæt knyttet til dens marginale produktionsomkostninger.

Lovgivningsmæssige og juridiske spørgsmål

Det er rigtigt, at de enkelte regeringer ikke har fuld kontrol over bitcoin. Det er dog også rigtigt, at de enkelte regeringer kan udstede regler, der har væsentlig indflydelse på bitcoin.

Vi så dette i september 2017, da Kina forbød bitcoin-børser at operere i landet. Bitcoins pris faldt (selvom den senere steg igen til sin høje tid ved årets udgang).

Vi har også set dette i New York, som var den første stat, der introducerede kryptospecifikke regler, som børser skal følge. I dag fortsætter mange krypto-udvekslinger med at forbyde New York-beboere at deltage i udvekslingen, fordi disse børser ikke ønsker at overholde BitLicense-kravene.

Hvad sker der, hvis IRS pludselig beslutter, at bitcoin ikke er skattepligtig? Hvad sker der, hvis den amerikanske regering forbyder køb af bitcoin i morgen? Hvad sker der, hvis Den Europæiske Union udsteder regler, der strengt forbyder brugen af ​​cryptocurrency-udvekslinger?

Alle disse situationer er mulige. Nogle regler får prisen på bitcoin til at falde, mens andre får prisen til at stige eller forblive den samme. Men klart har lovgivningsmæssige og juridiske ændringer en betydelig indvirkning på prisen på bitcoin.

Tilgængelighed på lokale og internationale børser

Verdens største cryptocurrency-børser accepterer populære fiat-valutaer som US Dollar og Euro. Imidlertid accepterer de fleste cryptocurrency-udvekslinger ikke mindre fiat-valutaer. De fleste cryptocurrency-børser har f.eks. Ikke et AUD / BTC-par eller et CAD / BTC-par. I stedet skal australiere og canadiere gå til specielle børser for at handle deres australske eller canadiske dollars for bitcoin.

Efterhånden som bitcoin bliver mere tilgængelig på globale børser, bliver det lettere for folk rundt om i verden at købe. Nogle af de største muligheder for bitcoin at vokse er i udviklende dele af verden: over 2 milliarder mennesker over hele verden er underforsynet med traditionelle banker, men kan drage stor fordel af bitcoin.

Hver gang en krypto-udveksling åbner i en ny, underbetjent del af verden, øger det tilgængeligheden af ​​bitcoin, hvilket sænker adgangsbarrierer og imødekommer den stigende efterspørgsel.

Mediedækning

Mediedækning af bitcoin har en enorm indflydelse på efterspørgslen efter bitcoin, så det er ikke overraskende, at medier i væsentlig grad kan påvirke prisen på bitcoin.

Positiv medieopmærksomhed kan få bitcoin-priserne til at skyde i luften. Pludselig ser det ud til, at alle taler om bitcoin i et gunstigt lys og ser det som det nye digitale guld.

I mellemtiden kan negativ medieopmærksomhed medføre, at efterspørgslen efter bitcoin styrter ned. Store medier kan kalde bitcoin en fidus eller et pyramidespil, for eksempel at overbevise brugerne om at sælge deres bitcoin og får priserne til at styrtdykke.

Gafler og milepæle for udvikling

Bitcoin har gennemgået flere store gafler i sin historie, herunder bløde gafler og hårde gafler. Den største hårde gaffel til dato fandt imidlertid sted den 1. august 2017, da bitcoin blev opdelt i bitcoin (BTC) og Bitcoin Cash (BCH).

Når gafler eller større udviklingsmilepæle opstår, kan det sende krusninger gennem markederne. Bitcoins pris svingede voldsomt i dagene op til den hårde gaffel. Selvom markederne måske ikke fuldt ud forstår, hvordan disse hårde gafler fungerer, eller hvad deres ultimative indvirkning vil være, er det indlysende, at disse hårde gafler har en betydelig indflydelse på udbud og efterspørgsel.

Intern styring

Bitcoin har ingen bestyrelse. Der er ingen centraliserede virksomheder, der har ansvaret for bitcoins beslutninger. Bitcoins styring er decentraliseret.

Der er dog stadig nødvendige figurer bag bitcoins styring. Der er ledende bitcoin-udviklere, der er ansvarlige for bitcoins største ændringer. Der er mennesker, der ejer bestemte domæner – som bitcoin.com eller bitcoin.org – som kan påvirke samfund.

Uundgåeligt er der tvister inden for denne styringsstruktur. Nogle gange løses disse tvister uden problemer. I andre tilfælde fører de til hårde gafler. Når interne styringsproblemer rammer bitcoin, kan det påvirke udbud og efterspørgsel på markedet.

Sikkerhedsproblemer, hack og databrud

Der har været hundredvis af krypto-udvekslingshacks, sikkerhedsbrud, datatab og andre problemer gennem årene. Når disse overtrædelser opstår, kan det sende stødbølger gennem markedet.

Hvis en børs bliver hacket og f.eks. Mister 100 millioner dollars i kundemidler, kan det medføre panik på markedet. Folk kan f.eks. Prøve at sælge deres bitcoin og hæve deres midler hurtigt.

Eller hvis en persons personlige oplysninger, private nøgler eller andre data lækkes, kan det forårsage en lignende panik. Sikkerhedsspørgsmål kan skabe et nedadgående salgspres på markedet.

Samtidig kan nye fremskridt inden for sikkerhed give markedet større ro i sindet. En ny, overkommelig tegnebog kan give folk ro i sindet, at deres midler er sikre i bitcoin, for eksempel ved at skabe opadgående pres på markederne.

Bitcoin-svindel og pyramidesystemer

Vi har alle hørt historierne om ubesværede kryptomillionærer: mennesker, der købte enorme mængder bitcoin på det rigtige tidspunkt og derefter holdt fast i den bitcoin, indtil den var millioner af dollars værd. Vi vil alle gerne tjene nemme penge, og det er grunden til, at svindlere ofte målretter mod nye bitcoin-brugere med få rige hurtige ordninger.

Der har været masser af svindel i bitcoins historie – fra exit-svindel til pyramidesystemer til falske investeringsprogrammer. Når en bitcoin-fidus afsløres eller lukkes, kaster den al bitcoin i et negativt lys, hvilket kan påvirke prisen på bitcoin betydeligt.

Begivenheder

Alle typer begivenheder kan påvirke prisen på bitcoin, herunder:

 • Lukningen af ​​store markedspladser, der bruger bitcoin (som den berygtede stofmarked Silk Road)
 • Meddelelsen om regeringsbestemmelser
 • Et udvekslingshack eller sikkerhedsbrud
 • Meddelelse om skatteændringer
 • Globale recessioner eller større økonomiske begivenheder
 • Hårde gafler
 • En hval, der flytter et stort antal mønter til markedet
 • En tegnebog, der er uberørt siden begyndelsen af ​​2010’erne, flyttede pludselig et stort antal bitcoins
 • Lanceringen af ​​en konkurrerende kryptovaluta
 • Politiske begivenheder, som valget af en kryptovennlig præsident

Alle disse begivenheder kan have forskellige effekter på prisen på bitcoin.

Lanceringen af ​​ny computerteknologi eller minearbejdere

Bitcoin minedrift handler om minedrift mest bitcoin med færrest ressourcer. Med dette mål i tankerne har minerproducenter som Bitmain skabt højt specialiserede computere dedikeret udelukkende til minedrift af bitcoin. Disse højeffektive maskiner producerede den højest mulige hashrate med den mindst mulige mængde elektricitet.

Efterhånden som teknologien vokser, bliver minearbejdere mere og mere effektive. I de tidlige dage af bitcoin kunne du udvinde bitcoin med et gennemsnitligt pc-grafikkort. I dag kan du næppe tjene penge, selv med specialiserede minearbejdere.

Lanceringen af ​​ny computerteknologi påvirker minearbejdernes fortjeneste betydeligt, og det kan påvirke prisen på bitcoin.

I fremtiden skal vi muligvis håndtere lanceringen af ​​kvantecomputere. Kvantecomputere vil være i stand til at sprænge dagens computere op af vandet. Nogle mener, at dette med det samme vil medføre ødelæggelse af bitcoin-netværket. Andre mener, at vi kan undgå dette var kvantebestandige opgraderinger.

Den indre værdi af Bitcoins software og Blockchain

Kryptokritikere vil ofte hævde, at bitcoin ikke har “nogen egenværdi”. Der er ikke noget, der understøtter bitcoin, så hvordan kan det være værd at have noget på lang sigt?

I virkeligheden understøttes de fleste moderne fiat-valutaer heller ikke teknisk af noget. Ingen større valuta er for eksempel på guldstandarden. Nogle moderne økonomier – som Canada – ejer ikke engang betydelige mængder guld mere. I stedet får disse fiat-valutaer deres værdi ‘ved dekret’ fra regeringen. De har værdi, fordi du stoler på regeringen i USA eller Canada.

Tilsvarende kommer bitcoins indre værdi fra dens underliggende software, som er bitcoin-blockchain. Bitcoins blockchain er en teknologisk innovation, der løste afgørende problemer med digitale penge. Det løste f.eks. Problemet med dobbeltforbrug og de byzantinske generalers problem. På grund af bitcoin-blockchain har vi en sikker version af digitale penge, der kører uden en central enhed og ikke kan hackes. Det er værdien af ​​bitcoin.

Hvordan folk bruger Bitcoin og ser Bitcoin som en valuta

Der er betydelig debat inden for bitcoin-samfundet om, hvordan bitcoin skal bruges. Nogle mennesker mener, at bitcoin udelukkende skal bruges som et værdibud: vi overleverer ikke klumper af guld for at købe vores morgenkaffe kaffe, så hvorfor skal vi behandle bitcoin forskelligt?

Andre mener, at bitcoin skal bruges som et udvekslingsmiddel. Det skal bruges til daglige indkøb.

Problemet kommer ned til de tre egenskaber i en valuta. En valuta skal pr. Definition tjene tre grundlæggende funktioner:

Udvekslingsmidler: Valutaen skal bruges som en måde at udveksle varer og tjenester på. Valutaens værdi baseres på værdien af ​​de varer og tjenester, som folk er villige til at give til gengæld for valutaen.

Værdibutik: En valuta skal bevare sin værdi, når den er gemt. Hvis du midlertidigt besidder et aktiv, og det mister et betydeligt beløb af dets værdi, er det ikke en særlig god valuta.

Måleenhed: Valutaen skal fungere som en måleenhed. Nogen kan sige, at en gallon mælk f.eks. Koster $ 4 i dag. Valutaen bruges til at spore værdien af ​​varer eller tjenester. Hvis en gallon mælk koster $ 4 i dag og $ 300 i morgen, vil dollaren ikke længere blive brugt som en måleenhed, og den betragtes ikke som en god valuta.

Opfylder bitcoin definitionen som en valuta som anført ovenfor? Baseret på din mening kan dette i væsentlig grad påvirke værdien af ​​bitcoin. Lad os se nærmere på, hvordan bitcoin fungerer til hvert af ovenstående formål:

Bitcoin som udvekslingsmiddel: Nogle mennesker mener, at bitcoin skal bruges som et udvekslingsmiddel. Du skal f.eks. Kunne bruge bitcoin hos Starbucks eller købe en ny bil. Et stigende antal virksomheder og handlende over hele verden accepterer nu bitcoin som betaling. Efterhånden som skaleringsteknologien forbedres, bliver det lettere for bitcoin at blive accepteret globalt som et udvekslingsmiddel.

Bitcoin som et værdibutik: Bitcoin er mest kontroversielt, når det bruges som en værdibutik. Du kan muligvis købe 1 BTC for $ 10.000 i dag. Inden for et år er det ikke urimeligt at tro, at 1 BTC er værd overalt fra $ 2.000 til $ 30.000. Gør det virkelig bitcoin til en god butik af værdi? Typisk er værdibutikker stabile. Priserne kan gå op eller ned, men aktivet holder sin værdi. Selvfølgelig kan du også hævde, at bitcoin er den bedste butik af værdi, fordi den er isoleret fra centralbanker, politikere, nationale økonomier og lignende ting – som alle kan påvirke fiat-valutaer.

Bitcoin som en måleenhed: Bitcoin er værst, når den bruges som en måleenhed. Hvis du fortæller nogen, at din gallon mælk koster 0,0005 BTC, ved de ikke, hvad du taler om. Selv kryptoentusiaster bruger ikke bitcoin som måleenhed. Vi taler konstant om bitcoin i forhold til amerikanske dollars. Vi begejstrer for eksempel, når prisen på bitcoin formørker $ 20.000 USD.

De tre faktorer frem for alt påvirker bitcoins styrke som en valuta. Når bitcoins styrke som en valuta stiger, kan vi naturligvis antage, at dens værdi stiger.

Lad os nu vende gear og tale om bitcoin-historien og dens pris i USD.

Bitcoin-prishistorie: Oversigt over tidslinje for år efter år

Enhver, der studerer prisen på Bitcoin, vil gerne vide, hvordan bitcoin-valutakursen har ændret sig over tid. Og vi bragte det hele vejen tilbage, fra 3. januar 2009 til november 2019, dette er den mest omfattende liste over måned for måned og år for år kompilering af bitcoin-prisaktion..

I dette afsnit af vores bitcoin-prisvejledning har den to mini-store sektioner:

a) årlig bitcoin-prisoversigt 2009-2019

b) historisk bitcoin-pris tidslinjediagram med daterede nyhedsoversigter

De fleste fiat-valutaer springer ikke i værdi fra $ 0,10 til $ 20,000 på mindre end et årti. Men bitcoin gjorde det. Efter lanceringen den 3. januar 2009 steg bitcoin til sidst for at nå paritet med den amerikanske dollar. Derefter blev prisen på bitcoin fordoblet.

Her er en kort historie om nogle af de største øjeblikke i bitcoins pris og valutakurs:

3. januar 2009: Lanceringen af ​​Bitcoin

Den 3. januar 2009 udvundet Satoshi Nakamoto Genesis Block, som er den allerførste blok i bitcoin blockchain. Siden da har Bitcoin kørt. 9. januar havde Satoshi frigivet den første version af bitcoins software. Inden udgangen af ​​måneden havde Satoshi sendt en af ​​de tidligste bitcoin-udviklere, Hal Finney, 10 bitcoins, der markerede verdens første bitcoin-transaktion. Det var starten på en helt ny digital økonomi.

Oktober 2009: Den første Bitcoin-valutakurs

I de tidlige dage af bitcoin overvejede ingen virkelig valutakurser. Bitcoin var et softwareprogram, der fungerede på en unik måde, men kunne du virkelig lægge en bestemt værdi på det? Det var præcis, hvad der skete i oktober 2009, da New Liberty Standard offentliggjorde den første bitcoin-valutakurs, som var $ 1 USD = 1.309,03 BTC. I december 2009 havde Satoshi og det lille team af bitcoin-udviklere frigivet den anden version af bitcoins software.

Maj 2010: Det første Bitcoin-køb fra den virkelige verden

Bitcoin ramte en stor milepæl i maj 2010, da nogen faktisk udvekslede noget bitcoin for et virkeligt produkt. Florida-baserede programmør Laszlo Hanyecz sendte 10.000 BTC til en mand i London. Derefter købte manden i London to pizzaer over internettet og fik dem leveret til Hanyecz’s hus. De to pizzaer var $ 25 værd, mens bitcoins stadig blev værdsat til en brøkdel af en øre. I dag koster over 93 millioner dollars at foretage den samme transaktion.

Juli 2010: Bitcoin krydser øremærket

For bitcoins hele historie indtil dette tidspunkt var en bitcoin en brøkdel af en krone værd. I juli 2010 krydsede bitcoin dog tærsklen på $ 0,01 for allerførste gang.

November 2010: Bitcoins markedsværdi overstiger 1 million dollars

2010 var et kæmpe år for bitcoin. Bitcoin Market, den første kryptobørs, blev lanceret i februar, mens den meget bedre kendte Mt. Gox blev lanceret i juli. Slush, verdens første minepulje, udvindede bitcoin med succes for første gang. I november havde alle de positive nyheder tilføjet alvorlige resultater, da bitcoins markedsværdi passerede $ 1 million for første gang.

Februar 2011: Bitcoin når paritet med USD, krydser $ 1 tærskel

Bitcoin nåede paritet med den amerikanske dollar i februar 2011, krydser $ 1-tærsklen og rammer en stor milepæl. Dette var, da bitcoin begyndte at modtage både god og dårlig presse. Store medier offentliggjorde for eksempel artikler, der forbinder bitcoin-stigningen til succesen med den populære Silk Road-mørkemarkedsplads.

Juni 2011: Bitcoin stiger over $ 30 og sænker derefter til $ 10

For bitcoin var enhver omtale god omtale. Medieopmærksomheden over for bitcoin fik folk til at tale. Bitcoins pris blev skubbet over $ 30 for første gang i sin historie, skønt den senere styrtede ned under $ 10. Sent i juni, Mt. Gox behandlede også et alvorligt sikkerhedsbrud, der kompromitterede tusindvis af brugerkonti og deres bitcoins.

April 2012: Bitcoin krydser tærsklen på $ 100

Bitcoin begyndte at sejle problemfrit i 2012 og sejlede til en højeste tid over $ 100 i april. Nye konkurrenter som Litecoin, der blev lanceret i slutningen af ​​2011, begyndte at dukke op og udnyttede bitcoins open source-teknologi til at lancere nye og forbedrede versioner.

2013: Bitcoin passerer $ 1.000

Bitcoins pris steg i hele 2012 helt op til 2013, da den for første gang krydsede $ 1.000-mærket. Bitcoins markedsværdi nåede også en højeste tid på 1 mia. $.

2014 til 2016: Bitcoins første store bjørnemarked

Bitcoin havde været igennem små bjørne- og tyrkørsler før. Men bjørnemarkedet, der greb om bitcoin fra slutningen af ​​2013 til begyndelsen af ​​2017, var det værste i bitcoins historie til dato. I januar 2014 faldt bitcoin under $ 1.000 og ville ikke bryde $ 1.000-mærket igen i to år. I løbet af denne tid, Mt. Gox gik konkurs og lukkede ned, hvilket var et problem, fordi Mt. Gox håndterede 70% af verdens handel med bitcoin. Mange troede, at bitcoin var dømt. Bitcoin satte bunden under $ 500.

2017: Bitcoin stiger til sit højeste niveau på $ 20.000

I 2017 brød bitcoins bjørnemarked på en pludselig og dramatisk måde. I begyndelsen af ​​2017 smadrede bitcoin gennem $ 1.000-mærket – stoppede derefter ikke. Det steg fortsat forbi $ 2.000 og $ 3.0000 og $ 4.000 og brækkede hver barriere i hurtig rækkefølge. Bitcoins pris ramte en bump i august med Bitcoin Cash hård gaffel, så ramte den en anden bump i september, da den kinesiske regering forbød kryptobørs. Ved årets udgang var bitcoin imidlertid officielt blevet en husstandsbetegnelse. Bitcoin nåede en højeste tid, bare genert på $ 20.000 i midten af ​​december 2017.

Januar 2018: Bitcoin falder, mens Altcoins stiger

En stigende tidevand løfter alle både, og det skete med priserne for bitcoin og altcoin i 2017. Da bitcoins pris steg, steg altcoin-priserne med det. I januar 2018 var det dog tid for altcoins at skinne. Bitcoins pris styrtede til slutningen af ​​2017 og faldt derefter igen for at starte januar 2018. Da bitcoins pris faldt, steg altcoin-priserne dog. Til sidst faldt bitcoins dominans helt til 36%, hvilket var en all-time low.

2018: Bitcoins andet store bjørnemarked

Bitcoin tilbragte det meste af 2018 grebet i ‘kryptovinter’. Bitcoin-priserne faldt, derefter faldt altcoin-priserne, så faldt begge priser noget mere. Prisen på bitcoin ramte flere falske bunde. Der var bjørnefælder og tyrfælder. Det var et rodet, turbulent fald fra nåde for verdens største kryptokurrency. Til sidst afregnes prisen på bitcoin i intervallet $ 5.000 til $ 7.000.

2019: Bitcoin viser langsomt tegn på rebounding

I starten af ​​2019 blev bitcoin fortsat grebet på sit bjørnemarked, selvom det langsomt ville vise tegn på rebound. Den efterlængte lancering af Bakkt fandt sted i efteråret 2019, hvilket gjorde det lettere for institutioner at deltage i kryptomarkeder. Store børser som Coinbase og Gemini lancerede deres egne krypto-depotløsninger. Alle de positive nyheder skubbede prisen på bitcoin højere og højere. Ved udgangen af ​​oktober 2019 sad bitcoin til en pris på omkring $ 9.000 til $ 9.500. I modsætning til den dramatiske stigning i bitcoin i 2017 har 2019-stigningen i bitcoin været langsom og stabil i stedet for pludselig og dramatisk.

Ok, nu for del to af bitcoin-prishistorikafsnittet, et meget detaljeret katalog over alle de store nyhedshændelser, der påvirkede prisen på Bitcoin sammen med deres BTC / USD-valutakursværdier. Du finder ikke en anden prisliste over 2009-2019 bitcoin på Internettet så omfattende som denne.

Historisk Bitcoin-pristidslinje for begivenheder med nyhedsdatoer

Historisk Bitcoin-pristidslinje for begivenheder med nyhedsdatoer

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2019

$ 5,599 = 23. april 2019: BTC når en fem måneders top

Mod slutningen af ​​april fortsatte Bitcoin med at stige og skubbede til et højt niveau på $ 5.598. Dermed var dette første gang, at Bitcoin havde skubbet over prisniveauet på $ 5.500 siden november 2018, nået et højt prispunkt i de sidste fem måneder.

$ 5,412 = 10. april 2019: BTC skubbet forbi prisniveauet på $ 5.000

Bitcoin begyndte at stige i pris mod begyndelsen af ​​april helt uventet og bevægede sig hurtigt over $ 4.200 og gennem $ 5.000 niveau også inden for kun 48 timer. Fra begyndelsen af ​​måneden havde Bitcoin fået over $ 1.200.

4.152 $ = 31. marts 2019: BTC sluttede marts over $ 4.000 prisniveau

Trods en langsom start på året tilbragte Bitcoin marts måned med en varm stribe. På lige over $ 4.100 bragte denne måned en solid gevinst for aktivet.

3.867 $ = 28. februar 2019: BTC holdt op med en 10% stigende stigning, måned-over-måned

Bitcoin begyndte måneden under $ 3.500, men den steg over 10% højere end den startede og lukkede ved $ 3.867 i slutningen af ​​februar.

$ 3,461 = 31. januar 2019: CBOE BTC ETF-forslag officielt trukket tilbage inden genindsendelse

Forslaget om en Bitcoin ETF med VanEck og SolidX blev trukket tilbage af CBOE på grund af bekymring for, at regeringens nedlukning ville ende med at forårsage annullering af ETF alligevel. Forslaget blev fremsendt igen den 31. januar, selvom der er nogle eksperter, der mener, at forslaget med den bedste chance for regeringens godkendelse som den oprindelige Bitcoin ETF med VanEck / SolidX-forslag til SEC.

$ 3.773 = 1. januar 2019: Bitcoin startede året på under $ 4.000

Bitcoins pris for 2019 startede på $ 3.773 og havde en samlet markedsværdi på $ 66 mia. Ved udgangen af ​​måneden faldt Bitcoins pris dog ned til $ 3.468.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2018

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2018

3.469 $ = 3. december 2018: Minedrift til Bitcoin blev urentabel

Gennem de sidste par år, hver anden uge, er vanskeligheden ved minedrift af Bitcoin blevet mere og mere intens. I begyndelsen af ​​december faldt minedriftvanskeligheden dog kun anden gang nogensinde i hele aktivets levetid. I processen faldt Bitcoin med 15% for at imødekomme de lavere priser og tilbyde minesupport.

4.275 $ = 15. november 2018: Bitcoin Cash’s Hard Fork skaber ABC og Satoshis vision

Bitcoin Cash blev fyldt med uregerlige uenigheder blandt blockchain-udviklerne, hvilket resulterede i en hård gaffel, der splittede Bitcoin Cash i ABC-siden og Satoshis Vision-side (SV). Hashkrig mellem de to poletter var brutal, selvom Bitcoin Cash ABC i sidste ende kom ud på toppen. Prisen på begge tokens varierede under denne kamp, ​​og endda BTC’s pris led noget, hvilket reducerede i et prisfald til $ 4.275.

6.415 $ = 31. oktober 2018: Bitcoins hvidbog blev ti år gammel

Bitcoins samfund fejrede 10-året for whitepapers frigivelse. I de dage, der førte op til jubilæet, steg Bitcoins pris ca. 5% i ugen.

$ 6.497 = 15. oktober 2018: Fidelity indgår Crypto Trading Arena for institutionelle investorer

Denne uge for Bitcoin blev forud for en betydelig mængde dårlige nyheder, men Fidelity annoncerede lanceringen af ​​Fidelity Digital Assets. Den nye depotløsning til virksomhedskvalitet skabte en mulighed for institutionelle investorer, der søgte at blive involveret i kryptovalutaindustrien. Den nyfundne interesse medførte en stigning i prisen på Bitcoin med sig.

$ 6.539 = 18. september 2018: Zaif Crypto Exchange overgik til hack til en værdi af $ 60 millioner

Zaif, en japansk-baseret kryptokursudveksling, blev offer for et hack, hvilket førte til et tab på $ 60 millioner. Da dette tab blev offentliggjort, faldt Bitcoin til det lavere prisniveau på $ 6.000.

$ 6.516 = 5. september 2018: Goldman Sachs annoncerer ikke mere lanceringen af ​​Bitcoin Trading Desk

Goldman Sachs afsluttede et års udforskning af en Bitcoin-handelsplatform med meddelelsen om, at de ikke længere ville lancere deres egen handelsdisk. Nogle eksperter mener, at det mangeårige bjørnemarked i sidste ende var årsagen, men Bitcoins pris faldt endnu mere på begge måder. (Sidenote er, at de er en stor investor i Circles Poloniex-kryptobørs).

$ 6,366 = 7. august 2018: Forsinkelse af SECs beslutning om at regere med Bitcoin ETF annonceret

SEC besluttede uventet at udsætte deres beslutning om at godkende eller nægte flere Bitcoin ETF’er, der havde arbejdet gennem regler gennem hele sommeren. Med denne nyhed faldt Bitcoin-prisen, og investorer begyndte at bekymre sig om, at en Bitcoin ETF aldrig ville blive en realitet.

$ 6.337 = 3. august 2018: Bakkt Launch annonceret af Intercontinental Exchange

Intercontinental Exchange (ICE), som er moderselskab for mange større børser som New York Stock Exchange, meddelte, at de ville lancere Bakkt. Bakkt, en kryptostart, blev støttet af Starbucks, Microsoft og andre erhvervsinvestorer i USA og satte sig for at skabe en mulighed for institutionelle investorer at blive mere tiltrukket af Bitcoin.

$ 7.275 = 26. juli 2018: Winklevoss Twins Second Gemini Bitcoin ETF-forslag afvist af SEC

Winklevoss-brødrene (Cameron og Tyler) forsøgte at få deres Bitcoin ETF-forslag godkendt af Securities and Exchange (SEC) -kommissionen igen, men markedet manglede modenhed til at vinde det. SEC udtrykte på det tidspunkt, at de var bekymrede over prismanipulation, og Bitcoins pris faldt igen efter en uges positiv bevægelse.

$ 8.227 = 16. juli 2018: Blackrock og Bitcoiners håber på at udforske Cryptocurrency Fund

Blackrock, den største investeringsfondsforvalter i verden, begyndte stille og roligt at undersøge en kryptofond, kun for at nyheder skulle bryde online om deres tilsyneladende intentioner. Blackrock’s administrerende direktør bekræftede rapporterne i en Reuters-artikel, og prisen på Bitcoin steg uden nogen kryptofond blev overhovedet lanceret af Blackrock.

$ 6.656 = 26. juni 2018: Facebooks forbud mod kryptovaluta-relaterede annoncer ophævet

Facebook havde tidligere holdt et forbud mod enhver kryptovaluta-baseret reklame, men besluttede den 26. juni at vende det tilbage. Da kryptovalutaannoncer for nylig blev tilladt på den sociale medieplatform, steg Bitcoins pris, og mange eksperter mente, at dette var slutningen på bjørnemarkedet.

$ 5.928 = 20. juni 2018: Bithumb Cryptocurrency Exchange blev hacket

Bithumb, en udveksling baseret i Sydkorea, blev genstand for et hack, hvilket resulterede i en tyveri på $ 31 millioner i kryptokurrency fra hackere. Bitcoins pris faldt betydeligt, hvilket gjorde årets 2. kvartal vanskelig for investorer.

$ 6,709 = 11. juni 2018: Stævninger blev indgivet mod fire kryptobørs af amerikanske CFTC

Bitstamp, Kraken, ItBit og Coinbase modtog alle stævninger fra US Commodities and Futures Trading Commission for at lære om manipulation på kryptomarkedet. Over tid blev størstedelen af ​​børser udsat for deres handel med vask og andre former for manipulation.

$ 7,609 = 24. maj 2018: Criminal Probe af US DOJ over påstande om Bitcoin-prismanipulation

Forud for stævningerne åbnede det amerikanske justitsministerium en strafferetlig undersøgelse for at undersøge, om børserne var involveret i manipulationen af ​​kryptokurrencypriser. Nogle involverede foreslåede taktikker omfattede spoofing, vaskeordrer og pumpe- og dump-ordninger.

$ 8.372 = 11. maj 2018: UpBit raidet af anklagere i Sydkorea

Sydkoreas største kryptobørs, UpBit, blev udsat for et angreb fra anklagere, efter at der var mistanke om bedrageri. Selvom Bitcoin oprindeligt tog et hit, der sænkede prisen til $ 8.511, førte resten af ​​ugen til et yderligere fald til $ 8.372.

$ 8.729 = 2. maj 2018: Goldman Sachs begynder at undersøge muligheden for Bitcoin-handelsløsning

Goldman Sachs blev præsenteret i New York Times over rapporter om, at den finansielle kæmpe havde til formål at lancere en egen Bitcoin-handelsplatform. Denne platform ville have tilladt bitcoin-handel af Goldman Sachs-kunder fra deres nuværende investeringskonti.

$ 7.127 = 26. marts 2018: Forbud mod kryptovalutaannoncer udstedt af Twitter

Twitter fulgte ledelsen af ​​Facebook og Google ved at indføre deres eget forbud mod reklame for kryptokurrency og indledende møntoffer. Forbudet blev indført, indtil politikker kunne afklares for webstedet for sociale medier.

$ 8,570 = 14. marts 2018: Forbud mod kryptovalutaannoncer udstedt af Google

Google fulgte Facebooks sti og etablerede et forbud mod både indledende mønttilbud og kryptovalutaannoncer. Politikken om “dårlige annoncer” blev opdateret for Google, så den specifikt inkluderer sprog til kryptokurrency.

$ 8,344 = 7. marts 2018: Nye og eksisterende kryptovalutaudvekslinger krævet af SEC

US Securities and Exchange Commission mindede offentligheden om, at enhver kryptovalutarelateret børs skal registreres hos deres agentur, før de opererer i USA. Bitcoins pris forblev temmelig stabil gennem disse påmindelser.

$ 8,211 = 31. januar 2018: Ændret forbud mod kryptovalutaannoncer udstedt af Facebook

Facebook startede en tendens, der forhindrede brugere i at bruge den sociale medieplatform som en måde at reklamere for kryptovalutafirmaer og deres indledende mønttilbud. Annonceforbudet fra Facebook fulgte flere klager over ondsindede aktiviteter i branchen, herunder svindel og ICO-svindel.

$ 8,775 = 26. januar 2018: Coincheck fryser udbetalinger efter største registrerede Bitcoin-hack

Coincheck etablerede sig allerede som en af ​​de største børser, der var baseret i Japan, men det største hack på enhver platform i industriens historie tvang dem til at standse udbetalinger. Hackerne formåede at løbe af med 500 millioner NEM og 123 millioner dollars i XRP, selvom det samlede beløb, der blev mistet af børsen, var langt over $ 600 millioner, og intet hack nogensinde har været større i kryptovalutaindustrien.

$ 8,776 = 13. januar 2018: 80% af al Bitcoin er blevet udvundet

Skønt det var gået mindre end ti år siden minedrift af Genesis Block of Bitcoin, rapporter viser, at 80% af den samlede Bitcoin-forsyning allerede er blevet udvundet, hvilket kun efterlader 20% tilbage.

$ 10.685 = 8. januar 2018: Koreas lovbestemte procedurer forårsager drastisk fald i Bitcoin

Sydkoreanske kryptokursudvekslinger blev ikke længere noteret på CoinMarketCap i en proces, der skete natten over. Snart faldt priserne på kryptokurrencyaktiver overalt i verden, da investorer blev bekymrede, da handelsvolumen og aktivitet blev ‘justeret’.

$ 13.870 = 2. januar 2018: Peter Thiel købte angiveligt store antal Bitcoin

Peter Thiel, en risikokapitalinvestor i Silicon Valley, skabte historie, da han købte millioner af dollars i Bitcoin i januar 2018, ifølge rapporter fra Wall Street Journal. På tidspunktet for Bitcoins $ 13.870-værdi var Thiel’s Founder Fund angiveligt millioner af dollars værd i Bitcoin.

$ 17,163.38 = 28. december 2017: Sydkoreas myndigheder lukker udvekslinger med kvæle-krypto

Nye økonomiske regler for kryptovalutaudvekslinger i Sydkorea blev foreslået, hvilket reducerede det tidligere positive momentum, der havde styret Bitcoin så længe. Tilsynsmyndigheder indførte angiveligt strengere regler som et resultat af bekymringen for, at “kryptokurrency-spekulation er irrationelt overophedet i Korea.”

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2017

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2017

$ 19,783 = 18. december 2017: Bitcoin nåede høj værdi hele tiden

Bitcoins pris har aldrig været højere, da det digitale aktiv nåede $ 19,783. Den dag i dag har Bitcoin aldrig haft en høj pris, og mange eksperter håber, at prisen snart vender tilbage.

$ 17,010.53 = 11. december 2017: Bitcoin Futures-kontrakter blev introduceret af CBOE

Da Bitcoin-futureskontrakter blev lanceret, begyndte prisen på Bitcoin at stige og til sidst nåede den højeste pris nogensinde en uge senere. Denne pris steg så hurtigt, at der blev indført to midlertidige handelsstop i et forsøg på at berolige futuresmarkederne. CME Group slog faktisk CBOE til lanceringen af ​​Bitcoin futures-produkter, men CBOE var også den første til at lancere handel.

$ 7.844 = 8. november 2017 – Forslaget om adskilt vidne (SegWit2x) officielt annulleret

SegWit2x-opgraderingen var oprindeligt planlagt den 16. november. Imidlertid droppede udviklere deres support, og opgraderingen blev annulleret.

$ 7,255 = 31. oktober 2017: Bitcoin Futures-kontrakt lanceret af CME Group

Chicago Mercantile Exchange, også kendt som CME, annoncerede deres plan om at lancere Bitcoin-futures med en frist i slutningen af ​​2017. Dette blev en af ​​de første gange, at almindelige finansielle institutioner begyndte at være interesseret i Bitcoin, der skulle bruges som en ægte investering. værktøj, som var et stort skridt for branchen. Med denne nyhed steg Bitcoins pris til et højdepunkt på 6 601 $ med en markedsværdi på 110 mia. $.

Kort efter denne nyhed meddelte Chicago Board of Exchange (CBOE), at de lancerede Bitcoin futures. CBOE er en direkte konkurrent til CME.

$ 5.943 = 13. oktober 2017: Bitcoin brød $ 5.000 prisniveau for første gang

Selvom Bitcoin begyndte 2017 på omkring $ 966, passerede kryptokurrencyaktivet for første gang $ 5.000 og afregnede foreløbig $ 5.243..

$ 3.714 = 15. september 2017: Bitcoin Crypto-udvekslinger i Kina beordret til nedlukning

Cryptocurrency-udvekslinger blev beordret til at lukke operationer i Kina af myndighederne. Ordrerne fik Bitcoins pris til at falde, da panik spredte sig over hele branchen.

3.807 $ = 12. september 2017: CEO Jamie Dimon fra JPMorgan Chase kaldte Bitcoin for et “bedrag”

Jamie Dimon, administrerende direktør for JP Morgan Chase & Co., fordømte offentligt Bitcoin som en “bedrageri” og kommenterede, at situationen for enhver, der investerede i den, ikke “ville ende godt”. Han sagde, at enhver medarbejder, der var ”dum nok til at købe bitcoin”, ville blive fyret fra sit firma. Mens disse udsagn var ret stærke fra en person, der var dybt involveret i traditionel finansiering, syntes Bitcoin-tilhængere uhindret, da prisen næppe bevægede sig.

$ 4.224 = 3. september 2017: Indledende møntudbud forbudt i Kina

Gennem hele 2017 styrede de første møntudbydere kryptovalutaområdet, men Kina besluttede at tage en fast tilgang til indsamlingsindsatsen ved at udstede et forbud. Meddelelsen anførte, at kinesiske virksomheder ikke fik lov til at skaffe penge ved brug af token-salg, hvori det hedder, at der var bekymring for svig og svindel i branchen.

$ 3.384 = 1. august 2017: Bitcoin deler sig gennem hård gaffel i Bitcoin og Bitcoin Cash

Selvom Bitcoin havde en solid stigning i første halvdel af 2017, opstod der en udfordring, der involverede skaleringsdebatten om Bitcoins netværk. Denne udfordring resulterede i, at Bitcoin delte sig i Bitcoin, og Bitcoin Cash besluttede at opdele i to kryptokurrencyaktiver, og hver kom videre med forskellige forslag til håndtering af deres skaleringsforslag.

$ 1.215,69 = 1. april 2017: Bitcoin anerkendt i Japan som en lovlig valuta

Selvom måneder med debat forud for beslutningen, valgte Japans regering at anerkende Bitcoin som en lovlig betalingsmetode i landet. Med de nye regler i landet skal børser følge lignende protokoller som banker, hvilket kræver regler for at kende din kunde (KYC) og anti-hvidvaskning af penge (AML) protokoller.

$ 1.038 = 10. marts 2017: SEC benægter Bitcoin Exchange Traded Fund af Winklevoss Brothers

Præsenteret med Bitcoin ETF af Winklevoss-tvillingerne for første gang valgte Securities and Exchange Commission at afvise applikationen. SEC erklærede på det tidspunkt, at prismarkedet manglede stabilitet og modenhed til at modstå og ETF.

$ 807 = 3. januar 2017: Bitcoin bestod $ 1.000 prisniveau for første gang på tre år

Mens Bitcoin primært samlede sig for størstedelen af ​​2016, hvilket resulterede i brud på $ 1.000 for første gang i de sidste tre år.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2016

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2016

$ 749 = 9. november 2016: Donald Trumps præsidentsejr medfører, at aktiemarkedet styrtede ned

Overraskende meget af offentligheden blev Donald Trump valgt til præsident for De Forenede Stater ved valget i 2016. Med denne POTUS-nyhed faldt de globale markeder i USA, Japan og endda Hong Kong. Imidlertid steg Bitcoin med 5% mod disse markeder, da handlende og institutioner begyndte at se Bitcoin som en teknik til at beskytte sig mod bevægelserne på det globale marked. Donald Trump ville endda tweet om Bitcoin for første gang den 11. juli 2019.

$ 591 = 2. august 2016: Cyberangreb mod Bitfinex stjæler $ 72 millioner

Bitfinex annoncerede et tragisk tab af bitcoins, der tilhører 119.756 kunder i et massivt sikkerhedsbrud. På det tidspunkt var den samlede værdi af dette tab $ 72 millioner, da Bitcoins pris faldt med 20%. Dette hack forårsagede meget uro i bitcoin-samfundet, da Bitcoin-prisen faldt inden offentliggørelsen af ​​Bitfinex-hacket, hvilket tyder på, at der var visse indehavere, der havde intern viden om angrebet..

$ 674 = 9. juli 2016: Bitcoin halveres for anden gang

Bitcoins blokbelønning blev skåret i halve for anden gang siden Bitcoin blev aktiv og faldt fra 25 BTC til 12,5 BTC for hver minedrift..

$ 454 = 2. maj 2016: Craig Wright hævder at være Satoshi Nakamoto

Craig Wright offentliggjorde en blog, der skitserede hans påstand om, at han er skaberen af ​​Bitcoin, bedre kendt som Satoshi Nakamoto. Wright uploadede en underskrift af en privat nøgle med det formål at demonstrere sin kontrol over den originale bitcoin, der blev udvundet af Satoshi i 2009 og 2010. På trods af sin bedste indsats lykkedes det Bitcoin-samfundet at stikke mange huller i hans udsagn ved slutningen af ​​dagen, selvom Wright har stod ikke ned fra hans påstande den dag i dag.

$ 461 = 27. april 2016: Bitcoin-betalinger accepteret af Steam

Bitcoin begyndte at blive accepteret som betaling på Steam PC-spilplatformen, så forbrugerne kunne bruge det til køb af videospil og andet tilgængeligt digitalt indhold. Valve, skaberen af ​​Steam, meddelte, at Bitcoin-betalingsprocessoren til platformen ville være Bitpay.

$ 426 = 4. april 2016: OpenBazaar blev en af ​​de første decentrale markedspladser

Lanceringen af ​​OpenBazaar’s decentrale markedsplads var et forsøg på at skabe et marked for P2P-handel, der var fri for gebyrer, handelsrestriktioner og mellemmænd. Senere afslørede markedspladsen i sidste ende, at de havde modtaget 1 million dollars i finansiering takket være Union Square Ventures, Andreessen-Horowitz og andre større venturekapitalfirmaer.

$ 434 = 21. februar 2016: Bitcoin-udviklere og minearbejdere foreslog adskilt vidne

Segregated Witness, også kendt som SegWit, var resultatet af en diskussion mellem medlemmer i Bitcoin-samfundet i Hong Kong. Ideen var beregnet til at løse overbelastning i Bitcoin-transaktioner, og gruppen blev enige om at skabe skalerbarhed for Bitcoin til at blive et internationalt betalingssystem.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2015

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2015

$ 461 = 8. december 2015: Rapporter fra Wired hævder, at Satoshi Nakamoto er Craig Wright

Den oprindelige idé, der antydede Satoshi Nakamotos identitet, var Dr. Craig S. Wright blev udgivet af Wired. Publikationen anførte, at enten den australske forretningsmand var Satoshi selv eller en “genial hoaxer”, baseret på e-mails, slettet blogindlæg og lækkede retsdokumenter, der blev brugt som ressourcer af Wired forfatter og sikkerhedsforsker Gwen Branwen.

Privat leverede Wright senere yderligere bevis for, at forslaget var sandt, kun for at blive bestridt sejrende af Bitcoin-samfundet.

$ 334 = 3. november 2015: Unicode accepterede Bitcoins symbol

Unicode Technical Committee validerede den voksende indflydelse af Bitcoin ved at acceptere dets symbol i Unicode-standarden. Symbolet blev tildelt slot U + 20BF ​​SIGN.

$ 366,67 = 31. oktober 2015: Økonomen viser Bitcoin på forsiden for første gang

En artikel med titlen “The Trust Machine” placerede Bitcoin på forsiden af ​​den værdsatte publikation The Economist. Økonomisk liberalisme, anvendeligheden af ​​blockchain-teknologi og potentialet for nationale banker til at frigive deres egen digitale valuta blev alle diskuteret i artiklen.

$ 318,43 = 22. oktober 2015: EU beslutter ikke at pålægge moms på Bitcoin-handler

Baseret på en afgørelse truffet af EF-Domstolen vil moms ikke være gældende for Bitcoin og virtuelle valutaer i EU. Denne afgørelse betyder, at Bitcoin vil falde mere under valutakategorien snarere end at være ejendom eller en vare. Beslutningen var direkte modstridende med regulatorernes holdning i De Forenede Stater.

$ 268 = 5. oktober 2015: Winklevoss Twins lancerede Gemini Exchange i New York

Gemini Exchange blev officielt lanceret i oktober 2015 af Cameron og Tyler Winklevoss, også kendt som Winklevoss tvillingerne. Brødrene er bemærkelsesværdige for deres engagement i den tidlige udvikling af Facebook. Den USA-baserede og USA-regulerede Bitcoin-udveksling var allerede licenseret til drift i 26 stater ved lanceringen baseret på deres eksisterende partnerskab med en bank i New York. Dette forhold sikrede også, at indskud fra kunder blev dækket af FDIC-forsikring, hvilket er en fordel, der i øjeblikket ydes til normale bankkonti.

$ 238,15 = 18. september 2015: CFTC klassificerede Bitcoin som en vare

Gebyrer blev indgivet og afgjort af US Commodity Futures Trading Commission mod en udveksling af Bitcoin, der gjorde det muligt at handle optionskontrakter. Denne løsning var en del af beslutningen om, at “bitcoin og andre virtuelle valutaer korrekt defineres som råvarer.”

$ 232,05 = 3. juni 2015: BitLicense introduceret af New York til Crypto-handel inden for staten

Lanceringen af ​​BitLicense i New York gør staten til en af ​​de mest progressive inden for regulering af kryptokurrency. Kravet etablerede en ny standard for den lokale industri, der sikrede, at enhver kryptokursudveksling, der ønskede at operere i New York, skulle få licens fra New York Department of Financial Services.

En BitLicense kræver et ansøgningsgebyr på $ 5.000, en registrering af medarbejderens fingeraftryk og en skriftlig godkendelse for hver ny forretningsaktivitet. Udvekslingerne, der ikke var lige så gennemsigtige med deres aktiviteter i staten, fandt snart ud af, at de ophørte med operationerne efter lanceringen af ​​BitLicense.

$ 222,85 = 26. januar 2015: Coinbase lancerede sig selv som platform for Bitcoin-handel i USA

Coinbase, en Bitcoin-betalingsprocessor, der understøttes af venturekapitalinvesteringer, annoncerede deres egen handelsplatform. Lanceringen fulgte måneders arbejde med at sikre et forhold fra staten og føderale regulatorer. Da den blev lanceret, gjorde Coinbase det muligt for kunder i halvdelen af ​​de amerikanske stater at lovligt udføre handler.

$ 198,59 = 4. januar 2015: Bitstamp Hack resulterede i $ 5,2 millioner tab

Selvom Bitcoin-markedet allerede havde at gøre med et bjørnemarked, blev situationen endnu værre efter tyveri af 18.866 Bitcoins fra en varm tegnebog med Bitstamp. Med social engineering-taktik mod systemadministratoren for Bitstamp fik hackerne $ 5,2 millioner Bitcoin. Børsen skulle lukkes ned i otte dage, men Bitstamps køleopbevaring forblev sikret. Endvidere blev kundesaldi ikke påvirket, og tabet var kun en “lille brøkdel” af de reserver, som Bitstamp havde.

Bitstamp er stadig en aktiv udveksling, hvilket er en meget bedre skæbne end andre store børser har formået.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2014

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2014

$ 324,87 = 11. december 2014: Bitcoin accepteret af Microsoft

Da Microsoft accepterede Bitcoin, kunne amerikanske kunder udveksle Bitcoin til apps, spil og andet digitalt indhold ved hjælp af Xbox- og Windows-onlinebutikkerne. Deres Bitcoin-betalingsudbyder var og er Bitpay.

$ 387,40 = 6. oktober 2014: BearWhale Bitcoin-transaktion arkiveret af Bitcoin Exchange

Den 6. oktober blev markeret som en af ​​de største “sælge” ordrer, der nogensinde har nået Bitcoin blockchain, da en ukendt erhvervsdrivende udsendte 30.000 BTC til salg på Bitstamp. Grænseprisen på BTC var $ 300, og ordren blev anset for at være “BearWhale” af Bitcoin-samfundet. Mens ordren blev udfyldt, led Bitcoins pris under processen.

$ 528,88 = 18. juli 2014: Bitcoin accepteret af Dell

Dell, computergiganten, meddelte, at amerikanske kunder var i stand til at bruge Bitcoin, hvilket gjorde dem til det største selskab for at acceptere kryptoaktivet. Bitcoin-betalinger blev lanceret af mange andre computerhardwarevirksomheder i 2014, herunder Overstock, TigerDirect og Newegg, som påvirkede Dells beslutning.

$ 628,50 = 27. juni 2014: Amerikansk regeringsauktion udsolgt 30.000 Bitcoin

30.000 Bitcoins, beslaglagt i et raid i oktober 2013, blev solgt af US Marshals Service. Razziaet af Silk Road darknet-markedspladsen gjorde det muligt for regeringen at auktionere Bitcoins til den højstbydende, da størstedelen af ​​Bitcoins blev købt af milliardær venturekapitalist Tim Draper.

Til dato er Draper stadig en af ​​de største bitcoins-hodlers.

$ 592,28 = 13. juni 2014: 51% Bitcoin-netværkskontrol midlertidigt sikret af GHash.io

GHash.io, en minedrift, fik majoritetskontrol over Bitcoin-netværks hashkraft, hvilket gav dem mulighed for at lancere et 51% angreb på netværket. Denne type angreb ville skabe en midlertidig tilbageførsel af Bitcoin-transaktionerne, selvom puljen udsendte en erklæring for at præcisere, at den aldrig ville udføre et sådant angreb. Erklæringen tilføjede, at puljen fra nu af ikke ville overstige 39,99% i hashkraft.

$ 501,70 = 10. april 2014: Lukning af børsrelaterede bankkonti foretaget af People’s Bank of China

Kinesiske finansielle institutioner havde en frist den 15. april til at stoppe alle interaktioner med både Bitcoin selv og relaterede børser. Børser mistede adgangen til deres bankkonti i landet, da de skiftede til offshore bankløsninger.

$ 453,05 = 26. marts 2014: Bitcoin vil være skatter, ifølge IRS

US Internal Revenue Service udsendte en erklæring om, at Bitcoin kunne være skat som ejendom, men ikke som valuta. Med denne klassifikation vil Bitcoin og andre kryptokurrencyaktiver blive underlagt visse begrænsninger, herunder kapitalgevinstskat.

$ 631,25 = 6. marts 2014: Dorian Nakamoto identificeret som Satoshi Nakamoto af Newsweek

Newsweek, pressemeddelelsen, offentliggjorde en artikel om en mand ved navn Dorian Nakamoto, da journalisten Leah McGrath Goodman sagde, at den pensionerede computeringeniør var den sande skaber af Bitcoin. Dorian nægtede dog enhver involvering, og yderligere undersøgelse bekræftede hans manglende forbindelse med Bitcoin. Imidlertid endte kryptovaluta-samfundet med at rejse $ 23.000 til ham.

$ 662 = 24. februar 2014: Mt. Gox lukkes pludselig ned

I kølvandet på DDoS-angreb den 7. februar, Mt. Gox stoppede alle udbetalinger. Inden for få uger lukkede den engang succesrige platform ned efter opdagelsen af, at 744.000 bitcoins manglede fra kølerum. Børsen var konkurs, og Bitcoins pris tog et massivt fald.

$ 626 = 7. februar 2014: Mt. Gox og andre udvekslinger udholdt større DDoS-angreb

Flere udvekslinger var samtidig hans med DDoS-angreb og lukkede dem ned i flere dage. De berørte udvekslinger var Mt. Gox, Bitstamp og BTC-E, blandt andre.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2013

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2013

$ 839 = 5. december 2013: Finansielle institutioner i Kina udelukket fra Bitcoin-brug

People’s Bank of China noterede sig den stigende popularitet af Bitcoin i deres land og vælger at forbyde dets anvendelse som en form for valuta for at bevare deres eget finansielle system. Finansielle institutioner blev hurtigt forbudt at bruge Bitcoin.

$ 921 = 29. november 2013: Mt. Gox registrerede $ 1.242 Bitcoin-værdi

Priserne nåede et højeste niveau den 29. november, da flere investeringer i Kina skubbede dem op. Borgere i landet graviterede mod valutaen som en måde at beskytte sig mod den kinesiske yuan, som hurtigt blev oppustet.

$ 1.075 = 20. november 2013: Kinesiske borgere må handle med Bitcoin / egne kryptoassets

Kinesiske borgere fik frihed til at engagere sig i Bitcoins marked af People’s Bank of China, ifølge en erklæring fra banken. Denne mulighed gør det muligt for kinesiske borgere at købe og sælge Bitcoin en masse. Med denne nyhed steg Bitcoins pris, og handelsvolumenet for Bitcoin nåede nye højder.

$ 1.072 = 18. november 2013: Bitcoin-høring i det amerikanske senat forsinket

Ross Ulbrichts anholdelse førte til, at det amerikanske senat afholdt en diskussion kaldet “Beyond Silk Road”, som diskuterede virtuelle valutaers “potentielle risici, trusler og løfter”. Nogle paneldeltagere og senatorer mente, at Bitcoin var en risiko, der ikke var værd at tage, mens andre troede på dens potentiale.

$ 135,12 = 1. oktober 2013: Dread Pirate Roberts aka Ross Ulbricht arresteret

Efter sporene lykkedes det Federal Bureau of Investigation at anholde Silk Road-ejeren Ross Ulbricht. Den mørke webmarked havde etableret sig som det underjordiske sted for salg og køb af stoffer, våben og andre ulovlige varer til Bitcoin. Ulbricht blev anklaget for flere forbrydelser, herunder computerhacking og hvidvaskning af penge, og mistede 170.000 BTC i processen.

Ulbricht blev senere dømt til at løfte i fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

126,94 $ = 30. august 2013: Tradehill ophørte med at arbejde

Tradehill, en udvekslingsplatform mellem virksomheder og virksomheder, lukkede deres aktiviteter og gav midler tilbage til deres klienter efter et udfald med Archive Federal Credit Union. Virksomhedens økonomiske partner besluttede sig imod at håndtere de regulatoriske bekymringer for Bitcoin.

126,94 $ = 14. maj 2013: Mt. Gox modtog garanti fra Department of Homeland Security

Efter en undersøgelse foretaget af US Department of Homeland Security, Mt. Gox-direktør Mark Karpeles mistede 3 millioner dollars fra en bankkonto hos Wells Fargo i et beslaglæggelse fra myndighederne. Undersøgelsen afslørede, at Karpeles sendte penge ulovligt mod de vilkår, der var knyttet til kontoen. Brugere begyndte at tvivle på Bitcoins evne til at opnå fremtidig juridisk status.

$ 122,90 = 10. april 2013: Mt. Gox lukkes ned på grund af høj handelsvolumen

Mt. Gox’s handelsvolumen steg kraftigt som et resultat af brugeraktivitet på børsen, selvom det først blev forvekslet med et DDoS-angreb. Børsen blev tvunget til at lukke ned som et resultat af efterspørgslen, der forårsagede bekymring fra Bitcoin-samfundet.

$ 131,07 = 25. marts 2013: Cyperns regerings redning korrelerer med BTC-prisstigning

Cypern modtog en redning på 10 mia. Euro med det formål at rette op på økonomiens fiasko, skønt det kom med en vis advarsel: en konto, der oversteg € 100.000, ville blive underlagt gebyrer og begrænsninger. Disse begrænsninger var ansvarlige for at øge Bitcoin fra $ 80 til $ 260 inden for få uger, da brugerne trak hen mod den “sikre havn”, der tilbydes af Bitcoin.

$ 68,89 = 11. marts 2013: Bitcoin 0.8.2-opdatering frigivet

Transaktionsproblemer fik Bitcoin til midlertidigt at komme til en hård gaffel og markere en hård uge for aktivet. Mt. Gox valgte at afbryde operationerne, da udviklerne fulgte med en opløsning inden for få timer. For at forhindre, at dette problem opstår igen, blev version 0.8.1 frigivet.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2012

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2012

$ 13,43 = 28. november 2012: Bitcoin halveres for første gang

Med skrivningen af ​​den oprindelige Bitcoin-kode havde Satoshi Nakamoto designet en halveringsplan, der automatisk skar antallet af BTC tildelt minearbejdere med det halve hvert fjerde år. Den første anvendelse af denne halvering fandt sted den 28. november og bragte belønningen ned fra 50 BTC til 25 BTC med hver minedrift..

$ 12,46 = 15. november 2012: Bitcoin accepteret af WordPress

WordPress udgav en erklæring, der annoncerede deres accept af Bitcoin som betalingsmulighed på grund af de begrænsninger, de stod over for fra virksomheder som PayPal og Visa. WordPress erklærede, at disse virksomheder og andre blokerede 60 lande rundt om i verden fra at udføre transaktioner, herunder Haiti og Etiopien.

Erklæringen bemærkede, “Vores mål er at gøre det muligt for mennesker, ikke at blokere dem.”

$ 11,18 = 17. august 2012: Bitcoin-betalinger standset for Bitcoin-besparelser og tillid af SEC

Trendon T. Shavers blev anklaget for bedrageri af investorer som følge af sin Bitcoin-investeringsordning af US Securities and Exchange Commission. Efter at have accepteret 50 BTC-indskud fra brugere i BitcoinTalk-forummet betalte han renter ugentligt. Operationen blev stoppet den 17. august, og Shavers forsøgte at forsvinde med 86.000 og 500.000 bitcoins fra investorer.

$ 4,89 = 1. marts 2012: 46.000 Bitcoin tabt i Linode Hack

Webhost Linode blev udsat for et hack af en anonym angriber på deres servere, hvilket gjorde det muligt for angriberen at få adgang til tegnebøger, der indeholdt et stort antal Bitcoin. At stjæle mere end $ 228.000 dollars i Bitcoin, de mest bemærkelsesværdige ofre i hacket inkluderede bitcoins hovedudvikler, Gavin Andresen, bitcoin-udveksling Bitcoinica og minedriftpooloperatør Marek ‘Slush’ Palatinus.

$ 4,31 = 11. februar 2012: Paxum og Bitcoin lukkede kryptooperationer, solgt af Bitcoin

Ugen den 11. februar var ikke en fantastisk uge for Bitcoin. Paxum, en online betalingsprocessor, besluttede at stoppe alle transaktioner, der involverer kryptokurrency den 11. februar, idet de anførte juridiske betænkeligheder som årsagen. Inden for to dage fulgte TradeHill sammen med at sælge Bitcoin for at udstede refusioner til kunder og kreditorer. Den næste dato blev en sikkerhedsfejl på BTC-E Bitcoin Exchange annonceret af BitcoinTalk-forumbrugeren Patrick ‘phantomcircuit’ Strateman.

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2009-2011

Bitcoin-pris (BTC i USD) Værdier i 2009-2011

$ 4,22 = 19. december 2011: “The Good Wife” indeholder “Bitcoin for Dummies” -episoden

Da Bitcoin stadig var i de første par år af sit liv, besluttede en episode af “The Good Wife” at udnytte den nye teknologi. Eksponeringen for 9,45 millioner seere forventedes at skubbe hævdelsen til nye højder, men få seere syntes at være interesserede, da prisen forblev på plads.

$ 17,77 = 19. juni 2011: Mt. Gox Hacked – Bitcoins første store sorte hul

Mt. Gox blev hacket af en revisor, der arbejder for udvekslingen, der downloadede en kopi af brugerdatabasen for adgang til adgangskoder. Med muligheden for at få adgang til administrationsniveau privilegier, fik revisoren prisen til at falde til $ 0,01 pr.Bitcoin med de mange salgsordrer, der blev sendt til systemet.

Mt. Gox var i stand til at stoppe handel i en uge, da de opdagede problemet ved at vende handlerne og forbedre sikkerheden på deres systemer. Af de 600 kompromitterede tegnebøger blev over 4.019 Bitcoins stjålet.

$ 16,88 = 1. juni 2011: Gawker News offentliggør udsat artikel på Dark Web Website Silk Road

Adrien Chen, en forfatter af Gawker, offentliggjorde en artikel med titlen “Det underjordiske websted, hvor du kan købe ethvert tænkeligt stof.” Denne artikel kom med en masse kontroverser, der beskriver, hvordan forbrugere kunne bruge den potentielle kriminelle virksomhedsplatform Silk Road til køb af næsten alt med Bitcoin. Artiklen fik meget trafik og bragte Bitcoin op fra $ 9,21 til $ 17,61.

Bitcoin toppede til $ 31 inden for en uge efter, at Gawker-artiklen blev offentliggjort.

$ 0,072 = 27. marts 2011: Tre Bitcoin-børser blev officielt lanceret

Britcoin, en ny kryptobørs, blev lanceret i marts, hvilket gør det muligt for brugere at handle med brugen af ​​det britiske pund for første gang nogensinde. Kort efter fulgte en udveksling i Brasilien denne ledelse ved at lancere en tjeneste for den brasilianske real, der også skulle handle med Bitcoin.

Bitmarket.eu blev lanceret den 5. april, som tillod brugere at bruge euroen til at handle med Bitcoin, hvilket aldrig havde været gjort før. De tre børser gjorde det muligt for millioner af nye brugere at komme ind på Bitcoin-markedet.

$ 1,00 = 9. februar 2011: Bitcoin matchet værdi af amerikanske dollars

Bitcoin nåede den samme værdi som den amerikanske dollar, da den var omkring to år gammel, hvilket var første gang i historien, at den nåede paritet med den største fiat-valuta i verden. Pris steg hurtigt med denne nyhed.

$ 0,07 = 15. august 2010: Bedrageriske Bitcoin-transaktionsprocesser resulterer i hård gaffel

En computernummerbehandlingsfejl gjorde det muligt at skabe en svigagtig Bitcoin-transaktion af en anonym bruger, der genererede næsten 99.000 mere Bitcoin, der nogensinde kan eksistere i systemet. Bitcoin-udviklere så og rettede problemet i løbet af få timer.

$ 0,06 = 18. juli 2010: Mt. Gox Exchange lanceret

Jed McCaleb lancerede Mt. Gox den 18. juli, som var baseret på den tidligere (men mislykkede) Magic: The Gathering Online-kortudvekslingsplatform (MTGOX). Mt. Gox voksede gennem de næste tre år til at blive den største børs for Bitcoin online, og McCaleb solgte børsen til Mark Karpeles inden den 7. marts 2011 længe før denne massive succes og eventuelle fiasko.

$ 0,08 = 11. juli 2010: Slashdot-artikel fremhævede Bitcoin

Slackdog.org, et populært websted for nyheder og teknologisk udvikling, indeholdt frigivelsen af ​​Bitcoins 0.3-version. Interessen for Bitcoin steg og bragte prisen op fra $ 0,008 til $ 0,08 på fem dage.

0,0025 $ = 22. maj 2010: To pizzaer blev de første varer, der blev købt med Bitcoin

Laszlo, en bruger på Bitcointalk-forummet, betalte for to pizzaer med 10.000 BTC til en værdi af $ 25. Jercos, en anden bruger på platformen, bestilte og betalte for pizzaerne og markerede første gang, at Bitcoin var blevet brugt til en ægte, håndgribelig vare.

0,001 $ = 12. oktober 2009: Første Bitcoin-til-Fiat-transaktion fandt sted

New Liberty Standard købte 5.050 BTC ved brug af PayPal for $ 5,02. Dette er den første kendte handel med Bitcoin og enhver fiat-valuta.

$ 0,0008 = 5. oktober 2009: Ny Liberty Standard lancerede Bitcoin Exchange Rate Service

Ny Liberty-standard lanceret som en tjeneste til udveksling af fiat til Bitcoin ved hjælp af en sats på 1.309,03 BTC til 1 USD eller omkring $ 0,0008 pr. 1 BTC. Satsen blev beregnet ved at overveje omkostningerne til elektricitet, der blev brugt til minedrift af en enkelt Bitcoin på computeren på det tidspunkt.

$ 0,00 = 12. januar 2009: Første Bitcoin-transaktion fandt sted

Den 12. januar overførte Bitcoin-skaberen Satoshi Nakamoto 10 bitcoins til udvikler og kryptografiaktivist Hal Finney som den første nogensinde Bitcoin-transaktion. Transaktionen blev twitret af Finney, som senere spøgte, at han aldrig har betalt den tilbage til Satoshi.

0,00 $ = 3. januar 2009: Genesis Block for Bitcoin oprettet

Bitcoin-skaberen Satoshi Nakamoto minede den første Bitcoin-blok og satte Bitcoin-blockchain i bevægelse.

Sørg for at bruge den mest detaljerede tidslinje for bitcoin-prishistorik for at se, hvor langt den største og bedste kryptokurrency er kommet i det første årti. Lad os afslutte med en FAQ om BTC / USD-beregningerne for at gennemgå alle resterende elementer for at afslutte vores kryptotrader og investor-bitcoin-brugervejledning..

FAQ Om prisen på Bitcoin og BTC-valutakurs

FAQ Om prisen på Bitcoin og BTC-valutakurs

Vi får mange spørgsmål om prisen på bitcoin og bitcoin-valutakursen. Her er nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, vi modtager.

Spørgsmål: Hvor kommer bitcoins valutakurs fra? Hvem måler valutakursen?

EN: Forskellige websteder måler bitcoins vekselkurs ved hjælp af forskellige kilder. De bedste websteder bruger flere større børser og opdaterede handelsdata for at få bitcoins valutakurs. Hvor meget betalte nogen bare for bitcoin? For hvor meget solgte nogen bare bitcoin? Hvad var den sidste pris, som nogen betalte for bitcoin? Ved at samle data fra flere kilder kan valutakursreportere få de mest nøjagtige data muligt for de nuværende markedsforhold.

Spørgsmål: Hvem styrer prisen på bitcoin?

EN: Købere og sælgere på åbne markeder styrer prisen på bitcoin. Der er ingen central enhed, der kan diktere prisen på bitcoin.

Spørgsmål: Kan en enkelt person påvirke prisen på bitcoin?

EN: Det er bestemt muligt, at en enkelt institution eller enkeltperson kan kontrollere prisen på bitcoin, selvom det er mindre sandsynligt, da markedet bliver mere likvidt. Hvis Satoshi pludselig droppede sit rygter om 1 million BTC-stash på markedet, ville det dog medføre et prisfald i modsætning til noget, vi har set før. Få andre mennesker – selv hvaler med millioner af dollars bitcoin – kan påvirke markeder som dette på egen hånd.

Spørgsmål: Hvem styrer emissionsraten eller inflationsraten for bitcoin?

EN: Bitcoins blokbelønning er dens de facto emissionsrate eller inflation. Hvert 10. minut tilføjes 6.25 BTC til bitcoins tilgængelige forsyning gennem dette blokbelønningssystem. Denne blokbelønning er hårdkodet i bitcoin ligesom dens samlede forsyning. Det er designet til at blive skåret i halve cirka hvert fjerde år, helt op til år 2140, hvor den sidste bitcoin er planlagt til minedrift.

Spørgsmål: Hvorfor er bitcoins pris så ustabil? Hvorfor svinger bitcoins valutakurs så meget?

EN: Bitcoin er kendt for sin volatilitet. For ti år siden var bitcoin mindre end en krone værd. I løbet af de sidste to år har bitcoin været værd alt fra $ 3.000 til $ 20.000, afhængigt af hvornår du kontrollerede prisen. Bitcoins volatilitet kan virke ekstrem, men det er, hvad vi forventer af et nyt aktiv og en ny markedsplads. Markedet forsøger at finde prisen på bitcoin, så priserne vil naturligvis stige og falde. Se ovenfor for de vigtigste grunde til, at bitcoins pris stiger og falder.

Spørgsmål: Hvordan kan bitcoin være en værdibutik, hvis prisen konstant ændrer sig?

EN: Bitcoins pris har svinget vildt gennem årene, hvilket har ført til, at mange mennesker hævder, at bitcoin er en ringe værdi. Det er bestemt muligt, at bitcoin vil være en ringe værdi af langsigtet værdi, selvom det er svært at sige på en eller anden måde på dette tidspunkt. Gulds værdi har også svinget over tid, men alligevel er det en af ​​de bedste værdibutikker i historien.

Q: Er bitcoin en boble?

EN: Det er bestemt muligt, at vi ser tilbage på bitcoin 15 år fra nu og griner over den største, tåbeste boble i historien. Det er også muligt, at vores børnebørn vil spørge os om 50 år fra nu, om bitcoin virkelig kun var 10.000 dollars værd, da vi var små. Enkelt sagt, ingen ved, hvor bitcoin skal hen, hvad der sker med bitcoins pris næste, og om bitcoin virkelig er i en boble.

Spørgsmål: Hvorfor er bitcoins samlede forsyning fast? Hvordan ved vi, at der kun er 21 millioner bitcoins?

EN: Bitcoins samlede forsyning er fast. Det er hårdkodet i bitcoins kerneregler. Der kan kun eksistere 21 millioner bitcoins.

Spørgsmål: Kan bitcoins samlede forsyning ændres?

EN: Det er teknisk muligt at ændre bitcoins samlede forsyning. Ligesom de fleste bitcoinregler kræver disse ændringer støtte fra flertallet. Hvis nok mennesker ønsker at ændre bitcoins forsyningsgrænse, ændres forsyningsgrænsen.

Spørgsmål: Hvor mange bitcoins er der på markedet i dag?

EN: 18 millioner bitcoins er blevet udvundet fra januar 2009 til november 2019. De resterende 3 millioner bitcoins er planlagt til at blive udvundet mellem 2019 og 2140, hvor blokbelønningen halveres hvert fjerde år. I virkeligheden er antallet af bitcoins i omløb meget lavere. Visse mennesker vil aldrig sælge deres bitcoins for mindre end en bestemt pris, for eksempel. Millioner af bitcoins er også blevet ødelagt eller tabt.

Spørgsmål: Hvorfor er maj 2020 et vigtigt tidspunkt for bitcoin?

EN: Maj 2020 er en af ​​de vigtigste kommende datoer i bitcoins fremtid. Den 14. maj 2020 bliver bitcoins blokbelønning halveret fra 12,5 BTC til 6,25 BTC. Om natten reduceres emissionsraten – eller inflationen – af bitcoin til det halve. Begge de to foregående halvinger (50 BTC til 25 BTC og 25 BTC til 12,5 BTC) har ført til en pludselig stigning i bitcoinpriserne.

Spørgsmål: Er bitcoin ikke i sig selv værdiløs? Hvordan vil det have en langsigtet værdi?

EN: Det er rigtigt, at prisen på bitcoin ikke er fastgjort til noget specifikt aktiv. Imidlertid har bitcoin stadig en iboende værdi. Bitcoin blockchain giver for eksempel bitcoin-værdi. Bitcoin giver dig mulighed for sikkert at overføre penge fra en person til en anden uden behov for en central formidler. Det er her værdien af ​​bitcoin kommer fra.

Spørgsmål: Hvad sker der, når alle bitcoins udvindes? Vil ikke bitcoins prisfald?

EN: Den sidste bitcoin planlægges udvundet i 2140. Indtil i dag er kun ca. 15% af bitcoin stadig uudviklet. Når den sidste bitcoin er blevet udvundet, tjener minearbejdere penge gennem transaktionsgebyrer. Minearbejdere opkræver allerede transaktionsgebyrer og blokerer belønninger, når de med succes miner en blok. Efter 2140 opkræver de kun transaktionsgebyrer. Ingen ved virkelig, hvor bitcoins pris vil være i 2140, og det er svært at forudsige, hvad der vil ske. Dog er bitcoin designet til at fortsætte med at køre problemfrit, selv efter at den sidste bitcoin er udvundet.

Spørgsmål: Hvad er bitcoins mindste regningsenhed, satoshi, har at gøre med prisen på BTC?

bitcoin-pris i satoshier

EN: Der er 100 millioner satoshier pr. 1 bitcoin, eller 1 satoshi er 0,00000001 BTC. På grund af bitcoins uendelige delelighed er satoshi den grundlæggende byggesten for bitcoins målbare værdi, hvor der kun vil være 2 kvadrillioner, 100 billioner satoshier (eller 21 kvantrillioner satoshier), der nogensinde er oprettet. Denne digitale knaphed betyder noget, når Bitcoin ikke længere kunne måles i amerikanske dollarbeløb, som det er i dag.

Sidste ord: Hvordan bestemmes Bitcoins pris?

bitcoin prisguide

Bitcoins pris bestemmes af to enkle økonomiske faktorer: udbud og efterspørgsel. Udbuddet af bitcoin er fast, selvom efterspørgslen efter bitcoin fortsætter med at stige. Efterspørgslen stiger, når flere mennesker hører om bitcoin, når bitcoins teknologi vokser og forbedres, og når bitcoin bliver mere nyttigt. Og hvem ved, mens denne brugervejledning til, hvordan bitcoins pris fungerer helt sikkert har hjulpet, hvis du ‘hodl’ længe nok, behøver du måske ikke bekymre dig om prisen på BTC målt i USD og starte med den mindste regningsenhed i bitcoin, satoshi.

bitcoin pris btc / usd meme

Der er ikke sådan noget som en bitcoin-millionær, da en million beregnes baseret på amerikanske dollars, og en dag vil BTC til USD-valutakurs simpelthen være BTC til BTC (i det mindste hvordan matrixmeme kortlægger den mulige fremtid).

For flere bitcoin-prisressourcer, tjek diagramanalyse, forudsigelsesprognoser og halveringsopdateringer for 2020.

Afslutningsvis, når efterspørgslen stiger og udbuddet forbliver fast, vil priserne uundgåeligt stige. Det er den enkleste måde at forstå bitcoins pris og valutakurs på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner