Bitcoin vs. Litecoin

Salaussijoittajana on elintärkeää ymmärtää erot Bitcoinin ja Litecoinin välillä. Maailman ensimmäisenä kryptovaluuttana Bitcoin asetti vauhdin nykyiselle blockchain-vallankumouksellemme. Litecoin osoitti kuitenkin markkinoille, että voit rakentaa Bitcoinin vahvuuksia ja lisätä hieman enemmän teknisiä ominaisuuksia vähentämättä kolikon tehokkuutta tai yleistä tarkoitusta.

Bitcoin

Bitcoin suunniteltiin ja rakennettiin vuonna 2008, ja se tuli markkinoille vuonna 2009. Bitcoinin tuntematon luoja, jonka nimi on Satoshi Nakamoto, kuvailee foorumiviesteissä, kuinka hän pystyi ratkaisemaan tunnetun kaksinkertaisen kulutuksen ongelman, joka vaivasi kaikkia aikaisempia digitaalisia valuuttoja. Kaksinkertaisen kulutuksen ongelma oli tekninen rajoitus. Siinä kuvattiin skenaario, joka tapahtui, kun lähetit digitaalisen valuutan jollekulle ja lähetit melkein tarkalle hetkellä saman valuutan toiselle osapuolelle. Tuloksena oleva viive tekisi mahdottomaksi pysähtyä. Satoshi tajusi voivansa lisätä aikaleiman Proof-of-Work -algoritmiin. Tämän aikaleiman upottaminen kuhunkin lohkoon tekee kahden tapahtuman lähettämisen mahdottomaksi samanaikaisesti ilman ristiriitoja.

Litecoin

Kauan muut kehittäjät huomasivat Satoshin ainutlaatuisen lähestymistavan. Yksi tällainen kehittäjä ja Googlen työntekijä, Charlie Lee. Hänet inspiroi ajatus niin, että hän päätti liittyä vallankumoukseen. Sen sijaan, että kilpailisi suoraan Bitcoinin kanssa, Lee pyrki tulemaan Bitcoinin Batmanin Robiniksi. Omilla sanoillaan hän selittää, että Litecoin on hopea Bitcoinin kultaan.

Litecoin tuli markkinoille avoimen lähdekoodin asiakkaana GitHubissa 7. lokakuuta 2011. Litecoin oli yksi markkinoiden varhaisimmista haarukoista. Bitcoin-ydin asiakas. Leen kryptovaluutta-versiossa tekniset näkökohdat vahvistettiin. Esimerkiksi Bitcoin vahvistaa tapahtumalohkot 10 minuutin välein. Nämä lohkot ovat rajoitettuja 1 Mt dataan.

Bitcoin vs. Litecoin Haling Stats

Bitcoin vs. Litecoin Haling Stats

Litecoin vahvistaa eston 2,5 minuutin välein. Verkko on paljon nopeampi kuin Bitcoin, ja kehittäjät luetteloivat sen 28 tapahtumalla sekunnissa. Mielenkiintoista on, että tämä nopeampi sukupolvenopeus vastaa koko tarjonnan kasvua verrattuna Bitcoiniin. Vain 21 000 000 BTC: tä on koskaan saatavilla. Liikkeeseenlaskua varten on yhteensä 84 000 000 LTC: tä.

Konsensusmekanismit – Bitcoin vs. Litecoin

Sekä Bitcoin että Litecoin luottavat Proof-of-Work konsensusmekanismiin. Bitcoin käyttää SHA-256-mekanismia. SHA on lyhenne sanoista Secure Hasash Algorithm. Tämä on matemaattinen yhtälö, jonka kaivostyöläiset ratkaisevat. Kaivosmies, joka vastaa yhtälöön onnistuneesti, palkitaan kaivospalkinnolla ja saa virallisesti lisätä seuraavan tapahtumalohkon lohkoketjuun.

Bitcoinin blockchainin kaivostyöntekijöiden nykyinen palkkio on 6,25 BTC. Erityisesti nämä kaivoshyödyt ovat ainoa kerta, kun uusi BTC tulee markkinoille. Ne on suunniteltu esiintymään kymmenen minuutin välein. SHA-256-yhtälö säätää vaikeudet automaattisesti Bitcoinin rahapalvelujen ennakoivan luonteen varmistamiseksi. Mitä enemmän verkon hajautusvoimaa on, sitä vaikeampi vastaus. Vaikeuden lisäämiseksi yhtälö vaatii yksinkertaisesti enemmän nollia vastauksessa.

Alkuperäinen Bitcoin-kaivospalkinto oli 50 BTC. Nämä palkkiot vähenevät puoleen noin neljän vuoden välein. Nykyinen Litecoin-kaivospalkkio on 12,5 LTC. Sen on tarkoitus pysyä siellä jonkin aikaa noin elokuussa 2023. Litecoinin tavoin Litecoin on suunniteltu puolittamaan kaivostoiminnan palkkiot noin neljän vuoden välein

Litecoin Scrypt PoW


Litecoin käyttää myös PoW-algoritmia. Toisin kuin Bitcoin, Litecoinin konsensusmekanismi on muistikova, komentosarjapohjainen kaivos-PoW-protokolla. Scrypt on rakennettu nimenomaan tekemään kalliiksi suurten mukautettujen laitteistohyökkäysten suorittaminen. Lisäksi Litecoin sisältää hieman muokatun käyttöliittymän. Nämä muutokset tekivät hieman monimutkaisemmaksi luoda ja kalliimpia valmistaa Litecoin-kaivoslaitteita kryptovaluuttojen alkuaikoina..

Jaetut päivitykset – Bitcoin vs Litecoin

Bitcoinilla ja Litecoinilla on monia teknisiä näkökohtia. Tästä syystä ei pitäisi olla suuri yllätys siitä, että he jakavat myös monia ydinpäivityksiä. Esimerkiksi molemmissa kolikoissa käytetään erillistä todistajaa (SegWit). SegWitin avulla verkko voi jakaa tapahtumat kahteen segmenttiin. Tavoitteena on poistaa lukituksen avaava allekirjoitus, joka tunnetaan myös nimellä “todistaja” alkuperäisestä osasta. Nämä tiedot lisätään sitten uudelleen erillisenä rakenteena tapahtuman lopussa.

Bitcoinin hintakaavio Coinmarketcapin kautta

Bitcoinin hintakaavio Coinmarketcapin kautta

Erillisestä todistajasta tuli ensin keskustelu sen jälkeen, kun Bitcoin Improvement -ehdotusnumero BIP141 otettiin käyttöön. Pian sen jälkeen, 21. heinäkuuta 2017, Bitcoin-kaivostyöläiset päivittivät Bitcoin Improvement Ehdotukseksi (BIP) 91. Erityisesti SegWit siirtyi aktiivisesti BTC: hen lohkossa 477,120.

Litecoin lisää salamaverkon

Litecoin voitti BTC: n lyönnillä tässä päivityksessä. Litecoin-kaivostyöläiset päivittyivät SegWitin ominaisuuksiin toukokuussa 2017. Tämä ei olisi viimeinen kerta, kun Litecoin voitti Bitcoinin tekniseen lyöntiin. Litecoin oli myös ensimmäinen verkko, joka integroi salamaverkon onnistuneesti. Tämä toisen kerroksen protokolla otti käyttöön yksityisten maksukanavien käytön estämään ketjujen ruuhkautumista. Erityisesti ensimmäinen Lightning Network -tapahtuma siirsi 0,00000001 LTC: n Zürichistä San Franciscoon. Siirron suorittaminen kesti alle sekunnin.

Arvoyhteys – Bitcoin vs Litecoin

Viime vuosikymmenen aikana Litecoin ja Bitcoin ovat huomanneet jatkuvan arvon irrotuksen. Litecoinin käyttäjät ovat osoittaneet täysin erilaisia ​​kaupankäynti- ja käyttötottumuksia kuin Bitcoiners. Mielenkiintoista on, että eräässä tutkimuksessa todettiin, että Litecoin tekee usein edeltää Bitcoinin markkinaliikkeet. On kuitenkin huomattava, että Bitcoin on osoittautunut paremmaksi tai ainakin suositummaksi arvon varastoijaksi Litecoiniin verrattuna.

Verkon kasvu

Bitcoinin ja Litecoinin markkinat ovat kasvaneet huomattavasti. Litecoinin tavoite olla BTC: n sivupelaaja on maksanut paljon. Bitcoin-tukea tarjoavien alustojen on tavallista tarjota myös Litecoin-tukea. Tämä yhteensopivuus on auttanut Litecoinia pysymään suosittuna kolikkona markkinoilla huolimatta siitä, että on syntynyt tonnia kilpailua.

Bitcoin vs Litecoin – Mikä on parempi?

Tähän kysymykseen ei ole oikeaa tai väärää vastausta. Bitcoinilla on arvokas rooli ensimmäisenä kryptovaluuttana maailmassa. Pelkästään tästä syystä sillä on aina arvoa yhteisön keskuudessa. Litecoin tarjoaa kaikki Bitcoinin tekniset näkökohdat ja pitkäikäisyyden olla yksi maailman vanhimmista kryptovaluutoista. Aivan kuten hopea, se on edullisempi kuin ensisijainen vaihtoehto, mutta on silti viisas sijoitus. Näistä syistä taitavat sijoittajat pitävät molempia kolikoita.

Mistä ostaa Bitcoinia tai Litecoinia

Nämä ovat kaksi suosituinta kryptovaluutta maailmassa. Alla olevat pörssit mahdollistavat molempien digitaalisten hyödykkeiden ostamisen.

Bitcoin vs. Litecoin Bitcoin vs. Litecoin Bitcoin vs. Litecoin
★★★★★ ★★★★★ Binance-arvostelu

Securities.io-luokitukset määrittää toimituksemme. Digitaalisen omaisuuden (kryptovaluutta) välittäjien pisteytyskaavassa otetaan huomioon kymmeniä tekijöitä, mukaan lukien tilimaksut ja minimit, kaupankäyntialustat, asiakastuki, sääntelyelimet ja sijoitusvaihtoehdot.

★★★★★ ★★★★★ Kraken-arvostelu

Securities.io-luokitukset määrittää toimituksemme. Digitaalisen omaisuuden (kryptovaluutta) välittäjien pisteytyskaavassa otetaan huomioon kymmeniä tekijöitä, mukaan lukien tilimaksut ja minimit, kaupankäyntialustat, asiakastuki, sääntelyelimet ja sijoitusvaihtoehdot.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-arvostelu

Securities.io-luokitukset määrittää toimituksemme. Digitaalisen omaisuuden (kryptovaluutta) välittäjien pisteytyskaavassa otetaan huomioon kymmeniä tekijöitä, mukaan lukien tilimaksut ja minimit, kaupankäyntialustat, asiakastuki, sääntelyelimet ja sijoitusvaihtoehdot.

Paras

Edistyneet kauppiaat

Paras

USA: n kauppiaat

Paras

Helppokäyttöisyys

Kaupankäyntimaksut

0,10%

Kaupankäyntimaksut

0,16%

Kaupankäyntimaksut

0,125%

Ylennykset

10% Cashback

Alennuskoodi: EE59L0QP

Ylennykset

Ei mitään

Ylennykset

Ei mitään

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map