Kuinka Bitcoin toimii – helppo opas nooille

Kun Bitcoin lähestyy 10-vuotisjuhliaan, maailman ensimmäinen ja menestynein kryptovaluutta on edelleen mysteeri monille markkinoilla oleville ihmisille. Vaikka Bitcoin on päässyt massojen sanastoon, keskimääräinen ihminen ihmettelee edelleen “miten Bitcoin toimii ja mikä tekee tästä tietokoneesta rahaa niin arvokasta?”

Nykyinen tilanne

Salausmarkkinat laajenevat edelleen uusille korkeuksille. Joka viikko markkinoille tulee uusia lohkoketjuja, rahakkeita, kolikoita ja pörssejä. Jokainen näistä tuotteista tarjoaa käyttäjille arvokasta palvelua. Kaikki nämä tekniikat ovat kuitenkin kiitollisia maailman alkuperäisestä kryptovaluutasta – Bitcoinista.

Mikä on Bitcoin (BTC)?

Per Satoshi Nakamoto, Bitcoinin tuntematon luoja, Bitcoin, on “Peer-to-Peer Electronic Cash System”. Tutkitaan tätä lausuntoa perusteellisesti saadaksemme todella selville, mitä Nakamoto täällä sanoo. Ensinnäkin hän toteaa, että Bitcoin on vertaisverkko.

Bitcoin Whitepaper

Bitcoin Whitepaper

Vertaistapahtumat ovat suoria liiketoimia. Hieno esimerkki tällaisesta tapahtumasta on, kun annat käteistä jollekin. Kun annat naapurillesi 5 dollaria käteistä, se on suora tapahtuma. Välittäjää ei ollut mukana. Tapahtumaa ei ollut vahvistettu eikä keskuspankki hyväksynyt tapahtumaa. Olet toiminut vapaasti.

Tehottomuudet nykypäivän järjestelmässä

Katsokaa nyt samaa tapahtumaa, mutta tällä kertaa maksat pankkikortillasi tai maksusovelluksella. Vaikka näyttää siltä, ​​että varat siirretään välittömästi tililtäsi omalle, tuskin näin on. Maksusi alkaa pitkä, raskas matka, joka voi kestää päiviä.

Ensinnäkin maksumääräyksesi tarkistaa molemmista pankeista varmistaakseen, että tilit ovat kelvollisia ja että tililläsi on varoja lähetettäväksi. Sitten maksutapasi lähetetään suurelle maksujen käsittelyyritykselle. Useimmissa tapauksissa tämä on Visa tai MasterCard.

Seuraavaksi varosi palautuvat yli 30 välittäjälle ennen kuin saapuvat määränpäähän noin 3 päivää myöhemmin. Siksi hyvitettäessä veloitus- tai luottotapahtumia kestää päiviä, ennen kuin ne näkyvät tililläsi.

Pitkä matka

Kaikki nämä vaiheet lisäävät aikaa tapahtumiin. Lisäksi kukin välittäjä- ja todentamisprosessi maksaa maksun palveluistaan. Kaikkien näiden huolenaiheiden lisäksi tapahtumasi on edelleen kuljettava sääntelykanavien kautta. Jos jostakin syystä hallituksesi ja henkilön hallituksen välillä on ristiriita, jolle haluat lähettää maksun, näiden varojen lähettäminen on mahdotonta..


Bitcoin Trading - Analyysi CoinMarketCapin kautta

Bitcoin Trading – analyysi CoinMarketCapin kauttaBitcoin Trading – analyysi CoinMarketCapin kautta

Keskittäminen vs. hajauttaminen

Kaikkien näiden välittäjien syy on yksinkertainen, nykyinen rahoitusjärjestelmä on keskitetty. Keskitetyssä järjestelmässä on yksi keskusjärjestö, kuten pankki tai hallitus, jolla on kaikki valta. He pitävät varojasi, hyväksyvät tapahtumasi ja päättävät, milloin lasketaan liikkeeseen lisää valuuttaa. Olet vain matkan varrella.

Kuinka Bitcoin (BTC) toimii?

Hajautetussa verkossa hallitset omaisuuttasi siihen asti, kunnes ne saapuvat määränpäähänsä. Kun lähetät Bitcoinin lompakostasi toisen henkilön lompakkoon, maksusi ja sen määränpään välillä ei ole välittäjiä.

Sellaisena ei ole kolmatta osapuolta hyväksymään tai kieltämään tapahtumiasi. Koko prosessi tapahtuu “peer-to-peer” tavalla. Se on sama kuin jonkun digitaalisen käteisen luovuttaminen. Pohjimmiltaan palautat talouden hallinnan uudelleen hajautetun järjestelmän avulla.

Esimerkkejä muista nykyisin käytössä olevista hajautetuista järjestelmistä

Aluksi hajauttamisen käsite voi tuntua hieman hankalalta ymmärtää. Pika vilkaisu markkinoille ja näet muut hajautetut järjestelmät kovasti töissä. Täydellinen esimerkki hajautetusta järjestelmästä, jonka olet todennäköisesti perehtynyt, on torrent-suoratoistopalvelut.

Bittorrent-tunnus

BitTorrent-tunnus

Kun siirryt torrent-suoratoistosivustolle, kysyt todennäköisesti itseltäsi “kuinka nämä käyttöympäristöt pysyvät avoimina, vaikka ne tarjoavat tuotteita, joita heillä ei ole tarjota lisenssejä?” Vastaus on yksinkertainen, he käyttävät hajauttamista estääkseen sensuurin. Näin hajauttamista käytetään tässä skenaariossa tuomaan sinulle kaikki suosikkisi varhaiset julkaisut ja uusi musiikki ilmaiseksi.

Hajauttaminen = sensuuriresistenssi

Sivustot, kuten BitTorrent eivät todellakaan tarjoa sinulle mitään sisältöä. Todellisuudessa ne tarjoavat vain paikan, jossa ihmiset voivat tavata ja vaihtaa tietoja vapaasti, mitä tietoja ne ovatkin. Nyt myönnetty, useimmiten sen musiikki tai elokuvat, mutta se voi olla mitä tahansa poliittisista viesteistä todelliseen arvoon, kuten salausvaluutat.

Koska nämä verkkosivustot tarjoavat ihmisille vain paikan tavata ja vaihtaa tietoja, niitä on paljon vaikeampaa sulkea kuin keskitettyä verkkosivustoa, joka tarjosi sinulle näitä latauksia suoraan. Pohjimmiltaan nämä suoratoistosivustot eivät ole tehneet mitään väärää.

Samoja käsitteitä voidaan käyttää myös rahoitusalalla. Vaikka hajauttamisen integrointi onkin mahdotonta sensuroida, muokata tai estää maksuja lohkoketjussa. Tällä tavoin Bitcoin edustaa ideologista siirtymää kohti enemmän taloudellista vapautta ja hallituksen irrottaa valuutasta.

Bitcoinin ymmärtämiseksi sinun on ensin tarkasteltava joitain ydinteknologioita, jotka tekevät tästä upeasta kolikkotoiminnosta. Kuten nyt tiedät, hajautetut verkot ovat sensuuriresistenttejä. Hajautettuja verkkoja on myös erilaisia. Bitcoin luottaa blockchain-verkkoon tarjotakseen sinulle nämä vapaudet.

Mikä on Blockchain?

Lohkoketju on hajautettu verkko, joka käyttää tapahtumien “lohkoja” luodakseen täydellisen tapahtumaketjun verkon aloittamisesta lähtien. Bitcoinin blockchain-verkossa on tuhansia tapahtumien vahvistajia, joita kutsutaan kaivostyöläisiksi tai solmuiksi. Tärkeää on, että jokainen solmu vahvistaa kaikki lohkoketjun tapahtumat, mutta kaikki solmut eivät saa palkkiota.

Kuka saa palkkion? – Kuinka Bitcoin toimii

Nämä kaivostyöläiset kilpailevat keskenään monimutkaisen matemaattisen yhtälön avulla. Solmu, joka saa kysymyksen oikein, saa ensin lisätä seuraavan tapahtumalohkon lohkoketjuun. He saavat palkkion ponnisteluistaan. Tänään palkkio on asetettu 6.5 BTC.

Bitcoin Consensus Mechanism - SHA-256 - Blockchain-tekniikka

Bitcoin Consensus Mechanism – SHA-256 – Blockchain-tekniikka

SHA-256

Matemaattinen yhtälö, joka tunnetaan nimellä SHA-256, on niin vaikea, että tietokoneesi tutkii sitä ja päättää, että on parempi tehdä koulutettuja arvauksia eikä yrittää laskea yhtälöä suoraan. Tämä arvaus nostaa prosessointia tietokoneellesi, mikä puolestaan ​​kasvattaa kaivoskuluja.

Mikä on Bitcoin (BTC) -kaivostoiminta?

Kun kuulet, että jollakin on Bitcoin-kaivoslaite, tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että heillä on erityisesti rakennettu tietokoneprosessori, joka on räätälöity SHA-256-algoritmille. Nämä laitteet, ASIC-kaivostyöntekijöinä tunnetut sovelluskohtaiset integroidut sirut, ovat tuhansia kertoja tarkempia arvaamaan SHA-256-algoritmin vastauksen.

Lisää kaivostyöläisiä – enemmän turvallisuutta

Bitcoinin hieno asia on, että se ei ole puhtaasti matemaattinen. Sen luonteen takana on todellinen psykologinen lähestymistapa. Esimerkiksi mitä suurempi Bitcoin-verkko on, sitä turvallisemmaksi se tulee ja sitä korkeampi BTC: n arvo. Lisäksi, mitä korkeampi Bitcoinin markkina-arvo, sitä enemmän kaivostyöläisiä markkinoilla.

Bitcoinin arvon noustessa SHA-256-algoritmi mukautuu vastaavasti. Nämä muutokset takaavat, että kaivospalkkiot maksetaan noin kymmenen minuutin välein. Nämä palkkiot ovat elintärkeitä Bitcoin-verkostolle kahdesta syystä. Ensinnäkin tämä strategia kannustaa solmuja jatkamaan tapahtumien vahvistamista.

Ennakoitava liikkeeseenlasku

Toiseksi nämä palkkiot ovat ainoa kerta, kun uusi BTC tulee markkinoille. Maailman käytettävissä on vain 21 miljoonaa BTC: tä. BTC: n vaikeussäätö- ja louhintapalkkiojärjestelmä varmistaa, että nämä BTC: t tulevat markkinoille suppeasti ja ennakoitavasti.

Bitcoin Mining Rig - Kuinka Bitcoin toimii?

Bitcoin Mining Rig – Kuinka Bitcoin toimii?

Verrataan nyt tätä järkevää matemaattista prosessia keskuspankkien nykyiseen prosessiin. Keskitetyssä rahoitusjärjestelmässä valuutan liikkeeseenlasku tapahtuu mielijohteella. Äskettäin Yhdysvaltain hallitus laski markkinoille biljoonia valuuttoja osana Covid-19-elvytyspakettia. Nämä varat kuitenkin varmasti häiritsevät herkkää kysynnän ja tarjonnan tasapainoa. Inflaatio on siis tulossa pian.

Miksi maailma tarvitsee Bitcoinia

Maailma tarvitsee Bitcoinia nyt enemmän kuin koskaan. Bitcoin on todellinen vaara keskitetyille markkinoille, koska ensimmäistä kertaa historiassa se tarjoaa maailmalle turvallisen digitaalisen vaihtoehdon käytössä oleville fiat-järjestelmille. Toisin kuin edeltäjänsä, kulta, Bitcoin on saatavana koko maailmalle ja vaatii hyvin vähän yleiskustannuksia turvallisuuden kannalta.

Kulta vs. Bitcoin

Verrataan nyt kultaa ja Bitcoinia sekunnin ajan saadaksemme selville, miksi kryptovaluutat ovat maailman tulevia varantovaluuttoja. Ensinnäkin on tärkeää tunnustaa, että kulta toimi ja palvelee edelleen tärkeätä tarkoitusta markkinoilla sijoittajien turvapaikkana. Kulta on erittäin vakaa ja yleisesti hyväksytty.

Kultaongelmat ovat systeemisiä. Ensinnäkin kulta toimii vain varantovaluuttana. Et voinut käyttää kultaa päivittäisiin mikrotapahtumiin. Kuvittele, että menet paikalliseen ruokakauppaan ja haketat kultaa tavaroiden maksamiseen, mikä ei ole ollenkaan realistista vuonna 2020.

Missä pidät kultatankojasi?

Lisäksi kulta ei ole omaisuus, johon voit helposti saada kätesi. Toki kultasijoittajia on tänään, mutta mitä he todella omistavat? Jos kultasi ei ole kiinteistössäsi sijaitsevassa kassakaapissa, omistat oikeastaan ​​vain paperin, joka kertoo omistavasi kultaa. Valitettavasti suurten taloudellisten kiistojen aikana kullan omistajat oppivat tämän oppitunnin kovalla tavalla. Todellakin, jostain syystä kulta voidaan ottaa.

Täydellinen esimerkki kulta-sijoittajien totuudesta todellisuuteen tapahtui Yhdysvalloissa 1930-luvulla. Tänä aikana Franklin D Rooseveltin hallitus takavarikoi kaikki kansalaisten kultaharkot ja kolikot Johdon määräys 6102. Määräys pakotti kaikki kansalaiset myymään kultaansa hallitukselle selvästi alapuolella markkinakorot. Kieltäytyneiden kulta takavarikoitiin.

Bitcoinia ei voi takavarikoida

Bitcoinin haltijoiden ei tarvitse koskaan huolehtia tästä tilanteesta. Pidät Bitcoiniasi suoraan, et vain omistusoikeusilmoitusta. Bitcoin luottaa salausavaimiin, jotta tilasi pysyvät turvassa. Julkinen avain on se, mitä annat ihmisille, jotta he voivat lähettää sinulle BTC: n, kun taas yksityinen avain on tapa, jolla pääset lompakkoon. Älä koskaan luovuta yksityistä avainta kenellekään.

Kuten jo opit, Bitcoinin verkon hajautettu luonne on rakennettu siten, että hallitusten on mahdotonta pysäyttää sitä. Lisäksi suojausavaimet estävät myös hallituksia ylittämästä tarttumasta kovalla ansaitulla BTC: lläsi aina, kun he pitävät sitä tarpeellisena.

Täyttää kaikki käyttötavat

Bitcoin toimii sekä valuuttana että arvon säilyttäjänä. Voit houkutella BTC: täsi ja nauttia arvostuksesta, tai voit käydä kauppaa tai käyttää Bitcoiniasi rankaisematta. Tämä ainutlaatuinen valuutta tarjoaa sijoittajille joustavuutta käteisessä, digitaalisten tapahtumien mukavuutta ja kullan arvon tallennusmahdollisuuksia.

Bitcoinin tulevaisuus

Bitcoinin tulevaisuus näyttää valoisalta. Verkko on suurempi ja turvallisempi. Lisäksi enemmän ihmisiä tietää tästä vallankumouksellisesta protokollasta kuin koskaan. Maailman ensimmäinen salaus sai myös uusia toimintoja äskettäin Lightning Networkin kautta.

Salamaverkko

Vuoden 2017 salakirjoituksen jälkeen kävi selväksi, että BTC: n skaalauskysymykset tarvitsivat ratkaisun. Verkkoliikenne saavutti pisteet, että BTC ei kyennyt täyttämään yhtä ensisijaisista rooleistaan. Se ei kyennyt toimimaan peer-to-peer-kassajärjestelmänä äärimmäisen volatiliteetin, viivästyneiden tapahtumien ja valtavien palkkioiden vuoksi.

Onneksi kehittäjät ovat sittemmin korjanneet monet näistä ongelmista päivitysten ja muun kehityksen avulla. Salamaverkosto on yksi näistä kehityksistä, jotka kiinnittävät edelleen huomiota markkinoilla. Salamaverkko on ketjun ulkopuolinen protokolla, joka käyttää yksityisiä maksukanavia verkon ruuhkan vähentämiseksi.

Lisäksi Lighting Network tarjoaa BTC: lle joitain uusia toimintoja, kuten mahdollisuuden käyttää älykkäitä sopimuksia ja oraakkeleita. Oracle on ketjun ulkopuolinen anturi, joka voi laukaista ketjun tapahtumia, kuten älykkäät sopimukset.

Bitcoin on täällä jäädäkseen

Nykyään Bitcoin on kotitalouden nimi. Hämmästyttävää kyllä, Nakamoton yksittäinen kolikko inspiroi digitaalista vallankumousta markkinoilla. Sijoittajien käytettävissä on nyt tuhansia kryptovaluuttoja. Vaikka monet näistä alustoista parantavat Bitcoinin ydinsuunnittelua, mikään ei voi vastata Bitcoinin verkon vahvuutta ja yleistä yhteisön tukea. Tästä syystä Bitcoin hallitsee edelleen kryptovaluuttojen kuninkaana.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map