Investointi pilvikaivokseen – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Taitavana salaussijoittajana on viisasta ymmärtää pilvikaivostoiminta ja miten se voi edistää sijoitustavoitteitasi. Pilvikaivostuksen käsite on melkein yhtä vanha kuin itse Bitcoin. Nykyään pilvikaivoksella on vaihteleva maine sekä kannattavana että huijauksina vallitsevana sektorina markkinoilla. Tässä sinun on tiedettävä, ennen kuin investoit mihinkään pilvikaivosprotokolliin.

Mikä on pilvikaivos?

Pilvikaivoksen ymmärtämiseksi sinun on ensin ymmärrettävä, miten Bitcoin toimii. Bitcoin-verkossa on solmuja, jotka vahvistavat tapahtumia. Näitä vahvistavia solmuja kutsutaan teollisuudessa kaivostyöläisiksi. He saivat tämän otsikon energian takia, jota he käyttävät ylläpitääkseen lohkoketjun pätevyyden. Tämän energiankulutuksen mukana tulee hintalappu. Tällä tavoin Bitcoinin kaivostoiminta on samanlainen kuin muiden arvokkaiden hyödykkeiden louhinta. Sinun on investoitava aikaa ja resursseja, jotka lisäävät omaisuuden kokonaisarvoa.

Bitcoin-kaivostyöläiset kilpailevat keskenään ratkaisemaan monimutkaisen matemaattisen yhtälön, joka tunnetaan nimellä SHA-256 (suojattu hajautusalgoritmi-256). Tämä yhtälö on niin vaikea, että tietokoneesi tarkastelee sitä ja määrittää, että on nopeampi tehdä koulutettuja arvauksia kuin itse tehdä matematiikka. Tähän laskennalliseen arvontaan viitataan Bitcoin-verkon hajautusasteena.

Ennakoiva tarjonta

Erityisesti Bitcoinin tuntematon luoja Satoshi Nakamoto sisälsi joitain kiehtovia protokollia varmistaakseen, että Bitcoin-kaivostyöläiset suorittivat tämän yhtälön ja lisäsivät lohkoja verkkoon 10 minuutin välein. Tämä aikataulu oli kriittinen Bitcoinin strategialle, koska kaivospalkkiot ovat ainoa kerta, kun uusi Bitcoin tulee markkinoille. Kymmenen minuutin jaksot auttavat Bitcoinia ylläpitämään ennakoivaa toimitusmekanismia.

Bitcoin Mining Farm

Bitcoin Mining Farm

Bitcoinin alkuaikoina kuka tahansa voi kaivaa verkossa yksinkertaisen tietokoneen avulla. Viisaasti Nakamoto esitteli algoritmin SHA-256-yhtälön vaikeuden lisäämiseksi verkon yleisen hajautusnopeuden perusteella. Mitä enemmän ihmisiä kaivaa Bitcoinia, sitä vaikeampi yhtälö muuttuu. Nämä säädöt toimivat rinnakkain automaattisesti pienentävän palkintojen aikataulun kanssa.

Kaivostoiminnan palkkiot

Bitcoinin ensimmäiset kaivostyöläiset saivat 50 Bitcoinia jokaisesta lohkosta, jonka he lisäsivät lohkoketjuun. Tämä palkkion määrä on vähentynyt puoleen jokaista kaivettua 210 000 lohkoa kohti. Nykyinen palkkio on 6,25 Bitcoin jokaisesta kaivoksesta. Tämä palkintoprosentti asetetaan jälleen puoleen vuonna 2024. Viimeinen Bitcoin kaivetaan joskus vuonna 2140 tällä nykyisellä kurssilla.

Niukkuus ajaa innovaatioita

Se, että vain 21 miljoonaa Bitcoinia on koskaan tulossa markkinoille, yhdessä tämän salauksen nousevien hintojen kanssa, ajaa kaivostyöläisiä edelleen uusiin innovaatioihin. Kaivostoiminta otti vain kotitietokoneen. Kuitenkin kauan kaivostyöläiset alkoivat rakentaa GPU-korteista rakennettuja erityisiä kaivoslaitteita. GPU-kortit ovat paljon tehokkaampia kuin suorittimet toistuvien tehtävien suorittamisessa, kuten vastauksen arvaamisessa SHA-256-yhtälöön.

GPU-korttien käyttöönotto muutti kaiken markkinoilla. Ensinnäkin se nosti verkon hajautusnopeuden uusille korkeuksille. Se ilmoitti myös lopun alusta normaalille suorittimen kaivostyöläisille. GPU-kaivoslaite on satoja kertoja nopeampi ratkaisemaan SHA-256-yhtälö verrattuna tavalliseen suorittimeen.


ASIC-kaivoslaitteet asettavat uuden standardin

Koko kaivosala koki toisen suuren häiriön, kun Bitmain, maailman suurin kaivoslautojen valmistaja ja kaivosaltaiden operaattori toi markkinoille ASIC-kaivoslaitteet. Nämä tehokkaat tarkoitukseen rakennetut sirut tuhosivat näytönohjainten suorituskyvyn. ASIC (sovelluskohtaiset integroidut piirit) ovat tuhansia kertoja nopeampi ratkaista SHA-256-yhtälö kuin GPU: t.

ASIC-kaivostyöläiset olivat myös paljon kalliimpia kuin GPU-kaivoslaitteet. Nämä laitteet voivat käyttää yli 2000 dollaria edullisimpiin malleihin ja noin 8000 dollaria + huippuluokan yksiköihin. Koska ASIC-kaivoslaitteet kasvattivat verkon hajautusnopeutta, ne myös työnsivät SHA-256-yhtälön vaikeuden siihen pisteeseen, että tavalliset suorittimet eivät olleet käytännössä arvottomia. Pohjimmiltaan voit silti kaivaa kotitietokoneellasi tänään, mutta siinä vaiheessa sinulla on suunnilleen samat kertoimet kuin voittaa lotto, ja paljon enemmän sähkökustannuksia.

Liian kallis keskimääräiselle Joelle

Kun kaivosalasta tuli yksinomainen paikka suurille toimijoille, se näki myös suuren keskittämisen. Valtavat kaivoslaitokset alkoivat kuljettaa suuria osia Bitcoinin verkon hajautusasteesta. Tämä keskittäminen aiheutti yhteisössä huutoa. Bitcoin rakennettiin sen verkkoon osallistuvien käsitteen ympärille, ja nyt siitä oli tullut kaukana todellisuudesta. Onneksi kaivosaltaat auttoivat tasoittamaan pelikenttää hetkeksi.

Bitcoin GPU Miner

Bitcoin GPU Miner

Kaivosaltaat

Kaivospoolit ovat protokollia, jotka yhdistävät altaan koko hajautusvoiman kilpaillakseen Bitcoinin kaivosalgoritmissa. Kaivosaltaiden avulla kuka tahansa voi osallistua parhaan kykynsä mukaan ja saada säännöllistä palautusta. Jokainen, joka osallistuu kaivosalueeseen, saa palkkioita, jotka vastaavat heidän prosenttiosuuttaan lahjoitetusta hash-voimasta.

Nykyään kaivosaltaat ovat normi. Jopa suurimmat Bitcoin-kaivostilat, jotka aikoinaan dominoivat sektoria, ovat nyt osa suurempia kaivosaltaita. Päätös liittyä näihin kaivospooliin on järkevää, koska saat päivittäin palkkioita perinteisen kaivostoiminnan osuma- tai epäonnistumisstrategiaan verrattuna.

Pilvikaivostoiminta

Pilvikaivos on kaivospoolikonseptin kehitys. Ei kauan ennen kuin datakeskukset huomasivat, että oli paljon ihmisiä, jotka halusivat osallistua uima-altaaseen, mutta heiltä puuttui kaivoslaitteet. Tämän tilanteen korjaamiseksi palvelinkeskukset alkoivat vuokrata hajautusvoimansa altaassa. Tämä konsepti oli vallankumouksellinen, koska se tarkoitti ensimmäistä kertaa, että kryptovaluutta, kuten Bitcoin, louhittiin mekanismilla vuokratun pilvilaskentatehon avulla.

Mitä ongelmia pilvikaivos yrittää korjata?

Pilvikaivosyritykset yrittävät ratkaista joitain Bitcoin-kaivostyöläisten kiireellisimpiä asioita. Tarjoten käyttäjille mahdollisuus vuokrata tai ostaa kaivoslaitteita kolmannelta osapuolelta peräisin olevalta pilvipalveluntarjoajalta, avasi oven yleismaailmalliseen osallistumiseen. Kuka tahansa, missä tahansa on, voisi käyttää etätietokeskusta jaetulla prosessointiteholla ansaitakseen ilmaisen Bitcoinin.

Kustannusten esteet

Kun ASIC-kaivoslautan keskimääräiset kustannukset nousivat taivaalle, monet kaivostyöläiset jäivät kylmään. Suurin osa analyytikoista olisi samaa mieltä siitä, että kustannusesteet ovat yksi tärkeimmistä esteistä laajamittaisen Bitcoinin käyttöönoton kannalta. Pilvikaivospalvelut sijoittavat sinulle kalliisiin laitteisiin. Tämä strategia eliminoi muiden laitteiden kuin älypuhelimen tarpeen tarkistaa tasapainosi.

Tekniset esteet

Adoptioon liittyvien taloudellisten esteiden poistamisen lisäksi pilvikaivostoiminta poistaa myös tekniset esteet. Varhaisten kaivostyöläisten oli ymmärrettävä Bitcoinin koodaus lataamaan lohkoketju ja aloittamaan tapahtumien todentaminen. Nämä vaatimukset kasvoivat, kun GPU- ja ASIC-kaivostyöläiset nousivat esiin. Nyt alalla oli ammattimaisia ​​valmistajia.

Pilvikaivoksen edut

Pilvikaivostrategiasta saatujen valtavien etujen ymmärtäminen kestää kauan. Ensisijaisesti asennus on helppoa. Kirjaudut vain pilvikaivosalustalle ja katsot paluusi. Tietysti on enemmän etuja kuin pelkkä yksinkertaisuus. Tässä on joitain muita tärkeimpiä piirteitä pilvikaivosalalle.

Ei sähköä

Yksi suurimmista valituksista Bitcoinia vastaan ​​on sen virrankulutusvaatimukset. Tällä hetkellä Bitcoinin verkko kuluttaa enemmän sähköä kuin monet kehittyneet Euroopan maat. Huolimatta siitä, että merkittävä osa pilvikaivosähköstä saadaan uusiutuvista lähteistä, se aiheuttaa edelleen suuren taakan nykyiselle verkolle. Näin ollen tämä sähkö muuttuu suoraan yleiskustannuksiksi.

Pilvikaivos eliminoi sähköpohjaiset huolenaiheet kaivosyhtälöstä. Tämä eliminointi tarkoittaa, että ihmiset, jotka asuvat alueilla, joilla on erittäin korkea sähkö, kuten tietyillä Karibian saarilla, voivat kaivaa Bitcoinin tehokkaasti. Pilvikaivostoiminta vähentää selvästi hiilijalanjälkeäsi.

Kuinka pilvikaivos toimii?

Pilvikaivostrategian keskiössä ovat suuret datakeskukset. Nämä megakaivostilat tilat rakennettiin energian säästämiseksi ja tarvitsivat laskentatehoa. Pilvikaivostilanteessa vuokraat hajautusvoiman ja vastineeksi saat tietyn määrän palkkioita lohkoa kohden. Koska sinulla ei ole pääsyä kaivoslaitteisiin, palvelinkeskus on yksin vastuussa laitteiden ylläpidosta.

Kolikon valinta

Nykyään on olemassa pilvikaivosalustoja monenlaisille kolikoille. Ensimmäisen sukupolven SHA-256-louhittujen kolikoiden, kuten BTC ja ETH, lisäksi nyt on kymmeniä altcoineja, joita voidaan louhita pilvessä. Mikä vielä hienompaa on, että jotkut alustat tarjoavat protokollia, jotka vaihtavat kaivostoimintasi automaattisesti verkon vaikeuksien ja yrityksen kokonaiskannattavuuden perusteella.

Pilvikaivoksen historia

Ensimmäinen pilvikaivosallas aloitti palvelun marraskuussa 2010 nyt muutetulla nimellä Bitcoin Pooled Mining Server. Nykyään foorumi on nimeltään Slush. Vaikuttavasti Slush on kaivanut yli miljoonan Bitcoinin alusta lähtien. Vuonna 2013 markkinoille tuli toinen merkittävä kilpailija – F2Pool. Alun perin tämä uima-allas käytti myös toista nimeä – Discus Fish. Tänään F2Poolilla on merkittävä asema markkinoilla Kiinan vanhimpana Bitcoin-kaivosaltaana ja maailman toiseksi suurimpana Bitcoin-poolina.

Bitcoin Cloud Mining -altaat

Bitcoin Cloud Mining -altaat

Vuonna 2014 maailman suurin laitevalmistaja astui markkinoille merkittävällä tavalla käynnistämällä Antpoolin. Antpoolista tuli yksi alan suurimmista kaivospooleista alle vuodessa. Tämä kasvu aiheutti huolta keskittämisestä. Nämä huolenaiheet kasvoivat, kun Bitmain osti toisen suuren pilvikaivosaltaan BTC.comin vuonna 2015.

Pilvikaivoksen riskit

Kuten kaikessa salauksessa, on joitain varoituksia ja riskejä, jotka sinun on tiedettävä, ennen kuin investoit pilvikaivostoimintaan. Ensisijaisesti sinun tulee työskennellä vain hyvämaineisten pilvikaivosaltaiden kanssa huijausten välttämiseksi.

Pilvikaivos saa usein huonoa räppää, koska alalla on ollut lukemattomia huijausaltaita ja mattoja. Se, että et todellakaan näe tai käsittele kaivoslaitteitasi, tekee ilkeistä toimijoista helpon kirppuun rahoituksellasi.

Joissakin tapauksissa nämä yritykset käyttävät uusilta sijoittajilta kerättyjä varoja palkkioiden maksamiseen varhaisille sijoittajille. Tämä strategia on samanlainen kuin Ponzi-järjestelmä. Vanhat sijoittajat luulevat ansaitsevansa voittoja, joten he sijoittavat vielä enemmän. Tämä asema ajaa uusia investointeja alustalle. Sitten yhtäkkiä uima-allas katoaa salauksesi kanssa.

Viimeaikaiset pilvikaivoshuijaukset

Täydellinen esimerkki pilvikaivoksen huijauksesta tapahtui tänä vuonna. Juuri tällä viikolla väitetyn kaivoshuijauksen perustaja luovutettiin Panamasta syytteeksi New Yorkissa. Oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan Gutemburg Dos Santos lupasi villi palkintoja AirBit-klubin jäsenilleen. Tietenkin parhaan palkkion saamiseksi sinun tarvitsee vain ostaa elinikäinen kaivosklubipaketti 1000 dollaria.

Pilvikaivoshuijausten havaitseminen

Onneksi pilvikaivoshuijausten havaitseminen on paljon helpompaa kuin aiemmin. Salausvaiheen alkuaikoina markkinoilla oli niin paljon sekaannusta. Oli myös erittäin vaikeaa löytää luotettavaa tietoa verkosta, erityisesti uusista tekniikoista, kuten pilvikaivosaltaista. Nykyään näin ei kuitenkaan ole.

Sinun tulee aina olla DYOR, ennen kuin investoit uuteen tekniikkaan. Pilvikaivostoiminta on kannattavaa, mutta vain jos teet sen oikein. Jos joku lupaa sinulle palkintoja, jotka näyttävät epätavallisilta, se johtuu siitä, että he yrittävät huijata sinut pois ansaitusta Bitcoinistasi. Älä anna FOMOn hallita itseäsi näissä tapauksissa. Ole luja ja kävele pois. Lompakko kiittää sinua myöhemmin.

Pilvikaivos on tulevaisuus

Huijausriskistä huolimatta pilvialtaiden kaivosala on välttämätöntä yhteisössä. Bitcoin-verkon hajautusvoimalle on aina kysyntää. Monissa tapauksissa näiden verkkojen käyttö on paljon kustannustehokkaampaa kuin oman lautan ostaminen tai käyttö. Vaikka laitteesi olisi osa kaivosaltaita, voit silti kerätä palkintojasi ostamalla lisää hajautusvoimaa. Näistä syistä pilvikaivos on tarkoitus pysyä alan keskeisenä tuotteena lähitulevaisuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map