Bisq Exchange: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Bisq-pörssi (aiemmin tunnettu nimellä Bitsquare) on erilainen kuin tavalliset kryptovaluutanvaihtofoorumit. Tämä hajautettu Bitcoin-vaihto vie käyttäjät vain 10 minuutin päässä ensimmäisestä kaupastaan. Ja kaikki on 100% tuntematonta. Voit käydä kauppaa melkein minkä tahansa päävaluutan tai minkä tahansa kolikon kanssa muutamassa minuutissa antamatta henkilötodistusta. Mutta sinun on tiedettävä paljon, jotta voit tehdä kauppaa turvallisesti ja varmistaa, ettet ole huijauksen uhri. Suoraan sanottuna suurimmalla osalla lukemistani arvosteluista oli vanhentuneita tai suoraa VÄÄRÄÄ tietoa. Joten olen päättänyt tehdä oman Bisq- tai Bitsquare-katsaukseni.

Tällainen verenvuototekniikka on vielä lapsenkengissään. Lue tämä uusi Bisq Bitcoin -vaihtokatsaus vuodelle 2019 rekisteröityäksesi, aloita ja pysy turvassa.

Bisq vaihto on peer-to-peer (P2P) -vaihto, joka sisältää Bitcoinin alkuperäiset arvot: hajauttaminen, nimettömyys ja avoimuus. Toisin kuin useimmissa keskusteluissa, ei ole keskushallintoa tai yhtä epäonnistumispistettä, mikä tekee “hakkeroinnista” mahdotonta (paljon, paljon enemmän tästä myöhemmin). Sen sijaan, että ajattelisit sitä yrityksenä, ajattele sitä yhteisönä.

Ero entisen Bitsquare: n ja useimpien muiden kilpailijoiden välillä on, että se on verkosto, jossa ikäisensä käyvät kauppaa suoraan keskenään. Kaikki on avoimen lähdekoodin ja 100% läpinäkyvää. Voit ostaa ja myydä Bitcoineja kansallisena valuuttana tai muina kolikoina, kunhan molemmat käyttäjät sopivat.

Mutta jos se on niin suosittu salausyhteisön keskuudessa, miksi niin monilla on vielä epäilyksiä? Käsittelen kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää vaihdosta turvallisesta kaupankäyntiprotokollasta maksuihin, rajoituksiin ja yleiseen mielipiteeseen.

HUOMAUTUS: Jos etsit vakiintuneempaa P2P-verkkoa, lue CryptoPositive: n LocalBitcoinsin täydellinen arvostelu. Se voi olla mitä etsit, mutta sinun on opittava, miten käydä kauppaa turvallisesti.

Mikä on Bisq.network (aiemmin Bitsquare.io)

Itävallan salausteknikko Manfred Karrer perusti vuonna 2014, ja se on täysin erilainen eläin kuin olet tottunut. Hänen tavoitteenaan oli pitää Bitcoinin alkuperäinen henki hengissä. Bitcoin aloitettiin keinona antaa ihmisten käydä kauppaa ilman keskitettyä viranomaista, mutta useimmat pörssit ovat yrityksiä, jotka luottavat perinteiseen rahoitusjärjestelmään ja vaativat henkilötodistusta.

Ei Bisq.

Sen sijaan, että se olisi yritys, se on Hajautettu nimetön organisaatio (DAO). DAO-organisaatiot ovat digitaalisesti koodattuja sääntöjä, jotka toimivat ilman välittäjiä. Englanniksi tämä on pohjimmiltaan sama kuin yrityksille, joihin olet tottunut, paitsi että niiden sääntöjä valvotaan digitaalisesti. Tietokone ei voi rikkoa sääntöjä kuin ihminen. Ja sen sijaan, että sillä olisi keskusviranomainen (kuten päämaja tai hallitus), sitä hoitaa tämä digitaalisten sääntöjen joukko ja sitä ympäröivä yhteisö. Olla järkeä?

Parasta, että se on avoimen lähdekoodin, on se, että yhteisö ylläpitää ja tukee sitä.

Rahoitusjärjestelmän meme

Jotta ymmärrät paremmin DAO: t ja heidän mahdollisuutensa muuttua, hyvin, kaikenlaista… lukea tämä mielenkiintoinen artikkeli Coindeskilta.

ominaisuudet

Turvallisuus


Bisq-vaihto suhtautuu turvallisuuteen vakavasti ja on suunnitellut järjestelmän maksimaalisen kauppiaiden turvallisuuden kannalta. Silti mihin tahansa P2P-verkkoon liittyy riskejä. Koska se on hajautettu ja Bisqillä ei ole rahaa, et ole vaarassa hakata. Ainoa varoitus on varoa takaisinperinnöistä (lisätietoja tästä UKK: ssa).

Yksityisyys

Kaikki on 100% tuntematonta.

Helppokäyttöisyys

Voit aloittaa kaupankäynnin vain 10 minuutissa.

Kolikot

Bisq-vaihto tukee kymmeniä altcoineja, kuten DOGE, ETH, DASH, ZEN. Täydellinen luettelo, katso tuen UKK.

Toiminnallisuus

Se on vähän monimutkainen tuomarin kanssa, mutta toiminnot ovat sujuvia. Maksutapahtumasta riippuen tapahtumien tekeminen kestää kauan.

Palkkiot

Talletus ja korkeat tapahtumakohtaiset palkkiot tekevät kaupankäynnistä hieman jyrkkää puolta.

Yleensä ottaen

Jos olet tyytyväinen P2P-verkon käyttämiseen ja maksat vähän korkeaa maksua, Bisq-vaihto on loistava. 100% tuntematon, hajautettu ja turvallinen – kuulostaa siltä kuin jotain krypomaniasta rakastaisi.

Kuinka Bisq Exchange toimii?

Verkkosivun sijasta tämä vaihto suoritetaan sovelluksen kautta. Sen avulla voit aloittaa kaupankäynnin vain 10 minuutissa! Sinun tarvitsee vain lisätä pankkitilisi tai valita maksutapa, ja olet valmis menemään. Koska se on P2P, MITÄÄN ei tarvitse tarkistaa.

Toisin kuin muut pörssit, Bisq-pörssi ei ole riippuvainen yhdestä palveluntarjoajasta. Pankit palvelevat vain kansallisen valuutan siirtämistä toiselle käyttäjälle. Tämä tarkoittaa, että kukaan ei peruuta, hallitse tai sekoita yksityistä kauppaa. Sen on tarkoitus olla keino välttää kaikki nykyisen rahoitusjärjestelmän ongelmat.

Näin kauppa toimii:

 • Päätät, haluatko tehdä tarjouksen tai hyväksyä sellaisen markkinoilla, ja foorumi yhdistää sinut kaksi rakkauselintöä yhteen.
 • Molempien käyttäjien on tällöin tehtävä 03 BTC: n talletus plus kaupan määrä lompakkoon. Talletuksella on varmistettava, että molemmat osapuolet noudattavat sääntöjä. Sitä käytetään vakuudeksi, jos jokin menee pieleen.
 • Kun asiat etenevät, talletus, kaupan määrä ja kaivosmaksu (selitys myöhemmin) sijoitetaan 2 out of 3 multisig-lompakko.
 • Välimies valitaan satunnaisesti (katso selitys alla) varmistaakseen, että kaikki menee oikein.
 • Kauppa toteutetaan, kun kaikki kolme osapuolta allekirjoittavat, että se meni oikein.

** PITÄÄ LUE TURVALLISUUSOMINAISUUDET ** – Mitkä ovat välimiehet ?: Välimiehet ovat luotettu kolmas osapuoli, joka varmistaa, että kaupat menevät oikein. He ovat ainoa toinen puolue lukuun ottamatta kahta ikäisensä. Välimiehen turvallisuus on tärkeä asia, johon yritys suhtautuu vakavasti. He ovat yhteisön käyttäjiä, jotka takaavat rehellisen sopimuksen. Miten? Koska he sijoittavat megabutkitalletuksia (2 bitcoinia!) Ottamaan työn vastaan. Jos jotain menee pieleen, riita ratkaistaan ​​heidän talletuksellaan. Olet 100% turvallinen!

Onko Bisq Exchange turvallinen? | Kuinka Bisq estää huijauksia?

Kuten missä tahansa vertaisvaihdossa, turvallisuus on valtava huolenaihe. Normaalisti yritys on paikallaan, johon käyttäjä luottaa. Aluksi saattaa tuntua siltä, ​​että P2P-verkko on vaarallinen keskitettyyn vaihtoon verrattuna; päinvastoin. Ne ovat itse asiassa turvallisempia kuin perinteinen vaihto. Tästä syystä:

 • Bisq Exchange ei omista varoja: Varojasi ei ole tallennettu missään sivustossa. Tämä tarkoittaa, että et voi murtautua. Perinteinen vaihto varastoisi BTC: n lompakkoon heidän sivustollaan. Tämä tarkoittaa, että jos hakkeri tai työntekijä saa hallinnan, rahasi ovat kadonneet. Varat viedään lompakkoon vasta kun kaupasta on sovittu.
 • Talletukset hätätilanteessa: Aina on olemassa riski, että jokin voi mennä pieleen kaupan aikana. Siinä tapauksessa olet vakuutettu transaktiotalletuksella.
 • Välimiehet: Satunnaiset kolmannet osapuolet valitaan valvomaan kauppoja.
 • Ei yksittäistä vikasolmua: Toisin kuin perinteinen vaihto, Bisq-vaihdossa ei ole yhtä hyökkäyskohtaa. Se on hajautettu verkko. Hakkerilla ei ole mitään tapaa “päästä” sisään, koska “sisään” ei ole pääsyä (eikä mitään pääsyä sinne).
 • Ei tallennettuja tietoja: Jos yhdistät luottokorttisi tai tilisi vaihtoon, tiedot tallennetaan toimitiloihin. Jos hakkerointi tapahtuu, kyseiset tiedot ovat nyt vaarantuneet. Bisqin avulla tietosi tallennetaan paikallisesti ja vain palaset jaetaan toisen osapuolen kanssa, jonka kanssa olet tekemisissä.

Joten, toisin kuin perinteiset pörssit tai välittäjät, olet paljon turvallisempi tämäntyyppisessä pörssissä, koska ei ole mitään varastettavaa. Sen sijaan, että saisit luottamuksen yritykseen, turvallisuus määritetään salaustodistuksella.

“Tarvitaan sähköinen maksujärjestelmä, joka perustuu salaustodistukseen luottamuksen sijaan” – Satoshi Nakamoto

Mitä ovat Bisqin talletuspalkkiot, välimiespalkkiot ja kauppamaksut?

Yksi suurimmista haitoista Bisq-vaihtoalustan käytössä on pääoman määrä, jonka tarvitset kauppojen tekemiseen. Itse palkkiot ovat korkeat, mutta sinun on myös maksettava suuri talletus. Vaikka se palautetaan sinulle, on vain 03.03 BTC ($ 316 | 2-28-18) käsillä talletuksen asettamiseksi ärsyttävää. Kuvittele, että yrität vuokrata huoneen 500 dollaria kuukaudessa, mutta tarvitset kahden kuukauden vuokran takuumaksuna. 500 dollarin huone maksaa tänään 1500 dollaria. Se on tuskaa.

Palkkiot ovat erittäin monimutkaisia ​​verrattuna muihin vaihtoihin. Tässä erittely:

 • Maker / Taker-kauppamaksu: Jos lisäät likviditeettiä markkinoille (valmistajalle), maksat 002BTC tai jonnekin tuossa läheisyydessä erittäin monimutkaisen algoritmin perusteella. Jos otat likviditeettiä (taker), maksat jälleen min 002BTC, johon sovelletaan jotain hullua kaavaa. Loppujen lopuksi se toimii noin 20%.
 • Kaivosmaksut: Sinulta veloitetaan kaivosmaksuja. Tämä voi olla 20 dollaria jopa pienille kaupoille. Sivusto väittää, että maksu on 003BTC, mutta kaupassa on tosiasiallisesti 3 erillistä kaivosmaksua. Katso alla oleva kuvakaappaus.

Bisq-vaihtopalkkiot

Tässä on Reddit-käyttäjän kuvakaappaus, jossa kuvataan heidän kauppaansa.

Joten joudut rahoittamaan kauppaa kaupan määrällä + talletus + maksu (.20%) + kaivosmaksu (.95%). Kaivosmaksu ja talletus tekevät toiminnallisesti pieniä kauppoja, jotka eivät kannata aikaasi.

Mitkä ovat Bisqin kaupankäyntirajat?

Bisq-pörssi asettaa kaupan rajoitukset jokaiselle kaupalle turvallisuussyistä. Tämän tarkoituksena on estää rikollisia ja suojella elinkeinonharjoittajia talletuksella (esimerkiksi jos kauppa olisi 10BTC: tä, niin 03.03: n talletus ei estäisi rikollisia). Raja määräytyy maksutavan mukaan. Suuremman riskin maksutavoille, kuten SEPA, se on 25 BTC kauppaa kohti. Pienemmille riskeille, kuten Alipay, se on 5 BTC. Altcoins on jopa 1BTC.

Ensimmäisen kuukauden kaupan raja on 25% kokonaismäärästä.

Täydellinen luettelo raja-arvoista, katso Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Kuinka käydä kauppaa Bitcoinilla Bisqissä

Kun Bisq sanoo, että voit käydä kauppaa 10 minuutissa, he ovat hieman optimistisia. Kokemukseni oli silti saumaton. Aloittaminen on erittäin helppoa. Tässä sinun on tehtävä.

1) Lataa sovellus

Bisq-pörssi ei ole keskusvaihto. Se on itse asiassa työasemaasi käyttävä asiakas. Mene Bisq.network ja lataa sovellus aloittaaksesi.

Bisq-vaihto-sovellus

2) Yhdistä pankkitilisi tai salauslompakko

Joko valitse tili valuutassasi tai liitä lompakkosi vaihtoon ja talleta sitten varat tilillesi. Muista ottaa huomioon talletus- ja kaivosmaksut harkitessasi kuinka paljon talletat.

3) Osta tai myy Bitcoinia

Nyt kun rahat ovat tililläsi, voit ostaa tai myydä valuuttasi. Muista tarkistaa markkinat ja suodattaa kaikki valuutat. Kun olet valinnut tarjouksen, sinun on määritettävä, kuinka paljon ostat / myyt.

Osta ja myy bitcoinia Bisqissä

4) Tee kauppa ja vahvista

Seuraa vain ohjelmiston antamia ohjeita. Se laskee maksut automaattisesti ja pyytää sinua rahoittamaan kaupan. Sieltä sinun on kirjauduttava sisään, että kauppa onnistui.

Arvostelut – Onko Bisq Legit? | Julkinen mielipide

Bisqin ympäristössä on ainutlaatuinen yhteisöllisyys. Se on loppujen lopuksi DAO. Koska ei ole todellista keskusviranomaista, ei ole oikeastaan ​​ketään, josta valittaa. Käyttäjät eivät pidä sitä pahana yrityksenä, joten useimmat heistä eivät ole saman negatiivisen lehdistön kohteena.

Yleensä mielipide on melko korkea ja yhteisö luottaa alustaan. Bisq-vaihto on ehdottomasti legitiimi. Palvelussa on joitain oikeita otteita (hämmentävät palkkiot yhdestä), mutta ilman ilmoitettuja hakkereita, vankkaa UX: ää ja täydellistä nimettömyyttä saumattomien kauppojen aikana, on vaikea olla pitämättä alustasta.

Mielestäni yksi tärkeimmistä syistä, miksi kukaan ei valittaa, on se, että Bisq-vaihtoa käyttäviä ihmisiä ei vielä ole niin paljon. Yhteisö on pieni, mutta kulttimainen harrastajien piiri, joka evakuoi P2P-vaihdon ihmeet.

Bisq Reddit -lanka on melko tyhjä

Bisq-meme

Vain 7 aktiivista lukijaa: /

R / Bisq on suhteellisen hiljainen. Mukaan Kolikkomarkkinat, 24 tunnin kauppavolyymi on yli 26 000 dollaria (2-28-18). Se ei ole mitään. Se ei tarkoita, että se on huono vaihto, se on vasta lapsenkengissään.

Positiiviset arvostelut

Positiivisissa arvosteluissa keskitytään alustan nimettömyyteen, rekisteröitymisen helppouteen, varmennuksen puutteeseen ja P2P-luonteeseen. Niille, jotka todella omaksuvat BTC: n filosofian, se on valinnanvaihto.

Negatiiviset arvostelut

Siellä on muutama negatiivinen arvostelu. Suurin osa keskittyy korkeisiin palkkioihin ja talletuksiin sekä likviditeetin puutteeseen. Toiminnasta valittaa suuri joukko ihmisiä, mutta se johtuu siitä, että heillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka alustan pitäisi toimia. P2P-vaihtoa varten petoksia koskevia väitteitä oli vain vähän.

Bisq arvostelut

Nopea Google-haku paljastaa kaikkien suurimman huolen.

Vaihtovertailu: Bisq vs. LocalBitcoins | Mikä on parempi P2P-verkko

100% tuntematon. Ei vahvistusta. Kaikentyyppiset maksut, joita voit kuvitella.

P2P-verkot todella omaksuvat sen, mitä Bitcoinin piti olla: hajautettu ja tuntematon. Bisq-pörssi saattaa olla lähinnä Satoshin todellista unta, mutta se ei ole kaukana markkinoiden ainoasta vertaisvaihdosta. LocalBitcoins.com, Bitcoinsin ”Craigslist” on nuorten upstartin isoveli. Verrataan heitä nähdäksesi, mikä on paras paikka piiloutua naamion taakse ja ostaa BTC: tä.

LocalBitcoins yhdellä silmäyksellä

LocalBitcoinsin perusti Suomessa vuonna 2012 Jeremias Kangas. Se on toinen, suurempi vertaisverkko, joka kattaa Bitcoinin hengen. Se on saatavana maailmanlaajuisesti ja tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden ostaa Bitcoinia melkein millä tahansa (mukana lahjakortit). Haittapuoli on, että yleensä molempien on tavattava vaihdon tekemiseksi. On kuitenkin tapoja tehdä se verkossa.

OLE VARUILLASI: LocalBitcoins.com on vain Bitcoin-pörssi.

 • Tyyppi: P2P-vaihto
 • Perustettu: 2012
 • Sijainti: Helsinki, Suomi
 • Käyttäjät: 1000000
 • Valuutat: Bitcoin
 • Maksu: Rajaton. Kaikki pankkisiirrosta lahjakortteihin
 • Mobiilisovellus: Android
 • Todentaminen: LocalBitcoins.com ei vaadi, mutta jotkut käyttäjät saattavat vaatia vahvistusta
 • API: Joo
 • Tuki: Hyvä
 • Yhteisön maine: Melko hyvä

Plussat:

 • Nopeasti
 • Mikä tahansa maksutyyppi
 • 100% tuntematon

Haittoja:

 • Vain Bitcoin
 • Paljon huijauksia

Head-to-Head

Vaikka ne ovat molemmat P2P-verkkoja, ne ovat melko erilaisia. Näin he pinoavat toisiaan vastaan.

 • Palkkiot: PaikallisetBitcoins
 • Kolikot: Bisq
 • Maksuvaihtoehdot: PaikallisetBitcoins
 • Turvallisuus: Bisq
 • Likviditeetti: PaikallisetBitcoins
 • Käyttöliittymä: Pestä
 • Helppokäyttöisyys: Bisq

Tuomio: Pestä!

KÄYTÄ PAIKALAITTEITA jos haluat vaihtaa Bitcoinia mihin tahansa kuviteltavaan maksutapaan. Muista varoa huijauksia.

KÄYTÄ BISQ turvallisempaan kauppaan muilla kolikoilla, joissa on vähemmän maksutapoja (ei kortteja tai PayPalia).

Bisq Exchangen usein kysytyt kysymykset

Bisq on salaisuuden peittämä vaihto, eikä mikään sellainen, mihin useimmat ovat tottuneet. Joten ei ihme, että ympärillä oli tonnia kysymyksiä, jotka tarvitsivat vastauksen. Olen koonnut tähän Bisqia koskevat usein kysytyt kysymykset ja vastannut niihin puolestasi.

K: Onko Bisq Exchange turvallinen käyttää?

A: Joo. Se, että rahojasi ei koskaan säilytetä missään, tarkoittaa, että olet turvassa hakkeroinnilta. Ainoa riski on itse tapahtuman aikana. Välimiehet, suuret talletukset ja kaikkien “korkean riskin” maksutapojen, kuten PayPalin, kieltäminen kuitenkin vähentävät tätä riskiä.

K: Missä se sijaitsee?

A: Bisq ei ole keskitetty pörssi. Keskussolmua ei ole. Se on käyttäjien verkosto ja täysin avoimen lähdekoodin.

K: Mitä avoimen lähdekoodin vaihto tarkoittaa?

A: Avoimen lähdekoodin avulla ne tarkoittavat, että koodi on kaikkien nähtävissä ja muokattavissa. Se ei tarkoita, että tietosi ovat avoimen lähdekoodin.

K: Mitä kolikoita ja valuuttoja Bisq tukee?

A: Bisq-pörssi tukee melkein kaikkia tärkeimpiä fiat-valuuttoja ja reilusti yli 100 erilaista kolikkoa. Sinä pystyt näkemään täydellinen luettelo täältä.

K: Hyväksyykö Bisq PayPalin?

A: Ei, sitä pidetään liian suurena riskinä.

K: Mitä tapahtuu, jos joku aloittaa takaisinperinnän, kun rahat on vapautettu?

A: Tämä on melko harvinaista, mutta siinä tapauksessa, että elinkeinonharjoittaja aloittaa takaisinperinnän pankistansa, et voi tehdä mitään. Tämä on kuitenkin melkein täysin estettävissä Bisq-protokollalla – ei sallita helposti veloitettavia (uusi sana?) -Maksuja, rikollisia estäviä kaupan rajoituksia, ikään perustuvia kaupan rajoituksia jne..

K: Kuinka kauan kaupat kestävät?

A: Tämä riippuu maksutavasta. SEPA-maksut ovat pisin (6 päivää) ja muut yleiset maksutavat ovat seuraavat: Western Union – 4 päivää | Käteistalletus – 4 päivää | Kansallinen pankkisiirto – 4 päivää | Alipay – 1 päivä.

Pitää ei pidä

Kokemuksemme Bisq-vaihdosta on ollut toistaiseksi täysin hieno, mutta alusta ei ole läheskään täydellinen. Tässä on joitain CryptoPositivein tykkäyksiä ja ei-tykkäyksiä. Luulen, että löydät saman asian kuin minä: jos olet kryptomania, joka rakastaa yksityisyyttä, se on hienoa. Jos pidät perinteisistä menetelmistä, se on vähän pelottavaa.

Tykkää:

Helppokäyttöisyys

Lataa sovellus, yhdistä tilisi ja aloita ostaminen 10 minuutissa. Sinun täytyy olla sellainen.

Hajauttaminen

Pidän siitä, kuinka he pysyvät uskollisina Bitcoinin alkuperäiseen filosofiaan. Ilman keskisolmua ei ole mitään tapaa hakata.

Maksuvaihtoehdot

On paljon helppoja maksuvaihtoehtoja, jotka käyvät läpi 1–4 päivässä.

Nimettömyys

Kaikki on 100% tuntematonta, eikä vaihdossa ole mitään tietojasi.

Bitcoin-kaupankäyntimeemi

Ei pidä:

Palkkiot

Palkkiotaulukko on päänsärky ja kaivosmaksut ovat melko raskaita. Bisq-vaihto ei ole tarkoitettu pienille kaupoille.

Pitkät kaupat

Jotkut kaupat saattavat kestää jopa 4-6 päivää.

Takaisinperintäriski

Takaisinperinnät ovat harvinaisia, mutta silti niitä tapahtuu.

Onko Bitsquare.io (nyt Bisq.network) hyvä Bitcoin Exchange?

Täysin hajautettu, 100% tuntematon ja hakkereille läpäisemätön – Bisq kiehtoi meitä alusta alkaen. Runsaalla valuuttavaihtoehdolla, monilla maksuilla, ilman vahvistusta ja helpolla asetuksella se on loistava paikka sukeltaa sisään ja alkaa elää alkuperäinen Bitcoin-unelma. Heti kun se kasvaa likvidemmille markkinoille, Bisq-pörssi on loistava P2P-verkko.

Palkkiot, kaupankäyntiajat ja niihin liittyvät riskit saattavat olla vähän paljon uusille kauppiaille, ja likviditeetin puute on vaikeaa vatsalle. Mutta potentiaali on varmasti olemassa.

Käytä Bisqia, jos:

 • haluat vaihtaa fiatin salaukseen helposti
 • älä luota vaihtoihin rahasi säilyttämiseksi
 • uskon, että liiketoimien on oltava yksityisiä

Salauspositiivinen tuomio: Sillä on paljon potentiaalia, mutta se tarvitsee lisää likviditeettiä, jotta se olisi aikasi arvoinen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map