Bitcoin-kaavio-analyysi: Kuinka käydä kauppaa Bitcoinilla kaavioiden avulla

Contents

Bitcoin-kaupankäynnin opas välituotealan kauppiaille

Tämä bitcoin-kaavioanalyysiopas on rakennettu yhden luukun oppaaksi välitetylle salaustoiminnalle.

Salauskauppa näyttää ensi silmäyksellä monimutkaiselta. Onneksi se ei ole läheskään niin hämmentävä kuin luulet. Kun olet oppinut lukemaan kaavioita ja suorittamaan perusteknisen analyysin, kaikki alkaa tulla yhteen.

Vaikka tätä bitcoin-kaupankäynnin analyysiä ei oteta huomioon aloittelijoille ja se on suunnattu enemmän välituotteisiin. Ja kyllä, kryptoinvestointien ja salauksen kaupankäynnin tai automatisoidun bitcoin-kaupankäynnin botin välillä on eroja, jos haluat aloittaa BTC-hintakaavioiden analysoinnin ja ymmärtää salausmarkkinoiden kuvaajia. Tätä bitcoin-kaavioanalyysiopasta varten oletamme, että sinulla on perustiedot siitä, miten salaus toimii, mikä bitcoin on, miten salausvaluutanvaihto toimii, salausluokkien tyypit ja miten lohkoketju toimii.

Kaikki menestyneet bitcoin-kauppiaat ymmärtävät näiden yleisten kaavamallien ymmärtämisen, mikä voi johtaa ajattomien taitojen oppimiseen, joka nopeuttaa tuloksia ja tuottaa kannattavia merkintöjä ja poistumisia riippumatta siitä, mikä bitcoinin hinta on BTC / USD: ssä. Viitteeksi reaaliaikainen bitcoin-hinnan vaihtokurssiarvo on:

Perusteet: Kuinka Bitcoin-kaupankäynti toimii?

Bitcoinin alkuaikoina (2009–2014) oli käytännössä vain yksi kolikko (BTC), ja kryptovaluuttojen kauppa oli liian monimutkaista. Tänään, vuonna 2019, salauskauppa on edelleen luonnostaan ​​riskialtista, spekulatiivista ja erittäin epävakaa – mutta se on helpompaa kuin koskaan ennen vielä enemmän markkinatietoja tarkistaa ja mitata. Tässä on katsaus alla olevaan bitcoin-kaavio-analyysin kaupankäyntimallien ja kaavioiden pitkään pesulistaan:

Löydät paljon hienoja salauksenvaihtoja, mukaan lukien pörssit, jotka hyväksyvät paikallisen valuutan ja pankkisiirrot. Löydät myös runsaasti upeita lompakkosovelluksia, salkunhallintasovelluksia ja muita työkaluja salauksen kaupankäynnin maksimoimiseksi.

Tässä on salauksen kaupankäynnin taustalla oleva prosessi (vaikkakin runsaasti yleisiä sudenkuoppia):

 • Vaihe 1) Liity kryptovaluutan vaihtoon
 • Vaihe 2) Talleta varoja alustalle
 • Vaihe 3) Osta kryptovaluutta

Se siitä! Se ei ole niin monimutkaista. Jos haluat käyttää ainutlaatuista fiat-valuuttaa (kuten CAD, AUD tai RUB), sinun on ehkä käytettävä paikallista valuutanvaihtoa. Jos sinulla on jo merkittävä fiat-valuutta (kuten USD tai EUR), sinulla on laajempi valikoima vaihtoehtoja.

Kun olet ostanut ensimmäisen kryptovaluutan, voit pitää sen vaihto-lompakossa ja jättää sen pörssiin tulevaa kaupankäyntiä tai sijoitusta varten. Tai voit nostaa varoja omaan lompakkoon – kuten puhelimesi mobiilisovellukseen.

Kryptovaluuttakaupan sanasto: Suosituimmat ehdot

Salauskauppateollisuus on täynnä omaa ammattikieltään. Tässä on luettelo 26 suosituimmista termeistä ja määritelmät, jotka sinun tulisi tietää ennen kuin pääset bitcoin-kaavioanalyysiin:


Fiat Valuutta: Fiat-valuutat ovat valtion liikkeeseen laskemia valuuttoja, kuten Yhdysvaltain dollari tai euro. Nämä valuutat ovat olemassa päinvastoin kuin kryptovaluutat (vaikka jotkut maat keskustelevatkin omien kryptovaluuttojensa käynnistämisestä, mikä hämärtäisi rajaa fiatin ja salauksen välillä). ”Fiat” on latinankielinen sanalle ”asetuksella”. Näiden valuuttojen arvo on ”hallituksella asetuksella” tai ”lausunnolla”.

Salausresurssi: Salausresurssi on mikä tahansa arvoinen rahamerkki, kolikko tai digitaalinen valuutta. Joskus ihmiset linkittävät salausresurssin tiettyyn tekniikkaan. He saattavat kuvata Eteriä (ETH) esimerkiksi Ethereum-lohkoketjun salausvälineeksi.

Altcoin: Altcoins ovat ”vaihtoehtoisia kolikoita”. Yleensä tätä termiä käytetään viittaamaan kolikoihin, jotka eivät ole bitcoinia. Se on suosittu termi bitcoin-maksimalistien keskuudessa, jotka uskovat bitcoinin olevan parempaa kuin kaikki muut kolikot.

Stablecoin: Stablecoin on digitaalinen merkki, joka on tarkoituksellisesti suunniteltu pitämään vakaa hinta. Stablecoins seuraa yleensä tiettyä fiat-valuuttaa ja useimmiten Yhdysvaltain dollaria. Stablecoinit toimivat eri tavoin, vaikka suurin osa stablecoineista on yksinkertaisesti tuettu 1: 1 Yhdysvaltain dollarin varoilla, ja käyttäjien sallitaan vaihtaa 1 USD: n stablecoininsa 1 USD: n käteiseen milloin tahansa, mikä antaa merkille vakaan arvon.

Salausvaihto: Pörssi on verkkosivusto tai foorumi, josta voit ostaa ja myydä kryptovaluuttoja. Jotkut pörssit listaa vain kryptovaluutat, kun taas toiset luetteloivat fiat-valuuttoja ja kryptovaluuttoja. Suurimpia pörssejä ovat muun muassa Kraken, Gemini ja Binance.

Tarjoushinta: Tietyn omaisuuserän tarjoushinta on korkein hinta, jonka joku on valmis maksamaan kyseisestä omaisuudesta. Salausmarkkinoita hallitsee kysynnän ja tarjonnan puoli.

Kysy hinta: Tietyn omaisuuden kysyttävä hinta on vähimmäishinta, jolla joku on valmis myymään omaisuuden. Tämä on kysynnän ja tarjonnan ”tarjontapuoli”.

Bid-Ask-levitys: Tarjous-kysyntä-ero on tietyn omaisuuserän osto- ja myyntihinnan välinen ero. Erittäin likvideillä ja volyymimarkkinoilla bid-ask-spread on melko pieni. Pienemmillä, matalammilla likviditeettimarkkinoilla bid-ask-spread on paljon suurempi.

Volatiliteetti: Volatiliteettia käytetään salausmarkkinoilla samalla tavalla kuin perinteisillä rahoitusmarkkinoilla. Se mittaa kuinka arvaamattomat markkinat ovat tai kuinka rajusti hinnat vaihtelevat.

FOMO: Poisjäämisen pelko. Jos LTC hyppää yhtäkkiä 10% kahden tunnin aikana, se voi nousta vielä 15%, koska sijoittajilla on “pelko kadota”, kun kolikon arvo nousee.

FUD: Pelko, epävarmuus ja epäily. Bitcoinia on pommitettu FUD: llä siitä päivästä lähtien, kun se aloitettiin. Jotkut kryptovaluuttayhteisöt levittivät FUDia muista kolikoista. On järjetöntä huolta siitä, että tietty kolikko romahtaa tai menettää arvonsa.

Dipin ostaminen: Kun tietty salaushyödyke putoaa merkittävästi, mutta pidät sitä ostomahdollisuutena. Oletetaan, että bitcoin putoaa tänään 5%. Sinä ostat dipin ostamalla bitcoinia siinä toivossa, että se kasvaa.

Härkä- ja karhumarkkinat: Termeillä sonni ja karhu on sama merkitys salauksessa kuin perinteisillä markkinoilla. Härkätrendi on pitkäaikainen, nouseva trendi salausvaluuttamarkkinoilla, kun taas karhutrendi on pitkäaikainen lasku kriittivaluuttamarkkinoilla. Jos joku on nouseva, he odottavat hintojen nousevan. Jos joku on laskeva, he odottavat hintojen laskevan.

Markkinatakaajat ja takaajat: Markkinatakaaja on joku, joka “tekee” tai lähettää kaupan pörssiin. Markkinatakaaja on joku, joka ‘ottaa’ tai hyväksyy kyseisen kaupan.

Likviditeetti: Likviditeetti salausmaailmassa viittaa tietyn pörssin määrään tai siihen, kuinka helppoa on käydä kauppaa tietyllä pörssillä. Hyvän, suuren volyymin vaihdon sanotaan olevan likvidimpi ja korkeampi likviditeetti.

Valas: Valaat ovat yksilöitä tai organisaatioita, joilla on valtava määrä salausta. Jotkut ovat institutionaalisia hedge-rahastoja, jotka upottavat varpaat salaukseen. Toiset ovat ihmisiä, jotka keräsivät bitcoinia aikaisin eikä koskaan myyneet.

Sijoitetun pääoman tuotto (ROI): Kuinka paljon rahaa ansaitset ansaitusta summasta? Jos ostit 100 dollaria bitcoinia, bitcoinin hinta nousi 50%, sitten ansaitsit 150 dollaria ja sijoitetun pääoman tuottoprosentti on 50%.

Lompakot: Lompakot antavat sinun hallita salaustilojasi. Siellä säilytät salausasettejasi – aivan kuten tavallinen lompakko on paikka, jossa säilytät käteistä ja luottokortteja.

Hot Lompakot: Kuumat lompakot ovat Internetiin kytkettyjä online-lompakoita. Niiden katsotaan yleensä olevan vähemmän turvallisia kuin kylmäsäilytyslompakot, vaikka ne ovatkin turvallisempia kuin vaihtolompakot.

Kylmät lompakot: Kylmälompakot tai kylmäsäilytyslompakot ovat lompakoita, joita ei ole yhdistetty Internetiin. Ne ovat turvallisin tallennustapa, koska yksityiset avaimesi pidetään poissa paikoista, joissa hakkerit voivat käyttää niitä.

Vaihtolompakot: Useimmissa pörsseissä on asiakkaiden lompakot, joihin käyttäjät voivat tallentaa varojaan. Nämä vaihto-lompakot nähdään vähiten turvallisena vaihtoehtona, koska vaihto hallitsee varojasi täysin.

2-tekijäinen todennus (2FA): 2-tekijäinen todennus viittaa useiden vahvistusmenetelmien käyttöön kirjautumalla salaustilillesi. Useimmissa pörsseissä voit määrittää 2FA: n. Jotkut keskustelut lähettävät sinulle tekstiviestin tai sähköpostin kirjautumisen vahvistamiseksi. Muiden pörssien avulla voit määrittää 2FA: n joka kerta, kun teet kauppaa.

Hodl: Hodl tai hodling viittaa salauksen sijoitusstrategiaan, jolla salausvaroja pidetään kaikissa markkinaolosuhteissa. Bitcoin on noussut ja laskenut useita kertoja, mutta hodlers on pystynyt selviytymään FUD: stä ja jatkamaan bitcoinin pitämistä tähän päivään.

Monipuolistaminen: Monipuolistaminen viittaa ajatukseen omistaa useita salausasetteja. Sen sijaan, että sinulla olisi 100% salkustasi esimerkiksi bitcoinissa, voit sijoittaa 50% siitä altcoineihin.

Välimiesmenettely: Välimiesmenettely on strategia ostaa kolikoita yhdellä hinnalla ja myydä ne sitten korkeammalla hinnalla eri paikassa. Voit ostaa bitcoinia esimerkiksi Binancesta ja myydä sen sitten LocalBitcoinsin kautta korkeammalla hinnalla omalla paikallisella fiat-valuutallasi.

Pumppu ja kaatopaikka: Pump and dump on kaupankäyntijärjestelmä, johon sisältyy kohdennetun omaisuuden hinnan keinotekoinen paisuttaminen (pumppaus), sitten omaisuuden myynti hinnan noustessa (polkumyynti).

Nyt kun tiedät nämä salauksen kaupankäynnin perusehdot, on aika tarkastella salauskauppaan liittyviä erityispiirteitä.

Tyypit Bitcoin-kaupoista salausmarkkinoilla

Suurimmaksi osaksi aloittelijat haluavat tehdä vain markkinatilauksia. Markkinatilauksella ostat tai myydään kryptovaluutta parhaalla mahdollisella hinnalla. Kehittyneemmät kauppiaat voivat kuitenkin hyödyntää limiittitilauksia, stop-loss -tilauksia, vivutettua kaupankäyntiä ja muuta. Salauskauppojen tyyppejä ovat:

Markkinatilaus: Markkinatilauksella ostat tai myyt salausta parhaalla mahdollisella hinnalla. Vaihdossa tarkastellaan viimeistä hintaa, jonka joku maksoi bitcoinista (jos myyt) tai viimeistä hintaa, jonka joku myi bitcoinista (jos ostat).

Rajajärjestys: Rajoitetilauksella ostat tai myyt salausta tietyllä hinnalla. Voit tehdä ostotilauksen ostaa bitcoinia, jos se putoaa esimerkiksi alle 5000 dollaria. Jos hintapistettä ei koskaan saavuteta, tilaustasi ei ehkä koskaan toteuteta. Joidenkin pörssien avulla voit asettaa aikarajan limiittitilauksille.

Stop-Loss-järjestys: Stop-loss -tilausten avulla voit asettaa tietyn hinnan, jolla pörssi toteuttaa kaupan tappioiden rajoittamiseksi. Jos bitcoinin hinta laskee esimerkiksi 10% tai osuu 7500 dollariin, voit antaa stop-loss-käskyn tappioiden rajoittamiseksi.

Take-Profit-järjestys: Take-profit-tilausten avulla voit asettaa tietyn hinnan, jolla pörssi suorittaa kaupan maksimoidaksesi voittosi. Jos bitcoin nousee esimerkiksi 10%, take-profit-tilauksesi toteutetaan automaattisesti, mikä antaa sinulle taatun 10% voiton.

On paljon kehittyneempiä tilaustyyppejä, mukaan lukien OTC-kaupat, gorillakaupat, jääkarhukaupat, välittömät tai peruutettavat (IOC), täytä tai tappaa (FOK) ja kaikki tai ei (AON) tilauksia. Useimmilla aloittelijoilla ja keskitason kauppiailla on kuitenkin hyvä yllä oleva neljä kauppatyyppiä.

Paljonko salauskauppa maksaa? Keskimääräinen hinnoittelu

Kryptovaluuttojen kauppa ei ole ilmaista. Maksat vaihtopalkkiot, nostomaksut ja muut maksut useimmista pörsseistä. Salauskaupan kustannuksia ovat:

Kaupankäyntimaksut: Suurin osa pörsseistä veloittaa valmistajan palkkioita ja noutopalkkioita välillä 0,1% – 0,5%. Tyypillisesti takaajamaksu on korkeampi. Maksat tämän jokaisesta kaupasta. Jos käydään kauppaa merkittävällä määrällä (esimerkiksi yli 500 000 dollaria kuukaudessa), pörssi saattaa tarjota volyymialennuksia, mikä voi laskea kaupankäyntimaksuja merkittävästi.

Talletusmaksut: Jotkut pörssit veloittavat maksun rahojen tallettamisesta alustalle, vaikka tämä onkin harvinaisempaa.

Nostomaksut: Nostomaksut ovat paljon yleisempiä useimmissa pörsseissä. Yleensä nostomaksut ovat kiinteitä maksuja. Saatat maksaa 5 dollaria USD nostaaksesi rahaa esimerkiksi alustalta. Joissakin pörsseissä on myös vähimmäis nostosummat.

Palkkiot voivat vaihdella suuresti vaihdon välillä. Tyypillisesti paremmin säännellyt pörssit (kuten Coinbase ja Kraken) veloittavat korkeampia maksuja, kun taas matalammin säännellyt pörssit (kuten Binance ja KuCoin) perivät alhaisempia maksuja.

Intermediate to Advanced Bitcoin Analysis: Kuinka tutkia markkinakaavioita

Master The Crypto on yksi suosituimmista krypto-valuutan sijoituskauppaportaaleista Internetissä, ja tämä bitcoin-kaupankäynnin kaavion analyysioppaamme on tarkoitettu auttamaan kaikkia, jotka eivät ole täydellisiä aloittelijoita, parantamaan bitcoin-kaupankäyntiä optimaalisten tulosten saavuttamiseksi..

Salausmarkkinoiden analysointi: perustavanlaatuinen ja tekninen analyysi

Salausanalyysi jakautuu kahteen pääryhmään: perusanalyysi (FA) ja tekninen analyysi (TA).

Perusanalyysi (FA): Perusanalyysi on ei-tilastollinen analyysimenetelmä, joka arvioi omaisuuserän arvon talouden ja rahoituksen kasvutekijöiden perusteella. Perusanalyytikot pyrkivät määrittämään omaisuuden kannattavuuden sen potentiaalin perusteella. He analysoivat omaisuuserän nykyarvon ja heijastavat sitten omaisuuden tulevan kasvun. Voit lukea projektin julkaisun ja tarkistaa esimerkiksi ryhmän, onko projektilla kasvupotentiaalia.

Tekninen analyysi (TA): Tekninen analyysi on puhtaasti tilastollinen menetelmä, johon sisältyy hintakaavioiden, kaupankäyntimäärän ja muiden vastaavien lukujen tutkiminen. Tekniset analyytikot uskovat, että omaisuuserän hinta heijastaa markkinoiden tunnetta ja kaikkea tarvittavaa tietoa milloin tahansa, minkä vuoksi he keskittyvät yksinomaan omaisuuden hintatoiminnan tilastolliseen analysointiin.

Nämä kaksi analyysimenetelmää saattavat vaikuttaa ristiriitaisilta, mutta ne toimivat parhaiten yhdessä käytettynä. Älykkäät sijoittajat ottavat huomioon kaikki käytettävissä olevat analyysimenetelmät.

Salausmarkkinoiden trendit

Salausmarkkinat ovat erittäin epävakaita ja arvaamattomia. Näemme kuitenkin edelleen paljon salausmarkkinoiden trendejä. Markkinoiden kehitys viittaa suuntaan, johon hinnan havaitaan suuntautuvan.

Jonkin sisällä härkämarkkinat, hinnat nousevat ylöspäin (muista: sonnit hyökkäävät sarvillaan ylöspäin), kun taas karhumarkkinat, hinnat nousevat alaspäin (karhut pyyhkäisevät tassuillaan alaspäin).

Jotkut ihmiset käyttävät myös termejä kuten maallinen trendi. Maallinen trendi on pitkäaikainen markkinoiden trendi, joka kestää useita vuosikymmeniä – esimerkiksi 30 vuotta. Maallinen trendi voi olla laskeva tai nouseva, ja laajemmassa maallisessa trendissä voi olla useita keskipitkän aikavälin ensisijaisia ​​trendejä.

A ensisijainen trendi, sillä välin se on pienempi, lyhytaikainen trendi laajemman maallisen trendin sisällä. Se voi ajaa päinvastoin kuin maallinen suuntaus.

Voi myös olla toissijaiset suuntaukset ensisijaisten suuntausten sisällä. Jos toissijainen trendi on nouseva laskevilla markkinoilla, sitä voidaan kutsua ”tikkarin ralliksi”. Kuukausien laskun jälkeen hinnat (ensisijainen trendi) saattavat näyttää siltä nousevan yhtäkkiä viikon positiivisen liikkeen jälkeen (toissijainen trendi), mutta jatkavat laskuaan seuraavan neljän viikon ajan.

Sääntelemättömät uudet markkinat, kuten krypto, ovat alttiimpia lyhytaikaisille volatiliteeteille kuin perinteiset, vakiintuneet markkinat. Salausinvestoinnin avulla voit odottaa näkevänne enemmän lyhytaikaisia ​​toissijaisia ​​trendejä ja usein pumppuja ja kaatopaikkoja kuin mitä näet esimerkiksi S: llä&P 500 -indeksi.

Tuki- ja vastustasot

Salausmarkkinoiden analyytikot viittaavat usein termeihin, kuten tuki- ja vastustasot. Näillä tasoilla on ratkaiseva merkitys salausmarkkinoiden toiminnassa.

Kuvan tuki- ja vastustasot karhujen ja sonnien välisenä taistelulinjana.

 • Tukitaso: Tämä on trendin alin taso, jolla hinnan odotetaan palautuvan.
 • Vastustaso: Tämä on trendin ylempi taso, jolla hinnan odotetaan laskevan.

Bitcoinilla voi olla vastustuskyky esimerkiksi 10000 dollarin rajalla, mikä saa bitcoinin hinnan nousemaan jatkuvasti kohti tätä tasoa, mutta ei koskaan ylitä sitä. Sillä välin Bitcoinilla voi olla tuki $ 6,000 -merkillä, mikä saa bitcoinin hinnan laskemaan kohti tätä tasoa, mutta ei sen ohi.

Kun kryptoasetin hinta saavuttaa tietyn tuki- tai vastustason, sen sanotaan olevan testaamalla kyseistä tasoa. Joskus tuki tai vastustaso pysyy. Muissa tapauksissa tuki tai vastustaso rikkoutuu.

Tarkasteltaessa bitcoinin hintahistoriaa voimme nähdä myös tapauksia, joissa bitcoinin hintataso rikkoi vastustustason, ja sitten uudesta vastustasosta tuli tukitaso. Oletetaan, että bitcoin rikkoo 10000 dollarin tason ja nousee aina 11 500 dollariin. Yhtäkkiä 10 000 dollarista voi tulla uusi vastustaso, kun taas 12 000 dollarista tulee uusi tukitaso.

Vastaavasti, kun hinta laskee alle tukitason, tukitasosta voi tulla uusi vastustustaso. Jos bitcoinin hinta laskee esimerkiksi alle 6 000 dollaria, niin 6 000 dollarin rajasta voi tulla uusi vastustaso, kun taas alemmasta rajasta, kuten 4500 dollaria, tulee uusi tukitaso.

Salauksen kaltaisessa vaihtelevassa teollisuudessa tuki- ja vastustasot pysyvät harvoin pitkään.

Osta seinät ja myy seinät

Tuki- ja vastustasot vahvistetaan usein ostoseinien ja myyntiseinien takia. Näet nämä seinät, kun katsot pörssin tilauskantoja.

A osta seinä on suuri määrä ostotilauksia, jotka on asetettu tietylle hintarajalle, kun taas a myydä seinä on suuri määrä myyntitilauksia, jotka on annettu tietylle hintarajalle.

Joskus nämä ovat rajoittaa tilauksia, missä kauppiaat ovat asettaneet tietyn hinnan, jolla he haluavat ostaa tai myydä. Muissa tapauksissa ne ovat voittotilaukset tai stop-loss-tilaukset missä kauppiaat yrittävät saada aikaan voittoja tai rajoittaa tappioita.

Monissa tapauksissa nämä ostavat seinät ja myyvät seinät järjestyvät tunnistettavien hintapisteiden ympärille. Myyntitilauksia voi olla esimerkiksi 15 000 dollaria, kun kauppiaat pyrkivät lukitsemaan voittonsa. Sillä välin voi olla 5 000 dollarin ostotilauksia, kun kauppiaat pyrkivät ostamaan pulahtaa. Äkilliset hintojen nousut tai pudotukset voidaan helposti pysäyttää myynti- tai ostotilausten seinällä.

Kuinka lukea Bitcoinin hintakaavioita ja kryptomarkkinakaavioita

Salauskaaviot saattavat näyttää ensi silmäyksellä monimutkaisilta. Kun ymmärrät, mitä kaikki tarkoittaa, se näyttää kuitenkin paljon monimutkaisemmalta.

Tältä näyttää keskimääräinen salaushintakaavio:

Tämä kaavio näyttää BTC / USD: n jatkuvan sopimuksen BitMEX: stä kahden kuukauden jaksolle 1. helmikuuta – 1. huhtikuuta. Jokainen kynttilänjalka (kukin vihreä tai punainen palkki) edustaa 6 tunnin jaksoa.

Voit säätää Aikaskaala kaaviosta haluamallasi tavalla. Jotkin kaaviot antavat sinun käyttää välein esimerkiksi niinkin pieni kuin 30 sekuntia, kun taas toiset antavat sinun käyttää jopa vuoden välein.

Kuten useimmissa finanssikaavioissa, Y-akseli (pystyakseli) edustaa hintaa, kun taas X-akseli (vaaka-akseli) edustaa aikaa.

Voit nähdä hintaluokassa kaavion oikealla puolella. Tämä on kahden hintapisteen väli. Tämän kaavion hintaluokka on 50, mikä tarkoittaa, että kahden hintapisteen välinen ero on 50. Hintaskaala voi olla lineaarinen tai logaritminen:

Lineaarinen hintaluokka: Lineaarisella hintaluokalla kahden saman numeerisen eron kahden pisteen välinen etäisyys arvosta riippumatta on yhtä suuri. 1 ja 2 välinen etäisyys on sama kuin esimerkiksi 9 ja 10.

Logaritminen hintaluokka: Logaritmisen hintaluokan mukaan hintapisteiden välinen etäisyys on sidottu näiden kahden arvon suhteeseen. Esimerkiksi etäisyys 1: n ja 2: n välillä on yhtä suuri kuin etäisyys välillä 4 ja 8 tai 12 ja 24.

Ero lineaarisen ja logaritmisen hintaluokan välillä on merkittävä. Alla näet kaksi kaaviota bitcoinin kaikkien aikojen hintahistoriasta. Ensimmäisessä kaaviossa käytetään lineaarista hintaluokkaa, kun taas toisessa kaaviossa käytetään logaritmista hintaluokkaa:

Kaksi kaaviota näyttää täsmälleen saman asian: bitcoinin hinta vuodesta 2011 nykypäivään. Logaritminen kaavio kertoo kuitenkin paljon erilaisen tarinan kuin lineaarinen kaavio.

Kanssa lineaarinen kaavio, näyttää siltä, ​​että bitcoinin hinta ei tehnyt mitään mitään olemassaolonsa neljän ensimmäisen vuoden aikana. Sitten tapahtui pieni hintataso, pitkä rajoitetun hintaliikkeen aika, ja sitten bitcoin nousi naurettavasti kaikkien aikojen korkeimpaan 20 000 dollariin joulukuussa 2017, ennen kuin romahti takaisin alas.

Sen logaritminen kaavio, bitcoinin hintaliike on paljon vähemmän dramaattinen. Bitcoinin alkuvaiheet näyttävät erityisen vaikuttavilta suhteessa ensimmäiseen kaavioon. Näemme bitcoinin hinnan kaksinkertaistuvan monta kertaa. Kahden dollarin / BTC: n ja 200 dollarin / BTC: n välinen ero on merkittävä – vaikka se näyttääkin tasaiselta viivalta lineaarisella kaaviossa. Sillä välin hyppy 5000 dollarista 20000 dollariin BTC: tä kohden, joka tapahtui vuonna 2017, näyttää paljon vähemmän merkittävältä.

Tyypit Bitcoin-kaavioita sala-analyytikoille

Salauskaavioita on neljä yleistä tyyppiä, mukaan lukien viivakaaviot, pylväskaaviot, kynttiläntaulukot sekä piste- ja kuvakaaviot. Puhumme alla olevasta taulukosta ja sen ainutlaatuisista eduista.

Viivakaavio

Viivakaavio on yksinkertainen, yleinen kaaviotyyppi, jossa ‘viiva’ yhdistää jokaisen aikavälin sulkuhinnat.

Joissakin viivakaavioissa käytetään avoimia, korkeita tai matalia hintoja kullekin ajanjaksolle. Useimmissa tapauksissa hinta kuitenkin heijastaa kunkin välin sulkupistettä. Jos bitcoin sulkeutuu esimerkiksi 5 000 dollariin klo 15 ja 5 100 dollariin klo 16, viiva vedetään välillä 5 000 ja 5 100 dollaria.

Pylväsdiagrammi

Pylväsdiagrammi kuvaa yksityiskohtaisemmin hintatoimintaa kuin viivakaavio. Se näyttää hinnan, jolla bitcoin esimerkiksi avautui, sekä hinnan, jolla se sulkeutui. Sen sijaan, että näkisit vain yhden numeron (päätöshinnan), voit nähdä, mitä bitcoinin hinta teki tiettynä päivänä. Korkeat, matalat ja lähellä olevat hinnat on esitetty käyttämällä pystysuoria viivoja, joissa kummallakin puolella on vaakasuora viiva.

Jotkut ihmiset kutsuvat myös pylväskaaviota “avoimen korkean matalan sulkeutumisen” tai OHLC-kaavioon. Pystysuoraa viivaa kutsutaan vaihtelulinjaksi, ja se edustaa hintaluokaa kullekin aikavälille, mukaan lukien korkea ja matala. Sillä välin vaakasuorat viivat edustavat aukkoa ja sulkeutta jokaisella aikavälillä.

Näin pylväskaavio näyttää ajanjakson:

Yllä olevassa pylväskaaviossa käytetään väriä myös nousevien ja laskevien aikavälien osoittamiseen. Mustaa vaihteluväliä käytetään osoittamaan nousevaa väliä (jossa päätöskurssi oli korkeampi kuin avaamishinta), kun taas punaista vaihteluväliä käytetään osoittamaan laskevaa aikaväliä (jossa päätöshinta oli alhaisempi kuin avaushinta).

Kynttilänjalka

Jotkut ihmiset kutsuvat kynttilänjalka-kaavioita japanilaisiksi kynttilänjalkoiksi, koska japanilaiset riisikaupat keksivät ne 1700-luvulla, vaikka ne eivät näkyneet länsimarkkinoilla vasta 1990-luvun alussa.

Nykyään kynttilänjalka kaaviot toimivat samalla tavalla kuin pylväskaaviot. Niiden avulla voit nähdä korkean, matalan, avoimen ja lähellä olevan päivän. Nämä luvut ilmaistaan ​​kuitenkin hieman eri tavalla.

Kynttilänjalka-kaavioissa on ontto tai täytetty runko, jossa on ylempi ja alempi varjo edustamaan avoimia, lähellä olevia, korkeita ja alhaisia ​​hintoja. Kynttilänjalan rungon pituutta ja muotoa käytetään myös edustamaan kaupankäynnin intensiteettiä tietyllä aikavälillä.

Tässä on, mitä kukin yllä olevista kynttilänjaloista edustaa:

Kynttilänjalka koostuu enimmäkseen rungosta (varjostettu alue), joka edustaa avoimia ja lähellä olevia hintoja. Ylä- ja alaviivat (kynttilän sydän) edustavat korkeita ja alhaisia ​​hintoja.

Pohjimmiltaan saat samat tiedot kuin pylväsdiagrammi, mutta nämä tiedot on esitetty hieman eri tavalla.

Varjostettu alue on myös tärkeä rooli. Jos hinta sulkeutuu korkeammalle kuin avautui, kynttilänjalka varjostuu vihreäksi (bitcoinin hinta nousi kyseisen ajanjakson aikana). Jos hinta sulkeutuu alhaisemmaksi kuin avautui, kynttilänjalka varjostuu punaisella (bitcoinin hinta laski kyseisen ajanjakson aikana). Joissakin kynttilänjalka-kaavioissa käytetään myös täytettä tai täyttämätöntä kuviota, jossa kynttilänjalka on täynnä tai varjostettu hintojen noustessa ja täyttämätön ja tyhjä, kun hinnat laskevat.

Piste- ja kuvakaavio

Tässä luetelluista neljästä kaaviosta piste- ja kuvakaavio ovat vähiten yleisiä. Kuitenkin kapea teknisten kauppiaiden ryhmä käyttää edelleen pistettä ja lukua (P&F) kaaviot tähän päivään.

Piste- ja kuvakaavio näyttää vain hintaliikkeet. X-sarake edustaa nousevia hintoja ja O-sarake edustaa laskevia hintoja. Aikaa ja äänenvoimakkuutta ei ilmoiteta. Jos merkittävää hintaliikettä ei ole pitkään aikaan, kaavio ei näytä uusia tietoja.

P: n kanssa&F-kaavioissa kunkin X: n ja O: n edustama arvo määritetään asetetuksi hintaväliksi. Kaikki tämän arvon alapuolella olevat hintamuutokset jätetään huomioimatta. Kaavio siirtyy uuteen sarakkeeseen (kutsutaan kääntymiseksi), kun hinta muuttuu vastakkaiseen suuntaan, jota edustaa tietty määrä X: itä tai O: ita.

Yllä olevassa kaaviossa kukin X tai O edustaa kahden dollarin nousua tai laskua. Kääntäminen tapahtuu, jos vastakkaiseen suuntaan tapahtuu muutos vähintään neljän dollarin arvolla. Aika voidaan esittää X-akselilla, vaikka sitä ei koskaan käytetä tekijänä P: ssä&F-kaaviot.

Mikä on tämän ainutlaatuisen karttatyökalun tarkoitus? Tarkoitus on poistaa häiriötekijä tai vinoutuma, joka esiintyy muissa kaaviotyypeissä, kun otetaan huomioon aikajaksot merkityksettömillä hintaliikkeillä. Kaavio osoittaa vain merkittäviä hinnanmuutoksia.

Siitä huolimatta piste- ja kuvaajataulukot ovat nykyään salausmaailmassa hyvin harvinaisia.

Lisäksi ylimääräisenä bitcoin-kaavamalliresurssina tässä on vertailu, jossa verrataan nousevia kaupankäynnin kaavioita laskeviin kaupankäyntikaavioihin: bitcoin-chart-analysis-bullish-patterns

bitcoin-chart-analysis-bearish-kuviot

bitcoin-kaupankäynnin kaavion analyysihärkä vs karhumallit Crypto Trading Bookista

Bitcoin-kaaviokuviot

Salauskauppiaat analysoivat kaavioita paljastamaan erilaisia ​​malleja. Kaikkia malleja on erityyppisiä. Kuitenkin tyypillisesti mallit jaetaan kolmeen erityiseen luokkaan:

Jatkomallit: Nämä mallit osoittavat lyhyen konsolidointijakson, jonka jälkeen vallitseva trendi jatkuu samaan suuntaan.

Peruutuskuviot: Nämä mallit viittaavat kysynnän ja tarjonnan tasapainon muutokseen, mikä yleensä johtaa trendin kääntymiseen. Nämä kuviot on jaettu ylä- ja alaosiin.

Kahdenväliset kuviot: Kahdenväliset kuviot ovat kolmion muotoiluja, jotka osoittavat, että trendi voi heilua jommallakummalla tavalla.

Kuvioanalyysi ei ole mustavalkoinen. Jotkut ihmiset saattavat analysoida kaaviota ja nähdä esimerkiksi jatkokuvion, kun taas toiset näkevät kahdenvälisen mallin. Aikavälin ja aiempien suuntausten perusteella analyysi voi vaihdella.

Seuraavassa puhumme joistakin erityisistä kuvioista, jotka voivat edustaa jatko-, käänteis- ja kahdenvälisiä malleja, kuten yllä on esitetty.

Kuppi kahvalla

Kahvalla varustettu kuppi voi olla joko jatko- tai kääntökuvio edellisestä trendistä riippuen. Se näyttää tältä:

Kuppi, jossa on kahvakuvio nousutrendissä (kuten yllä on esitetty) on nouseva jatkokuvio. Pienen piipun (kupin) lisäksi nouseva trendi vallitsee. Jotkut kupit ovat U-muotoisia, kun taas toiset ovat V-muotoisia. Ihanteellisissa olosuhteissa kupilla on yhtäläiset korkeudet kummallakin puolella ennen konsolidoitumista tietyssä hintapisteessä (kahva). Arvioitu hintatavoite konsolidoinnin jälkeen seuraavalle purkautumiselle on symmetrinen kupin korkeuteen nähden.

Tietysti kahvikuvioinen kuppi voi osoittaa erilaisia ​​asioita vallitsevassa laskutrendissä:

Tässä kaaviossa sama kuppi, jossa on kahvakuvio, merkitsee laskutrendin loppua ja purkautumista nousutrendiksi. Kun kupin muotoilu siirtyy kahvan muodostumiseen, hinta ei saa laskea yli puolet kupin korkeudesta. Jos hinta laskee yli puolet kupin korkeudesta, myyntivolyymi on liian merkittävä, eikä sitä enää pidetä kahvikuviona olevana kuppina (kahva hajosi).

Mitä kauemmin kulhokuvion mukaisen kupin muodostuminen kestää, ja mitä syvempi kupin muodostuminen on, sitä suurempi on vauhdin puhkeamisen takana ja korkeampi hintatavoite. Kun lisäät kupin korkeuden puhkeamiskohtaan, se antaa hyvän kuvan lyhyen aikavälin hintatavoitteesta.

Liput ja viirit

Liput ja viirikuviot ovat jatkokuvioita. Ne muodostuvat, kun hinnat vakiintuvat lyhyeksi ajaksi, ennen kuin markkinat palaavat samaan suuntaan.

Tältä näyttää perinteinen kaavio:

Tässä kaaviossa konsolidointivaihe on keskellä. Pitkän aikavälin trendi vie lyhyen jarrutuksen ja luo suorakaiteen muodon kaavioon. Sitten pitkäaikainen nousutrendi jatkuu, suorakulmio rikkoutuu ja hinnat jatkavat nousua.

Sinulla voi myös olla sekä laskeva että nouseva lippu. Näillä lipuilla viiri muodostuu pienestä kaltevasta liikkeestä vallitsevan trendin vastakkaiseen suuntaan.

Lippun ja viirikuvion välillä on myös ero. Lippu on suorakaiteen muotoinen, kun taas viiri on kolmion muotoinen:

Lippu- ja viirikuvioita edeltää tyypillisesti jyrkkä ralli tai lasku. Tämä ralli tai taantuma muodostaa lipun ”napan”. Etäisyyttä tuki- tai vastustasosta lippuun tai viiriin kutsutaan lipputangoksi.

Voit analysoida hintatavoitetta lippu- tai viirikaaviosta. Tyypillisesti tämä tehdään lisäämällä lipputangon pituus muodostuksen yläosaan nousutrendissä ja vähentämällä lipputangon pituus muodostuman pohjasta laskutrendissä.

Pää ja hartiat

Pää ja hartiat (HS tai H&S) -mallit ovat luotettavimpia peruutusmalleja.

Joitakin HS-malleja otetaan huomioon pään ja hartioiden yläosat tai ”HS-topit”. Se on laskeva kääntökuvio, joka sisältää kolme osaa, mukaan lukien kaksi pientä huipua korkeamman huipun vieressä:

Yhdistämällä vasemman olkapään matalan pään alaosaan voimme luodapääntie’. Kun hinnat laskevat pääntien alapuolelle, nousutrendi hajoaa ja markkinat nousevat laskusuuntaiseen suuntaan, kuten alla olevasta kaaviosta nähdään vetäytymis- ja kohdeviivalla.

Pään ja hartioiden pohjataulukot, sillä välin tunnetaan myös HS-pohjana tai käänteisenä HS-kaaviona. Se on nouseva kääntökuvio (laskevan kääntökuvion sijaan), jossa vallitseva suuntaus on laskeva.

Aivan kuten HS: n yläkaavio, HS: n pohjakaavio koostuu kolmesta osasta, mukaan lukien kaksi matalampaa laaksoa tai korkeammat matalat syvemmän laakson kummallakin puolella tai alemmat matalat.

Voit laskea hintatavoitteet pään ja hartioiden kaavioista. HS-top-kaavioissa voit arvioida hinnan korkeamman ylemmän ja murtumispisteen suhteen pääntiellä. Jos korkeampi korkeus on esimerkiksi 40 ja puhkeamiskohta on 20 (50%: n lasku), pääntien alapuolella olevan jakauman arvioitu tavoite olisi 10, mikä on vielä 50% pääntiestä.

Sillä välin HS-pohjakaavioille voit laskea hintatavoitteen lisäämällä pään korkeuden murtumiskohtaan samalla tavalla. Jos alin matala on 20 ja purkautuminen tapahtuu esimerkiksi 30: ssä (2: 3-suhde), tavoitehinta on 45.

Tuplakartta

Kaksoiskansiot ovat laskevia kääntymismalleja vallitsevassa nousutrendissä. Kaksinkertaisen yläkaavion avulla näet lyhyen vetovoiman, jota seuraa epäonnistunut ralli, sitten toinen vetovoima edellisellä korkeimmalla, mikä johtaa hinnan hajoamiseen aikaisemman alimman tason alapuolelle:

Se on helppo houkutella kaksinkertaiseksi yläosaksi. Ihannetapauksessa odotat, kunnes hinta putoaa ensimmäisen pullbackin alapuolelle, kun olet testannut yläosan, koska tämä on silloin, kun muodostus on valmis ja se on kaavion alin kohta.

Kaksinkertaisen yläkuvan hintatavoitteen laskemiseksi voit joko vähentää muodostuman korkeuden pisteestä, jossa tuki rikkoutuu. Tai voit analysoida muodostuman yläosan ja vetopienen välisen suhteen. Jos kokoonpanon yläosa on 20 ja vetovoiman matala on 10 (2: 1), erittelyn hintatavoitteeksi asetetaan 5.

Kaksoispohja

Kaksinkertaisen pohjan kaavion muodostuminen tapahtuu, jos käännät kaksoispohjan muodostuksen ylösalaisin. Kaksoispohjan muodostuminen on nouseva käänteiskuvio vallitsevassa laskutrendissä. Kun osui pohjaan kerran, nousi kerran ja taas osui pohjaan, kaksoispohja tapahtuu, kun hinnat tunkeutuvat pääntien läpi täydentämään W-muodostumista.

Hinnat voivat nousta viimeaikaiselle korkeimmalle laskusuuntauksen jälkeen, sitten laskea jälleen edellisen matalan tasolle, ennen kuin he nousevat viimeisen ajan nousemaan edellisen viimeaikaisen huipputason yläpuolelle muodostumisen loppuunsaattamiseksi ja kääntymään nousutrendiksi.

Jos haluat laskea kaksoishuippuhintojen hintatavoitteet, voit lisätä muodostumakorkeuden alkupisteeseen. Tai voit analysoida muodostuman pohjan ja ensimmäisen rallin korkeimman arvon suhdetta. Jos muodostuman pohja on esimerkiksi 5 ja ensimmäinen ralli saavuttaa 10, hintatavoite olisi 20.

Triple Top & Kolminkertainen pohja

Edellä mainittujen kokoonpanojen tekeminen entistä monimutkaisemmaksi on, että meillä voi joskus olla kolminkertainen ylä- ja kolminkertainen pohja, jotka näyttävät samanlaisilta kuin kaksinkertaiset ylä- ja kaksoispohjat. Kuten kaksinkertaiset ylä- / alaosamuodostumat, myös kolminkertaiset ylä- ja alamuodostumat ovat käänteisiä malleja. Ne ovat ristiriidassa vallitsevan nousu- tai laskutrendin kanssa.

Kuten näette täällä, kolminkertainen huipun muodostuminen koostuu kolmesta yhtä suuresta huipusta, jotka on jaettu kahteen laaksoon.

Sillä välin kolminkertainen pohjamuodostus käännetään ylösalaisin, joka koostuu kolmesta identtisestä laaksosta ja kahdesta epäonnistuneesta huipusta.

Jos haluat laskea kolminkertaisen ylä- tai alamuodostuman hintatavoitteen, lisäät tai vähennät muodostuman korkeuden murtumapisteeseen tai siitä, samalla tavalla kuin lasket hintatavoitteet kaksinkertaisen ylä- tai alamuodostuman yhteydessä.

Pohjan pyöristäminen

Pyöristävä pohja tai lautanen pohjan muodostuminen on nouseva kääntö- tai jatkokuvio. Tällä kuviolla näet jyrkemmän kupin tai kulhon muodostumisen kuin kupin ja kahvan kuvio. Se on samanlainen kuin pään ja hartioiden kuvio, mutta ilman havaittavia hartioita. Voit liittää alhaiset hinnat pohjassa muodostamaan pyöristetyn muodon, joka edustaa lautasen pohjaa:

Muodostus alkaa ensin muodostua myyntipaineesta, jolloin hinnat laskevat. Tämä paine menettää lopulta höyryä ja siirtyy nousutrendiin. Ostopaine häviää, jolloin hinnat laskevat uudelle alimmalle tasolle, ja tämä suuntaus toistuu vielä useita kertoja, kunnes alin alin on saavutettu. Sitten ostopaine valloittaa, mikä johtaa lopulta purkautumiseen ja täydentää pyöristävän pohjan muodostumista.

Jos haluat laskea lyhyen aikavälin hintatavoitteet pohjamuodostusten pyöristämiseksi, lisää kupin korkeus vastusviivaan.

Kiilat

Kiilakuvioita on kahta tyyppiä, mukaan lukien nousevat kiilakuviot ja putoavat kiilakuviot. Nämä mallit voivat olla jatko- tai kääntymismalleja riippuen siitä, mitä markkinat tekivät ennen mallin muodostumista.

 

Nousutrendissä nouseva kiilakuvio osoittaa laskevaa kääntymistä. Markkinat ovat kääntymässä ja hinnat alkavat laskea. Laskutrendissä kiilamallin nousu nähdään jatkeena hintojen laskuessa edelleen.

Putoavaa kiilaa pidetään nousevana mallina. Putoava kiila osoittaa nousevaa kääntymistä, kun se muodostuu esimerkiksi vallitsevassa laskutrendissä. Kun laskeva kiila muodostuu vallitsevassa nousutrendissä, hinta jatkuu hintojen noustessa.

Suorakulmiot

Suorakulmiokuviot muodostuvat, kun hinnat pomppivat suunnilleen yhtä korkeiden ja matalien välillä tietyn ajan. Kun piirrät viivoja tämän jakson ylä- ja alamäen ympärille, näet suorakulmioiden alkavan muodostua.

Suorakulmio, joka tunnetaan myös kaupankäyntialueena tai konsolidointialueena, on jatkokuvio, jossa hinta vaihtelee rinnakkaisten tuki- ja vastuslinjojen välillä. Se on umpikuja, jossa markkinat eivät todellakaan kykene selvittämään, mitä tehdä. Tämän umpikujan aikana hinta testaa tuki- ja vastustasot useita kertoja ennen puhkeamista. Kun hinta puhkeaa, se joko kääntää edellisen trendin tai jatkaa sitä (liikkuu joko ylös tai alas).

Jos haluat laskea hintatavoitteet suorakulmion muodostumisen aikana, lisää korkeus purkautumisen tai hajoamisen pisteeseen.

Kahdenväliset kuviot (kolmiot)

Kahdenväliset kuviot koostuvat kolmesta eri kolmion muodostumasta, mukaan lukien symmetriset kolmiot, nousevat kolmiot, ja laskevat kolmiot.

Nouseva kolmio

Nousevat kolmiot ovat tyypillisesti nousutrendiä vallitsevassa nousutrendissä. Nousevat kolmiot voivat kuitenkin muodostaa myös kääntökuvion laskutrendissä. Nouseva kolmion kuvio koostuu kahdesta tai useammasta suunnilleen samanlaisesta korkeudesta ja kasvavista matalista. Vastuslinja on vaakasuora, vaikka pidennetty tukilinja kallistuu ylöspäin ja keskustelee vastuslinjan kanssa, jolloin kolmio muodostuu.

Nousevan kolmion muodostamiseksi jokaisen heilahduksen tai matalan on oltava korkeampi kuin edellinen matala. Muodostumisen katsotaan tyypillisesti olevan täydellinen, kun hinta puhkeaa ylemmän vastuslinjan ohi.

Jos haluat laskea nousevan kolmion hintatavoitteen, voit lisätä kolmion perustan korkeuden alkupisteeseen. Pysäytyshäviö tulisi sijoittaa viimeisimpään heilahdukseen.

Laskeutuva kolmio

laskeva kolmio on nousevan kolmion vastakohta. Tyypillisesti se on laskeva jatkokuvio, joka muodostuu, kun hinnat jatkavat asteittaista laskua ajan myötä osana laajempaa laskusuuntausta. Se voi kuitenkin muodostaa myös kääntökuvion nousutrendin aikana. Kuten nousevassa kolmiossa, hinta voi toisinaan puhkea ylöspäin, minkä vuoksi on tärkeää pelata kuviota sen kehittyessä ja käyttää tiukkoja pysäytyskohtia.

Laskeutuva kolmio muodostuu, kun yhtäläiset alamäet luovat vaakasuoran tukilinjan, kun taas laskevat korkeudet luovat alaspäin kaltevan vastusviivan, mikä luo saman tyyppisen suorakulmaisen kolmion, joka näkyy yllä olevassa nousevassa kolmiossa.

Hintatavoitteen laskemiseksi laskevassa kolmion muodostuksessa vähennetään kolmion pohjan korkeus pisteeseen, jossa tuki hajoaa.

Symmetrinen kolmio

A symmetrinen kolmio, kuten olet ehkä arvannut, muodostaa jonnekin nousevan ja laskevan kolmion kuvion väliin. Se on tyypillinen kahdenvälinen malli, jossa mallin lopputulosta on vaikea määrittää, ennen kuin selkeä purkautuminen on vahvistettu.

Symmetrisen kolmion avulla näemme sarjan matalampia reaktio- ja korkeusreaktioita, jolloin hinta lopulta vakiintuu pisteeseen. Tämä piste muodostaa kolmion kärjen. Sillä välin tuki- ja vastuslinjat muodostavat kolmion molemmat puolet ja tapaavat lopulta pisteessä.

Koska purkautumissuuntaa on vaikea määrittää, jotkut kauppiaat pelaavat molempia puolia symmetrisellä kolmiokuvalla, asettamalla pitkän ja lyhyen tilauksen, sulkemalla sitten toisen, kun toinen osuu.

Jos haluat laskea hintatavoitteen symmetrisessä kolmiossa, lisää tai vähennä kolmion pohja murtumispisteeseen. Voit laskea pitkäaikaisen hintavaraston piirtämällä pidennetyn trendiviivan yhdensuuntaisesti tukilinjan kanssa (olettaen, että kuvio hajoaa ylöspäin) tai yhdensuuntaisen vastusviivan kanssa (jos kuvio hajoaa alaspäin), joka kulkee kolmion pohjan toisen kärjen läpi.

Viisi parasta kannattavinta mallia Bitcoin-kauppiaille

Tietyt mallit tarjoavat tehokkaamman voiton ansaintamahdollisuuden kuin toiset. Historiallisesti seuraavat viisi mallia ovat antaneet kauppiaille parhaat mahdollisuudet:

 • Kolmio (nouseva, laskeva ja symmetrinen kolmio)
 • Pään ja hartioiden kuviot
 • Kaksois- ja kolminkertaiset ylä- ja alaosat
 • Kuppi kahvakuvioilla
 • Lippu- ja viirikuviot

Tekniset indikaattorit: Kuinka lukea kaavioita kuin mestari

Toistaiseksi olemme keskittyneet lähinnä laajempiin kaavioihin. Seuraavaksi puhumme kuitenkin teknisistä indikaattoreista, mukaan lukien signaalit, joita kauppiaat käyttävät strategioidensa rakentamiseen.

Kuvaa laajemmat kaavamallit, joista keskustelimme edellä, kuten ilmasto, kun se muuttuu keväästä kesään syksyyn ja talveen. Näemme laajemmat lämpötilan, päivänvalon ja sään muutokset ympäri vuoden.

Sillä välin tekniset signaalit ovat lyhytaikaisia ​​tietoja, jotka olet lukenut ennustamaan, mikä kausi on tulossa. Saatat huomata lämpötilan laskun esimerkiksi 40: stä 30: een viikossa. Tämä osoittaa talven olevan tulossa.

Teknisiä indikaattoreita analysoitaessa on tärkeää muistaa, että yksikään yksittäinen tekninen indikaattori ei ole erityisen kertova. Tarvitset kontekstin ymmärtääksesi, mitä kyseinen tekninen indikaattori tarkoittaa. Voit johtaa kontekstin katsomalla tietoja, kuten vallitseva trendi, kaaviokuvio ja paljon muuta. Se on kuin palapelin pala: sillä on järkevää vain, kun se kaikki on koottu luomaan yhtenäinen kuva markkinoista.

Indikaattorit voidaan luokitella päällekkäisiksi tai oskillaattoreiksi:

Peitteet: Peittokuvat ovat indikaattoreita, jotka käyttävät samaa asteikkoa kuin hinta ja jotka on piirretty hintakaavion päälle.

Oskillaattorit: Oskillaattorit näytetään itsenäisesti eri asteikolla hintakaavion alapuolella, ja ne värähtelevät minimi- ja maksimiarvojen välillä.

Tietyt tekniset indikaattorit otetaan huomioon johtavat indikaattorit. Johtavalla indikaattorilla on vahvat ennustavat ominaisuudet, ja se voi osoittaa markkinoiden suunnan ennen kuin hinta seuraa. johtavat indikaattorit voivat olla tehokkaita osoittamaan trendin tai vauhdin välitöntä muutosta ennen kuin markkinat alkavat osoittaa muutosta. Tunnetuimpia johtavia indikaattoreita ovat suhteellinen lujuusindeksi (RSI), stokastinen oskillaattori ja tasapainotilavuus (OBV).

Muut tekniset indikaattorit otetaan huomioon jäljessä olevat indikaattorit. Jäljellä olevat indikaattorit seuraavat markkinoiden kehitystä. Ne osoittavat muutosta markkinoiden kehityksessä, mutta niillä on taipumus olla jäljessä tästä muutoksesta. Tyypillisesti viive-indikaattoria käytetään vahvistamaan trendi sen jälkeen, kun trendi on jo alkanut ilmaantua. Viivästyneillä indikaattoreilla on kuitenkin vähemmän arvoa epävakailla markkinoilla, joilla ei ole selkeää suuntausta. Kaksi tunnetuinta jäljessä olevaa indikaattoria ovat Bollinger-nauhat ja liukuvat keskiarvot.

Liukuvat keskiarvot

Liukuvat keskiarvot ovat trendipeittoja, jotka voivat osoittaa lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin trendejä. Liukuvan keskiarvon laskemiseksi otamme keskimääräisen hinnan tietylle ajanjaksolle. Liukuva keskiarvo poistaa suuren osan melusta kaaviossa, mukaan lukien lyhytaikaiset volatiliteetit ja hintaliikkeet. Se voi tehdä suuntauksista helpommin havaittavissa.

Liikkuvien keskiarvojen laskemiseksi on kaksi yleistä tapaa, mukaan lukien yksinkertaiset liukuvat keskiarvot ja eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot. Molempia pidetään jäljessä olevina teknisinä indikaattoreina.

A yksinkertainen liukuva keskiarvo (SMA) on vain tietyn ajanjakson kaikkien päätöshintojen summa jaettuna jaksojen lukumäärällä. Esimerkiksi 5 päivän SMA voidaan laskea lisäämällä kunkin päivän päätöshinnat ja jakamalla summa viidellä. Pidemmällä aikavälillä viive on suurempi. Pidemmät asteikot tasoittavat hintamme liikkeitä ja ovat yleensä vähemmän reagoivia kuin lyhyemmät.

Katso alla olevasta taulukosta, miten tämä toimii käytännössä. 50 päivän liukuva keskiarvo on jäljessä hintaliikkeistä, kun taas 10 päivän liukuva keskiarvo halaa tiukasti hintaliikkeitä:

Eksponentiaalinen liukuva keskiarvo (EMA), sillä välin painotetaan uusimpia datapisteitä. Tämä voi “kiristää” liikkuvan keskiarvon hintamuutoksiin, jolloin liukuva keskiarvo reagoi paremmin viimeaikaisiin hintaliikkeisiin.

Eksponentiaaliset liikkuvat keskiarvot käyttävät painotuskerrointa antaakseen viimeisimmille datapisteille suuremman painon. Tämä painotuskerroin voidaan laskea kaavalla [2 / (ajanjakso + 1)]. Kymmenen päivän EMA: ssa uusimman hinnan painotus olisi [2 / (10 + 1)] = 0,1818 tai 18,18%.

On myös nykyisiä eksponentiaalisia liukuvia keskiarvoja (EMA), joissa otat tämän päivän hinnan x painotuskertoimen + eilisen EMA: n x (1 – painotuskertoimen).

Sinun ei tarvitse muistaa näitä kaavoja. Kartoitustyökalut käyttävät näitä kaavoja automaattisesti. Se auttaa kuitenkin tietämään, mistä nämä kaavat ovat peräisin.

Yksinkertaiset liukuvat keskiarvot vs. eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot

Yksinkertaiset liukuvat keskiarvot ja eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot ovat kaksi tapaa hahmottaa sama trendi. Yksi ei ole välttämättä parempi kuin toinen. Jokaisella on omat etunsa.

An eksponentiaalinen liukuva keskiarvo, esimerkiksi reagoi nopeammin viimeaikaiseen hintaliikkeeseen ja halaa hintakäyrää tarkemmin.

A yksinkertainen liukuva keskiarvo, sillä välin, se on ihanteellinen pitkäaikaisen tuen ja vastustustason tunnistamiseen. Yksinkertaisen liukuvan keskiarvon kaltevuutta käytetään myös mittaamaan vauhtia kohti tiettyä suuntausta.

Tyypillisesti 200 päivän yksinkertainen liukuva keskiarvo (SMA) -kaavio ja 50 päivän SMA-kaavio ovat kaksi suosituinta asteikkoa keskipitkän ja pitkän aikavälin trendien tunnistamiseksi. Nämä kaksi kaaviota ovat hyödyllisiä myös tuki- ja vastustasojen, nousu- ja laskutoimintojen sekä eroavaisuuksien tunnistamiseen.

Kun yksinkertaiset ja eksponentiaaliset liikkuvat keskiarvot yhdistyvät, se luo ristikkäisen. Tätä pidetään keskeisenä tapahtumana, joka voi merkitä trendimuutosta.

On esimerkiksi nousevia ristikkäitä, jotka tunnetaan myös nimellä kultaiset ristit. Nouseva nousu tapahtuu, kun lyhyemmän asteikon liikkuva keskiarvo ylittää pidemmän asteikon liikkuvan keskiarvon.

On myös karhuja risteytyksiä, jotka tunnetaan myös nimellä kuoleman risteytyksiä. Laskeva crossover tapahtuu, kun lyhyemmän asteikon liikkuva keskiarvo ylittää pidemmän asteikon liikkuvan keskiarvon.

Samaan aikaan, jos nykyinen hinta ylittää pitkän aikavälin liukuvan keskiarvon, se viittaa nousevaan nousuun. Jos nykyinen hinta ylittää pitkän aikavälin liukuvan keskiarvon, se tarkoittaa laskusuuntaista nousua.

Liukuva keskiarvon lähentyminen divergenssi

Liukuva keskimääräinen konvergenssi-divergenssi tai MACD on trendiä seuraava oskillaattori, joka on suosittu vauhdin mittaamiseksi. MACD ottaa kaksi eksponentiaalista liikkuvaa keskiarvoa (kuten 12 päivän ja 26 päivän EMA), ja sitten kuvaa ne nollaviivoja vasten mitatakseen trendin vauhtia.

Näemme myös MACD-histogrammin, joka mittaa vauhtia MACD: n ja sen signaalilinjan (MACD: n 9 päivän EMA) välisen suhteen perusteella..

Moderni MACD-oskillaattorin ilmaisin koostuu neljästä elementistä, mukaan lukien MACD-linja, nollaviiva, signaalilinja ja MACD-histogrammi:

 • MACD-linja: MACD-linja on 26 päivän EMA vähennettynä 12 päivän EMA: lla.
 • Zero Line: Nollaviiva on kohta, jossa molemmat EMA: t ovat samat.
 • Signaalilinja: Signaalilinja on MACD: n 9 päivän EMA.
 • MACD-histogrammi: MACD-histogrammi on piirretty palkeina nollaviivaa pitkin. Se on ero MACD-linjan ja signaalilinjan välillä.

A positiivinen MACD tapahtuu, kun 12 päivän EMA on yli 26 päivän EMA. Se osoittaa, että markkinat ovat nousussa. Mitä korkeampi arvo, sitä vahvempi on nouseva voima.

A negatiivinen MACD, puolestaan ​​osoittaa, että markkinat ovat laskusuunnassa, ja alemmat arvot osoittavat voimakasta laskusuuntausta.

Keskeisiä tapahtumia ovat lähentyminen, jakosuodatus ja poikkeama nollaviivasta ja signaalilinjasta.

 • Lähentyminen: Osoittaa hellittävää vauhtia.
 • Crossover: Osoittaa markkinavoimien siirtymistä.
 • Eroavuudet: Osoittaa nousevaa vauhtia.

Suhteellinen vahvuusindeksi (RSI)

Suhteellinen vahvuusindeksi eli RSI on tapa osoittaa vauhtia. Momentum pystyy tunnistamaan markkinatrendien vahvuuden, mikä antaa sinulle hyvän käsityksen siitä, milloin ostaa tai myydä sen perusteella, ovatko markkinat ostettu yli vai myydyin..

RSI värähtelee välillä 0-100, tyypillisen aikataulun ollessa 14 päivää. Kun RSI on alle 30, se tarkoittaa markkinoiden ylimyyntiä. Kun RSI on yli 70, se osoittaa, että markkinat ovat yliostetut. Jotkut kauppiaat käyttävät kuitenkin 20 ja 80 rajana sen sijaan, mikä voi olla selvempi erittäin epävakaille markkinoille (mukaan lukien salaus).

Koska RSI on johtava indikaattori, RSI: n kaltevuus voi osoittaa trendimuutoksen ennen kuin suuntaus havaitaan yleisillä markkinoilla. Tästä syystä RSI on yksi yleisimmistä tavoista analysoida markkinaolosuhteita.

RSI = 100 – (100/1 + RS)

Tässä kaavassa suhteellinen vahvuus (RS) on yhtä suuri kuin keskimääräinen voitto keskimääräiseen tappioon nähden (RS = keskimääräinen voitto / keskimääräinen tappio).

A saada on ajanjakso, jolloin hinta sulkeutuu edellisen päivän sulkemisen yläpuolelle, kun taas a tappio on ajanjakso, jolloin hinta sulkeutuu edellisen päivän sulkemisen alapuolelle. Nämä arvot ovat absoluuttisia, mikä tarkoittaa, että tappiot lasketaan positiivisina arvoina.

Vaikka RSI-erot voivat olla hyödyllisiä, ne ovat hyödyllisiä vain sopivassa yhteydessä. Kuten muidenkin indikaattoreiden kohdalla, on tärkeä muistutus välttää yksittäisten indikaattoreiden käyttöä signaalina ilman asianmukaista kontekstia.

Näet nousevan nousun, kun hinta on matalampi ja RSI korkeampi. Laskeva eroavaisuus tapahtuu samalla kun hinta nousee korkeammalle ja RSI alhaisemmalle.

Voimme myös käyttää RSI: tä tarkkailemaan RSI-epäonnistumisia, jotka nähdään viitteinä potentiaalisesta trendin kääntymisestä laskusuunnassa tai noususuuntaan.

Nouseva epäonnistuminen tapahtuu, kun RSI putoaa alle 30, palautuu yli 30, putoaa taaksepäin, mutta ei laske alle 30 ja tekee uuden korkean.

Sillä välin laskeva epäonnistuminen tapahtuu, kun RSI rikkoutuu yli 70, putoaa taaksepäin, pomppii rikkomatta 70 ja putoaa takaisin uudelle matalalle.

Parabolinen SAR (Stop and Reverse)

Parabolinen pysäytys ja peruutus (SAR) on päällekkäin jäävä indikaattori, joka perustuu ajatukseen, että hinta liikkuu tyypillisesti parabolisissa käyrissä trendin aikana. Siksi parabolinen SAR-indikaattori on tehokkain trendimarkkinoilla. SAR pysyy lähellä hintamuutoksia ajan myötä, laski hintakäyrän alapuolelle nousutrendien aikana ja hintakäyrän yläpuolelle laskutrendien aikana. Tämän luonteen vuoksi elinkeinonharjoittajat käyttävät parabolista SAR-indikaattoria asettamaan jälkipysähdyksiä ja suojaamaan häviöiltä.

Nousevan ja laskevan SAR: n laskemiseksi on erilliset kaavat. Kaava ottaa tiedot yhden jakson takaa.

 • Nouseva SAR-kaava: Nykyinen SAR = viimeisen jakson SAR + AF (EP – viimeisen jakson SAR)
 • Kaatuvan SAR-kaava: Nykyinen SAR = viimeisen jakson SAR – AF (EP – viimeisen jakson SAR)

Näissä kaavoissa EP on äärimmäinen kohta (joko nykyisen trendin korkein korkein tai matalin alin) ja AF on kiihtyvyyskerroin. Kiihtyvyyskerroin asetetaan alun perin arvoksi 0,02, AF kasvaa 0,02 jokaiselle äärimmäisen pisteen tekemälle uudelle korkealle tai matalalle.

Kun lisäät kiihtyvyyskerroin (AF), se lisää SAR-herkkyyttä työntämällä SAR lähemmäs hintakäyrää. Sillä välin AF: n laskeminen siirtää SAR: n kauemmaksi hintakäyrästä. Kun asetat automaattitarkennuksen liian korkealle, se voi luoda liian monta piikkisahaa ja luoda vääriä peruutussignaaleja.

SAR: ta käytetään parhaiten keskimääräisen suuntaluvun yhteydessä. Puhumme seuraavaksi keskimääräisestä suuntaviivasta ja siitä, miten sitä käytetään trendin voimakkuuden määrittämiseen.

Keskimääräinen suuntaindeksi (ADX)

Keskimääräinen suuntaindeksi (ADX) Viime vuosina suosio on noussut suosituimmaksi indikaattoriksi trendin voimakkuuden arvioimiseksi. Viivästyneenä oskillaattorina ADX tarjoaa vähän tietoa tulevaisuuden trendisuunnasta, vaikka se osoittaa markkinavoimien suuruuden trendin takana.

ADX värähtelee välillä 0-100, ADX: n ollessa tyypillisesti alle 20 vaihtelevilla markkinoilla ja yli 25 trenditrendillä. Yli 40 ADX osoittaa vahvaa trendi.

ADX: ää laskettaessa on määritettävä positiiviset suuntavalot (+ DI) ja negatiiviset suuntavalaisimet (-DI), jotka yhdessä muodostavat suuntaliikkeen ilmaisimen (DMI). Laskemme DMI: n vertaamalla peräkkäisten jaksojen ylä- ja alamäet.

 • +DI = (tasoitettu + DM / ATR) x 100
 • -DI = (tasoitettu -DM / ATR) x 100

Tässä kaavassa, +DM on kuluvan ajanjakson korkea miinus edellisen kauden korkea. -DM on edellisen jakson alin miinus kuluvan ajan matalin. Yhtälön “tasoittava” osa tarkoittaa sitä, että otetaan viimeisen 13 jakson keskiarvo, lisätään viimeisin arvo ja jaetaan sitten summa 14: llä.

ADX ottaa myös huomioon keskimääräinen todellinen alue tai ATR, mikä osoittaa volatiliteettia. Todellinen alue (TR) on suurimman absoluuttinen arvo kolmen hintaeron joukossa (tarkastelujakson korkein miinus kuluvan kauden alin, kuluvan kauden korkea miinus edellisen kauden loppu ja kuluvan ajan alin miinus edellisen kauden loppu.

 • ATR = [viimeisten 13 jakson TR + nykyinen TR] / 14
 • Suuntahakemisto (DX) = [(+ DI – -DI) / (+ DI + -DI)] x 100
 • ADX = [viimeisten 13 jakson DX + nykyinen DX] / 14

Nämä kaavat saattavat tuntua monimutkaisilta. Kuten edellä mainittiin, sinun ei kuitenkaan tarvitse muistaa näitä kaavoja. On paljon työkaluja, jotka toteuttavat nämä kaavat sinulle. Jos haluat kuitenkin olla tietoinen tekninen kauppias, se auttaa ymmärtämään, mistä nämä kaavat tulevat.

ATR ei tarjoa mitään suuntauksen suuntausta. + DI ja -DI osoittavat kuitenkin trendisuunnan. Elinkeinonharjoittajat voivat käyttää ADX: tä trendin voimakkuuden määrittämiseen, sitten + DI: n ja -DI: n jakosuodattimien avulla luoda signaaleja, jotka osoittavat mahdollisen kääntymisen.

Oletetaan esimerkiksi, että + DI-linja ylittää tai eroaa ylöspäin -DI-linjasta ADX: n ollessa yli 40. Tämä on voimakas nouseva signaali. Crossoverit ja erot, kun ADX on alle 20, eivät ole signaaleja suurista seurauksista, koska näiden liikkeiden takana ei ole niin paljon vauhtia.

Tässä kaaviossa selitetään, kuinka ADX: ää luetaan parabolisen SAR: n yhteydessä:

Fibonacci-jäljitys

Fibonacci retracement, kuten voit odottaa, on kytketty kuuluisaan Fibonacci-sekvenssiin tai Fibonacci-numeroon. Sarja alkaa numeroilla 0 ja 1, jolloin kukin peräkkäinen numero sarjassa on kahden edellisen luvun summan takana.

Samaan aikaan Fibonacci-retracement taloudellisessa / kryptoanalyysissä on tekninen kaupankäyntikonsepti, joka tunnistaa korjaavan uudelleenjärjestelyn laajuuden hintojen nopean nousun tai laskun jälkeen. Se pyrkii määrittelemään, kuinka suuren vetäytymisen voimme odottaa hintojen nousun tai laskun jälkeen.

Fibonacci-sekvenssissä minkä tahansa luvun suhde seuraajaan on 0,618 eli 61,8%. Tämä on kultainen leikkaus, luku, jolla on merkittävä rooli biologiassa ja matematiikassa.

Fibonacci retracement käyttää samaa suhdetta tuki- ja vastustasojen tunnistamiseen. Näitä tasoja kutsutaan hälytysalueet, ja niiden todetaan olevan 23,6%, 38,2%, 61,8% ja 78,6%. Fibonacci-retracementilla on myös 50% hälytysvyöhyke, jolla ei ole mitään tekemistä Fibonacci-sekvenssin kanssa, mutta se tulee Dow-teoriasta, jonka teorian mukaan korjaukset johtavat tyypillisesti 50% retracementiin edellisestä siirtymästä. Takaisinvetotasot piirretään hintakaavioon trendin ylä- ja alarajan merkitsemisen jälkeen.

Miksi nämä luvut ovat tärkeitä? No, 23,6%: n retracement nähdään tyypillisesti lyhyemmissä aikatauluissa. Pomppu tältä tasolta on harvinaisempaa, jos korjauksella on vauhtia. Sillä välin 38,2% ja 61,8% retracements ovat todennäköisemmin pomppivat (tai kääntävät trendin). Erityisesti 61,8%: n vyöhyke tunnetaan kultaisena retracementina.

Jotkut analyytikot käyttävät myös Fibonacci-retracementin johdannaista, jota kutsutaan Fibonacci-laajennus tunnistaa kuinka pitkälle ralli voi mennä. Fibonacci-laajennuksen alla vyöhykkeet ovat 78,6%, 100%, 161,8%, 261,8% ja 423,6%.

Elliott Wave -periaate

Elliott Wave -periaatteen loi amerikkalainen kirjanpitäjä Ralph Elliott vuonna 1938. Elliott tutki eläkkeensä aikana vuosikymmenen ajan Yhdysvaltojen markkinoita ja teorioi, että hinnat liikkuvat väistämättä – ja jatkuvasti – fraktaali aaltokuvio. Tämä fraktaali-aaltokuvio liittyy luonnollisiin lakeihin, ja voit rajata fraktaaliaallon käyttämällä Fibonacci-sekvenssiä.

Elliott teorioi, että markkinahinnat liikkuivat kahdentyyppisissä aaltoissa, mukaan lukien impulssiaallot ja korjaavat aallot.

Impulssiaallot: Pulssiaallot, jotka tunnetaan myös nimellä motiiviaaltot, liikkuvat vallitsevan suuntauksen suuntaan ja koostuvat viidestä pienemmästä aallosta, mukaan lukien kolme suuntausta etenevää tai toiminta-aliaalloa, jotka on jaettu kahteen korjaavaan aliaalloon.

Korjaavat aallot: Korjaavat aallot, jotka voivat olla osa suurempaa impulssiaalloa, liikkuvat vallitsevan suuntauksen suuntaan ja koostuvat kolmesta pienemmästä aallosta, mukaan lukien kaksi korjaavaa aliaalloa, jotka on jaettu yhdellä toiminta-aliaallolla.

Tämä teoria tunnetaan nimellä Elliott 5-aaltokuvio tai Elliott Wave -periaate:

Yhdistettynä impulssiaalto ja korjaava aalto luovat 8 aliaalloa ‘5-3’ -rakenteen luomiseksi. Tämä 5-3-rakenne muodostaa jokaisen Elliott-aaltosyklin.

Näimme tämän mallin todellisilla bitcoin-markkinoilla vuoden 2018 aikana. Tämä kaavio osoittaa myös hintojen pitämisen 78,6% Fibonacci -tukitasolla.

Fibonacci-retracement-tasot ja Elliott-aaltokuviot ovat vain kahden tyyppisiä teknisiä indikaattoreita, jotka muodostavat osittaisen kuvan salausmarkkinoista. Kun hinnat palaa Fibonacci-hälytysvyöhykkeille, on parasta tarkastella muita indikaattoreita nähdäksesi, vahvistavatko signaalisi kääntymistä näillä hälytysvyöhykkeillä. Jos kaikki signaalit osoittavat kohti samanlaista tulosta, sinulla on tietoisempi näkymä markkinoista.

Bollinger-nauhat

Bollinger-yhtyeet jäljittävät alkuperänsä amerikkalaiseen finanssianalyytikkoon John Bollingeriin, joka kehitti teorian 1980-luvulla. Bollingerin kaista-analyysi käyttää liikkuvaan keskiarvoon perustuvaa peittoa hintojen volatiliteetin mittaamiseen. Teoriassa on kolme kaistaa, mukaan lukien a keskikaista edustamaan yksinkertaista liukuvaa keskiarvoa ja ylempi ja alempi nauha edustamaan keskihajontaa.

Keskitasolle analyytikot käyttävät tyypillisesti 20 päivän yksinkertaista liukuvaa keskiarvoa (SMA). Sillä välin ylempi kaista on sama SMA, johon on lisätty kaksi poikkeamisstandardia, kun taas alempi kaista vähentää kaksi poikkeamisstandardia. Analyytikot voivat säätää jaksojen lukumäärää kaupankäyntiasetustensa perusteella. Analyytikot käyttävät kuitenkin yhtä monta jaksoa SMA: n laskemiseen, jota he käyttävät keskihajonnan laskemiseen.

Bollingerin nauhojen leveys osoittaa volatiliteettia.

 • Kun taajuusalueet ovat leveät, se osoittaa, että markkinat ovat epävakaat ja trendit.
 • Kun kaistat ovat kapeat, se tarkoittaa volatiliteetin vähenemistä ja markkinoiden vaihtelua.

Noin 90% hintamuutoksista tapahtuu Bollinger-yhtyeissä. Kun hinta yhtäkkiä liikkuu ylemmän tai alemman kaistan ulkopuolelle, se tarkoittaa, että purkautuminen saattaa olla tulossa.

Markkinoiden vahvan nousutrendin aikana hinnat pyrkivät esimerkiksi halailemaan tai siirtymään pois ylemmästä kaistasta, kun taas voimakkaan laskutrendin aikana hintatoiminta on keskittynyt alemman kaistan ympärille. Markkinoiden heilahtelun aikana keskikaistat toimivat vastustuksena laskusuuntausliikkeille ja tukitasoksi nousutrendiliikkeille.

Elinkeinonharjoittajat etsivät kahta ratkaisevaa mallia Bollingerin nauhoista, mukaan lukien kaksinkertainen yläosa (‘M top’) ja kaksoispohja (‘w bottom’). Näitä malleja on useita muunnelmia.

M Yläosat: M top- tai double top -mallit esiintyvät nousutrendissä ja viittaavat laskevaan kääntymiseen. Tässä muodostumassa hinta osuu pisteeseen, joka on ylemmän yläkaistan yläpuolella, ja sitten vetäytyy keskikaistan alapuolelle. Bändi liikkuu taas ylöspäin, mutta pysähtyy ylemmän bändin taakse. Kun toinen aalto ei saavuta ylempää kaistaa, se osoittaa heikkenevää trendi ja todennäköisesti kääntymistä.

W Alaosat: W-pohjan tai kaksoispohjan muodostuminen tapahtuu, kun M-yläosan muodostuminen käännetään ylösalaisin. Se merkitsee nousevaa kääntymistä. Se alkaa hinnan romahtamisesta alemman vyöhykkeen alapuolelle ja sitten rallin keskimmäisen kaistan ohi ennen pudotusta uudelleen. Toisen pudotuksen aikana hinta ei koske alempaa nauhaa, ja sitten rallit aikaisemman heilahtelun ohi, jotta se puhkeaisi nousevaksi käänteeksi muodostaen lopulta W.

Taseen tilavuus (OBV)

Taseen tilavuus (OBV) on tilavuuspohjainen oskillaattori ja johtava indikaattori. Signaali kvantifioi äänenvoimakkuuden käyttämällä kumulatiivista kaupankäyntimäärää mittaamaan trendien voimakkuutta ylös- tai alaspäin.

Tasemäärän ajatus on, että merkittävät volyymimuutokset edeltävät usein hintamuutoksia, ja volyymi on yleensä suurempi päivinä, jolloin hinta liikkuu vallitsevan trendin suuntaan. OBV lisää äänenvoimakkuutta jaksojen aikana, jolloin sulku on korkeampi kuin edellinen sulku, ja vähentää sitten äänenvoimakkuutta jaksojen aikana, jolloin sulku on matalampi.

OBV: n tekninen analyysi keskittyy vähemmän äänenvoimakkuuden todelliseen arvoon. Sen sijaan se tarkastelee muutosnopeutta tai nousua ja laskua. Tämä nousu ja lasku OBV-teorian mukaan ovat osoitus osto- ja myyntipaineiden vahvuudesta. Kun OBV nousee, se työntää ostopaineita korkeammalle, mikä nostaa hintoja. Kun OBV laskee, se osoittaa hintojen laskun olevan välitön.

Voimme nähdä OBV: n vaikutuksen toiminnassa, mukaan lukien laskeva ero:

Analyytikot käyttävät OBV-oskillaattoria tunnistamaan tuki- ja vastustasot ja etsivät sitten hintojen puhkeamista edeltäviä purkautumisia. He tarkastelevat esimerkiksi OBV: n poikkeamista vallitsevasta trendistä, mikä saattaa viitata nousevaan tai nousevaan kääntymiseen.

Näemme tämän vaikutuksen toiminnassa seuraavassa kaaviossa. Näemme hinnan nostavan korkeamman swingin korkealle, kun taas OBV tekee matalamman swingin korkealle, mikä osoittaa heikkenevää nousutrendiä. Vastaavalla tavalla, kun hinta osuu matalammalle matalalle ja OBV tekee korkeamman matalan, laskusuunta menettää höyryä ja nouseva purkautuminen voi olla tulossa.

Täällä muiden kaupankäyntisignaaliesi analysointi voi olla hyödyllistä. Saatat huomata OBV: n poikkeavan vallitsevasta trendistä, esimerkiksi käyttämällä muita signaalejasi paremmin tiedottamaan seuraavasta päätöksestäsi.

Stokastinen oskillaattori

Stokastinen oskillaattori on johtava oskillaattori, joka mittaa vauhtia ja käyttää sitten sitä voidakseen ennustaa, mihin markkinat siirtyvät seuraavaksi. Menetelmä kehitettiin 1950-luvulla kahden keskeisen käsitteen perusteella:

Sääntö 1) Momentti muuttuu aina ennen hintaa

Sääntö 2) Vauhdin vaihtelut voivat ennustaa muutoksen markkinoiden suunnassa

Tätä silmällä pitäen stokastinen oskillaattorianalyysi mittaa tietyn ajanjakson päätöskurssien sekä kyseisen ajanjakson kaupankäyntialueen (korkea hinta ja alhainen hinta) suhdetta. Tämän suhteen perusteella stokastinen oskillaattori mittaa potentiaalista trendin kääntymistä, mukaan lukien yliostetut ja ylimyydyt olosuhteet.

Indikaattorioskillaattorit välillä 0 ja 100. Nämä luvut osoittavat kaupankäyntialueen ala- ja yläosaa tietyllä aikavälillä. Aika-asteikko asetetaan tyypillisesti 14 jaksoksi.

Oskillaattori koostuu kahdesta linjasta, mukaan lukien hidas oskillaattori (% K) ja nopea oskillaattori (% D). Näin kaava hajoaa:

 • % K = [(tämän ajanjakson loppu – kaikkien jaksojen alin hinta) / (kaikkien jaksojen korkein hinta – kaikkien ajanjaksojen alin hinta)] x 100
 • % D = 3 jakson yksinkertainen liukuva keskiarvo% K: sta

Yli 80: n arvot viittaavat yliostettuihin markkinoihin, kun taas alle 20: n arvot osoittavat ylimyytyjä markkinoita. Nämä luvut eivät kuitenkaan aina tarkoita kääntymistä. Vahvojen trendien aikana hinta voi liikkua näissä alueen ääripäissä pitkään.

Stokastinen oskillaattorianalyysi voi kuitenkin osoittaa tietyissä tapauksissa kääntymisen tai vauhdin nousun. Kun jakosuodatuksia ja poikkeamia tapahtuu signaalilinjan ylä- ja alapuolella (% D), se osoittaa kääntymistä ja vauhdin nousua.

Stokastinen oskillaattoriteoria perustuu myös ajatukseen, että päätöskurssit yleensä leijuvat kaupankäyntialueen yläosassa nousutrendin aikana samalla kun heiluttavat lähellä alaosaa laskusuuntauksen aikana. Analyytikot etsivät ristikytkentöjä keskipisteestä osoittamaan muutostrendiä.

Nousuerot tapahtuvat, kun hinta osuu matalammalle matalalle, kun taas oskillaattori osuu korkeammalle. Sillä välin laskusuuntaisia ​​eroja esiintyy, kun hinta nousee korkeammalle, kun oskillaattori heilahtaa matalammalle. Nämä käänteet voidaan vahvistaa myös silloin, kun hinta rikkoo viimeisimmän heilahduksen korkean (nouseva ero) tai viimeisimmän heikon matalan (laskeva ero) yli. Molemmat asiat voivat vahvistaa kääntymisen.

Kun näiden nousevien ja laskevien eroavaisuuksien käänteinen tilanne tapahtuu, se luo ns. Härkä- tai karhu-kokoonpanon.

Aikana sonnien asetukset, oskillaattori osuu korkeammalle, kun hinta osuu matalammalle. Kun hinta heilahtaa matalammalle, markkinoiden vauhti jatkuu, ja hinta nousee todennäköisesti edelleen.

Aikana karhun asetukset, oskillaattori osuu alhaisempaan hintaan, kun hinta osuu korkeampaan alimpaan. Tässä tilanteessa progressiivinen alaspäin suuntautuva vauhti osoittaa, että jatkuva nousu on epätodennäköistä, vaikka hinta eroaa ylöspäin.

Stokastisessa oskillaattorissa on kaksi muunnosta, mukaan lukien hidas ja täysi versio.

 • Hidas versio: Oskillaattorin hidas versio sisältää tasoituskaavan. % K: n 3-jaksoista tasoitettua SMA: ta käytetään linjan% K virtaviivaistamiseen.
 • Täysversio: Oskillaattorin täysversiossa kaava on täysin muokattavissa ja kauppiaat voivat asettaa mukautettuja etsintä- ja tasoitusjaksoja haluamallaan tavalla.

Tarkistettaessa stokastista oskillaattorianalyysiä saatat löytää myös jotain kutsuttua StochRSI. Tämä on johdannainen stokastisesta oskillaattoriteoriasta, joka soveltaa oskillaattoria suhteellisen voimakkuuden indeksiin (RSI) hinnan sijasta. Tässä mielessä StochRSI on momenttoskillaattori. StochRSI ilmaisee RSI: n suhteellisen sijainnin suhteessa sen korkeaan matalaan alueeseen tietyn ajanjakson ajan. Lasket StochRSI: n samalla kaavalla kuin stokastisen oskillaattorin analyysissä, paitsi että korvaat hinta-arvot RSI-arvoilla.

Signaalien havaitseminen ja vahvistaminen kynttilänjalka kuvioilla

Tekninen analyysi toimii erityisen hyvin keskipitkän ja pitkän aikavälin oivallusten kehittämisessä. Se voi kuitenkin olla vaikeampi käsiteltäessä vähemmän kaupankäyntiaikoja ja lyhyempiä asteikkoja.

Siksi kynttilänjalka-kuvioanalyysi on tullut viime vuosina erityisen suosittu lyhytaikaisille kauppiaille. Kynttilänjalkakuvioita käytetään yhdessä kaavamallien ja teknisten indikaattorien kanssa vahvistuksen antamiseksi odotettavissa oleville purkauksille.

Selitimme kynttilänjalkakaavioiden perusteet yllä. Kerroimme sinulle, kuinka kynttilänjalka toimii, mukaan lukien mitä kynttilänjalan runko ja sydän tarkoittaa.

Kynttilänjalka-kuvioanalyysi on erityisen hyödyllinen, koska kynttilänjalka-kaaviot sisältävät enemmän tietoa yhdestä kaupankäyntijaksosta kuin minkään muun tyyppiset kaaviot. Yhdellä silmäyksellä näet, kuinka markkinat menestyivät tuona päivänä kynttilänjalan rungon, sydänlangan koon sekä ylemmän ja alemman sydämen ja rungon välisen suhteen perusteella. Jokainen kynttilänjalka kertoo, olivatko ostajat vai myyjät hallitsevia kyseisellä kauppakaudella ja kuinka muut markkinavoimat kilpailivat toisiaan vastaan.

Kynttilänjalka-kaavioiden lukemisen oppiminen voi olla yksi parhaista taidoistasi kehittyä kauppiaana. Tässä on joitain kynttilänjalka-kaavioiden yleisiä ominaisuuksia.

Yhden jakson mallit

Lyhyt päivä

Nämä kynttilänjalat osoittavat tapahtumattomia kaupankäyntijaksoja. Kynttilänjalka kertoo meille, että hinta siirtyi hyvin vähän aukiolosta kiinni tänä aikana. Se osoittaa myös, että kaupankäyntialue – korkeimman ja alimman hinnan välinen ero päivän aikana – oli pieni. Riippumatta kynttilänjalan rungon väristä, tämä kynttilänjalka osoittaa, että sonnit ja karhut pysyvät vakaasti tämän ajanjakson ajan.

Pitkä päivä

Voimakas kaupankäynti, jossa hinta siirtyi merkittävästi avoimesta sulkeutumaan, saattaa näyttää yllä olevilta kynttilänjalkoilta. Vihreä kynttilänjalka osoittaa, että ostajat hallitsivat istuntoa kertoen meille, että se oli nouseva markkinat. Punainen kynttilänjalka osoittaa, että myyjät hallitsivat, mikä antoi markkinoille laskusuuntaisen vauhdin.

Spinning topit

Saatat kuulla analyytikoiden puhuvan kynttilänjalkaista. Näillä kynttilänjalkoilla sydänlanka on suhteellisen pitkä. Tämä on neutraali kuvio rungon väristä riippumatta. Tällä kuviolla kynttilänjalan runko on samanlainen kuin lyhyt päivä, vaikka varjot osoittavat merkittävämmän vaihteluvälin. Sekä ostajat että myyjät työntivät markkinoita eri kohtiin, vaikka istunto lopulta päättyi lähellä sitä, missä se avautui.

Pitkät varjot

Tämän kynttilänjalan rungon väri ei ole kovin tärkeä tämän kuvion kannalta. Mikä tärkeämpää on, istuuko keho ylä- vai alaosassa. Kun runko on lähellä pohjaa pitkällä ylemmällä varjolla, se osoittaa, että ostajat pyrkivät työntämään markkinoita ylöspäin, mutta voimakas myyntivolyymi pakotti hinnan laskeutumaan matalalle, mikä merkitsee laskevaa markkinaa. Päinvastoin, kun keho on alueen yläosassa, jossa on pitkä alempi varjo (sydänlanka), sitä pidetään merkki nousumarkkinoista. Myyjät yrittivät ottaa hallinnan, vaikka vahva ostovoima työnsi sen lopulta huipulle.

Marubozu

Marubozu tarkoittaa japaniksi ‘ajeltua päätä’. Marubozu-kynttilänjalalla on vain runko, eikä kummallakaan puolella ole havaittavia varjoja (sydänlankoja). Tämä kynttilänjalka tapahtuu, kun istunnon auki ja kiinni ovat lähellä korkeinta ja matalaa. Vihreä marubozu-kynttilänjalka kertoo meille, että istunnon aukiolo oli yhtä suuri kuin alin ja lähellä oli korkea, mikä tarkoittaa sitä, että ostajat hallitsivat istuntoa, mikä merkitsi nousevaa markkinaa. Punainen marubozu-kynttilänjalka kertoo meille, että istunto avattiin korkeimmillaan ja päättyi alimmillaan, mikä osoittaa voimakasta myyntipainetta koko ajan. Mitä pidempi runko, sitä suurempi vauhti kumpaankin suuntaan.

Vasara

Vasaran kynttilänjalka muodostuu laskevien hintojen jälkeen. Istunto päättyi lähellä yläosaa ilman ylävarjoa ja alempi varjo kaksi kertaa pitempi kuin vartalo. Vasarakuvio osoittaa, että ostajat ovat alkaneet työntää takaisin. Se on nouseva kuvio rungon väristä riippumatta. Ainoa vaatimus tässä on, että kynttilänjalan on sulkeuduttava korkeammalla vihreällä mallin vahvistamiseksi.

Riippuva mies

Riippuva miehen kynttilänjalka on ensisilmäyksellä identtinen vasarakuvion kanssa. Vasarakuviosta tulee kuitenkin riippuva mieskuvio, kun se havaitaan sarjan nousevien hintojen jälkeen. Aivan kuten vasara, riippuva mies voi olla joko vihreä tai lukema. Ylösnousun aikana roikkuvan miehen nähdään varoituksena: toimintaa tapahtui alaspäin, mutta ostajat nostivat hintaa istunnon loppua kohti. Jos seuraava kynttilänjalka sulkeutuu matalammaksi, riippuva miehen kynttilänjalka voi osoittaa laskevan suunnan.

Käänteinen vasara

Ylöspäin käännetty tai käännetty vasara laskutrendin jälkeen katsotaan nousevaksi kääntökuviona, mutta vain jos seuraava kynttilänjalka sulkeutuu korkeammalle. Tämä kynttilänjalka kertoo, että istunto lopulta suljettiin lähellä avaushintaa, vaikka ylempi varjo on varhainen osoitus siitä, että ostajat haastavat myyjiä markkinoille.

Tähdenlento

Ammuttu tähti on ulkonäöltään identtinen käänteisen vasaran kanssa, mutta se muodostaa nousutrendin laskusuuntauksen sijasta, mikä tekee siitä laskevan signaalin. Vaikka ampujan tähti kynttilänjalka osoittaa nousutrendin jatkumista (kuten pitkä ylempi varjo tai sydänlanka osoittaa), istunto lopulta lopetettiin lähellä kantamansa alaosaa, mikä osoittaa heikkenevän ylöspäin suuntautuvan vauhdin.

Doji

Täällä aloitamme pääsemisen outoihin ja ainutlaatuisiin kynttilänjalka-signaaleihin. Doji on neutraali ristinmuotoinen kuvio, joka osoittaa lähes tasapainotilan markkinoilla. Istunto kävi kauppaa korkealla ja matalalla, mutta lopulta suljettiin tarkalleen missä se avautui. Doji-kynttilänjalan avulla ylempi ja alin varjo voivat olla yhtä suuret tai eivät. Joskus doji ilmaisee hellittävää vauhtia tai mahdollista kääntymistä – esimerkiksi kun se muodostuu tiettyjen muiden mallien viereen.

Sudenkorento Doji

Sudenkorento doji kynttilänjalka kuvio on pitkä alempi varjo eikä ylä varjo, ja avaa ja sulje ovat yhtä suuret kuin istunnon korkea. Kun sudenkorento doji-kynttilänjalka muodostuu laskutrendissä, sitä pidetään merkkinä nousevasta kääntymisestä.

Hautakivi Doji

Hautakividiodilla on ylempi varjo eikä alempi varjo, ja aukko ja sulku ovat yhtä suuria kuin istunnon matala. Hautakivi doji-kynttilänjalka nousutrendissä merkitsee laskevaa kääntymistä. Sekä sudenkorento että hautakivi doji-kynttilänjalat, varjon pituus on hyvä signaali suunnanvaihdon takana.

Useiden jaksojen mallit

Yläpuolella analysoimme kynttilänjalat yhden kynttilänjalan perusteella yhden istunnon ajan. Useimmissa tapauksissa kynttilänjalka-analyysiin kuuluu useiden kynttilänjalkojen lukeminen kuvion havaitsemiseksi. Keskustelemme alla yleisimmistä (ja hyödyllisimmistä) monijaksomalleista, mukaan lukien kahden jakson, kolmen jakson ja viiden jakson mallit.

Huomaa: On tärkeää huomata, että monien näiden kahden jakson mallien ei tarvitse olla suoraan vierekkäin. Ne voivat tapahtua kahdessa seuraavassa kaupankäyntiistunnossa. Tai ne voivat esiintyä lähellä toisiaan.

Karhunhaluinen

Laskeva nielemiskuvio on kahden jakson kuvio, joka antaa signaalin laskusuunnasta nousun aikana. Kuvio alkaa lyhyellä vihreällä rungolla, jota seuraa pidempi kynttilänjalka punaisella rungolla. Sitä kutsutaan ‘nieleväksi’ kuvioksi, koska toisen kynttilänjalan runko nielaisee kokonaan ensimmäisen kynttilänjalan (vaikka varjoiden ei välttämättä tarvitse nielaista).

Nouseva

Nouseva noususignaali ilmoittaa nousevan trendin nousun. Se on kaksivaiheinen kynttilänjalka, jonka ensimmäinen kappale on lyhyt punainen ja toinen, vihreä kynttilänjalka, joka peittää ensimmäisen.

Kaiken kaikkiaan nielemismallit ovat vahvimpia indikaattoreita, joita aiomme nähdä kääntyvän. Ne osoittavat paitsi markkinoiden liikkeen muutoksen myös merkittävän muutoksen vauhdissa.

Härkä Harami

Harami on mielenkiintoisella tavalla japanilainen sana ‘raskaana’. On järkevää, kun katsot kahden jakson kynttilänjalkaa. Nouseva trendi muodostuu laskutrendissä, kun pitkän punaisen kynttilänjalan perässä on pieni vihreä kynttilänjalka. Jälkimmäisen kynttilänjalan koko kaupankäyntialueen on oltava entisen kynttilänjalan rungossa (tästä johtuen ‘raskaana oleva’ nimi).

Karhu Harami

Laskeva harami koostuu suuresta vihreästä kynttilänjalasta, joka peittää kokonaan punaisen kynttilänjalan.

Harami-mallit viittaavat tyypillisesti vetäytymiseen vahvan trendin jälkeen. Harami katsotaan käännetyksi vain, jos seuraava kynttilänjalka sulkeutuu suotuisasti, mikä tarkoittaa, että se on samaa väriä kuin toinen kynttilänjalka.

Harami Risti

Haramiristi on kaksivaiheinen kuvio, joka on samanlainen kuin harami, paitsi että toinen kynttilänjalka on doji (ristikuva, josta keskustelimme yllä), ja ensimmäisen kynttilänjalan runko on täysin uppoutunut dojiin. Haramiristi osoittaa markkinoiden heikentymistä tai päättämättömyyttä täydellisen kääntämisen sijaan. Jotta tämä kuvio osoittaisi kääntymistä, dojin jälkeisen kolmannen kynttilänjalan on oltava samanaikainen.

Jos harami-risti muodostuu nousutrendissä, dojin jälkeisen kynttilänjalan on sulkeuduttava dojin kaupankäyntialueen alapuolella punaisella. Jos se sulkeutuu yllä vihreällä, se voi tarkoittaa, että harami-risti oli yksinkertaisesti lyhyt yhdistelmä ennen nousutrendin jatkumista.

Jos harami-risti muodostuu laskusuuntauksessa, dojia seuravan kynttilänjalan on sulkeuduttava doji: n kaupankäyntialueen yläpuolelle vihreänä osoittamaan nouseva käänteinen suunta.

Pinsetitoppi

Kahden jakson pinsetillä varustettu kynttilänjalka muodostuu, kun vähintään kahdella kynttilänjalalla on tasainen yläosa pohjoistaan ​​riippumatta. Kun muodostuu nousutrendin aikana, pinsetin yläosaa pidetään potentiaalisena kääntökuviona. Kynttilänjalka kertoo meille, että ylärajahinta on toistuvasti hylätty samalla tasolla, mikä viittaa vahvaan vastustukseen tällä tasolla. Koska useammat kynttilänjalat muodostavat tasaisia ​​pintoja näiden istuntojen ympärille, se antaa enemmän todisteita vastustuksesta tällä tasolla. Kääntymisen vahvistaa laskeva, punaisella sulkeutuva kuvio ensimmäisen kynttilänjalan keskipisteen alapuolella.

Pinsetin alaosa

Pinsetin pohja on käänteinen pinsetin yläosasta: kynttilänjalkojen pohjat ovat tasaiset, mutta yläosat eivät. Pinsetin pohja on potentiaalinen kääntökuvio laskutrendissä. Kun useilla kynttilänjalkoilla on tasainen pohja, se viittaa siihen, että markkinat ovat toistuvasti hylänneet saman matalan, mikä osoittaa vahvaa tukea tällä tasolla. Nouseva kääntö on valmis, kun mallia seuraa korkeampi sulkeminen.

Sekä pinsetin ylä- että pinsetin pohjan kääntökuvioilla kuvion vahvistamiseen käytetään vain kynttilänjalkojen rungon ylä- ja alaosaa. Varjoja ei oteta huomioon.

Tumma pilvisyys

Tumma pilvipeite on kaksivaiheinen laskeva kääntökuvio nousutrendissä. Tämän kuvion muodostamiseksi pitkävartista nousevaa kynttilänjalkaa seuraa laskeva kynttilänjalka, joka sulkeutuu ensimmäisen kynttilänjalan rungon keskipisteen alapuolelle. Ensimmäisen kynttilänjalan on myös sulkeuduttava lähellä istunnon matalaa ilman paljon alempaa varjoa.

Lävistyslinja

Lävistyslinja on kahden jakson nouseva kääntökuvio laskutrendissä. Se on päinvastainen kuin tumma pilvipeite. Lävistysviivan muodostamiseksi pitkäikäisen karhun kynttilänjalan on oltava nouseva kynttilänjalka, joka sulkeutuu ensimmäisen kynttilänjalan rungon keskipisteen yläpuolelle. Tumma pilvipeite ja lävistävät viivakuviot ovat samanlaisia ​​kuin laskeva ja nouseva nielaiseva kuvio, vaikka kääntämisen takana oleva voima on vähemmän merkittävä.

Aamutähti

Aamutähti on luettelomme ensimmäinen kolmen jakson kuvio. se on nouseva kääntökuvio, joka on samanlainen kuin lävistysviiva, mutta keskellä kynttilänjalka, jolla on lyhyt runko. Aamutähtikuvio muodostuu, kun meillä on pitkä punainen runko, jota seuraa epätasapainoinen punainen tai vihreä runko ja sitten kolmas kynttilänjalka, joka sulkeutuu ensimmäisen kynttilänjalan keskipisteen yläpuolelle.

Iltatähti

Iltatähti on käänteinen aamutähtikuviosta. Se on kolmen jakson laskeva kääntökuvio, joka aamutähden tavoin erottuu keskikynttilänjalasta, jolla on lyhyt runko. Iltatähti muodostuu pitkällä vihreällä rungolla, jota seuraa lyhyt vihreä tai punainen kappale ja kolmas punainen kynttilänjalka, joka sulkeutuu ensimmäisen kynttilänjalan keskipisteen alapuolelle. Iltatähden kynttilänjalka osoittaa laskevan suunnan.

Aamu Doji-tähti

Aamu-doji-tähtikuvio on samanlainen kuin kaksi yllä olevaa tähtikuviota, mutta keskimmäinen kynttilänjalka on doji. Doji-signaalit olivat kauppiaiden keskuudessa päättämättömiä ennen kuin markkinat lopulta päättivät nousevasta kääntämisestä. Jotta aamu-doji-tähti muodostuisi, kolmannen kynttilänjalan on sulkeuduttava ensimmäisen keskipisteen yläpuolelle.

Ilta-Doji-tähti

Iltainen doji-tähti kynttilänjalka osoittaa laskevan suunnan. Laskeva kääntö on valmis, kun kolmas kynttilänjalka sulkeutuu ensimmäisen keskipisteen alapuolelle yhdessä keskellä olevan dojin kanssa.

Kolme valkoista sotilasta

Kolme valkoista sotilasta on kolmen jakson nouseva kääntökuvio, jonka osoittavat kolme pitkää vihreää kynttilänjalkaa hintojen laskun jälkeen. Kolmen valkoisen sotilaan kuvion muodostamiseksi jokaisen kuvion kynttilänjalan on sulkeuduttava lähellä istunnon korkeinta, vain lyhyt tai ajeltu ylävarjo. Jokaisen kuvion kynttilänjalan on myös oltava suurempi tai vähintään saman kokoinen kuin ensimmäinen kynttilänjalka.

Kolme mustaa varis

Kolme mustaa variksen kynttilänjalka on kolmen jakson kääntökuvio nousutrendissä. Kuvio sisältää kolme pitkää punaista kynttilänjalkaa, joista jokainen kynttilänjalka sulkeutuu lähellä istunnon matalaa, pienellä alemmalla varjolla. Toisen ja kolmannen kynttilänjalan on oltava samankokoisia tai suurempia kuin ensimmäinen kynttilänjalka.

Kolmen menetelmän nousu

Kolmen menetelmän nousu on viiden jakson malli, joka osoittaa nousun jatkumista. Kuvio muodostetaan pitkällä vihreällä kynttilänjalalla, jota seuraa kolme pientä punaista kynttilänjalkaa, jotka ovat ensimmäisen rungossa. Kuvio on valmis, kun näitä neljää jaksoa seuraa viimeinen pitkä vihreä kynttilänjalka. Kuvio osoittaa, että myyjät yrittivät kääntää trendin takaisin ja kääntää, vaikka vallitseva vauhti ei riittänyt kääntämisen toteuttamiseen. Jotta kuvio voidaan vahvistaa, viidennen kynttilänjalan on sulkeuduttava ensimmäistä korkeammalle, mikä vahvistaa, että peruutusyritys ei onnistunut.

Kolmen menetelmän putoaminen

Putoava kolmen menetelmän malli on käänteinen yllä olevan nousevan kolmen menetelmän mallista. Se on viiden jakson laskeva jatkokuvio, joka osoittaa, että ostopaine oli jonkin verran, vaikka se ei riittänyt kumota vallitsevaa laskupainetta. Kuvio muodostuu, kun pitkää punaista kynttilänjalkaa seuraa kolme pientä vihreää kynttilänjalkaa ensimmäisen ja toisen pitkän kynttilänjalan rungossa. Viidennen kynttilänjalan on sulkeuduttava ensimmäisen rungon alle vahvistamaan laskutrendin jatkumista.

Kuinka nopeasti lukea kynttilänjalka-kaavio: 3 kysyttävää kysymystä

Toki, voit muistaa kaikki edellä olevat kynttilänjalat – ja siinä ei ole mitään vikaa. Mutta se on paljon muistaa.

Meillä on parempi idea. Voit analysoida monia kynttilänjalka-kaavioita yksinkertaisesti vastaamalla kolmeen yksinkertaiseen kysymykseen:

Mikä oli edellinen trendi? Tämä kertoo, onko suuntaus käänteinen tai jos markkinat heiluvat ilman selkeää suuntaa (mikä vaikeuttaa tarkan analyysin suorittamista).

Missä viimeinen istunto oli lähellä sen vaihtokauppaa? Sulje lähellä korkeinta on nouseva, kun taas lähellä matalaa lähellä on laskeva. Pidemmät varjot osoittavat merkittäviä hintojen hylkäämisiä.

Kuinka suuri kynttilänjalan runko verrattuna vierekkäisiin kynttilänjalkoihin? Kynttilänjalat, joiden runko on suurempi kuin ympäröivät kynttilänjalat, kertovat meille, että tuolloin oli suhteellisen suurempi vauhti, mikä viittaa suureen siirtymään avoimesta sulkeutumiseen. Kynttilänjalka, jolla on pieni runko vahvan trendin jälkeen, viittaa siihen, että markkinoilla oli hellittävää vauhtia, hengähdystaukoa tai päättämättömyyttä.

Vastaukset näihin kolmeen kysymykseen voivat antaa meille vahvoja signaaleja siitä, mitä markkinat tekevät seuraavaksi. Vähenevässä trendissä pitkävartinen lähellä istunnon vaihteluvälin yläosaa osoittaa voimakasta nousun todennäköisyyttä. Nousevassa trendissä pitkävartinen sulku lähellä istunnon matalinta ilmaisee laskevaa muutosta markkinoilla.

Kynttilänjalka-analyysin haitat

Kynttilänjalat pakkaavat paljon tietoa yksinkertaiseksi symboliksi. Ne eivät kuitenkaan ole täydellisiä.

Kynttilänjalat eivät kuvaa esimerkiksi kronologista hintasekvenssiä istunnon aikana. Tiedämme, missä istunto avattiin ja suljettiin ja mikä oli kyseisen istunnon korkea ja alhainen hinta. Emme kuitenkaan tiedä, romahtivatko istunnot avoimella aukiolla, nousivatko ne taivaalle vai kääntyivätkö he koko päivän ajan. Viivakaavion avulla voimme nähdä, kuinka tietty istunto pelattiin avoimesta loppuun.

Voit tietysti säätää kaavion aikavälejä saadaksesi tarkemman käsityksen markkinoiden kehityksestä tiettynä ajanjaksona.

Kynttilänjalan kuvioanalyysin soveltaminen todellisille markkinoille

Kynttilänjalka kuviot kertovat joskus markkinoiden tarinan, mutta eivät aina. Katsotaanpa tosielämän markkinoita, jotta voimme selvittää, voimmeko kynttilänjalkojen avulla tunnistaa joitain trendejä.

Tämä on kaavio BTC / USD: sta:

Kaavio osoittaa, että suhteellinen vahvuusindeksi (RSI) lakkaa hajoamasta hieman yli 40 marraskuun toisen viikon aikana. Se tulee yliostettuun tilaan viikon sisällä, minkä jälkeen se kasvaa tasaisesti kuukauden ajan.

RSI on yliostettu viikkoja, mikä viittaa laskevaan kääntymiseen. kuitenkin, ei ole mitään viitteitä kääntymisestä huolimatta siitä, että myyntipaine on käytännössä olematon.

Joulukuun toisella viikolla hinta nousee uudelle korkeimmalle, vaikka RSI eroaa matalammaksi. Seuraavaksi näemme vahvistuksen myyntipaineelle, kun muodostuu iltatähden kynttilänjalka.

Jos katsot tarkkaan, tähden ja kuvion viimeisen kynttilänjalan välissä on doji-tähti. Tiettyjen kuvioiden kohdalla kynttilänjalkojen ei tarvitse välttämättä olla vierekkäin. Doji on neutraali ja osoittaa, että markkinat olivat päättämättömiä. Näiden skenaarioiden aikana voimme yhdistää kaksi kynttilänjalkaa, tähti ja doji, ja tulos on edelleen tähti.

Kaavion viimeinen kynttilänjalka sulkeutuu huomattavasti ensimmäisen kynttilänjalan rungon keskipisteen alapuolelle. Kun tarkastelemme tätä signaalia laskevan RSI-divergenssin yhteydessä, se osoittaa vahvaa laskusuuntaista valmistautumista nousemaan markkinoille.

Tällöin kynttilänjalka-analyysin suorittava elinkeinonharjoittaja voi ottaa tässä lyhyen kannan ja pysähtyä viimeisimmälle korkeimmalle. Emme tiedä onko pää ja hartiat (H&S) kuvio tässä valmistuu. Useista lyhyistä kokouksista huolimatta RSI eroaa edelleen laskevasti. Kaikki merkit osoittavat laskusuuntaista käännöstä, joten pidät kiinni lyhyestä asennostasi.

Tammikuun toisen viikon saapuessa H&S-pintakuvio on muodostunut. Äänenvoimakkuuden nousu rikkoo kuvion pääntien ja vahvistaa edelleen elinkeinonharjoittajan aseman. Pysäytys voidaan siirtää viimeisimpään swingin korkealle kaavan sisällä kattamaan elinkeinonharjoittajan voitot.

6 parasta tapaa käydä kauppaa Bitcoinilla: Hyödyllisiä salauksen kaupankäyntistrategiatyyppejä

Olemme kertoneet sinulle käytettävissä olevista erilaisista malleista ja strategioista, mutta näiden kaupankäyntistrategioiden toteuttamiseen on paljon erilaisia ​​tapoja:

Mikrokauppa tai päänahka

Tähän kaupankäyntistrategiaan kuuluu pienten hintaliikkeiden käyttäminen voiton keräämiseen koko päivän ajan. Skaalain yleensä käyttää 5 tai 15 minuutin kaaviota, tunnistaa sitten paikallisen alueen ja käy kauppaa kynttilänjalkamallien perusteella. Tietoisen kynttilänjalka-analyysin ja pienen onnen avulla lahjakas scalper voi pystyä ansaitsemaan voittoa. Mikrokauppa tai päänahka on kuitenkin erittäin riskialtista, ja yksi huono kauppa voi kumota päivän voiton.

Päivän kaupankäynti

Päiväkauppiaat tunnista kaupankäyntipäivän potentiaalinen alue käyttämällä erilaisia ​​indikaattoreita ja hyödynnä sitten hintavaihtelut. Päiväkauppias käyttää tyypillisesti tunneittaista kaaviota syöttö- ja poistumispaikkojen asettamiseen. Päivän kauppiaat voivat käyttää kynttilänjalkakuvioita, liikemittareita ja volatiliteetti-indikaattoreita ilmoittaakseen kaupastaan.

Swing-kauppa

Swing-kauppa on lyhyen tai keskipitkän aikavälin kaupankäyntistrategia, jossa kaupat kestävät muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Swing-kauppiaat tunnistavat paikallisen tuen ja vastustasot lyhyellä aikavälillä, tyypillisesti konsolidointiloitsun aikana. Sitten he tekevät kauppoja tämän alueen ylä- ja alamäen sekä niiden analyysin perusteella.

Sijaintikauppa

Sijaintikauppa on kaupankäyntitoiminnan tyyppi, jossa sinulla on (tai hodl) positio asetettuna ajanjaksona. Et käy kauppaa lainkaan, vaan sijoitat sen sijaan analyysiisi perustuvaan omaisuuteen. Sijaintikauppiaan analyysi voi sisältää perustavanlaatuisen analyysin ja viikoittaisen tai kuukausittaisen kaavion katselun pitkän aikavälin voiton saamiseksi.

Marginaalikauppa

Marginaalikauppa on suosittua päiväkauppiaiden ja swing-kauppiaiden keskuudessa. Marginaalikauppiaat käyttävät pörssiltä tai välittäjältä lainattua vipuvaikutusta korottaakseen kaupankäynnin arvoa missä tahansa 2x – 100x. Pohjimmiltaan vedot siitä, että hinta nousee (pitkä) tai alas (lyhyt) tietyn ajan kuluessa. Tämä on ainoa kaupankäynnin tyyppi tässä luettelossa, jossa on mahdollista menettää enemmän rahaa kuin sijoittit, joten marginaalikauppa vaihtelee riskialttiiksi. Tietysti voitot kerrotaan myös vipuvaikutussuhteella. Se on korkean riskin ja korkean palkkion tyyppinen kaupankäynti.

Algoritminen kaupankäynti

Algoritmisessa kaupankäynnissä tai automatisoidussa kaupankäynnissä käytetään ohjelmistoja – kuten kaupankäyntirobotteja – kauppojen suorittamiseen ennalta määritettyjen kriteerien perusteella. Voit ostaa kaupankäynnin algoritmeja toreilta. Tai voit luoda oman algoritmin kaupankäyntisignaalien perusteella ja käyttää esimerkiksi volyymia, kantamaa, liikkuvia keskiarvoja ja liikemäärää botin varustamiseen parhaan mahdollisen kaupan tekemiseksi..

Kymmenen parasta teknistä kaupankäyntivinkkiä

Kryptovaluutan kauppa on helppoa. Tosiasiallisesti voiton saaminen salausvaluutan kaupasta voi kuitenkin olla vaikeaa. Tässä on kymmenen suosikkivinkkiä uusille ja edistyneille kauppiaille:

Vietä enemmän aikaa kaavioiden tutkimiseen: Suurin osa kauppiaista – etenkin aloittelijoista – ei viettää tarpeeksi aikaa kaavioiden tutkimiseen. Jos haluat täydentää kykyäsi analysoida markkinoita, sinun on tultava pätevä kaavionlukija.

Hyödynnä paperikauppaa: Tämän päivän suurimmat pörssit tarjoavat paperikauppaa, jolloin voit pelata väärennetyillä rahoilla ennen kuin aloitat todellisen kaupankäynnin. Ota osa strategioistasi ja analyyseistasi nähdäksesi, kuinka suoriudut.

Luota trendiin: Luettuasi yllä olevat teknisen analyysin vinkit saatat olettaa, että useimmat signaalit osoittavat trendin kääntymistä. Suuntaukset ovat kuitenkin syitä, joten sinun ei pitäisi koskaan lyödä vetoa trendimarkkinoilla, ellet näe useita vahvistuksia käännöksestä.

Stop-Loss -tilaukset ovat uskomattomia: Jopa kokeneimmat kauppiaat voivat katsella positioidensa purkautumista, kun markkinat kääntyvät odottamattomaan suuntaan. Kun markkinat kääntyvät odottamatta, stop loss -tilaukset ovat parhaita ystäviäsi. Käytä lopetettuja tappiotilauksia suojaamaan ansaitsemasi voitot.

Vältä aloittelijan onnenloukkua: Monet aloittelijoiden teknisestä kauppiaasta saavat varhaisen aloittelijan onnea ja oletetaan olevansa maailman suurimpia teknisiä kauppiaita. Sillä välin kokeneet tekniset kauppiaat ovat tarpeeksi älykkäitä, jotta he eivät koskaan tule tyytymättömiksi. Vältä liian korkeaa tai matalaa nousua kaupankäynnissä riippumatta tuloksesta.

Ahneus tappaa: Tämä kärki rakentuu yllä olevasta kärjestä. Monet kykenevät kauppiaat eivät pysty säilyttämään voittojaan vain ahneuden takia. Miksi myydä nyt, kun voin myydä ensi kuussa ja tehdä kaksi kertaa enemmän? Se kuulostaa hyvältä – kunnes markkinat putoavat ja pyyhkivät kaikki voitot. Aseta tavoitteet, pidä niistä kiinni, ota voittosi ja odota seuraavaa mahdollisuutta.

Sinun ei tarvitse tehdä jokaista kauppaa: Joskus kauppa ei vain tunnu oikealta. Ehkä analyysisi ei anna sinulle selkeää signaalia. Joissakin tapauksissa saatat haluta välttää kauppaa. Ole kärsivällinen ja tiedä kumpi mäki kuolla.

Monipuolistaminen Altcoinsin kanssa ei ole todella monipuolista: Jotkut salausfanaatikot suosittelevat salkun monipuolistamista ostamalla altcoineja. Valitettavasti bitcoin on edelleen salausmarkkinoiden kuningas, ja suurin osa altcoineista seuraa vain sen jälkeensä. Monissa tapauksissa altcoinit liikkuvat lukitusvaiheessa bitcoinin kanssa. Älä koskaan lukitse kaikkia varoja salaukseen.

Sääntelemättömät markkinat ovat vaarallisia: Salausmarkkinat ovat edelleen suurelta osin sääntelemättömiä ja hallitsemattomia. Huolimatta siitä, mitä salauksen harrastajat sanovat, suuri määrä salauksen määrää liittyy laittomaan toimintaan. Salauskauppa on riskialtista kaikenlaisista syistä.

Voittosi saattaa kadota yhdellä huonolla tai hakkeroidulla vaihdolla: Saatat olla maailman paras tekninen kauppias. Olet saattanut kolminkertaistaa sijoituksesi yhdessä kaupankäyntipäivässä. Valitettavasti nämä voitot eivät tarkoita mitään, jos jätät yksityiset avaimesi suojaamattomiksi. Varmista, että hallitset yksityisiä avaimiasi, äläkä koskaan jätä enempää kuin sinulla on varaa menettää vaihdossa.

Bitcoin Chart Trading Analysis: Lopullinen sana

Lopuksi, kaupankäynnin edelläkävijöistämme (jotka auttoivat tämän käyttöoppaan suunnittelussa) kaikkiin vilpittömiin ikätovereihimme, toivomme, että tämä ensi-iltainen bitcoin-kaupankäyntiopas muuttaa uraa. Kyllä, tieto on voimaa, mutta massiivisten toimien tekeminen yllä absorboituneeseen on yksi parhaista keinoista pelon (myös epävarmuuden ja epäilyjen) menettämiseen, sillä uuden rajan ja ilmapiirin, kuten krypto valuuttamarkkinoiden, noudattaminen voi olla pelinvaihtaja niille, jotka soveltaa ja toteuttaa oikeita hahmoteltuja strategioita ja vinkkejä.

Jokainen bitcoin-kaupankäynnin tai digitaalisen omaisuuden sijoittajan kauppias, joka on päässyt niin pitkälle salauskaavion analyysikatselmuksemme, on varmasti oppinut useita menetelmiä, jotka optimoivat tulokset siitä, miten bitcoin-kauppa ja kryptovaluuttakaavio-analyysi toimivat.

Hyvää kauppaa!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map