Bitcoin Chart Analyse: Sådan handler du Bitcoin ved hjælp af diagrammer

Contents

Bitcoin-handelsvejledning til mellemliggende kryptohandlere

Denne bitcoin-diagramanalysevejledning er bygget til at være din one-stop-shop-tutorial til mellemliggende kryptohandel.

Crypto-handel virker kompliceret ved første øjekast. Heldigvis er det ikke nær så forvirrende som du tror. Når du først har lært at læse diagrammer og udføre grundlæggende teknisk analyse, begynder det hele at komme sammen.

Mens denne bitcoin trading analyse gennemgang ikke er taget højde for nybegyndere og mere rettet mod mellemprodukter. Og ja, der er forskelle mellem kryptoinvestering vs kryptohandel eller brug af en automatiseret bitcoin trading bot, hvis du vil begynde at analysere BTC-pristabeller og forstå kryptomarkedsgrafer. Til denne bitcoin-diagramanalysevejledning antager vi, at du har nogle grundlæggende viden om, hvordan crypto fungerer, hvad bitcoin er, hvordan cryptocurrency-udvekslinger fungerer, hvilke typer crypto-kategorier og hvordan blockchain fungerer.

Alle succesrige bitcoin-handlende kommer til at forstå, at disse almindelige diagrammønstre kan oversættes til at lære tidløse færdigheder, der vil fremskynde resultater og producere rentable indtastninger og udgange, uanset hvad prisen på bitcoin er i BTC / USD. Til reference er den realtidsværdi i bitcoin-kursens kurs:

Grundlæggende: Hvordan fungerer Bitcoin-handel?

I de tidlige dage af Bitcoin (2009 til 2014) var der stort set kun en mønt (BTC), og handel med kryptokurver var alt for kompliceret. I dag, i 2019, er kryptohandel stadig iboende risikabelt, spekulativt og meget volatilt – men det er lettere end nogensinde før med endnu flere markedsdata at krydstjekke og måle. Her er et kig på den lange vasketøjsliste over bitcoin diagramanalyse handelsmønstre og grafer, der er beskrevet nedenfor:

Du kan finde masser af gode kryptobørser, herunder børser, der accepterer din lokale valuta og bankoverførsler. Du kan også finde masser af fantastiske tegnebog-apps, porteføljeadministrator-apps og andre værktøjer til at maksimere din krypto-handelsoplevelse.

Her er den grundlæggende proces bag kryptohandel (selvom der er mange almindelige faldgruber):

 • Trin 1) Tilmeld dig en kryptovalutaudveksling
 • Trin 2) Indsæt midler på platformen
 • Trin 3) Køb kryptokurrency

Det er det! Det er ikke så kompliceret. Hvis du vil bruge en unik fiat-valuta (som CAD, AUD eller RUB), skal du muligvis bruge en lokal børs. Hvis du allerede har en større fiat-valuta (som USD eller EUR), har du en bredere vifte af muligheder.

Når du har købt din første kryptovaluta, kan du opbevare den i din udvekslingspung og lade den være på børsen til fremtidig handel eller investering. Eller du kan trække midler til din egen tegnebog – som en mobilapp på din telefon.

Ordliste for handel med kryptovaluta: mest populære vilkår

Kryptohandelsindustrien er fyldt med sin egen jargon. Her er en liste over de 26 mest populære termer med definitioner, du bør kende, før du går ind i bitcoin-diagramanalyse:


Fiat-valuta: Fiat-valutaer er statsudstedte valutaer som US Dollar eller Euro. Disse valutaer findes i modsætning til kryptokurver (selvom nogle lande diskuterer lanceringen af ​​deres egne kryptokurver, hvilket ville sløre linjen mellem fiat og krypto). ‘Fiat’ er latin for ‘ved dekret’. Disse valutaer har værdien ‘ved dekret’ eller ‘ved erklæringen’ fra regeringen.

Crypto-aktiv: Et kryptoaktiv er en hvilken som helst token, mønt eller digital valuta med værdi. Nogle gange vil folk forbinde et krypto-aktiv med en bestemt teknologi. De beskriver for eksempel Ether (ETH) som kryptoaktivet for Ethereum-blockchain.

Altcoin: Altcoins er ‘alternative mønter’. Generelt bruges dette udtryk til at henvise til mønter, der ikke er bitcoin. Det er et populært udtryk blandt bitcoin-maksimalister, der mener, at bitcoin er bedre end alle andre mønter.

Stablecoin: En stablecoin er et digitalt token bevidst designet til at holde en stabil pris. Typisk sporer stablecoins en bestemt fiat-valuta, og de fleste sporer US Dollar. Stablecoins fungerer på forskellige måder, selvom de fleste stablecoins simpelthen bakkes 1: 1 med amerikanske dollars reserver, og brugerne har lov til at bytte deres 1 USD stablecoin til 1 USD kontant til enhver tid, hvilket giver token stabil værdi.

Crypto Exchange: En udveksling er et websted eller en platform, hvor du kan købe og sælge kryptokurver. Nogle børser viser kun kryptovalutaer, mens andre viser fiatvalutaer og kryptovalutaer. Større udvekslinger i dag inkluderer blandt andet Kraken, Gemini og Binance.

Bud pris: Budprisen for et givet aktiv er den maksimale pris, som en person er villig til at betale for det pågældende aktiv. Det er ‘efterspørgselssiden’ af udbud og efterspørgsel, der styrer kryptomarkeder.

Pris: Udsalgsprisen for et givet aktiv er den minimumspris, som en person er villig til at sælge et aktiv med. Dette er ‘udbudssiden’ af udbud og efterspørgsel.

Bud-spørg spredning: Budspørgsmålsspredningen er forskellen mellem budkursen og anmodningskursen for et bestemt aktiv. På stærkt likvide markeder med højt volumen vil bud-ask-spændet være ret lille. På mindre, lavere likviditetsmarkeder vil bud-ask-spændet være meget større.

Volatilitet: Volatilitet bruges på samme måde på kryptomarkeder, som den bruges på traditionelle finansielle markeder. Det er et mål for, hvor uforudsigelige markederne er, eller hvor vildt priserne i øjeblikket svinger.

FOMO: Frygt for at gå glip af. Hvis LTC pludselig springer 10% i en 2-timers periode, kan det muligvis stige yderligere 15%, fordi investorer har en ‘frygt for at gå glip’, når en mønt springer i værdi.

FUD: Frygt, usikkerhed og tvivl. Bitcoin er blevet bombarderet med FUD siden den dag, den blev lanceret. Nogle kryptokurrency-samfund spreder FUD om andre mønter. Det er den irrationelle bekymring, at en bestemt mønt vil kollapse eller miste sin værdi.

Køb af dip: Når et specifikt kryptoaktiv falder betydeligt, men du ser det som en købsmulighed. Lad os sige, at bitcoin falder med 5% i dag. Du ‘køber dip’ ved at købe bitcoin i håb om, at den vil stige.

Tyr- og bjørnemarkeder: Udtrykkene tyr og bjørn har samme betydning i krypto som de gør på traditionelle markeder. En tyretendens er en langsigtet, opadgående tendens på de samlede kryptokurrencymarkeder, mens en bjørntendens er et langsigtet fald i det samlede kryptokurrencymarked. Hvis nogen er ‘bullish’, forventer de, at priserne vil stige. Hvis nogen er ‘bearish’, forventer de, at priserne falder.

Market Makers og Takers: En market maker er en, der ‘foretager’ eller sender en handel til børsen. En markedstager er en person, der ‘tager’ eller accepterer denne handel.

Likviditet: Likviditet i kryptoverdenen refererer til volumenet af en bestemt børs, eller hvor let det er at foretage en handel på en bestemt børs. En god udveksling med stort volumen siges at være mere likvid og have højere likviditet.

Hval: Hvaler er enkeltpersoner eller organisationer, der har en enorm mængde krypto. Nogle er institutionelle hedgefonde, der dypper tæerne i krypto. Andre er mennesker, der akkumulerede bitcoin tidligt og aldrig solgte.

Return on Investment (ROI): Hvor mange penge tjener du på et optjent beløb? Hvis du købte $ 100 bitcoin, steg bitcoin-prisen med 50%, så tjente du $ 150, og dit investeringsafkast er 50%.

Tegnebøger: Tegnebøger giver dig mulighed for at administrere dine kryptobesiddelser. Det er stedet, hvor du opbevarer dine kryptoassets – ligesom en almindelig tegnebog er et sted, hvor du gemmer dine kontanter og kreditkort.

Hot tegnebøger: Varme tegnebøger er online tegnebøger, der er forbundet til internettet. De ses typisk som mindre sikre end koldt opbevarings tegnebøger, selvom de er sikrere end udveksling af tegnebøger.

Kolde tegnebøger: Kolde tegnebøger eller kolde tegnebøger er tegnebøger, der ikke har forbindelse til internettet. De er den mest sikre form for opbevaring, fordi dine private nøgler holdes væk fra steder, hvor hackere kan få adgang til dem.

Byt tegnebøger: De fleste børser har kundebøger, hvor brugerne kan gemme deres midler. Disse børser ses som den mindst sikre løsning, fordi børsen har fuld kontrol over dine midler.

2-faktor godkendelse (2FA): 2-faktor-godkendelse refererer til brugen af ​​flere verifikationsmetoder til at logge ind på din kryptokonto. De fleste børser giver dig mulighed for at oprette 2FA. Nogle udvekslinger sender dig en sms eller e-mail for at bekræfte et login. Andre børser giver dig mulighed for at oprette 2FA for hver gang du handler.

Hodl: Hodl eller hodling henviser til krypto-investeringsstrategien for at holde kryptoaktiver gennem alle markedsforhold. Bitcoin er steget og faldet adskillige gange, men hodlers har været i stand til at overleve FUD og fortsætte med at holde bitcoin den dag i dag.

Diversificering: Diversificering henviser til ideen om at eje flere kryptoassets. I stedet for at have 100% af din portefølje i bitcoin kan du f.eks. Investere 50% af den i altcoins.

Arbitrage: Arbitrage er strategien med at købe mønter til en pris og derefter sælge dem til en højere pris et andet sted. Du kan f.eks. Købe bitcoin fra Binance og derefter sælge den gennem LocalBitcoins til en højere pris i din egen lokale fiat-valuta.

Pumpe og dump: Pump and dump er en handelsordning, der involverer kunstigt oppustning af prisen på et mål aktiv (‘pumping’) og derefter salg af aktivet, efter at priserne er steget (‘dumping’).

Nu hvor du kender disse grundlæggende kryptohandelsbetingelser, er det tid til at se på specifikke aspekter af kryptohandel.

Typer af Bitcoin-handler på Crypto Market

For det meste vil begyndere kun foretage markedsordrer. Med en markedsordre køber eller sælger du kryptokurrency til den bedste tilgængelige pris. Mere avancerede forhandlere kan dog drage fordel af limitordrer, stop-loss-ordrer, gearet handel og mere. Typer af kryptotransaktioner inkluderer:

Markedsordre: Med en markedsordre køber eller sælger du krypto til den bedste tilgængelige pris. Børsen ser på den sidste pris, som nogen betalte for bitcoin (hvis du sælger) eller den sidste pris, som nogen solgte for bitcoin (hvis du køber).

Begræns rækkefølge: Med en begrænset ordre køber eller sælger du krypto til en bestemt pris. Du kan muligvis afgive en købsordre for at købe bitcoin, hvis den f.eks. Falder til under $ 5.000. Hvis prispunktet aldrig ender med at blive nået, bliver din ordre muligvis aldrig udført. Nogle børser giver dig mulighed for at sætte en tidsbegrænsning på grænseordrer.

Stop-Loss-rækkefølge: Stop-loss-ordrer giver dig mulighed for at oprette en bestemt pris, hvor en børs udfører en handel for at begrænse dine tab. Hvis prisen på bitcoin for eksempel falder med 10% eller rammer en pris på $ 7.500, kan du udstede en stop-loss-ordre for at begrænse dine tab.

Take-Profit-ordre: Take-profit ordrer giver dig mulighed for at oprette en bestemt pris, hvor en børs vil udføre en handel for at maksimere dit overskud. Hvis bitcoin for eksempel stiger 10%, udføres din take-profit ordre automatisk, hvilket giver dig garanterede gevinster på 10%.

Der er masser af mere avancerede ordretyper, inklusive OTC-handler, gorilla-handler, isbjørnehandler, øjeblikkelig eller annullering (IOC), fill-or-kill (FOK) -handler og alt-eller- ikke (AON) ordrer. De fleste begyndere og mellemhandlere vil dog være i orden med de fire ovenstående handelstyper.

Hvor meget koster Crypto Trading? Gennemsnitlig prisfastsættelse

Handel med kryptokurver er ikke gratis. Du betaler vekselgebyrer, udbetalingsgebyrer og andre gebyrer på de fleste børser. Omkostningerne ved kryptohandel inkluderer:

Handelsgebyrer: De fleste børser opkræver producentgebyrer og takergebyrer på mellem 0,1% og 0,5%. Tagergebyret er typisk højere. Du betaler dette for hver handel. Hvis du handler med en betydelig volumen (f.eks. Over $ 500.000 pr. Måned), kan børsen muligvis tilbyde volumenrabatter, hvilket kan reducere handelsgebyrer betydeligt.

Depositum: Nogle børser opkræver et gebyr for at deponere penge på platformen, selvom dette bliver mindre almindeligt.

Tilbagekaldelsesgebyrer: Tilbagetrækningsgebyrer er langt mere almindelige på de fleste børser. Typisk er udbetalingsgebyrer faste gebyrer. Du kan f.eks. Betale $ 5 USD for at trække penge fra platformen. Nogle børser har også minimumsudbetalingsbeløb.

Gebyrer kan variere meget mellem børser. Typisk opkræver de bedre regulerede børser (som Coinbase og Kraken) højere gebyrer, mens de lavere regulerede børser (som Binance og KuCoin) opkræver lavere gebyrer.

Mellemliggende til avanceret Bitcoin-analyse: Sådan studeres markedsdiagrammer

Master Crypto er en af ​​de mest populære guide-portaler til handel med kryptokurrencyinvesteringer på Internettet, og dette afsnit af vores bitcoin trading chart analyse guide er gearet til at hjælpe alle, der ikke er en komplet begynder, med at blive bedre til at handle bitcoin for at få optimale resultater.

Sådan analyseres kryptomarkeder: grundlæggende og teknisk analyse

Crypto-analyse falder i to hovedkategorier: grundlæggende analyse (FA) og teknisk analyse (TA).

Grundlæggende analyse (FA): Grundlæggende analyse er en ikke-statistisk analysemetode, der evaluerer værdien af ​​et aktiv baseret på økonomiske og finansielle vækstfaktorer. Grundlæggende analytikere søger at bestemme rentabiliteten for et aktiv ud fra dets potentiale. De analyserer aktivets nutidsværdi og projicerer derefter aktivets fremtidige vækst. Du kan muligvis læse projektets hvidbog og kontrollere teamet for eksempel for at afgøre, om projektet har vækstpotentiale.

Teknisk analyse (TA): Teknisk analyse er en rent statistisk metode, der involverer undersøgelse af kurstabeller, handelsvolumen og andre relaterede tal. Tekniske analytikere mener, at prisen på et aktiv afspejler markedssentimentet og al den nødvendige information til enhver tid, hvorfor de udelukkende fokuserer på statistisk analyse af aktivets prishandling.

Disse to analysemetoder kan virke modstridende, men de fungerer bedst, når de bruges sammen. Smarte investorer tager alle tilgængelige analysemetoder i betragtning.

Kryptomarkedstendenser

Kryptomarkeder er meget volatile og uforudsigelige. Vi ser dog stadig masser af kryptomarkedstendenser. En markedstendens henviser til den retning, i hvilken prisen opfattes at være på vej.

I en tyremarked, priserne går opad (husk: tyre angriber ‘op’ med deres horn), mens de er i en bjørnemarked, priserne går nedad (bjørne stryger ‘ned’ med poterne).

Nogle mennesker bruger også udtryk som en verdslige tendens. En sekulær tendens er en langsigtet markedstendens, der varer flere årtier – for eksempel 30 år. En sekulær tendens kan være baisse eller hausse, og der kan være flere primære tendenser på mellemlang sigt inden for den bredere verdslige tendens.

EN primær tendens, i mellemtiden er en mindre, kortvarig tendens inden for en bredere verdslig tendens. Det kan køre modsat af den verdslige tendens.

Der kan også være sekundære tendenser inden for primære tendenser. Hvis en sekundær tendens er bullish på et bearish marked, kan det kaldes en ‘sucker’s rally’. Efter måneder med faldende priser (primær tendens) kan markederne synes pludselig at stige efter en uges positiv bevægelse (sekundær tendens), kun for at fortsætte med at falde i de næste fire uger.

Uregulerede nye markeder som krypto er mere tilbøjelige til kortvarig volatilitet end traditionelle, veletablerede markeder. Med kryptoinvestering kan du forvente at se flere kortsigtede sekundære tendenser og hyppige pumper og lossepladser, end du f.eks. Ville se på S&P 500 indeks.

Support- og modstandsniveauer

Kryptomarkedsanalytikere vil ofte henvise til udtryk som support og modstandsniveauer. Disse niveauer spiller en afgørende rolle i, hvordan kryptomarkeder fungerer.

Billedstøtte og modstandsniveauer som ‘kamplinjer’ mellem bjørne og tyre.

 • Support niveau: Dette er det lavere niveau for en tendens, hvor prisen forventes at hoppe.
 • Modstandsniveau: Dette er det øverste niveau i en tendens, hvor prisen forventes at falde.

Bitcoin kan for eksempel have modstand på $ 10.000-mærket, hvilket får prisen på bitcoin til konstant at stige mod dette niveau, men aldrig overstige det. Bitcoin kan have support på $ 6.000-marken i mellemtiden, hvilket får prisen på bitcoin til at falde mod dette niveau, men ikke forbi det.

Når prisen på et kryptoasset når et specifikt support- eller modstandsniveau, siges det at være det teste dette niveau. Undertiden holder støtte- eller modstandsniveauet. I andre tilfælde bryder support- eller modstandsniveauet.

Ser vi på bitcoins prishistorie, kan vi også se hændelser, hvor bitcoins prisniveau brød et modstandsniveau, og derefter blev det nye modstandsniveau et supportniveau. Lad os sige, at bitcoin bryder niveauet på $ 10.000 og stiger helt til $ 11.500. Pludselig kan $ 10.000 blive det nye modstandsniveau, mens $ 12.000 bliver det nye supportniveau.

På samme måde, når prisen falder til under et supportniveau, kan supportniveauet blive det nye modstandsniveau. Hvis for eksempel bitcoins pris falder til under $ 6.000, kan grænsen på $ 6.000 blive det nye modstandsniveau, mens en nedre grænse som $ 4.500 bliver det nye supportniveau.

I en svingende industri som krypto holder support- og modstandsniveauer sjældent længe.

Køb vægge og sælg vægge

Support- og modstandsniveauer er ofte etableret på grund af køb af vægge og salg af vægge. Du kan se disse vægge, når du ser på en børs ordrebøger.

EN køb væg er et stort antal indkøbsordrer placeret til en bestemt prisgrænse, mens a sælge væg er et stort antal salgsordrer placeret til en bestemt prisgrænse.

Nogle gange er disse begrænse ordrer, hvor handlende har sat en bestemt pris, som de vil købe eller sælge til. I andre tilfælde er de det take-profit ordrer eller stop-loss ordrer hvor handlende forsøger at realisere gevinster eller begrænse tab.

I mange tilfælde organiserer disse købsvægge og sælger vægge sig omkring genkendelige prispoint. Der kan være en mur med salgsordrer på $ 15.000, for eksempel, da handlende søger at låse deres overskud. Der kan være en mur af købsordrer på $ 5.000, i mellemtiden, da handlende søger at købe dip. Pludselige prisstigninger eller fald kan let standses af en mur af salgs- eller købsordrer.

Sådan læses Bitcoin-pristabeller og kryptomarkedsgrafer

Kryptokort kan se komplicerede ud ved første øjekast. Når du først har forstået, hvad alt betyder, vil det virke meget mindre kompliceret.

Sådan ser et gennemsnitligt kryptoprisdiagram ud:

Dette diagram viser BTC / USD evigvarende kontrakt på BitMEX i en to-måneders periode fra 1. februar til 1. april. Hver lysestage (hver grøn eller rød bjælke) repræsenterer et 6-timers interval.

Du kan justere tidsskala af et diagram, men du vil. Nogle diagrammer giver dig mulighed for at bruge intervaller så små som 30 sekunder, for eksempel, mens andre giver dig mulighed for at bruge intervaller på op til et år.

Som med de fleste økonomiske diagrammer repræsenterer Y-aksen (den lodrette akse) pris, mens X-aksen (den vandrette akse) repræsenterer tid.

Du kan se pris skala på højre side af diagrammet. Dette er intervallet mellem to prispoint. I dette diagram er prisskalaen 50, hvilket betyder, at forskellen mellem de to prispunkter er 50. Prisskalaen kan være lineær eller logaritmisk:

Lineær prisskala: Med en lineær prisskala er afstanden mellem to punkter med den samme numeriske forskel, uanset værdi, lig. Afstanden mellem 1 og 2 er f.eks. Den samme som afstanden mellem 9 og 10.

Logaritmisk prisskala: Med en logaritmisk prisskala er afstanden mellem prispunkter knyttet til forholdet mellem de to værdier. Afstanden mellem 1 og 2 er for eksempel lig med afstanden mellem 4 og 8 eller 12 og 24.

Forskellen mellem lineære og logaritmiske prisskalaer er betydelig. Nedenfor ser du to diagrammer over bitcoin’s historisk prishistorie. Det første diagram bruger en lineær prisskala, mens det andet diagram bruger en logaritmisk prisskala:

De to diagrammer viser nøjagtigt den samme ting: bitcoins pris fra 2011 til i dag. Imidlertid fortæller det logaritmiske diagram en meget anden historie end det lineære diagram.

Med lineært diagram, det ser ud til, at bitcoins pris gjorde absolut intet i de første fire år af dets eksistens. Derefter var der en lille prisstigning, en lang periode med begrænset prisbevægelse, og derefter bitcoin steg til en latterligt fjerntliggende all-time high på $ 20.000 i december 2017, før den styrtede ned igen.

På den logaritmisk diagram, bitcoin’s prisbevægelse er meget mindre dramatisk. De tidlige dage med bitcoin ser især imponerende ud i forhold til det første diagram. Vi ser bitcoins pris fordoble antallet af gange. Forskellen mellem $ 2 pr. BTC og $ 200 pr. BTC er betydelig – selvom det ligner en flad linje på det lineære diagram. Springet fra $ 5.000 til $ 20.000 pr. BTC, der opstod i 2017, ser i mellemtiden meget mindre markant ud.

Typer af Bitcoin-diagrammer til kryptoanalytikere

Der er fire generelle typer kryptodiagrammer, herunder linjediagrammer, søjlediagrammer, lysestakdiagrammer og punkt- og figurdiagrammer. Vi taler om hvert diagram og dets unikke fordele nedenfor.

Linjediagram

Et linjediagram er en simpel, almindelig diagramtype, hvor ‘linjen’ forbinder de lukkede priser for hvert tidsinterval.

Nogle linjediagrammer bruger åbne, høje eller lave priser for hver periode. I de fleste tilfælde afspejler prisen imidlertid lukkepunktet for hvert interval. Hvis bitcoin f.eks. Lukkede $ 5.000 kl. 15 og $ 5.100 kl. 16, ville linjen blive trukket mellem $ 5.000 og $ 5.100..

Søjlediagram

Et søjlediagram viser en mere detaljeret gengivelse af prishandling end et linjediagram. Det viser for eksempel den pris, som bitcoin åbnede, samt den pris, som den lukkes med. I stedet for bare at se et nummer (slutkursen) kan du se, hvad bitcoins pris gjorde i løbet af en bestemt dag. De høje, lave og tætte priser er repræsenteret ved hjælp af en række lodrette linjer med et vandret strejf på hver side.

Nogle mennesker kalder også et søjlediagram for et ‘open high low close’ eller OHLC-diagram. Den lodrette linje kaldes rækkevidde, og den repræsenterer prisintervallet for hvert tidsinterval inklusive høj og lav. De vandrette streger repræsenterer i mellemtiden åbent og lukket for hvert interval.

Sådan ser et søjlediagram ud, når det repræsenterer en periode:

Søjlediagrammet ovenfor bruger også farve til at angive stigende og faldende intervaller. Et sort interval bruges til at indikere et stigende interval (hvor lukkekursen var højere end åbningskursen), mens et rødt interval bruges til at indikere et faldende interval (hvor lukkekursen var lavere end åbningskursen).

Lysestage-diagram

Nogle mennesker kalder lysestakskort for ‘japanske lysestagekort’, fordi de blev opfundet i det 18. århundrede af en japansk rishandler, selvom de først kom på de vestlige markeder i begyndelsen af ​​1990’erne.

I dag fungerer lysestakskort på samme måde som søjlediagrammer. De giver dig mulighed for at se det høje, lave, åbne og lukke for en bestemt dag. Disse tal udtrykkes dog på en lidt anden måde.

Med lysestage-diagrammer er der en hul eller fyldt krop med øvre og nedre skygge, der repræsenterer åbne, tætte, høje og lave priser. Længden af ​​en lysestage og dens form bruges også til at repræsentere intensiteten af ​​handelsaktiviteten i et specifikt tidsinterval.

Her er hvad hver af ovenstående lysestager repræsenterer:

Lysestagen er for det meste sammensat af kroppen (det skraverede område), der repræsenterer åbne og lukke priser. De øverste og nedre linier (lysets ‘væger’) repræsenterer høje og lave priser.

I det væsentlige får du de samme oplysninger som et søjlediagram, men disse oplysninger er repræsenteret på en lidt anden måde.

Det skraverede område spiller også en rolle. Hvis prisen lukker højere, end den åbnede, vil lysestagen være skygget grøn (bitcoins pris steg i løbet af dette interval). Hvis prisen lukker lavere, end den åbnede, bliver lysestagen skygget rød (bitcoins pris faldt i løbet af dette interval). Nogle lysestage-diagrammer bruger også et udfyldt eller udfyldt mønster, hvor lysestagen er fuld eller skyggefuld, når priserne stiger, og at den er udfyldt og tom, når priserne falder.

Punkt- og figurdiagram

Ud af de fire diagrammer, der er anført her, er et punkt- og figurkort det mindst almindelige. Ikke desto mindre fortsætter en nichegruppe af tekniske handlende med at bruge punkt og tal (P&F) kort til denne dag.

Et punkt- og figurdiagram viser kun prisbevægelser. X-kolonnen repræsenterer stigende priser, og O-kolonnen repræsenterer faldende priser. Tid og lydstyrke er ikke angivet. Hvis der ikke er nogen væsentlig prisbevægelse i længere tid, viser diagrammet ingen nye data.

Med P&F-diagrammer, værdien repræsenteret af hver X og O bestemmes som et indstillet prisinterval. Enhver prisændring under denne værdi ignoreres. Diagrammet skifter til en ny kolonne (kaldet reversering), når prisen ændres i den modsatte retning repræsenteret af et bestemt antal X’er eller O’er.

I diagrammet ovenfor repræsenterer hver X eller O en stigning eller fald på to dollars. En tilbageførsel opstår, hvis der sker en ændring i den modsatte retning med en værdi på mindst fire dollars. Tiden kan repræsenteres i X-aksen, selvom den aldrig bruges som en faktor i P&F-diagrammer.

Hvad er meningen med dette unikke kortværktøj? Pointen er at fjerne den distraktions- eller skævningseffekt, der opstår i andre diagramtyper, når man tager højde for tidsintervaller med ubetydelige prisbevægelser. Diagrammet viser kun betydelige prisbevægelser.

Ikke desto mindre er punkt- og figurdiagrammer meget ualmindelige i kryptoverdenen i dag.

Som en ekstra ressource med bitcoin-diagrammønster er her et kig, der sammenligner de bullish handelsdiagrammer med de bearish handelsgrafer: bitcoin-diagram-analyse-bullish-mønstre

bitcoin-chart-analyse-bearish-mønstre

bitcoin trading chart analyse bull vs bear mønstre fra Crypto Trading Book

Bitcoin Chart Mønstre

Crypto-handlende analyserer diagrammer for at afsløre forskellige mønstre. Der er alle forskellige typer mønstre. Typisk er mønstre imidlertid opdelt i tre specifikke kategorier:

Fortsættelsesmønstre: Disse mønstre indikerer en kort konsolideringsperiode, hvorefter den fremherskende tendens fortsætter i samme retning.

Tilbageførselsmønstre: Disse mønstre indikerer et skift i balancen mellem udbud og efterspørgsel, hvilket typisk fører til en tendensomvendelse. Disse mønstre er opdelt i top- og bundformationer.

Bilaterale mønstre: Bilaterale mønstre er trekantformuleringer, der indikerer, at en tendens kan svinge på begge måder.

Mønsteranalyse er ikke sort og hvid. Nogle mennesker analyserer muligvis et diagram og ser f.eks. Et fortsættelsesmønster, mens andre vil se et bilateralt mønster. Baseret på intervallet og tidligere tendenser kan analysen variere.

Nedenfor vil vi tale om nogle af de specifikke typer mønstre, der kan repræsentere fortsættelse, tilbageførsel og bilaterale mønstre som angivet ovenfor.

Kop med håndtagsmønster

En kop med håndtagsmønster kan enten være en fortsættelse eller et omvendt mønster afhængigt af den tidligere tendens. Det ser sådan ud:

En kop med håndtagsmønster i en uptrend (som angivet ovenfor) er et bullish fortsættelsesmønster. Bortset fra en lille blip (koppen) vil den opadgående tendens sejre. Nogle kopper er U-formede, mens andre er V-formede. Under ideelle forhold har koppen lige højder på begge sider, før den konsolideres til et bestemt prispunkt (håndtaget). Det anslåede prismål for den næste breakout efter konsolideringen er symmetrisk med kopens højde.

Naturligvis kan kop med håndtagsmønstre indikere forskellige ting i en fremherskende nedadgående tendens:

I dette diagram betyder den samme kop med håndtagsmønster slutningen af ​​en nedadgående tendens og en breakout i en opadgående tendens. Når koppeformationen overgår til en formning af et håndtag, må prisen ikke falde ud over halvdelen af ​​kopens højde. Hvis prisen falder mere end halvdelen af ​​koppens højde, er salgsmomentet for markant, og det betragtes ikke længere som en kop med håndtagsmønster (‘håndtaget’ brød).

Jo længere tid det tager for bægeret med håndtagsmønster at danne sig, og jo dybere koppeformationen er, jo større er momentumet bag breakout og jo højere prismål. Når du føjer kopens højde til breakout-punktet, giver det en god indikation af det kortsigtede prismål.

Flag og vimpler

Flag og vimpelmønstre er fortsættelsesmønstre. De dannes, når priserne konsolideres i en kort periode, før markedet genoptager i samme retning.

Sådan ser det ud på et traditionelt diagram:

I dette diagram ser vi konsolideringsfasen i midten. Den langsigtede tendens tager en kort bremse og skaber en rektangelform på diagrammet. Derefter fortsætter den langsigtede opadgående tendens, rektanglet går i stykker, og priserne fortsætter med at bevæge sig opad.

Du kan også have både bearish og bullish flag. Med disse flag er vimpel dannet af en let skrånende bevægelse i den modsatte retning af den fremherskende tendens.

Der er også en forskel mellem et flag og et vimpelmønster. Et flag er en rektangulær form, mens en vimpel er en trekantet form:

Flag- og vimplemønstre er typisk forud for en skarp rally eller tilbagegang. Dette rally eller tilbagegang danner flagets ‘pol’. Afstanden fra støtte- eller modstandsniveauet til ‘flag’ eller ‘vimpel’ kaldes flagstangen.

Du kan analysere et prismål fra et flag- eller vimpeldiagram. Typisk gør du dette ved at tilføje længden af ​​flagstangen til toppen af ​​formationen i en opadgående tendens og ved at trække længden af ​​flagstangen fra bunden af ​​formationen i en nedadgående tendens.

Hoved og skuldre

Hoved og skuldre (HS eller H.&S) mønstre er nogle af de mest pålidelige reverseringsmønstre.

Nogle HS-mønstre overvejes hoved og skuldre top mønstre eller ‘HS toppe’. Det er et baisse reverseringsmønster, der inkluderer tre dele, herunder to mindre toppe ved siden af ​​en højere top:

Ved at forbinde den nederste del af venstre skulder med den lave del af hovedet, kan vi skabe ‘udskæring‘Af diagrammet. Når priserne falder under udskæringen, nedbrydes den opadgående tendens, og markederne går ind i en baisse tendens, som det ses i diagrammet nedenfor med tilbagetrækning og mållinje.

Hoved og skuldre bundkort, i mellemtiden er de også kendt som HS-bund eller invers HS-diagrammer. Det er et bullish reverseringsmønster (i stedet for et bearish reverseringsmønster), hvor den fremherskende tendens er nedadgående.

Ligesom HS-topkortet består HS-bundkortet af tre dele, herunder to lavere daler eller højere nedre på begge sider af en dybere dal eller lavere lav.

Du kan beregne prismål fra hoved- og skulderdiagrammer. For HS-topkort kan du estimere prisen baseret på forholdet mellem den højere high og breakout-punktet langs halsen. Hvis for eksempel den højere højde er 40, og breakout-punktet er 20 (et fald på 50%), vil det estimerede mål for opdeling under halsen være 10, hvilket er yderligere 50% fra halsudskæringen.

For HS-nederste diagrammer kan du i mellemtiden beregne et prismål ved at tilføje hovedets højde til breakout-punktet ved hjælp af en lignende metode. Hvis den nederste lav er 20, og breakout opstår ved f.eks. 30 (et forhold 2: 3), er målprisen 45.

Dobbelt toptabel

Dobbelt-top-diagrammer er baisse vendingsmønstre i en fremherskende stigende tendens. Med et dobbelt topdiagram vil du se en kort tilbagetrækning efterfulgt af en aborteret rally, derefter en anden tilbagetrækning ved den forrige højde, hvilket derefter resulterer i, at prisen bryder ned under den tidligere laveste:

Det er let at lokke ind i et dobbelt topmønster. Ideelt set venter du, indtil prisen falder til under det første tilbagetrækningsniveau, når du har testet toppen igen, da det er her dannelsen er færdig, og det er lavpunktet i diagrammet.

For at beregne prismål for et dobbelt topmønster kan du enten trække formationens højde fra det punkt, hvor supporten bryder. Eller du kan analysere forholdet mellem formationens top og lowback. Hvis formationens top er 20, og tilbagekaldelsens lave er 10 (2: 1), sættes prismålet for opdeling til 5.

Dobbelt bund

En dobbeltbilleddiagramdannelse er, hvad der sker, hvis du vender en dobbelt topformation på hovedet. Den dobbelte bundformation er et bullish reverseringsmønster i en fremherskende nedadgående tendens. Efter at have ramt bunden en gang, steget en gang og ramt bunden igen, opstår dobbeltbunden, når priserne bryder gennem halsudskæringen for at fuldføre ‘W’ formationen.

Priserne kan stige til en nylig højde efter en nedadgående tendens og derefter falde igen til niveauet med den forrige lav, inden de rally en sidste tid til at bryde ud over den forrige nylige højde for at afslutte formationen og vende om til en optrend..

For at beregne prismål for dobbelte tophøjder kan du tilføje formationshøjden til breakout-punktet. Eller du kan analysere forholdet mellem formationens bund og det første rallys høje. Hvis bunden af ​​formationen f.eks. Er 5, og den første rally når 10, vil prismålet være 20.

Triple Top & Tredobbelt bund

At gøre de ovennævnte formationer endnu mere komplicerede er, at vi undertiden kan have tredobbelt top- og triple bundformationer, der ligner dobbelt top- og dobbeltbundsformationer. Ligesom dobbelt top / bund formationer er tredobbelt top / bund formationer også reverseringsmønstre. De går imod en fremherskende op- eller nedadgående tendens.

Som du kan se her, består den tredobbelte topformation af tre lige store toppe opdelt af to dale.

Den tredobbelte bundformation vendes i mellemtiden på hovedet, bestående af tre identiske dale og to aborterede toppe.

For at beregne prismål for en tredobbelt top- eller bundformation tilføjer eller trækker du formationens højde til eller fra brudpunktet, svarende til hvordan du beregner prismål i dobbelt top / bundformationer.

Afrundende bund

Den afrundende bund eller underkopbundens dannelse er et bullish vendings- eller fortsættelsesmønster. Med dette mønster ser du en stejlere kop eller skåldannelse end et kop og håndtag mønster. Det ligner hoved- og skuldermønsteret, men uden synlige skuldre. Du kan forbinde lave priser i bunden for at danne en afrundet form, der repræsenterer bunden af ​​underkoppen:

Dannelsen begynder først at danne sig med salgspres, hvilket får priserne til at falde. Dette tryk mister til sidst damp og overgår til en uptrend. Købetrykket aftager, hvilket får priserne til at falde til et nyt lavpunkt, og denne tendens gentages flere gange, indtil den laveste lav er ramt. Derefter overtager købstrykket, hvilket til sidst fører til et breakout og fuldfører den afrundende bundformation.

For at beregne kortsigtede prismål for afrunding af bundformationer tilføjes kopens højde til modstandslinjen.

Kiler

Der er to typer kilemønstre, herunder stigende kilemønstre og faldende kilemønstre. Disse mønstre kan være fortsættelses- eller reverseringsmønstre afhængigt af, hvad markederne gjorde, før mønsteret blev dannet.

 

I en uptrend indikerer et stigende kilemønster en bearish tilbageførsel. Markederne drejer, og priserne begynder at falde. I en nedadgående tendens ses et stigende kilemønster som en fortsættelse, da priserne fortsætter med at falde.

Den faldende kile betragtes i mellemtiden som et bullish mønster. Den faldende kil indikerer f.eks. En bullish vending, når den dannes i en fremherskende nedadgående tendens. Når den dannes i en fremherskende uptrend, indikerer den faldende kile en fortsættelse, da priserne fortsætter med at stige.

Rektangler

Rektangelmønstre dannes, når priserne hopper mellem nogenlunde lige høje og lave niveauer i en bestemt periode. Når du tegner linjer omkring op- og nedture i denne periode, kan du se rektangler begynde at danne sig.

Rektanglet, også kendt som handelsområdet eller konsolideringszonen, er et fortsættelsesmønster, hvor prisen varierer mellem parallelle støtte- og modstandslinjer. Det er en blindgyde, hvor markederne ikke rigtig kan finde ud af, hvad de skal gøre. I løbet af denne blindgyde vil prisen teste support- og modstandsniveauer flere gange, før den bryder ud. Når prisen bryder ud, vender den enten den forrige tendens eller fortsætter den (bevæger sig enten opad eller nedad).

For at beregne prismål under en rektangelformation tilføjer du højden til punktet for breakout eller opdeling.

Bilaterale mønstre (trekanter)

Bilaterale mønstre består af tre forskellige trekantsformationer, herunder symmetriske trekanter, stigende trekanter, og faldende trekanter.

Stigende trekant

Stigende trekanter er typisk bullish fortsættelsesmønstre i en fremherskende uptrend. Stigende trekanter kan dog også danne som et vendemønster i en nedadgående tendens. Et stigende trekantsmønster består af to eller flere nogenlunde lige højder og stigende lavt niveau. Modstandslinjen er vandret, selvom den udvidede støttelinie skråner opad og snakker med modstandslinjen, hvilket er hvordan trekanten er dannet.

For at en stigende trekant skal dannes, skal hver svingning eller lavhed være højere end den foregående lavpunkt. Formationen anses typisk for at være komplet, når prisen bryder forbi den øverste modstandslinje.

For at beregne prismålet i en stigende trekant kan du føje højden på trekantsgrundlaget til breakout-punktet. Stoptabet skal placeres ved den seneste svingningsniveau.

Faldende trekant

Det faldende trekant er det modsatte af den stigende trekant. Det er typisk et bearish fortsættelsesmønster, da priserne fortsætter med at falde gradvist over tid som en del af en bredere nedadgående tendens. Det kan dog også danne et reverseringsmønster under en uptrend. Som med en stigende trekant kan prisen lejlighedsvis bryde opad, hvorfor det er vigtigt at spille mønsteret, når det udvikler sig og bruge stramme stop.

Den nedadgående trekant er dannet som lige lave skaber en vandret støttelinje, mens faldende højder skaber en nedad skrånende modstandslinje, hvilket skaber den samme type retvinkletrekant set i den stigende trekant ovenfor.

For at beregne prismålet i en faldende trekantformation trækker du højden på trekantsgrunden til det punkt, hvor understøttelsen bryder sammen.

Symmetrisk trekant

EN symmetrisk trekant, som du måske har gættet, dannes et eller andet sted imellem et stigende og faldende trekantmønster. Det er et typisk bilateralt mønster, hvor det er vanskeligt at bestemme resultatet af mønsteret, indtil en klar breakout er blevet bekræftet.

Med en symmetrisk trekant ser vi en række lavere reaktionshøjder og højere reaktionsnedsættelser, hvor prisen til sidst konsolideres på et tidspunkt. Dette punkt danner spidsen af ​​trekanten. Støtte- og modstandslinjerne udgør i mellemtiden tre sider af trekanten og mødes til sidst på det punkt.

Da breakout-retningen er vanskelig at bestemme, spiller nogle handlende begge sider i et symmetrisk trekantmønster, placerer en lang og kort ordre og lukker derefter den ene, når den anden rammer.

For at beregne prismålet i en symmetrisk trekant skal du tilføje eller trække bunden af ​​trekanten til breakpoint. Du kan beregne en langsigtet prisegenskab ved at tegne en udvidet trendlinie parallelt med støttelinjen (forudsat at mønsteret bryder opad) eller parallelt med modstandslinjen (hvis mønsteret bryder nedad), der passerer gennem det andet toppunkt i trekanten.

Top fem mest rentable mønstre for Bitcoin-handlere

Visse mønstre udgør en mere magtfuld fortjenestemulighed end andre. Historisk set har de følgende fem mønstre givet de handlende de bedste muligheder:

 • Trekanter (stigende, faldende og symmetriske trekanter)
 • Hoved og skuldre mønstre
 • Dobbelt og tredobbelt top- og bundmønster
 • Kop med håndtagsmønstre
 • Flag og vimpel mønstre

Tekniske indikatorer: Sådan læses diagrammer som en mester

Indtil videre har vi mest fokuseret på bredere diagrammønstre. Dernæst vil vi dog tale om tekniske indikatorer, herunder de signaler, som forhandlere bruger til at opbygge deres strategier.

Forestil dig de bredere kortmønstre, vi diskuterede ovenfor, som klimaet, da det skifter fra forår til sommer til efterår og vinter. Vi ser de bredere ændringer i temperatur, dagslys og vejr hele året.

Tekniske signaler er i mellemtiden de kortvarige oplysninger, du læser for at forudsige, hvilken sæson der kommer næste gang. Du bemærker f.eks. Temperaturfaldet fra 40 til 30 på en uge. Dette signalerer, at vinteren kommer.

Når man analyserer tekniske indikatorer, er det vigtigt at huske, at en enkelt teknisk indikator alene ikke er særlig fortællende. Du har brug for kontekst for at forstå, hvad den tekniske indikator betyder. Du kan udlede sammenhæng ved at se på oplysninger som en fremherskende tendens, diagrammønster og mere. Det er som et stykke puslespil: det giver kun mening, når det hele er samlet for at skabe et sammenhængende billede af markedet.

Indikatorer kan kategoriseres i overlays eller oscillatorer:

Overlejringer: Overlejringer er indikatorer, der bruger samme skala som prisen og er afbildet oven på prisdiagrammet.

Oscillatorer: Oscillatorer vises uafhængigt af hinanden i en anden skala under prisdiagrammet og svinger mellem en minimums- og maksimumværdi.

Visse tekniske indikatorer overvejes førende indikatorer. En førende indikator har stærke forudsigelige kvaliteter og kan indikere retning af markedet, før prisen følger igennem. førende indikatorer kan være effektive til at signalere en forestående ændring i trend eller momentum, før markedet begynder at vise denne ændring. De bedst kendte førende indikatorer inkluderer Relativt styrkeindeks (RSI), stokastisk oscillator og On Balance Volume (OBV).

Andre tekniske indikatorer overvejes i mellemtiden forsinkede indikatorer. Forsinkede indikatorer følger markedstendenser. De indikerer et skift i markedstendenser, men de har en tendens til at ligge bagud for dette skift. Typisk bruges en forsinket indikator til at bekræfte en tendens, efter at en tendens allerede er begyndt at dukke op. Imidlertid har forsinkede indikatorer mindre værdi på et volatilt marked uden nogen klar tendens. De to bedst kendte forsinkede indikatorer er Bollinger bands og glidende gennemsnit.

Flydende gennemsnit

Glidende gennemsnit er trendoverlejringer, der kan indikere korte, mellemlang og langvarige tendenser. For at beregne det glidende gennemsnit tager vi gennemsnitsprisen over en bestemt periode. Et glidende gennemsnit fjerner meget af ‘støj’ på diagrammet, inklusive kortvarig volatilitet og prisbevægelser. Det kan gøre tendenser lettere at få øje på.

Der er to almindelige måder at beregne glidende gennemsnit på, inklusive enkle glidende gennemsnit og eksponentielle glidende gennemsnit. Begge betragtes som forsinkede tekniske indikatorer.

EN simpelt glidende gennemsnit (SMA) er kun summen af ​​alle lukkekurser over en bestemt tidsperiode divideret med antallet af perioder. En 5-dages SMA kan for eksempel beregnes ved at tilføje lukkekurserne for hver dag og dividere summen med fem. Over en længere periode er der større forsinkelse. Længere skalaer udjævner vores prisbevægelser og har tendens til at være mindre lydhøre end kortere tidsskalaer.

Se diagrammet nedenfor for at se, hvordan dette fungerer i praksis. Det 50-dages glidende gennemsnit hænger bag prisbevægelserne, mens det 10-dages glidende gennemsnit knytter prisbevægelserne tæt:

Eksponentielt glidende gennemsnit (EMA), lægger i mellemtiden større vægt på de seneste datapunkter. Dette kan ‘stramme’ det glidende gennemsnit til prisbevægelser, hvilket gør det glidende gennemsnit mere lydhør over for de seneste prisbevægelser.

Eksponentielle glidende gennemsnit bruger en vægtningsmultiplikator for at give de nyeste datapunkter større vægt. Denne vægtningsmultiplikator kan beregnes ved hjælp af formlen [2 / (Tidsperiode + 1)]. I en 10-dages EMA ville vægten til den seneste pris være [2 / (10 + 1)] = 0,1818 eller 18,18%.

Der er også aktuelle eksponentielle glidende gennemsnit (EMA’er), hvor du tager dagens pris x vægtningsmultiplikatoren + gårsdagens EMA x (1 – vægtningsmultiplikator).

Du behøver ikke huske disse formler. Kortværktøjer anvender disse formler automatisk. Det hjælper dog at vide, hvor disse formler kommer fra.

Enkle glidende gennemsnit versus eksponentielle glidende gennemsnit

Enkle glidende gennemsnit og eksponentielle glidende gennemsnit er to måder at skitsere den samme tendens på. Den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden. De har hver deres fordele.

En eksponentielt glidende gennemsnit, reagerer for eksempel hurtigere på de seneste prisbevægelser og krammer priskurven nærmere.

EN simpelt glidende gennemsnit, i mellemtiden er det ideelt til at identificere langsigtet support og modstandsniveauer. Hældningen af ​​det enkle glidende gennemsnit bruges også til at måle momentum mod en bestemt tendens.

Typisk er 200-dages simpelt glidende gennemsnit (SMA) -diagram og 50-dages SMA-diagram de to mest populære skalaer til identifikation af mellemlang til lang sigt. Disse to diagrammer er også nyttige til at identificere support- og modstandsniveauer, bullish og bearish crossovers og afvigelser.

Når de enkle og eksponentielle glidende gennemsnit kommer sammen, skaber det en crossover. Dette betragtes som en central begivenhed, der kan signalere en trendændring.

Der er for eksempel bullish crossovers, som også er kendt som gyldne kryds. En bullish crossover opstår, når det kortere glidende gennemsnit krydser over det glidende gennemsnit på længere skala.

Der er også baisse crossovers, også kendt som dødskryds. En baisse crossover opstår, når det kortere glidende gennemsnit krydser under det glidende gennemsnit på længere skala.

I mellemtiden, hvis den aktuelle pris krydser over det langsigtede glidende gennemsnit, er det tegn på en bullish breakout. Hvis den aktuelle pris krydser under det langsigtede glidende gennemsnit, indikerer det en bearish breakout.

Moving Average Convergence Divergence (MACD)

Bevægende gennemsnitlig konvergens-divergens eller MACD er en trendfølgende oscillator, der er populær til at måle momentum. MACD tager to eksponentielle glidende gennemsnit (som 12-dages og 26-dages EMA) og plotter dem derefter mod nullinjerne for at måle momentum for en tendens.

Vi ser også MACD-histogrammet, som måler momentum baseret på forholdet mellem MACD og dets signallinje (9-dages EMA for MACD).

En moderne MACD-oscillatorindikator består af fire elementer, herunder MACD-linjen, nullinien, signallinjen og MACD-histogrammet:

 • MACD-linje: MACD-linjen er 26-dages EMA trukket fra 12-dages EMA.
 • Nul linje: Nullinjen er det punkt, hvor de to EMA’er er ens.
 • Signal linje: Signallinjen er den 9-dages EMA for MACD.
 • MACD-histogram: MACD-histogrammet er tegnet som søjler langs nul-linjen. Det er forskellen mellem MACD-linjen og signallinjen.

EN positiv MACD opstår, når 12-dages EMA er over 26-dages EMA. Det indikerer, at markedet er bullish. Jo højere værdien er, desto stærkere er det opadgående momentum.

EN negativ MACD, i mellemtiden indikerer, at markedet er baisse, med lavere værdier, der indikerer stærk nedadgående momentum.

Pivotale begivenheder inkluderer konvergens, crossover og divergens fra nul-linjen og signallinjen.

 • Konvergens: Angiver genoplivende momentum.
 • Crossover: Angiver en forskydning af markedskræfterne.
 • Divergens: Angiver stigende momentum.

Relativ styrkeindeks (RSI)

Relativt styrkeindeks eller RSI er en måde at indikere momentum på. Momentum kan identificere styrken af ​​markedstendenser, hvilket giver dig en god idé om, hvornår du skal købe eller sælge baseret på, om markederne er overkøbte eller oversolgte.

RSI svinger mellem 0 og 100, med den typiske tidsramme 14 dage. Når RSI er under 30, indikerer det, at markedet er oversolgt. Når RSI er over 70, indikerer det, at markedet er overkøbt. Imidlertid bruger nogle handlende 20 og 80 som grænserne i stedet, hvilket kan være mere fortællende for meget ustabile markeder (inklusive krypto).

Da RSI er en førende indikator, kan hældningen på RSI indikere en trendændring, før denne tendens observeres på det generelle marked. Af den grund er RSI en af ​​de mest almindelige måder at analysere markedsforholdene på.

RSI = 100 – (100/1 + RS)

I denne formel er relativ styrke (RS) lig med gennemsnitlig gevinst i forhold til det gennemsnitlige tab (RS = gennemsnitlig gevinst / gennemsnitligt tab).

EN gevinst er en periode, hvor prisen lukker over den foregående dags lukning, mens a tab er en periode, hvor prisen lukker under den foregående dags lukning. Disse værdier er absolutte, hvilket betyder, at tab beregnes som positive værdier.

Selvom RSI-afvigelser kan være nyttige, er de kun nyttige inden for den relevante sammenhæng. Som med andre indikatorer her er det en vigtig påmindelse om at undgå at bruge en enkelt indikator som et signal uden ordentlig kontekst.

Du kan se en bullish divergens, når prisen rammer en lavere lav og RSI en højere lav. En bearish afvigelse opstår i mellemtiden, når prisen rammer en højere højde, og RSI rammer en lavere højde.

Vi kan også bruge RSI til at observere RSI-svingninger, som ses som indikationer på potentielle tilbageførsler i en bearish eller bullish retning.

En bullish svingsving opstår, når RSI falder under 30, hopper forbi 30, falder tilbage, men ikke falder under 30 og laver en ny højde.

I mellemtiden opstår en bearish fiaskosvingning, når RSI bryder over 70, falder tilbage, hopper uden at bryde 70 og falder tilbage til en ny lav.

Parabolisk SAR (stop og omvendt)

Parabolsk stop og omvendt (SAR) er en indikator for forsinket overlejring baseret på ideen om, at prisen typisk bevæger sig i parabolske kurver, når den trender. Derfor er den parabolske SAR-indikator mest effektiv på trendmarkeder. SAR vil holde sig tæt på prisbevægelser over tid og falde under priskurven under optrends og over priskurven under nedtrends. På grund af denne art bruger handlende den parabolske SAR-indikator til at indstille efterfølgende stop og beskytte mod tab.

Der er separate formler til beregning af stigende og faldende SAR. Formlen tager data fra en periode bagefter.

 • Stigende SAR-formel: Nuværende SAR = Last Periodes SAR + AF (EP – Last Periodes SAR)
 • Faldende SAR-formel: Nuværende SAR = Last Periodes SAR – AF (EP – Last Periodes SAR)

I disse formler er EP ekstreme punkt (enten den højeste eller den laveste laveste værdi af den aktuelle tendens) og AF er accelerationsfaktoren. Accelerationsfaktoren indstilles oprindeligt til en værdi på 0,02, hvor AF øges med 0,02 for hver nye høj eller lav lavet af det ekstreme punkt.

Når du øger accelerationsfaktor (AF), det øger SAR-følsomheden og skubber SAR tættere på kurven. Sænkning af AF flytter i mellemtiden SAR længere væk fra priskurven. Når du indstiller AF for højt, kan det skabe for mange pipsave, hvilket skaber falske reverseringssignaler.

SAR bruges bedst sammen med det gennemsnitlige retningsindeks. Vi taler derefter om det gennemsnitlige retningsindeks, og hvordan det bruges til at bestemme styrken af ​​en trend.

Gennemsnitligt retningsindeks (ADX)

Gennemsnitligt retningsindeks (ADX) er steget i popularitet i de senere år for at blive en foretrukken indikator for estimering af styrken af ​​en tendens. Som en efterslæbende oscillator tilbyder ADX lidt indsigt i den fremtidige trendretning, selvom det indikerer størrelsen af ​​markedskræfterne bag en tendens.

ADX svinger mellem 0 og 100, hvor ADX typisk er under 20 i et varierende marked og over 25 i et trendmarked. En ADX over 40 indikerer en stærk tendens.

Ved beregning af ADX skal vi bestemme de positive retningsindikatorer (+ DI) og negative retningsindikatorer (-DI), som tilsammen skaber retningsbevægelsesindikatoren (DMI). Vi beregner DMI ved at samle højder og nedture i på hinanden følgende perioder.

 • +DI = (udglattet + DM / ATR) x 100
 • -DI = (udglattet -DM / ATR) x 100

I denne formel, +DM er høj for den aktuelle periode minus høj for den foregående periode. -DM er den laveste i den foregående periode minus den laveste i den aktuelle periode. Den ‘udjævnende’ del af ligningen indebærer i mellemtiden at tage gennemsnittet af de sidste 13 perioder, tilføje den seneste værdi og derefter dividere summen med 14.

ADX tager også højde for gennemsnitligt ægte interval eller ATR, hvilket indikerer volatilitet. Ægte rækkevidde (TR) er den absolutte værdi af den største blandt tre prisforskelle (den aktuelle periodes højeste minus den nuværende periodes lave, den aktuelle periodes højeste minus den foregående periodes lukning og den aktuelle periodes lave minus den foregående periodes lukning.

 • ATR = [TR af de sidste 13 perioder + nuværende TR] / 14
 • Retningsindeks (DX) = [(+ DI – -DI) / (+ DI + -DI)] x 100
 • ADX = [DX af de sidste 13 perioder + nuværende DX] / 14

Disse formler kan virke komplekse. Som nævnt ovenfor behøver du dog ikke huske disse formler. Der er masser af værktøjer, der implementerer disse formler for dig. Hvis du vil være en informeret teknisk forhandler, hjælper det dog med at forstå, hvor disse formler kommer fra.

ATR giver ingen indikation af trendretning. Imidlertid indikerer + DI og -DI trendretning. Handlende kan bruge ADX til at bestemme trendens styrke og derefter bruge delefilter af + DI og -DI til at skabe signaler, der indikerer potentielle tilbageførsler.

Lad os sige, for eksempel, at + DI-linjen krydser over eller afviger opad fra -DI-linjen med ADX over 40. Dette er et stærkt bullish signal. Crossover og divergenser, når ADX er under 20, er dog ikke signaler med stor konsekvens, fordi der ikke er så meget momentum bag disse bevægelser.

Dette diagram forklarer, hvordan man læser ADX inden for rammerne af parabolisk SAR:

Fibonacci-tilbagetrækning

Fibonacci retracement, som du måske forventer, er forbundet med den berømte Fibonacci-sekvens eller Fibonacci-nummer. Sekvensen starter med tallene 0 og 1 med hvert efterfølgende nummer i sekvensen bag summen af ​​de to foregående tal.

Fibonacci retracement i finansiel / kryptoanalyse er i mellemtiden et teknisk handelskoncept, der identificerer omfanget af en korrigerende retracement efter en hurtig stigning eller fald i priserne. Det søger at kvantificere, hvor meget af en tilbagetrækning vi kan forvente efter en stigning eller fald i priserne.

I Fibonacci-sekvensen er forholdet mellem ethvert tal og dens efterfølger 0,618 eller 61,8%. Dette er gyldent forhold, et tal, der spiller en vigtig rolle i biologi og matematik.

Fibonacci retracement bruger det samme forhold til at identificere støtte- og modstandsniveauer. Disse niveauer kaldes alarmzoner, og de findes på 23,6%, 38,2%, 61,8% og 78,6%. Fibonacci retracement har også en 50% alarmzone, som ikke har noget at gøre med Fibonacci-sekvensen, men kommer fra Dow Theory, som teoretiserer, at korrektioner typisk resulterer i en 50% retracement fra det foregående træk. Tilbagetrækningsniveauer tegnes på et prisdiagram efter markering af trendens høje og lave punkt.

Hvorfor er disse tal vigtige? Nå, en 23,6% retracement ses typisk i kortere tidsskalaer. En afvisning fra dette niveau er mindre almindelig, hvis korrektionen har momentum. I mellemtiden er 38,2% og 61,8% tilbagetrækninger mere tilbøjelige til at hoppe (eller vende tendensen). 61,8% -zonen er især kendt som den gyldne retracement.

Nogle analytikere bruger også et derivat af Fibonacci retracement kaldet Fibonacci-udvidelse for at identificere, hvor langt et rally kan gå. Under Fibonacci-udvidelsen kan zoner findes på 78,6%, 100%, 161,8%, 261,8% og 423,6%.

Elliott Wave-princippet

Elliott Wave-princippet blev oprettet af den amerikanske revisor Ralph Elliott i 1938. Elliott studerede amerikanske markeder i et årti under sin pensionering og teoretiserede derefter, at priserne uundgåeligt – og konstant – bevæger sig i en fraktal bølgemønster. Dette fraktalbølgemønster er knyttet til naturlige love, og du kan skitsere fraktalbølgen ved hjælp af Fibonacci-sekvensen.

Elliott teoretiserede, at markedspriserne bevægede sig i to typer bølger, herunder impulsbølger og korrigerende bølger.

Impulsbølger: Impulsbølger, også kendt som motivbølger, bevæger sig i retning af den fremherskende tendens og består af fem mindre bølger, herunder tre trendfremmende eller handlingsbølger opdelt med to korrigerende underbølger.

Korrigerende bølger: Korrigerende bølger, der kan være en del af en større impulsbølge, bevæger sig mod retningen for den fremherskende tendens og består af tre mindre bølger, inklusive to korrigerende underbølger delt af en handlingsunderbølge.

Denne teori er kendt som Elliott 5-Wave mønster eller den Elliott Wave-princippet:

Når de kombineres sammen, skaber en impulsbølge og en korrigerende bølge 8 underbølger for at skabe ‘5-3’ strukturen. Denne 5-3 struktur udgør hver Elliott bølge cyklus.

Vi så dette mønster på reelle bitcoin-markeder i løbet af 2018. Dette diagram viser også priser, der holder på 78,6% Fibonacci-supportniveau.

Fibonacci retracement niveauer og Elliott-bølgemønstre er kun to typer tekniske indikatorer, der danner et delvis billede af kryptomarkeder. Når priser går tilbage til Fibonacci-alarmzoner, er det bedst at se på andre indikatorer for at se, om dine signaler bekræfter tilbageførslen i disse alarmzoner. Hvis alle signalerne peger mod et lignende resultat, har du et mere informeret syn på markedet.

Bollinger Bands

Bollinger-bands sporer deres oprindelse til den amerikanske finansanalytiker John Bollinger, der udviklede teorien i 1980’erne. Bollinger-båndanalyse bruger et glidende gennemsnitsbaseret overlay til at måle prisvolatilitet. Teorien involverer tre bånd, herunder en mellembånd til at repræsentere det enkle glidende gennemsnit og et øvre og nedre bånd til at repræsentere standardafvigelser.

For mellembåndet bruger analytikere typisk 20-dages simpelt glidende gennemsnit (SMA). Det øvre bånd er i mellemtiden den samme SMA med to standarder for afvigelse tilføjet, mens det nedre bånd trækker to standarder for afvigelse. Analytikere kan justere antallet af perioder baseret på deres handelspræferencer. Imidlertid vil analytikere bruge det samme antal perioder til at beregne SMA, som de bruger til at beregne standardafvigelse.

Bredden på Bollinger-båndene indikerer volatilitet.

 • Når båndene er brede, indikerer det, at markederne er volatile og tendenser.
 • Når båndene er smalle, betyder det, at volatiliteten aftager, og markedet strækker sig.

Cirka 90% af prisbevægelserne sker inden for Bollinger-båndene. Når prisen pludselig bevæger sig uden for det øvre eller nedre bånd, indikerer det, at en breakout kan komme.

Under en stærk stigning i markederne har priserne en tendens til at kramme eller bevæge sig ud af det øvre bånd, for eksempel, mens prisaktiviteten under en stærk nedadgående tendens er fokuseret omkring det nedre bånd. Under markedssvingninger fungerer de midterste bånd som modstand mod nedadgående bevægelser og et støtteniveau for opadgående bevægelser.

Forhandlere ser efter to vigtige mønstre inden for Bollinger-bånd, herunder dobbelt top (‘M top’) og dobbelt bund (‘w bund’) mønstre. Der er flere variationer af disse mønstre.

M Toppe: M top eller dobbelt top mønstre forekommer i en uptrend og er tegn på en bearish vending. I denne formation rammer prisen et punkt højt over det øvre bånd og trækker sig derefter tilbage under det midterste bånd. Båndet bevæger sig op igen, men stopper kort fra det øverste bånd. Når den anden bølge ikke når det øverste bånd, signalerer det en svækkelse og sandsynlig vending.

W Underdele: W-bund- eller dobbeltbundsformationen er, hvad der sker, når M-topformationen vendes på hovedet. Det signalerer en bullish tilbageførsel. Det starter med, at prisen styrter ned under det nederste bånd og derefter rally forbi det midterste bånd, før det falder ned igen. I løbet af det andet fald berører prisen ikke det nederste bånd, så rally forbi det tidligere sving højt for at bryde ud i en bullish vending og i sidste ende danne en W.

On Balance Volume (OBV)

On balance volume (OBV) er en volumenbaseret oscillator og førende indikator. Signalet kvantificerer volumen ved hjælp af kumulativ handelsvolumen til at måle styrken af ​​tendenser i opadgående eller nedadgående retning.

Ideen bag balancevolumen er, at betydelige volumenændringer ofte går forud for prisbevægelser, og at volumen har tendens til at være højere på dage, hvor prisen bevæger sig i retning af den fremherskende tendens. OBV tilføjer volumen i perioder, hvor lukningen er højere end den foregående lukning, og fratrækker derefter lydstyrken i perioder, hvor lukningen er lavere.

OBV teknisk analyse fokuserer mindre på den faktiske værdi af lydstyrken. I stedet ser det på ændringshastigheden eller stigningen og faldet. Denne stigning og fald er ifølge OBV-teorien det, der indikerer styrken af ​​købs- og salgstryk. Når OBV stiger, skubber det købspres højere, hvilket fører til højere priser. Når OBV falder, indikerer det, at et prisfald er nært forestående.

Vi kan se effekten af ​​OBV i aktion her, inklusive den bearish afvigelse:

Analytikere bruger OBV-oscillatoren til at identificere support- og modstandsniveauer og kigge derefter efter breakouts, der går forud for prisudbrud. De vil se på OBV, der afviger fra den fremherskende tendens, for eksempel, hvilket kan indikere en kommende bearish eller bullish tilbageførsel.

Vi ser denne effekt i aktion i den næste graf. Vi ser prisen gøre et højere sving højt, mens OBV gør et lavere sving højt, hvilket indikerer en svækket opadgående tendens. På samme måde, når prisen rammer en lavere lav og OBV gør en højere lav, mister nedtendensen dampen, og en bullish breakout kan komme.

Det er her, at analysere dine andre handelssignaler kan komme til nytte. Du bemærker muligvis, at OBV afviger fra den fremherskende tendens, for eksempel, så brug dine andre signaler til bedre at informere din næste beslutning.

Stokastisk oscillator

Stokastisk oscillator er en førende oscillator, der måler momentum og bruger derefter momentum til at forudsige, hvor markederne bevæger sig næste gang. Metoden blev udviklet i 1950’erne baseret på to nøglebegreber:

Regel 1) Momentum skifter altid før pris

Regel 2) Variationer i momentum kan forudsige en ændring i markedsretningen

Med det i tankerne måler stokastisk oscillatoranalyse forholdet mellem lukkekurser over en given periode såvel som handelsområdet (høj pris og lav pris) i den periode. Baseret på dette forhold måler den stokastiske oscillator potentiel tilbageførsel, inklusive overkøbte og oversolgte forhold.

Indikatoroscillatorerne mellem 0 og 100. Disse tal angiver bunden og toppen af ​​handelsområdet over en bestemt tidsskala. Denne tidsskala er typisk indstillet til 14 perioder.

Oscillatoren består af to linjer, herunder den langsomme oscillator (% K) og den hurtige oscillator (% D). Sådan opdeles formlen:

 • % K = [(Nuværende periode er lukket – Laveste pris for alle perioder) / (Højeste pris for alle perioder – Laveste pris for alle perioder)] x 100
 • % D = 3-periode Simpel glidende gennemsnit på% K

Værdier højere end 80 indikerer et overkøbt marked, mens værdier lavere end 20 indikerer et oversolgt marked. Disse tal indikerer dog ikke altid en vending. Under stærke tendenser kan prisen svæve i disse ekstreme ender af intervallet i en længere periode.

Stokastisk oscillatoranalyse kan dog indikere en vending eller stigning i momentum i visse tilfælde. Når delefilter og divergenser forekommer over og under signallinjen (% D), indikerer det en vending og stigning i momentum.

Stokastisk oscillatorteori er også baseret på ideen om, at lukkekurser har tendens til at svæve i den øverste halvdel af handelsområdet under en opadgående tendens, mens de svæver nær den nederste halvdel under en nedadgående tendens. Analytikere vil se efter delefilter i midtpunktet for at indikere en skiftende tendens.

Bullish afvigelser opstår, når prisen rammer en lavere lav, mens oscillatoren rammer en højere lav. I mellemtiden opstår der skæve afvigelser, når prisen rammer en højere højde, mens oscillatoren svinger til en lavere højde. Disse tilbageførsler kan også bekræftes, når prisen går forbi den seneste swing high (i en bullish divergens) eller den seneste swing low (i en bearish divergens). Begge disse ting kan bekræfte omvendelsen.

Når det omvendte af disse bullish og baisse afvigelser opstår, skaber det det, der kaldes en tyr eller bjørn-opsætning.

Under en tyropsætning, oscillatoren rammer en højere høj som prisen rammer en lavere høj. Når prisen svinger til en lavere højde, fortsætter markedets momentum med at stige, og prisen vil sandsynligvis stige yderligere.

Under en bjørnopsætning, oscillatoren rammer et lavere lav som prisen rammer et højere lav. I denne situation indikerer progressiv nedadgående momentum, at en fortsat opadgående stigning er usandsynlig, selvom prisen afviger opad.

Der er to variationer af den stokastiske oscillator, herunder langsom og fuld version.

 • Langsom version: Den langsomme version af oscillatoren indeholder en udjævningsformel. En 3-periode udjævnet SMA på% K bruges til at strømline% K-linjen.
 • Fulde version: I den fulde version af oscillatoren kan formlen tilpasses fuldt ud, og forhandlere kan indstille tilpassede tilbageblik og udjævningsperioder, som de vil.

Når du kontrollerer stokastisk oscillatoranalyse, kan du muligvis også finde noget, der kaldes StochRSI. Dette er et derivat af stokastisk oscillatorteori, der anvender oscillatoren til det relative styrkeindeks (RSI) i stedet for prisen. I den forstand er StochRSI en momentumoscillator af en momentumoscillator. StochRSI angiver den relative position af RSI med hensyn til dens høj-lave rækkevidde i et specifikt sæt perioder. Du beregner StochRSI ved hjælp af samme formel som for stokastisk oscillatoranalyse, bortset fra at du erstatter prisværdierne med RSI-værdier.

Spotting og bekræftelse af signaler med lysestage-mønstre

Teknisk analyse fungerer især godt til udvikling af mellem- og langsigtet indsigt. Det kan dog være vanskeligere, når der er tale om færre handelsperioder og kortere tidsskalaer.

Derfor er lysestage-mønsteranalyse blevet særlig populær for kortsigtede forhandlere i de senere år. Lysestage-mønstre bruges sammen med diagrammønstre og tekniske indikatorer for at give yderligere bekræftelse på forventede breakouts.

Vi forklarede det grundlæggende i lysestage-diagrammer ovenfor. Vi fortalte dig, hvordan et lysestage-mønster fungerer, herunder hvad lysestagens krop og væge betyder.

Lysestage-mønsteranalyse er især nyttig, fordi lysestager-diagrammer indeholder flere oplysninger i en enkelt handelsperiode end nogen anden type diagram. Med et hurtigt overblik kan du se, hvordan markederne fungerede den dag baseret på lysestagens krop, vægens størrelse og forholdet mellem den øvre og nedre væge og kroppen. Hver lysestage fortæller dig, om købere eller sælgere havde kontrol i den bestemte handelsperiode, og hvordan andre markedskræfter konkurrerede mod hinanden.

At lære at læse lysestage-diagrammer kan være en af ​​dine bedste færdigheder til at udvikle dig som erhvervsdrivende. Her er nogle af de funktioner, der er almindelige i lysestage-diagrammer.

Enkeltperiode mønstre

Kort dag

Disse lysestager angiver begivenhedsrige handelsperioder. Lysestagen fortæller os, at prisen flyttede meget lidt fra åben til luk i denne periode. Det viser os også, at handelsområdet – spændet mellem de højeste og laveste priser i løbet af dagen – var lille. Uanset farven på lysestakens krop viser denne lysestage, at tyre og bjørne holder fast i denne periode.

Lang dag

En intens handelssession, hvor prisen flyttede markant fra åben til luk, kan se ud som lysestagerne ovenfor. Den grønne lysestage viser, at købere dominerede sessionen og fortalte os, at det var et bullish marked. Den røde lysestage viser, at sælgere dominerede, hvilket gav markedet bearish momentum.

Spinning Tops

Du kan høre analytikere tale om roterende lysestager. På disse lysestager er vægerne relativt lange. Dette er et neutralt mønster uanset kroppens farve. Med dette mønster ligner lysestagen kroppen en kort dag, selvom skyggerne indikerer et mere markant handelsinterval. Købere og sælgere skubbede begge markedet på forskellige punkter, selvom sessionen i sidste ende lukkede tæt på det sted, hvor den blev åbnet.

Lange skygger

Farven på denne lysestage er ikke særlig vigtig for dette mønster. Hvad der er vigtigere er, om kroppen sidder øverst eller nederst. Når kroppen er tæt på bunden med en lang øvre skygge, indikerer det, at købere gjorde en indsats for at skubbe markedet op, men stærk salgsmoment tvang prisen til at slå sig ned igen lavt og signalere et baisse marked. Omvendt, når kroppen er øverst i området med en lang lavere skygge (væge), betragtes det som et tegn på et bullish marked. Sælgere forsøgte at tage kontrol, selvom stærkt købsmoment til sidst skubbede det tæt på toppen.

Marubozu

Marubozu betyder ‘barberet hoved’ på japansk. En marubozu-lysestage har kun en krop, og der er ingen mærkbare skygger (væger) på begge sider. Denne lysestage opstår, når åbningen og lukningen af ​​en session er tæt på høj og lav. Et grønt marubozu-lysestage fortæller os, at sessionens åbne var lig med dens lave, og det tætte svarede til dets høje, hvilket betyder, at købere komplicerede dominerede sessionen og signaliserede et bullish marked. En rød marubozu-lysestage fortæller os, at sessionen åbnede på sit højeste punkt og lukkede på sit laveste punkt, hvilket indikerer stærkt salgspres i hele perioden. Jo længere kroppen er, jo større er momentum i begge retninger.

Hammer

Et hammerlysestage mønster dannes efter en session med faldende priser. Sessionen lukkede nær toppen uden øvre skygge og en nedre skygge dobbelt så længe som kroppen. Hammermønsteret indikerer, at købere er begyndt at skubbe tilbage. Det er et bullish mønster uanset kroppens farve. Det eneste krav her er, at lysestagen skal lukke højere i grønt for at validere mønsteret.

Hængende mand

Det hængende lysestage-mønster er identisk med hammermønsteret ved første øjekast. Hammermønsteret bliver dog det hængende mandemønster, når det observeres efter en række stigende priser. Ligesom hammeren kan den hængende mand enten være grøn eller læse. Under en uptrend ses den hængende mand som en advarsel: der var aktivitet nedad, men købere skubbede prisen op mod slutningen af ​​sessionen. Hvis den næste lysestage lukkes lavere, kan den hængende mand lysestage signalere en bearish tilbageførsel.

Omvendt hammer

En omvendt eller omvendt hammer efter en nedadgående tendens betragtes som et bullish reverseringsmønster, men kun hvis den næste lysestage lukker højere. Denne lysestage fortæller os, at sessionen i sidste ende lukkedes nær åbningsprisen, selvom den øverste skygge er en tidlig indikation af, at købere udfordrer sælgere til markedet.

Stjerneskud

En stjerneskud er i udseende identisk med en omvendt hammer, men den dannes i en opadgående tendens i stedet for en nedadgående tendens, hvilket gør den til et bearish signal. Selv om stjernestearinlysen indikerer yderligere fortsættelse af uptrend (som vist ved den lange øvre skygge eller væge), lukkede sessionen i sidste ende nær bunden af ​​dens rækkevidde, hvilket indikerer svækkelse opad.

Doji

Det er her, vi begynder at komme ind i de underlige og unikke lysestage-signaler. En doji er et neutralt korsformet mønster, der indikerer en tilstand af næsten ligevægt på markedet. Sessionen handlede højt og lavt, men til sidst lukkede det nøjagtigt, hvor det åbnede. Med doji-lysestagen kan den øvre og nedre skygge være eller ikke være ens. Nogle gange indikerer doji genstridende momentum eller en potentiel vending – sig, når den dannes ved siden af ​​visse andre mønstre.

Dragonfly Doji

Dragonfly doji lysestage mønster har en lang nedre skygge og ingen øvre skygge, og det åbne og tætte er lig med det høje for sessionen. Når guldsmede doji lysestage mønster dannes i en nedadgående tendens, betragtes det som et tegn på bullish vending.

Gravsten Doji

En gravsten-doji har langs øvre skygge og ingen nedre skygge, og det åbne og tætte er lig med det lave for sessionen. Gravstenens doji-lysestage i en uptrend signalerer en bearish tilbageførsel. På både guldsmede og gravsten doji lysestager er skyggens længde et godt signal om momentum bag en vending.

Flere periodiske mønstre

Ovenfor analyserede vi lysestager baseret på en enkelt lysestage til en enkelt session. I de fleste tilfælde indebærer lysestageanalyse imidlertid at læse flere lysestager for at skelne et mønster. Vi diskuterer nogle af de mest almindelige (og mest nyttige) mønstre med flere perioder nedenfor, herunder to-periode, tre-periode og fem-periode mønstre.

Bemærk: Det er vigtigt at bemærke, at mange af disse to-periode mønstre ikke behøver at være direkte ved siden af ​​hinanden. De kan forekomme i to efterfølgende handelssessioner. Eller de kan forekomme i nærheden af ​​hinanden.

Bearish Engulfing

Et bearish opslugtende mønster er et to-periode mønster, der signalerer en bearish vending, når man ser det under en opadgående tendens. Mønsteret starter med en kort grøn krop efterfulgt af en længere lysestage med en rød krop. Det kaldes et ‘opslugtende’ mønster, fordi kroppen af ​​den anden lysestage helt indhyller den første lysestage (selvom skyggerne ikke nødvendigvis behøver at opsluge).

Bullish opslugt

En bullish opslugt signalerer et bullish reverseringsmønster i en uptrend. Det er en to-periode lysestage med en kort rød krop først og en anden, grøn lysestage, der omslutter den første.

Samlet set er opslugende mønstre nogle af de stærkeste indikatorer for, at vi er ved at se en vending. De indikerer ikke kun et skift i bevægelse af markeder, men de indikerer også en betydelig ændring i momentum.

Bullish Harami

Harami er interessant nok det japanske ord for ‘gravid’. Det giver mening, når man ser på den to-periode lysestage. En bullish harami dannes i en nedadgående tendens, når en lang rød lysestage efterfølges af en lille grøn lysestage. Det sidste handelsområde for sidstnævnte lysestage skal være inden for kroppen af ​​den tidligere lysestage (deraf det ‘gravide’ navn).

Bearish Harami

En bearish harami består af en stor grøn lysestage, der fuldt ud dækker hele den røde lysestage.

Harami-mønstre antyder typisk, at der genoptages momentum efter en stærk tendens. En harami betragtes kun som omvendt, hvis den næste lysestage lukkes gunstigt, hvilket betyder, at den har samme farve som den anden lysestage.

Harami Cross

Et haramikors er et to-periode mønster, der ligner en harami, bortset fra at den anden lysestage er en doji (det krydsbillede, vi diskuterede ovenfor), med dojien fuldstændig opslugt af kroppen af ​​den første lysestage. Haramikorset indikerer svækket momentum eller ubeslutsomhed på markedet i stedet for en fuldstændig vending. For at dette mønster skal indikere en vending, skal den tredje lysestage, der følger doji, være i overensstemmelse.

Hvis der dannes et haramikors i en opadgående tendens, skal lysestagen efter dojien lukke under dojis handelsinterval i rødt. Hvis det lukkes over i grønt, kan det betyde, at haramikorset simpelthen var en kort konsolidering, før opadgående tendens fortsætter.

Hvis der dannes et harami-kryds i en nedadgående tendens, skal lysestagen, der følger doji, lukke over dojis handelsområde i grønt for at indikere en bullish vending.

Pincet Top

Et to-perioderet pincet top lysestage mønster dannes, når mindst to lysestager har lige toppe, uanset bunden. Når den dannes under en uptrend, betragtes pincetoppen som et potentielt reverseringsmønster. Lysestagen fortæller os, at den øvre grænsepris gentagne gange er blevet afvist på samme niveau, hvilket antyder stærk modstand på dette niveau. Da flere lysestager danner endda toppe omkring disse sessioner, giver det større bevis for modstand på dette niveau. Vendelsen bekræftes af en bearish lukning i rødt under midtpunktet for den første lysestage i mønsteret.

Pincet nederst

En pincetbund er den indvendige af pincetoppen: lysestagerne er lige, men toppen er ikke. En pincetbund er et potentielt reverseringsmønster i en nedadgående tendens. Når flere lysestager har lige bund, antyder det, at markedet gentagne gange har afvist det samme lavt niveau, hvilket indikerer stærk støtte på dette niveau. Bullish tilbageførsel er komplet, når mønsteret efterfølges af en højere lukning.

Med både pincetop- og pincetbagsomvendingsmønstre bruges kun toppe og bund på lysestagernes kroppe til at validere mønsteret. Skyggerne tages ikke i betragtning.

Mørk skydække

Mørkt skydække er et to-periode baisse reverseringsmønster i en uptrend. For at dette mønster skal dannes, efterfølges en bullish kropsstage med lang krop af en kyststearinlys, der lukker under midtpunktet for den første lysestages krop. Den første lysestage skal også lukke i nærheden af ​​sessionens lave uden en meget lavere skygge.

Piercing Line

Piercinglinje er et to-periode bullish reverseringsmønster i en downtrend. Det er det modsatte af det mørke skydække mønster. For at der kan dannes en gennemborende linje, skal den lange kropslysestage efterfølges af en bullish lysestage, der lukker over midtpunktet for den første lysestages krop. Mørkt skydække og gennemborende linjemønstre svarer til bearish og bullish opslugtende mønstre, selvom momentumet bag vending er mindre signifikant.

Morgen stjerne

Morgenstjernen er det første mønster med tre perioder på vores liste. det er et bullish vendemønster, der ligner den gennemtrængende linje, men med en mellemlysestage med en kort krop. Et morgenstjerne mønster dannes, når vi har en lang rød krop efterfulgt af en begivenhedsløs rød eller grøn krop og derefter en tredje lysestage, der lukker over midtpunktet for den første lysestage.

Aftenstjerne

Aftensstjernen er det omvendte af morgenstjernemønsteret. Det er et tre-periode baisse reverseringsmønster, der ligesom morgenstjernen er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​en mellemlysestage, der har en kort krop. Aftensstjernen dannes med en lang grøn krop efterfulgt af en kort grøn eller rød krop og en tredje lysestage i rødt, der lukker under midtpunktet på den første lysestage. En lysestage om aftenstjernen indikerer en bearish tilbageførsel.

Morgen Doji Star

Et doji-stjernemønster om morgenen ligner de to ‘stjernemønstre’ ovenfor, men hvor den midterste lysestage er en doji. Doji-signalerne var der ubeslutsomhed blandt forhandlere, inden markedet til sidst besluttede en bullish vending. For at morgendogens doji-stjerne skal dannes, skal den tredje lysestage lukke over midtpunktet for den første.

Aften Doji Star

Aften doji stjerne lysestage mønster indikerer en bearish vending. Den bearish tilbageførsel er fuldført, når den tredje lysestage lukker under midtpunktet for den første sammen med doji i midten.

Tre hvide soldater

Tre hvide soldater er et tre-periode bullish tilbageføringsmønster angivet med tre lange grønne lysestager efter en periode med faldende priser. For at de tre hvide soldatemønstre skal dannes, skal hver lysestage i mønsteret lukke i nærheden af ​​sessionens høje med kun en kort eller barberet overskygge. Hver lysestage i mønsteret skal også være større end eller mindst den samme størrelse som den første lysestage.

Tre sorte krager

De tre sorte krager lysestage mønster er en tre periode reversering mønster i en uptrend. Mønsteret inkluderer tre lange røde lysestager, hvor hver lysestage lukkes nær sessionens lave, med en lille lavere skygge. Den anden og tredje lysestage skal have samme størrelse eller større end den første lysestage.

Stigende tre metoder

Stigende tre metoder er et fem-periode mønster, der indikerer en bullish fortsættelse. Mønsteret er dannet med en lang grøn lysestage efterfulgt af tre små røde lysestager indeholdt i kroppen af ​​den første. Mønsteret er komplet, når disse fire perioder efterfølges af en sidste lang grøn lysestage. Mønsteret viser, at sælgere forsøgte at skubbe tilbage og vende tendensen, selvom fremherskende momentum ikke var nok til at gennemføre en vending. For at mønsteret skal bekræftes, skal den femte lysestage lukke højere end den første, hvilket bekræfter, at omvendelsesforsøget ikke var vellykket.

Falling Three Methods

De faldende tre metodemønstre er det omvendte af de stigende tre metodemønstre ovenfor. Det er et 5-periode baerisk fortsættelsesmønster, der indikerer, at der var noget købstryk, skønt det ikke var tilstrækkeligt til at vælte det fremherskende nedadgående pres. Mønsteret dannes, når en lang rød lysestage efterfølges af tre små grønne lysestager indeholdt i kroppen af ​​den første og en anden lang rød lysestage. Den femte lysestage skal lukke under kroppen af ​​den første for at bekræfte fortsættelsen af ​​downtrend.

Sådan læser du hurtigt ethvert lysestage-diagram: 3 spørgsmål at stille

Sikker på, du kan huske alle lysestagerens mønstre ovenfor – og der er ikke noget galt med det. Men det er meget at huske.

Vi har en bedre idé. Du kan analysere mange lysestage-diagrammer ved blot at besvare tre enkle spørgsmål:

Hvad var den foregående tendens? Dette fortæller dig, om der er en tendens, der kan vendes, eller om markederne vakler uden nogen klar retning (hvilket gør det vanskeligt at udføre nøjagtig analyse).

Hvor lukkede den sidste session i forhold til dens handelsinterval? En tæt nær høj er bullish, mens en tæt nær lav er baisse. Længere skygger indikerer betydelige afvisninger af priser.

Hvor stor var lysestakens krop sammenlignet med tilstødende lysestager? Lysestager med større kroppe end omkringliggende lysestager fortæller os, at der var relativt større momentum i den periode, hvilket tyder på et stort skift fra åben til tæt. En lysestage med en lille krop efter en stærk tendens antyder i mellemtiden, at der var genopstået momentum, pusterum eller ubeslutsomhed på markedet.

Svarene på disse tre spørgsmål kan give os stærke signaler om, hvad markederne vil gøre næste gang. I en faldende tendens indikerer en langvarig tæt nær toppen af ​​sessionens rækkevidde en stærk sandsynlighed for en bullish vending. I en stigende tendens indikerer en langvarig lukning tæt på sessionens lave et bearish skift på markedet.

Ulemper ved lysestageanalyse

Lysestager pakker en masse information i et simpelt symbol. De er dog ikke perfekte.

Lysestager beskriver for eksempel ikke den kronologiske rækkefølge af prishandling under sessionen. Vi ved, hvor sessionen blev åbnet og lukket, og hvad den høje pris og lave pris var for den session. Vi ved dog ikke, om sessionen styrtede ned i det åbne, skyrocket eller flip-floppet hele dagen. Et linjediagram giver os mulighed for at se, hvordan en bestemt session blev spillet fra åben til luk.

Selvfølgelig kan du justere tidsrammen for dit diagram for at få en mere nøjagtig ide om, hvordan markederne præsterede i en bestemt periode.

Anvendelse af lysestage-mønsteranalyse på rigtige markeder

Lysestage-mønstre fortæller os undertiden historien om et marked, men ikke altid. Lad os se på et virkeligt marked for at se, om vi kan bruge lysestager til at identificere nogle tendenser.

Dette er et diagram over BTC / USD:

Diagrammet viser, at det relative styrkeindeks (RSI) holder op med at bryde lige over 40 i løbet af anden uge i november. Det går ind i overkøbt status inden for en uge og stiger derefter støt i en måned.

RSI forbliver overkøbt i flere uger, hvilket antyder, at en bearish tilbageførsel er nært forestående. Imidlertid, der er ingen indikation af en tilbageførsel til trods for, at salgstryk næsten ikke eksisterer.

I anden uge i december rammer prisen et nyt højdepunkt, skønt RSI afviger til en lavere højde. Dernæst ser vi bekræftelse af salgstryk, når der dannes et aftenstjerne lysestage mønster.

Hvis du ser nøje, er der dog en doji-stjerne mellem stjernen og den sidste lysestage i mønsteret. For visse mønstre behøver lysestager ikke nødvendigvis at være ved siden af ​​hinanden. Doji er neutral og indikerer, at markederne var ubeslutsomme. Under disse scenarier kan vi flette to lysestager, stjernen og doji, og resultatet er stadig en stjerne.

Den sidste lysestage i diagrammet lukker markant under midtpunktet for den første lysestages krop. Når vi overvejer dette signal i forbindelse med bearish RSI-divergens, indikerer det stærkt bearish momentum, der gør os klar til at ramme markedet.

Således kan den erhvervsdrivende, der udfører lysestageanalysen, tage en kort position her og stoppe ved den seneste højde. Vi ved ikke, om hoved og skuldre (H&S) mønster her vil blive afsluttet. På trods af adskillige korte samlinger fortsætter RSI dog med at afvige bearish. Alle tegn peger mod en bearish drejning, så du holder fast med din korte position.

På det tidspunkt, hvor den anden uge i januar ankommer, er H&S top mønster er dannet. Volumenstigningen bryder mønsterets hals, hvilket yderligere bekræfter den erhvervsdrivendes position. Stop kan flyttes til den seneste sving højt inden i mønsteret for at dække den erhvervsdrivendes fortjeneste.

Top 6 måder at handle Bitcoin på: Nyttige Crypto-handelsstrategityper

Vi har fortalt dig om de forskellige mønstre og strategier, der er tilgængelige for dig, men der er masser af forskellige måder at udføre disse handelsstrategier på:

Mikrohandel eller skalpering

Denne handelsstrategi indebærer at bruge små prisbevægelser til at akkumulere overskud hele dagen. En skalper bruger typisk et 5 eller 15 minutters diagram og identificerer derefter et lokalt interval og handler baseret på lysestage-mønstre. Med informeret lysestage-analyse og lidt held kan en talentfuld skalper muligvis tjene overskud. Ikke desto mindre er mikrohandel eller skalpering meget risikabelt, og en enkelt dårlig handel kan fortryde en dags fortjeneste.

Daghandel

Daghandlere identificer handelsdagens potentielle rækkevidde ved hjælp af forskellige indikatorer, og kapitaliser derefter på kursudsving. En dagshandler bruger typisk et timeskema til at indstille ind- og udgangspositioner. Dagshandlere kan bruge lysestage-mønstre, momentumindikatorer og volatilitetsindikatorer til at informere deres handler.

Swing Trading

Swing-handel er en kort til midtvejs handelsstrategi, hvor handler varer alt fra et par dage til et par uger. Swing-handlende identificerer lokale support- og modstandsniveauer inden for et kortvarigt handelsinterval, typisk under en konsolideringsperiode. Derefter foretager de handler baseret på højder og nedture inden for dette interval og deres analyse.

Positionshandel

Positionshandel er den type handelsaktivitet, hvor du besidder (eller hodl) en position over et bestemt tidsrum. Du handler slet ikke, men investerer i stedet i et aktiv baseret på din analyse. En positionshandlers analyse kan omfatte grundlæggende analyse og ugentlig eller månedlig kortvisning med det mål at tjene langsigtet overskud.

Marginhandel

Marginhandel er populær blandt daghandlere og swinghandlere. Marginhandlere bruger gearing lånt fra en børs eller mægler for at øge værdien af ​​deres handler med alt fra 2x til 100x. I det væsentlige satser du på, at prisen stiger (lang) eller ned (kort) inden for en bestemt periode. Dette er den eneste type handel på denne liste, hvor det er muligt at tabe flere penge, end du har investeret, hvilket gør marginhandel variabel. Selvfølgelig multipliceres overskuddet også med forholdet mellem gearing. Det er en højrisikobaseret handelstype.

Algoritmisk handel

Algoritmisk handel eller automatiseret handel involverer brug af softwareprogrammer – som handelsbots – til at udføre handler baseret på forud specificerede kriterier. Du køber muligvis handelsalgoritmer fra en markedsplads. Eller du kan oprette din egen algoritme baseret på handelssignaler ved hjælp af ting som volumen, rækkevidde, glidende gennemsnit og momentum til at udstyre din bot til at foretage de bedst mulige handler.

Top ti tekniske handelstips

Handel med kryptokurrency er let. Faktisk kan det være svært at tjene penge på handel med kryptokurrency. Her er vores ti yndlings tip til både nye og avancerede forhandlere:

Brug mere tid på at studere diagrammer: De fleste handlende – især begyndere – bruger ikke nok tid på at studere diagrammer. Hvis du vil perfektionere din evne til at analysere markeder, skal du blive en kompetent kortlæser.

Udnyt fordelene ved papirhandel: Dagens største børser tilbyder papirhandel, så du kan spille med falske penge, inden du begynder at handle den rigtige ting. Implementér nogle af dine strategier og analyser for at se, hvordan du presterer.

Stol på tendensen: Efter at have læst de tekniske analysetip ovenfor, antager du måske, at de fleste signaler indikerer en vending i en tendens. Trends er dog tendenser af en grund, og du bør aldrig satse mod trenden i et trendmarked, medmindre du ser flere bekræftelser af en tilbageførsel.

Stop-Loss-ordrer er fantastiske: Selv de mest erfarne handlende kan se deres positioner blive likvideret, da markederne tager en uventet vending. Når markeder vender uventet, er stop loss ordrer dine bedste venner. Brug efterfølgende stop loss ordrer for at beskytte fortjeneste, du har optjent.

Undgå Beginner’s Luck Trap: Mange nybegyndertekniske erhvervsdrivende får noget tidligt begynders held og antager derefter, at de er de største tekniske forhandlere i verden. Erfarne tekniske forhandlere er i mellemtiden kloge nok til aldrig at blive selvtilfredse. Undgå at blive for høj eller for lav, mens du handler uanset resultatet.

Grådighed dræber: Dette tip bygger af spidsen ovenfor. Mange dygtige handlende undlader at bevare deres fortjeneste simpelthen på grund af grådighed. Hvorfor sælge nu, når jeg kan sælge næste måned og tjene dobbelt så meget? Det lyder godt – indtil markederne falder og udsletter al din fortjeneste. Sæt dine mål, hold dig til dem, tag din fortjeneste, og vent på den næste mulighed.

Du behøver ikke foretage enhver handel: Nogle gange føles en handel bare ikke rigtig. Måske giver din analyse dig ikke et klart signal. I nogle tilfælde vil du måske bare undgå at handle. Vær tålmodig og ved, hvilken bakke du skal dø på.

Diversificering med Altcoins er ikke rigtig diversificering: Nogle kryptofanatikere vil anbefale at diversificere din portefølje ved at købe altcoins. Desværre er bitcoin stadig kongen af ​​kryptomarkederne, og de fleste altcoins følger simpelthen i kølvandet. I mange tilfælde bevæger altcoins sig i lås med bitcoin. Lås aldrig alle dine midler i krypto.

Uregulerede markeder er farlige: Kryptomarkeder er stadig stort set uregulerede og ukontrollerede. På trods af hvad kryptoentusiaster siger, er en stor mængde kryptovolumen knyttet til ulovlig aktivitet. Crypto-handel er risikabelt af alle mulige årsager.

Din fortjeneste kan forsvinde med en enkelt dårlig eller hacket udveksling: Du er muligvis verdens bedste tekniske forhandler. Du har muligvis tredoblet din investering på en enkelt handelsdag. Desværre betyder disse overskud intet, hvis du efterlader dine private nøgler usikrede. Sørg for, at du har kontrol over dine private nøgler, og lad aldrig mere, end du har råd til at tabe på en børs.

Analyse af Bitcoin Chart Trading: Endelig ord

Endelig fra vores handelspionerer (som hjalp med at konstruere denne brugervejledning) til alle vores oprigtige jævnaldrende, håber vi, at denne premiere bitcoin-handelsguide ændrer karriere. Ja, viden er magt, men at tage massiv handling på det, du absorberede ovenfor, er et af de bedste midler til at miste frygt (usikkerhed og tvivl også), da overholdelse af en ny grænse og atmosfære som kryptokurrencymarkedet kan være en spilskifter for dem, der anvende og implementere de skitserede strategier og tip.

Enhver erhvervsdrivende af bitcoin eller digital aktivinvestor, der kom så langt ind i vores analyse af kryptokartanalyser, er bundet til at have lært flere metoder, der vil optimere dine resultater af, hvordan bitcoinhandel og kryptokurrencyanalyse fungerer.

Glad handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map