Bitcoin-derivater, forklaret: Futures, evige swaps og optioner

Derivater er omsættelige værdipapirer eller kontrakter, der får deres værdi fra et underliggende aktiv. I tilfælde af kryptovalutaderivater er det underliggende aktiv i de fleste tilfælde Bitcoin (BTC) eller andre topkryptovalutaer.

Generelt er derivater sofistikerede, generelt højrisikofinansielle instrumenter, der er nyttige til styring af risiko via sikring.

Traditionelle derivater

Mens traditionelle markeder har brugt forskellige former for derivater til tusinder af år, deres moderne sorter kan spores tilbage til 1970’erne og 80’erne, da Chicago Mercantile Exchange og Chicago Board of Trade indførte futureskontrakter.

De mest almindelige typer af derivater inkluderer futures, forwards og optioner, der er baseret på en række aktiver, herunder aktier, valutaer, obligationer og råvarer. I betragtning af det store antal derivater, der er tilgængelige i dag, er markedets størrelse vanskeligt at fastslå med skøn lige fra billioner til over en kvadrillion dollars.

Bitcoin futures

Blandt kryptoderivater, Bitcoin futures var de første til at gå mainstream og forblive de mest handlede målt i mængder. BTC-futures blev handlet videre mindre platforme allerede i 2012, men det var det ikke indtil 2014 at den voksende efterspørgsel førte til større børser, nemlig CME Group Inc og Cboe Global Markets Inc, til gøre det samme.

I dag er Bitcoin futures blandt de mest populært handlede instrumenter i rummet, hvor topbørser som OKEx dagligt optager milliarder af dollars i volumen.

BTC futures aggregeret volumenBTC futures aggregerede daglige volumener. Kilde: Skæv

Hvad er en Bitcoin futures-kontrakt?

En futureskontrakt er en aftale mellem to parter – generelt to brugere på en børs – om at købe og sælge et underliggende aktiv (BTC i dette tilfælde) til en aftalt pris (terminkursen) på en bestemt dato i fremtiden.

Mens de finere detaljer kan variere fra børs til børs, forbliver den grundlæggende forudsætning bag futures-kontrakter den samme – to parter er enige om at låse prisen på et underliggende aktiv til en transaktion i fremtiden.

For nemheds skyld kræver de fleste børser ikke indehavere af futureskontrakter at modtage det faktiske underliggende aktiv (såsom tønder olie eller guldstænger), når kontrakten udløber og i stedet understøtte kontantafregninger.

Imidlertid er fysisk afviklede Bitcoin-futures, som dem, der tilbydes af Intercontinental Exchange’s Bakkt vokser i popularitet, da faktiske Bitcoins kan overføres med relativ lethed sammenlignet med de fleste varer.

Hvordan fungerer en Bitcoin futures-kontrakt?


Lad os gå igennem en BTC-futureshandel OKEx ugentlige futuresmarked. Først og fremmest betyder det ugentlige futuresmarked bare, at kontraktindehaveren satser på prisen på Bitcoin i løbet af en uge – OKEx tilbyder også to ugers, kvartalsvis og to-kvartals tidsrum for futures.

Så hvis Bitcoin handles til $ 10.000 i dag, og Adam tror, ​​at prisen vil være højere i næste uge kan han åbne en lang position med mindst en kontrakt (hver kontrakt repræsenterer $ 100 i BTC) på OKExs ugentlige futuresmarked.

Når nogen køber Bitcoin og har den (går lang tid), de regner med, at prisen går højere, men kan ikke tjene penge, hvis prisen falder. Kortslutning, eller at sælge et aktiv i dag i forventning om, at det vil sænke prisen i morgen, er, hvordan erhvervsdrivende tjener på prisfald.

I dette eksempel antager vi, at Adam åbner 100 lange kontrakter (100 x $ 100 = $ 10.000), som samlet repræsenterer hans forpligtelse til at købe 1 BTC på afregningsdatoen i næste uge (kl. 8 UTC hver fredag ​​på OKEx) til den pris – $ 10.000.

På bagsiden har vi Robbie, der tror, ​​at Bitcoins pris vil være nederste end $ 10.000 i næste uge og ønsker at gå kort. Robbie forpligter sig til at sælge 100 kontrakter eller 1 BTC på afviklingsdatoen i næste uge til den aftalte pris på $ 10.000.

Adam og Robbie matches af børsen og bliver de to parter, der indgår en futureskontrakt: Adam forpligter sig til at købe 1 BTC til $ 10.000, og Robbie forpligter sig til at sælge 1 BTC til $ 10.000, når kontrakten udløber.

Bitcoins pris en uge senere, på afregningsdatoen, vil afgøre, om disse to handlende ser fortjeneste eller tab.

En uge går, og Bitcoin handler til $ 15.000. Dette betyder, at Adam, der havde aftalt at købe 1 BTC for $ 10.000, fortjeneste på sin kontrakt og vinde $ 5.000. Adam, som aftalt, behøvede kun at betale $ 10.000 for 1 BTC, som han straks kan sælge til sin nuværende markedsværdi på $ 15.000.

Robbie mister derimod $ 5.000, da han skal sælge sin 1 BTC til den aftalte pris på $ 10.000, selvom den nu er værd $ 15.000.

Afhængigt af om Adam og Robbie brugte USDT Margined Futures eller Møntmarginerede futures, OKEx afvikler kontrakten i stablecoin Tether (USDT) eller BTC og krediterer Adams eller Robbies konto med det realiserede overskud eller tab.

Da futureskontrakter afspejler markedsdeltagernes forventninger, kan indikatorer som BTC Long / Short Ratio give et hurtigt overblik over den generelle stemning. BTC Long / Short Ratio sammenligner det samlede antal brugere med lange positioner versus dem med korte positioner i både futures og evige swaps.

BTC Lang / kort forhold OKExBTC lang / kort forhold. Kilde: OKEx.com

Når forholdet står på en, betyder det, at et lige antal mennesker har lange og korte positioner (markedssentiment er neutralt). Et forhold, der er højere end en (mere længde end shorts) indikerer en bullish stemning, mens et forhold under en (mere shorts end lange) indikerer baisse markedsforventninger.

Hvorfor køber og sælger folk BTC via futureskontrakter?

Hvorfor skulle nogen indgå en futureskontrakt om at købe eller sælge Bitcoin i stedet for at handle BTC direkte på spotmarkedet? Generelt er de to svar risikostyring og spekulation.

Styring af risiko

Fremtidige kontrakter har længe været brugt af landmænd søger at reducere deres risiko og styre deres pengestrøm ved at sikre, at de kan få tilsagn om deres produkter på forhånd til en forudbestemt pris. Da landbrugsprodukter kan tage tid under forberedelsen, er det fornuftigt for landmændene at ønske at undgå udsving i markedet og usikkerhed i fremtiden.

Bitcoins volatilitet og prisudsving nødvendiggør også aktiv risikostyring, især for dem, der stoler på det digitale aktiv for regelmæssig indkomst, såsom Bitcoin minearbejdere.

Minearbejdernes indtægter afhænger af prisen på Bitcoin og deres månedlige omkostninger. Mens førstnævnte kan svinge vildt dagligt, forbliver sidstnævnte stort set fast, hvilket gør det vanskeligt at projicere indtjeningen med sikkerhed.

Desuden giver øget konkurrence i minearealet nye, ikke-prisrelaterede udfordringer, såsom hardwaredundans på grund af stigende vanskelighed. Den eneste måde for minearbejdere at fortsætte med at operere i et sådant miljø med minimal risiko er at afdække med derivater som futures.

Spekulation

Risikostyring eller afdækning er dog forskellig fra spekulation, som også er en af ​​de vigtigste drivkræfter bag Bitcoin futures kontrakter. Da handlende og spekulanter sigter mod at drage fordel af prisudsving i begge retninger (op eller ned), har de brug for evnen til at satse hver vej – lang eller kort.

Futurekontrakter giver pessimister en mulighed for at påvirke markedssentimentet, et fænomen diskuteret detaljeret af Federal Reserve Bank of San Francisco i deres forskning med titlen Hvordan Futures Trading ændrede Bitcoin-priser.

Endelig er Bitcoin-futures populære, fordi de tillader brug af gearing, hvor handlende kan åbne positioner, der er større end deres indskud, så længe de opretholder et acceptabelt marginforhold – bestemt af børsen. Brug af gearing ændrer ikke nogen af ​​betingelserne forbundet med et derivat og tjener kun til at forstærke risiko og belønning.

Når markedet er bullish, værdsættes fremtidige kontrakter i værdi og kan sælges til en præmie over spotprisen og omvendt. Denne forskel, kaldet basis, er en anden god indikator for at vurdere markedssentimentet.

BTC Futures BasisBTC Basis. Kilde: OKEx.com

Når grundlaget er positivt (bullish) betyder det, at futuresprisen er højere end den faktiske spotpris. Når grundlaget er negativt (bearish), indikerer det, at futuresprisen er lavere end spotprisen.

Evig fremtidige Bitcoin eller swaps

Ud over de standard futures, der er diskuteret ovenfor, understøtter Bitcoin markeder også evige swaps, som tro mod deres navn er futureskontrakter uden udløbsdato.

Da der ikke er nogen afviklingsdato, er ingen af ​​parterne nødt til at købe eller sælge. I stedet får de lov til at holde deres positioner åbne, så længe deres konto holdes nok BTC (margen) for at dække dem.

I modsætning til standard futures, hvor prisen på kontrakten og det underliggende aktiv i sidste ende konvergerer, når kontrakten udløber, har permanente kontrakter ingen sådan referencedato i fremtiden. Evige futures eller swaps bruger en anden mekanisme til at håndhæve priskonvergens med regelmæssige intervaller, kaldet finansieringssatsen.

Formålet med finansieringssatsen er at holde prisen på en kontrakt på linje med det underliggende aktivs spotpris, hvilket afskrækker større afvigelser.

Det er vigtigt at bemærke, at finansieringssatsen er et gebyr, der udveksles mellem de to parter i en kontrakt (de lange og korte parter) – ikke et gebyr, der opkræves af børsen..

Hvis f.eks. En evig kontrakts værdi fortsætter med at stige, hvorfor skulle shorts (folk på salgssiden) fortsætte med at holde en kontrakt åben på ubestemt tid? Finansieringsgraden hjælper med at afbalancere en sådan situation. Selve satsen varierer og bestemmes af markedet.

Hvordan fungerer BTC evige swaps?

For eksempel, hvis en evig swap-kontrakt handles til $ 9.000, men spotprisen på BTC er $ 9.005, vil finansieringssatsen være negativ (for at tage højde for forskellen i pris). En negativ finansieringssats betyder, at de korte indehavere skal betale de lange indehavere.

Hvis prisen på kontrakten på den anden side er højere end spotprisen, vil finansieringsgraden være positiv – indehavere af lange kontrakter skal betale indehavere af korte kontrakter.

I begge disse tilfælde fremmer finansieringssatsen åbningen af ​​nye positioner, der kan bringe kontraktens pris tættere på spotprisen.

Finansieringssatsbetalinger foretages hver 8. time på de fleste børser, inklusive OKEx, så længe kontraktindehavere holder deres positioner åbne. Fortjeneste og tab realiseres derimod på tidspunktet for den daglige afvikling og krediteres automatisk indehavernes konti.

Finansieringssatsdata, som vist nedenfor, kan bruges til hurtigt at vurdere markedstendenser og performance over en hvilken som helst periode. Igen, a positiv finansiering sats fortæller os, at markedet generelt er mere bullish – swap-kontraktprisen er højere end spotpriserne. EN negativ finansieringsgrad indikerer baisse stemning, da det betyder, at swap-prisen er lavere end spotprisen.

BTC Swap Funding RateBTC Perpetual Swap Funding Rate. Kilde: OKEx.com

Bitcoin muligheder

Ligesom Bitcoin futures, muligheder er også afledte produkter, der sporer Bitcoins pris over tid. I modsætning til standard futures – hvor to parter aftaler en dato og pris for at købe eller sælge det underliggende aktiv – med optioner, køber du bogstaveligt talt “optionen” eller retten til at købe eller sælge aktivet til en fast pris i fremtiden.

Selvom krypto indstillingerne er nyere end futures nåede denne måned Bitcoin-optioner op på en heltidshøjde på over 1 mia. $ med hensyn til åben interesse (OI). OI angiver den samlede værdi (i USD generelt) af udestående optionskontrakter, der endnu ikke skal afvikles. En stigende åben interesse indikerer generelt en tilstrømning af ny kapital til markedet.

BTC-optioner Åbn interesseSamlede BTC-optioner Åben interesse. Kilde: Skew.com

Opkald og sætter

Der er to typer optionskontrakter, valgmuligheder og salgsoptioner. Opkaldsoptioner giver indehaveren ret til købe et underliggende aktiv på en bestemt dato (udløb), og salgsoptioner giver indehaveren ret til sælge det. Hver option har, afhængigt af tilknyttede betingelser, en markedspris, kaldet præmie.

Optionskontrakter er også af to typer, amerikanske og europæiske. En amerikansk option kan udnyttes – hvilket vil sige indehaveren køber eller sælger – når som helst inden udløbsdatoen, mens en europæisk option kun kan udnyttes på udløbsdatoen. OKEx understøtter europæiske muligheder.

At eje en option betyder, at hvis indehaveren beslutter ikke at udøve deres ret til at købe eller sælge på udløbsdatoen, bortfalder kontrakten. Indehaveren behøver ikke at gøre noget ved det, men de mister præmien – den pris, de har betalt for kontrakten.

Optionerne afregnes også af hensyn til bekvemmelighed, men medfører meget forskellige risici i forhold til futures. Med futures er begge parters risiko og belønning ubegrænset (Bitcoins pris kan gå overalt før afvikling). Men med optioner har købere ubegrænset potentielt overskud og begrænset tab, mens optionssælgere har ubegrænset potentielt tab og meget begrænset gevinst (som forklaret nedenfor).

Hvordan fungerer en Bitcoin optionskontrakt?

Hvis Bitcoin handles til $ 10.000 i dag, og denne gang mener Robbie, at prisen vil være højere på en bestemt dato i fremtiden (lad os sige en måned senere), kan han købe en opkaldsmulighed. Robbies opkaldsmulighed har en udgangspris (den pris, som BTC kan købes i fremtiden) på $ 10.000 eller derunder.

Hvis en måned senere handler Bitcoin til $ 15.000, kan Robbie udnytte sin call option og køb Bitcoin for $ 10.000 og tjen en øjeblikkelig fortjeneste. På den anden side, hvis Bitcoin handler til $ 9.000 en måned senere, kan Robbie bare lade sin mulighed bortfalde.

Vi har dog ikke overvejet optionspræmien i nogen af ​​disse tilfælde. Præmien er, hvad Robbie betaler for at købe købsoptionen – optionens markedspris. Hvis præmien er $ 1.500, betaler Robbie $ 1.500 i dag for at have ret til at købe Bitcoin til $ 10.000 en måned senere.

Dette betyder for Robbie, at den reelle breakeven-pris er $ 10.000 + $ 1.500 = $ 11.500 – så Bitcoin har brug for, at BTC er højere end $ 11.500, for at han kan tjene penge. Hvis Robbie vælger at lade sin mulighed bortfalde, vil han kun have mistet sin præmie på $ 1.500.

Så i virkeligheden, mens Robbies potentiale for fortjeneste er ubegrænset (eller rettere kun begrænset af Bitcoins pris), er hans tab begrænset af den præmie, han betalte. Robbie kan under ingen omstændigheder miste mere end præmien i denne kontrakt.

Så har vi Adam, der mener, at Bitcoin vil falde i pris i løbet af den næste måned. Han kan købe en put option, med en udrykningspris på $ 10.000. Dette betyder, at han vil have mulighed for det sælge Bitcoin til $ 10.000 om en måned fra nu, uanset spotprisen.

Efter en måned, hvis Bitcoin handler under $ 10.000, lad os sige til $ 8.000, står Adam for at tjene penge ved at udnytte sin mulighed – sælge BTC for $ 2.000 højere end markedsprisen. Hvis BTC handler højere end $ 10.000, kan han bare lade sin mulighed bortfalde.

Adam bliver også nødt til at betale præmien for at købe denne mulighed, og ligesom Robbie er præmien også det maksimale beløb, han risikerer i denne kontrakt.

På bagsiden har vi optionssælgere eller kontraktforfattere, der er modparter til Robbie og Adam og har aftalt at sælge dem henholdsvis call- og put-optioner. Disse sælgere lover i det væsentlige at sælge og købe BTC efter anmodning i bytte for de præmier, der betales af Robbie og Adam.

Med hensyn til risiko er optionssælgers fortjeneste begrænset af den præmie, de opkræver, men deres tab er potentielt ubegrænsede, da de bliver nødt til at købe eller sælge BTC, hvis optionen udnyttes, uanset hvor stor forskellen mellem spotprisen og strejksprisen er.

Dette kan forklares nærmere via OKEx Marked for Bitcoin-optioner se nedenfor.

OKEx-handel med optionerOKEx BTCUSD200925 Indstillinger. Kilde: OKEx.com

Opkalds- og salgsoptioner for en udløbsdato den 25. september 2020 vises i diagrammet ovenfor. Den blå cirkel markerer optionskontrakter med en strejkspris på $ 11.000, hvilket betyder, at indehaveren af ​​en opkaldsmulighed for denne kontrakt vil være i stand til købe Bitcoin til $ 11.000 den 25. september, hvorimod indehaveren af ​​en put option vil være i stand til sælge det for det samme. De grønne og røde cirkler betegner mærke pris, som er en gennemsnitsbaseret indikator for markedsværdier, hvorimod "Bud1" og "Spørg1" tal afspejler de nuværende markedstilbud.

Hvis Robbie skulle købe denne opkaldsmulighed i dag, ville han betale det bedste spørgsmål – hvilket er $ 1.373,08 i skærmbilledet ovenfor – som præmie for at forbeholde sig retten til købe Bitcoin til $ 11.000 den 25. september. Tilsvarende ville Adam betale $ 2.712,90 for at købe sin salgsoption for retten til sælge Bitcoin til $ 11.000 den 25. september.

Forskellen i disse præmier er repræsentativ for markedssentimentet, hvor modparten, der accepterer at købe Adams Bitcoin, mener, at det er en mere risikabelt indsats end den, der accepterer at sælge til Robbie.

Open Interest by Strike er et andet datasæt, der hurtigt kan afsløre markedets udsigter, som vist i diagrammet nedenfor.

Skæve muligheder ved strejkeBTC-optioner åbner interesse ved strejke. Kilde: Skew.com

Dette diagram viser værdien (i BTC) af ikke-udløbne optioner (call + put) til forskellige udrykningspriser. Som set ovenfor har de fleste markedsdeltagere optionskontrakter til en udrykningskurs på $ 10.125, efterfulgt af $ 7.250 og $ 11.250. Når man ser på disse data, fremhæves de tre mest almindelige strejkspriser som priser i spillet for Bitcoin – og forventede intervaller i den nærmeste fremtid.

Hvorfor køber og sælger folk BTC via optionskontrakter?

Optionskontrakter, som futures, er også værktøjer til risikostyring, men er lidt mere fleksible, da de ikke ledsages af nogen forpligtelser for købere.

Vi kan igen diskutere Bitcoin minearbejdere som potentielle modtagere af disse kontrakter, hvor de kan købe salgsoptioner for at sikre en bestemt sats for deres minede BTC i fremtiden. I modsætning til futureskontrakter, hvor minearbejdere ville være forpligtet til at sælge deres BTC uanset pris, kan de her vælge ikke at sælge, hvis Bitcoin stiger betydeligt.

Spekulation er fortsat en anden grund bag brugen af ​​optioner, fordi de giver konservative markedsdeltagere mulighed for at foretage deres væddemål med meget mindre risikobeløb (præmierne) sammenlignet med futureskontrakter.

Derivater og Bitcoins legitimitet

Derivater som futures og optioner understøtter det underliggende aktiv prisopdagelse – markedets prisfastsættelse – ved at give de markedsværktøjer, der er nødvendige for at udtrykke følelser. For eksempel, uden derivater, blev Bitcoin-investorer stort set henvist til at købe og holde selve aktivet, hvilket skabte en boble i 2017, da priserne steg til himmelske højder.

Det var først efter, at Bitcoin futures blev lanceret af CME og Cboe, at markedets shortere var i stand til det pop boblen.

Så meget som det efterfølgende nedbrud og "kryptovinter" af 2018 ramte markedet hårdt, det også fremmet modenhed og vækst, efterhånden som priserne udjævner, hvilket gør det muligt for teknologi og vedtagelse at være i front igen.

I mellemtiden lanceringen af ​​regulerede derivater, såsom Bitcoin-optioner af Bakkt, hjælper legitimere kryptorummet og tiltrække institutionelle investorer.

I sidste ende for Bitcoin at blive en bredt accepteret aktivklasse, mange hævder, det har brug for et gennemsigtigt marked ikke let at manipulere.

For at opnå dette kræves en tilstrømning af ny kapital, øget likviditet, reduceret volatilitet, organisk prisdannelse og tillid fra store institutionelle investorer. Hvert kvalitetsderivatprodukt har potentialet til at tage Bitcoin et skridt tættere på sådan legitimitet.

OKEx Insights præsenterer markedsanalyser, dybtgående funktioner og kuraterede nyheder fra kryptoprofessionelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map