Ledger Nano S -katsaus – turvallinen laitteistolompakko

Jos olet edes vakavasti sijoittaminen kryptovaluutta-omaisuusluokkaan, sinun on lähestyttävä turvallisuutta ei-tavanomaisesta näkökulmasta. Meidän ei tarvitse kiinnittää paljon huomiota kyberturvallisuuteen perinteisten rahoituspalvelumuotojen suhteen.

Kryptovaluutat ovat kaikkea muuta kuin perinteisiä tai tavanomaisia. Se vaatii meiltä hieman enemmän huomiota, mutta mahdolliset edut oikeuttavat täysin ylimääräiset ponnistelut. Onneksi meille, kryptovaluuttatila on kuitenkin kypsynyt melko vähän. Sinun ei enää tarvitse hukuttaa itseäsi teknisillä tiedoilla. Sinun ei enää tarvitse asentaa kylmäsäilytyslaitteita manuaalisesti. Tässä artikkelissa puhun yhdestä parhaista kryptovaluutta-lompakoista – Ledger Nano S, kryptovaluutta-laitteistolompakko, joka on ikuisesti yksinkertaistanut salauksen sijoittamisen turvallisuusnäkökohtaa.

Mitä pidän ja pidän Ledger Nano S: stä

Mistä pidän

 • Nano S: n houkuttelevin piirre on sen koko. Se on melko USB-kokoinen. Se vastaa perinteistä lompakkoa. Voit laittaa sen avaimenperään ja kantaa sitä mukanasi, jos haluat pitää joitain kryptovaluuttoja käsillä.
 • Kyky asentaa erilaisia ​​kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka on kehitetty erityisesti Ledger-lompakolle, on toinen näkökohta, jota rakastan Nano S: stä. Esimerkiksi FIDO U2F -sovellus on kolmannen osapuolen sovellus, jonka avulla voimme parantaa lompakon turvallisuutta entisestään.
 • Et voi vihata sitä, että se on yhteensopiva useiden erilaisten kolmansien osapuolten lompakkoasiakkaiden kanssa. Lisäksi voit palauttaa yksityiset avaimesi toiseen lompakkoon, mikä on erityisen tärkeä ominaisuus.

Mitä en pidä

 • En erityisesti pidä Nano S: stä siitä, että se voi käyttää vain viittä eri sovellusta kerrallaan. Jos käytät erilaisia ​​kolmannen osapuolen lompakoita ja palveluja, sinun on todennäköisesti pakko poistaa ja asentaa uudet sovellukset, mikä on tarpeetonta hankalaa.
 • Lompakko ei edelleenkään tarjoa yhteensopivuutta mobiilikäyttöjärjestelmien kanssa. Yhtiö on ilmoittanut tulevasta tuesta Android-käyttöjärjestelmälle, mutta sitä kehitetään edelleen.

Jos olet yleensä uusi laitteistolompakko, suosittelen, että tutustut tähän upeaan laitteistolompakoiden tarkastelu.

Yhteenveto ominaisuuksista

Hinta

Pääkirja Nano S on ylivoimaisesti halvin vaihtoehto, jota tällä hetkellä markkinoilla on tarjolla. Tällä hetkellä saatavana hintaan 79 €, mikään muu pääkirja-nanovaihtoehto ei ole edes lähellä sitä hinnoittelun ja kohtuuhintaisuuden suhteen.

Helppokäyttöisyys

Ledger Nano S erottuu kaikista kryptovaluutta-laitteistolompakoista yksinkertaisuuden tarjoamisensa ansiosta, mikä tekee siitä ylivoimaisesti markkinoiden käyttäjäystävällisimmän laitteen.

Suojausominaisuudet

Vaikuttava hintalappu ja helppokäyttöisyys ovat kustannuksiltaan, ja tämä hinta ilmenee sen tarjoamien turvaominaisuuksien lukumääränä verrattuna muiden laitteistolompakoiden tarjoamiin ominaisuuksiin.

Altcoin-tuki

Vaikka Ledger Nano S tukee laajaa valikoimaa altcoineja, sen tukemien kolikoiden määrä ei riitä kahteen muuhun kilpailijaan.

Yritys takana Ledger Nano S

Ledger nano S on suunnitellut ja valmistanut Ledger, ranskalainen kryptovaluuttaan perustuva yritys, joka on mukana kehittämässä salausvaluutta- ja blockchain-areenan turvallisuus- ja infrastruktuurijärjestelmiä..

Yritys syntyi vuonna 2014, kun kahdeksan tietoturva- ja kryptovaluuttaasiantuntijaa kokoontui todentamaan yrittäjähenkisyyttään. Vuosien varrella yritys on kasvanut yli 80 työntekijään, ja sillä on fyysinen läsnäolo Pariisissa, San Franciscossa ja Vierzonissa.

Ensimmäinen katsaus: Ledger Nano S -katsaus


Ledger Nano S on kryptovaluutta-laitteistolompakko, joka voi muodostaa yhteyden mihin tahansa tietokoneeseen USB-portin kautta. Lompakko on USB-laitteen kokoinen. Siinä on sisäänrakennettu OLED-näyttö, jota käytetään kaikkien tapahtumien tarkistamiseen ja tapahtumien fyysiseen vahvistamiseen sivupainikkeilla.

Koko tarjoaa huolimatta melkein kaikki suojausominaisuudet, joita olemme odottaneet laitteistolompakoista. Se tarjoaa jokaisen yksittäisen tapahtuman U2F-todennuksen sivupainikkeillaan. Lisäksi siinä on sisäänrakennettu PIN-suojauslukko. Lisäksi se tukee BIP39-siementoimintoja yksinkertaistettujen varmuuskopioiden ja helpon palautuksen takaamiseksi.

Laite toimii omalla käyttöjärjestelmällä, jota kutsutaan BOLOS-alustaksi, joka on kehitetty nimenomaan pääkirjan laitteistolompakkoihin. Käyttöjärjestelmän avulla yhteisö voi kehittää avoimen lähdekoodin sovelluksia lompakkoon tinkimättä laitteen laiteohjelmistosta.

Ledger Nano Review: The Unboxing

Ledger Nano S toimitetaan laatikossa, joka on sinetöity peukalolla. Tämä varmistaa, että laitteistolompakkoasi ei ole peukaloitu, kun sitä lähetetään Ranskasta. Pakkauksen avaamisen jälkeen huomaat, että yritys mallinnti pakkaustyylinsä Apple-tuotteiden mukaan.

Voit katsoa YouTube-videota saadaksesi paremman käsityksen siitä, mitä yritän sanoa pakkauksesta. Laite on koteloitu paineenkestävään alumiinikoteloon, mikä tekee laitteesta melko kestävän.

Laatikon sisällä on:

 • Ledger Nano S
 • USB kaapeli
 • Ohjekirja
 • Avaimenperä
 • Narullinen naru
 • Palautuskortti
 • A

Yleiset ominaisuudet ja tekniset tiedot

Ledger Nano S on suunniteltu tarjoamaan ylimääräinen turvallisuustaso, kun olemme vuorovaikutuksessa erilaisten kryptovaluuttojen kanssa. Se eristää yksityiset avaimet tietokoneesta, johon se on kytketty virtuaalisella tyhjiömuodolla. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme käyttää laitetta tietokoneessa, joka on saanut haittaohjelman, eikä altistaa yksityisiä avaimiamme minkäänlaisille riskeille.

Kuinka se toimii?

Ledger Nano S on erityiskäyttöinen piirisarja, joka toimii omalla käyttöjärjestelmällä, jonka Ledger on kehittänyt nimenomaan laitteistolompakkoihinsa. Lompakon toiminnan pääperiaate on se se eristää laitteeseen tallennetut yksityiset avaimet kokonaan, silloinkin, kun laite on kytketty verkkotietokoneeseen.

Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan, että riippumatta siitä, onko tietokoneessasi jonkinlainen haittaohjelma tai vaikka hakkereilla on pääsy tietokoneellesi, yksityiset avaimesi tallennetaan turvallisesti palomuurin taakse, jota on melkein mahdotonta murtaa.

Pääkirja Nano S antaa meille mahdollisuuden tallentaa salausvaluuttamme turvallisesti samalla, kun ne ovat silti helposti saatavilla, käteviä ja käytettävissä tien päällä..

Suojausominaisuudet ja yksityisyys

Tarkastellaan kaikkia Ledger Nano S: n tarjoamia turvaominaisuuksia.

Yksityiset avaimet

Yksityiset avaimet määrittelevät pohjimmiltaan kaikkien kryptovaluuttojen omistuksen. Salausvaluuttasijoittajina haluamme varmistaa, että ylläpidämme yksityisten avaintemme täydellistä hallintaa.

Ledger Nano S on pohjimmiltaan turvallinen yksityisten avainten tallennusmekanismi. Tämä tarkoittaa, Ledger Nano S -käyttäjänä voit hallita yksityisiä avaimiasi täysin eikä kukaan muu, myös yritys, pääse yksityisiin avaimiin.

FIDO U2F -todennin

Nano S toimii a sertifioitu U2F-todennussovellus jonka avulla sen käyttäjät voivat käyttää sitä toisen turvallisuustekijän kanssa, joka on yhteensopivat palvelut. Tämän kaksivaiheisen todennuksen järjestelmän avulla voimme välttää perinteisten 2FA-mekanismien, kuten SMS- tai OTP-koodien, kuten Authy ja Google Authenticator, käyttöä. Näin luodaan paljon turvallisempi ja käytännöllisempi muoto 2FA-mekanismista.

BIP39-siemenkoodin varmuuskopiointi ja palautus

Ledger Nano S -lompakon palautuslauseke

Nano S tukee BIP39-siemenkoodia, jonka avulla voimme luoda siemenkoodin, jota käytetään laitteen varmuuskopion luomiseen. Jos kadotat laitteesi, voit palauttaa lompakon toiseen pääkirjan laitteistolompakkoon. Sinun on kirjoitettava 24 sanan siemenen palautuslause ja lompakkosi palautuu kokonaan uudelle laitteelle.

Pin-koodi

Kun määrität uuden Nano S -laitteesi alun perin, laite vaatii sinua luomaan PIN-koodin. Tämä PIN-koodi toimii ensimmäisenä puolustuslinjana, koska se estää vieraita pääsemästä yksinkertaisesti lompakkoosi.

Et myöskään voi arvata PIN-koodia. Kolmen väärän arvauksen jälkeen laite nollautuu automaattisesti ja varmistaa, että digitaaliset omaisuutesi eivät pääse vääriin käsiin vain siksi, että laitteiston lompakko on jotenkin väärissä käsissä.

Salasanailmaisu

Aluksi Nano S -lompakko ei tarjonnut salasanatukea. kuitenkin, tunnuslauseominaisuus lisättiin 1.2-laiteohjelmistopäivityksen jälkeen. Salasanan avulla voimme lisätä uuden suojaustason digitaaliseen omaisuuteemme.

Joten palauttamisen siemenkoodin kirjoittamisen lisäksi laite vaatii myös mukautetun salasanan, jonka lompakon luojan tulisi muistaa. Näin ollen siinä epätodennäköisessä skenaariossa, että joku saa pääsyn 24 sanan palautuslausekkeeseesi, kryptovaluuttasi pysyvät silti turvallisina ja hallussasi.

Peukaloinnin estävä sinetti

Peukaloinnin esto sinetöidyssä Ledger Nano S: ssä.Peukaloinnin esto sinetöidyssä Ledger Nano S: ssä.

Kuten aiemmin mainitsin, Ledger toimittaa tuotteitaan, mukaan lukien Nano S, pakkauksen ympärillä suojaamattomalla teipillä. Tämä varmistaa, että laitteesi lompakkolaitetta ei ole muutettu millään tavalla. Jos huomaat nauhan väärentämisen merkkejä, ota yhteyttä Ledgeriin ja hanki uusi lompakko.

Yksityisyys ja suojattu elementti

Ledger Nano S on suunniteltu kaksoispiiriarkkitehtuurille, jolla on CC EAL5 -turvallisuussertifikaatti+. Laitteen laiteohjelmisto taataan salaustodistuksella, mikä takaa lompakon sekä laitteiston että ohjelmiston ehdottoman eheyden.

Molemmat tekijät luovat yhdessä suojatun elementin, jota edes yritys ei voi muuttaa taannehtivasti. Siksi yksityiset avaimesi erotetaan sekä Ledgeriltä että muilta kolmannen osapuolen toimijoilta. Tämä varmistaa, että jokainen lompakko pysyy hajautettuna ja toimit omana pankkina.

Yhteensopivuus alustojen välillä

Nyt kun ymmärrämme kaikki Nano S: n tarjoamat turvaominaisuudet ja odotettavissa olevan turvallisuustason, tarkastellaan sen yhteensopivuutta eri alustoilla ja palveluilla.

Käyttöjärjestelmät

Ledger Nano S on yhteensopiva kaikkien kolmen tärkeimmän tietokoneen käyttöjärjestelmän kanssa. Itse asiassa lompakolla itsessään ei ole mitään tekemistä käyttöjärjestelmän kanssa, vaan sinun on asennettava lompakon asiakasohjelma Chromella.

Selaimet

Laitteen hallitsemiseksi sinun on asennettava sen asiakassovellus, joka tunnetaan nimellä Ledger Manager. Voit joko ladata asiakkaan tietokoneellesi tai valita sen Chrome-selainlaajennussovelluksen. Tämä tarkoittaa, että Chrome on ensisijainen selain kaikkiin Ledgeriin liittyviin käyttötarkoituksiin.

Ledger Nano -tukirahat

Ledger Nano S tukee seuraavia kryptovaluuttoja:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • Bitcoin Gold
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Bitcoin Cash
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Ripple
 • Stratis
 • Viiva

Sinä pystyt vieraile pääkirjan lompakon verkkosivustolla Täydellinen luettelo Ledger Nano -tukikolikoista ja niiden yhteensopivista lompakoista.

Kolmannen osapuolen lompakot

Ledger Nano S: llä on omat kryptovaluutta-lompakkoasiakkaat. Se tukee kuitenkin myös useita muita kolmannen osapuolen lompakkoasiakkaita. Seuraavat lompakkopalvelut ovat yhteensopivia Ledger Nano S: n kanssa:

 • CoPay
 • Electrum
 • GreenBits
 • Rihmasto
 • BitGo
 • MyEtherWallet

Tärkeä huomautus: Ledger Nano S voi kuitenkin käyttää vain viittä eri sovellusta kerrallaan, mikä tarkoittaa, voit asentaa vain viisi erilaista sovellusta tai lompakkoa pääkirjakoteloon. Tämä ei tarkoita sitä, että lompakon poistaminen saa sinut menettämään kryptovaluuttasi. Et vain voisi nostaa tai olla vuorovaikutuksessa kryptovaluuttojen kanssa, ennen kuin asennat sen lompakon asiakkaan uudelleen.

Kolmannen osapuolen palvelut

Lompakon asiakkaan, Ledger Managerin, avoimen lähdekoodin vuoksi se antaa meille mahdollisuuden käyttää useita erilaisia ​​kolmannen osapuolen palveluita. Voit esimerkiksi asentaa erilaisia ​​sovelluksia, jotka lisäävät lompakon turvallisuutta entisestään.

SSH / PGP Agent -sovellus on yksi esimerkki sovelluksesta, jonka voit asentaa suurempaa salausta varten, tai Dido U2F -todennusjärjestelmä parannetun todennusmekanismin varmistamiseksi.

Kolmannen osapuolen lompakon palautus

Koska Nano S tukee BIP39: tä siementen tuottamiseen, voit käyttää mitä tahansa muuta BIP39: ää tukevaa lompakkoa tai laitteistolompakkoa lompakon palauttamiseen. Varmista kuitenkin, että toinen lompakko käyttää BIP44: ää tilin ja osoitteiden luomiseen, koska yhteensopivuus riippuu taustalla olevista järjestelmistä eikä laitteesta.

Hintavertailu ja Ledger Nano -vaihtoehdot

Kuten aiemmin mainitsin, Ledger Nano S on vertaansa vailla hinnoittelun suhteen. Jos kokonaiskustannukset ovat tärkeä näkökohta päätöksessäsi, pidät ehdottomasti kohtuullisesta hinnasta Nano S. Seuraavassa kuvassa verrataan eri hintaluokkia, joista voit valita, kun etsit laitteistolompakkoa..

Ledger Nano S

79

Ledger Nano S

Ledger Blue

229 €

Ledger Blue

Trezor Yksi

89 €

Trezor Yksi

Trezor-malli T.

149 €

Trezor-malli T.

Pidä avain

129 dollaria

Pidä avain

Kuten näette, Trezor One on Nano S: n suora kilpailija ja molemmat näistä laitteista ovat samanhintaisia. Mutta emme voi sivuuttaa sitä Nano S: ää on todella vaikea voittaa hinnan suhteen. Jos haluat paremman käsityksen hintojen eroista näiden laitteiden tarjoamien ominaisuuksien suhteen, voit myös tarkistaa Trezor Onen katsaus.

Taajuuden toisella puolella on laitteistolompakoita, jotka kallistuvat enemmän älypuhelimiin ja tabletteihin värillisillä kosketusnäytöillä ja tehokkailla käyttöjärjestelmillä. Nämä laitteet maksavat huomattavasti enemmän ja sopivat paremmin varastointiin kauemmas kuin Nano S: n tai Trezor Onen kaltaiset..

Suosittelen, että tutustut minun arvostelu KeepKeystä. Se auttaa sinua ymmärtämään, miksi nämä muut laitteet maksavat kaksi kertaa enemmän.

Pika-asennus- ja alustusopas

Kuten aiemmin mainitsin, sinun on ladattava ja asennettava Ledger Manager Chrome-selaimella. Sen jälkeen koko alustamisprosessi tapahtuu laitteistossa. Käydään läpi koko prosessi askel askeleelta.

1) Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on asentaa Ledger Manager -sovellus Chrome-selaimella.

2) Kun olet asentanut Ledger Manager -sovelluksen, liitä lompakko tietokoneeseen lompakon mukana toimitetulla USB-kaapelilla.

3) Kun laite käynnistyy ensimmäisen kerran, se kehottaa sinua määrittämään PIN-koodin lompakkollesi. Muista muistaa PIN-koodi muuten, et voi käyttää laitetta.

4) Kun olet määrittänyt PIN-koodin, laite pyytää sinua joko luomaan uuden siemenen tai palauttamaan olemassa olevan siemenen. Kun olet luonut uuden siemenen, muista kirjoittaa se lompakon mukana toimitettuun siementen palautuskorttiin. Tämän jälkeen laite pyytää sinua vahvistamaan neljä 24 palautussanasta.

5) Tämän jälkeen saat viestin: “Laitteesi on nyt valmis”

6) Viimeiseksi, sinun on asennettava tietyt sovellukset vuorovaikutukseen laitteen ja eri kryptovaluuttojen kanssa, jotka aiot tallentaa laitteeseen. Esimerkiksi sinun on asennettava eri sovellus Bitcoinille, Dashille, Ethereumille jne.

Oma Ledger Wallet -asiakasOma Ledger Wallet -asiakas

Kun olet suorittanut viidennen vaiheen, laitteen pitäisi olla valmis. Voit mennä eteenpäin ja luoda osoitteen ja lähettää salausvaluutan uuteen Ledger Nano S -laitteeseesi.

Arvostelut ja suosittelut

Käydään lyhyesti läpi joitain Amazonista löytyneitä arvosteluja ja suosituksia.

Asiakkaiden arvostelu Ledger Nano S: stä Toinen asiakaskatsaus tuotteesta Ledger Nano S

Yksi asia, joka erottui minulle erityisen hyvin käydessäni Amazon-arvosteluja, oli se suurin osa huonoista arvosteluista koski kolmannen osapuolen myyjiä eikä lompakkoa. Suurin osa näistä huonoista arvosteluista puhui pakkauksen väärentämisestä, peukalonkestävän sinetin poistamisesta ja niin edelleen.

Sen lisäksi muilla arvosteluilla, jotka eivät antaneet täydellistä luokitusta, oli samanlainen valitus, jonka totesin aiemmin artikkelissa. Se, että lompakoiden kapasiteetti on voimakkaasti rajoitettu samanaikaisesti asennettavien sovellusten määrälle, vaikuttaa todella sen käyttökokemukseen.

Se on kritiikki, jonka myös huomautin aiemmin arvostelussa, se on sama kritiikki, jonka löydät melkein kaikkialta. Muu kuin se, useimmat käyttäjät näyttivät olevan tyytyväisiä lompakkoon, erityisesti sen turvaominaisuuksiin.

A

Muutama tärkeä kysymys ennen Nano S: n saamista

Kysymys: Jos haluan sijoittaa suureen määrään kryptovaluuttoja, olisiko Nano S hyvä vaihtoehto huolimatta rajoitetusta lompakkosovellusten määrästä, jonka se voi asentaa.

Vastaus: Tämä on yksi lompakon tärkeimmistä haittapuolista. Se ei kuitenkaan estä kykyäsi tallentaa yli viisi altcoiinia samanaikaisesti. Se tarkoittaa vain, että joudut jatkuvasti poistamaan ja asentamaan erilaisia ​​lompakkosovelluksia voidaksesi olla vuorovaikutuksessa kaikkien lompakon altcoinien kanssa.

Kysymys: Olisiko järkevää hankkia Nano S, kun Ledger alkoi äskettäin tarjota uudempaa mallia, Ledger Blue?

Vastaus: Vaikka onkin totta, että Ledger Blue on yksi edistyneimmistä laitteistolompakoista, haluan muistuttaa, että Ledger Blue asuu eri hintaluokassa ja kilpailee KeepKeyn ja Model T.Nano S: n kanssa. Ainakin kokonaismyyntiluvuissa voidaan odottaa Ledgerin jatkuvaa tukea lompakolle.

Katso tämä videokatsaus

Viimeiset ajatukseni

Ledger Nano S on myyty yli miljoona kertaa, joten on turvallista varmistaa, että se on onnistunut tuote. Tuotteelle, jonka ensisijainen tarkoitus on taloudellinen turvallisuus, virheitä ei ole paljon.

Koska markkinoiden halvin vaihtoehto, en usko, että voit pyytää enempää. Se todella tekee sen, mitä sen on tarkoitus tehdä. Se pitää digitaaliset omaisuutesi turvassa. Jos etsit parasta käyttökokemusta, Nano S ei kuitenkaan todennäköisesti ole sinua varten. Se ei väitä tarjoavansa parasta mahdollista käyttökokemusta eikä väittää olevansa uusinta tekniikkaa.

Sitä on kuitenkin erittäin helppo käyttää. Jos etsit ensimmäistä laitteistolompakkoasi vain tutustuaksesi tekniikkaan, Nano S on juuri sitä mitä etsit. Jos haluat, että toissijainen laitteistolompakko on aina käytettävissäsi, Nano S on etsimäsi lompakko. Mielestäni Ledger Nano S on melko tyylikäs tarjoamassa yksinkertaisuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map