Bisq Exchange: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η ανταλλαγή Bisq (παλαιότερα γνωστή ως Bitsquare) είναι διαφορετική από τις κανονικές πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Αυτή η αποκεντρωμένη ανταλλαγή Bitcoin θέτει τους χρήστες μόνο 10 λεπτά μακριά από το πρώτο τους εμπόριο. Και όλα είναι 100% ανώνυμα. Μπορείτε να ανταλλάξετε σχεδόν οποιοδήποτε σημαντικό νόμισμα ή οποιοδήποτε νόμισμα σε λίγα λεπτά χωρίς να δώσετε κανένα αναγνωριστικό. Υπάρχουν όμως πολλά που πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε μια συναλλαγή με ασφάλεια και να διασφαλίσετε ότι δεν είστε θύμα μιας απάτης. Ειλικρινά, οι περισσότερες από τις κριτικές που διάβασα είχαν ξεπερασμένες ή λανθασμένες πληροφορίες. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω τη δική μου κριτική Bisq ή Bitsquare.

Τεχνολογία αιμορραγίας όπως αυτή είναι ακόμη στα σπάργανα. Διαβάστε αυτήν τη νέα κριτική ανταλλαγής Bisq Bitcoin για το 2019 για να εγγραφείτε, να ξεκινήσετε και να παραμείνετε ασφαλείς.

Bisq η ανταλλαγή είναι ομότιμος (P2P) ανταλλαγή που περιλαμβάνει τις αρχικές τιμές του Bitcoin: αποκέντρωση, ανωνυμία και διαφάνεια. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ανταλλαγές, δεν υπάρχει κεντρική αρχή ή ένα σημείο αποτυχίας, καθιστώντας αδύνατο να «χαράξει» (πολύ, πολύ περισσότερο σε αυτό αργότερα). Αντί να το σκέφτεστε ως εταιρεία, σκεφτείτε το ως κοινότητα.

Η διαφορά μεταξύ του πρώην Bitsquare και των περισσότερων άλλων ανταγωνιστών είναι ότι είναι ένα δίκτυο όπου οι συναδέλφοι ανταλλάσσουν απευθείας μεταξύ τους. Όλα είναι ανοιχτού κώδικα και 100% διαφανή. Μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε Bitcoin για εθνικά νομίσματα ή άλλα νομίσματα, εφόσον συμφωνούν και οι δύο χρήστες.

Αλλά αν είναι τόσο δημοφιλές μεταξύ της κοινότητας κρυπτογράφησης, γιατί πολλοί εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες; Θα καλύψω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ανταλλαγή από το ασφαλές πρωτόκολλο συναλλαγών σε τέλη, όρια και κοινή γνώμη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ψάχνετε για ένα πιο καθιερωμένο δίκτυο P2P, διαβάστε η πλήρης κριτική των LocalBitcoins από το CryptoPositive. Μπορεί να είναι αυτό που ψάχνετε, αλλά πρέπει να μάθετε πώς να κάνετε συναλλαγές με ασφάλεια.

Contents

Τι είναι το Bisq.network (πρώην Bitsquare.io)

Ιδρύθηκε από τον αυστριακό κρυπτογράφο Manfred Karrer το 2014, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζώο από αυτό που έχετε συνηθίσει. Ο στόχος του ήταν να διατηρήσει ζωντανό το αρχικό πνεύμα του Bitcoin. Το Bitcoin ξεκίνησε ως μέσο για να επιτρέψει στους ανθρώπους να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται κεντρική αρχή, ωστόσο τα περισσότερα χρηματιστήρια είναι εταιρείες που βασίζονται στο παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα και απαιτούν ταυτότητα.

Όχι Bisq.

Αντί να είσαι εταιρεία, είναι ένα Αποκεντρωμένος Ανώνυμος Οργανισμός (DAO). Οι DAO είναι οργανισμοί με κανόνες ψηφιακά κωδικοποιημένους που λειτουργούν χωρίς την ανάγκη μεσάζοντων. Στα Αγγλικά, αυτό είναι βασικά το ίδιο με τις εταιρείες στις οποίες έχετε συνηθίσει, εκτός εάν οι κανόνες τους εφαρμόζονται ψηφιακά. Ο υπολογιστής δεν μπορεί να παραβιάσει τους κανόνες όπως ένα ανθρώπινο κουτί. Και, αντί να έχει μια κεντρική αρχή (όπως μια έδρα ή διοικητικό συμβούλιο), διευθύνεται από αυτό το σύνολο ψηφιακών κανόνων και μια κοινότητα που την περιβάλλει. Έχει νόημα?

Το καλύτερο με το να είναι ανοιχτού κώδικα είναι ότι λειτουργεί και υποστηρίζεται από την κοινότητα.

Οικονομικό σύστημα meme

Για καλύτερη κατανόηση των DAOs και της δυνατότητάς τους να αλλάξουν, καλά, τα πάντα, το είδος …. .read αυτό το ενδιαφέρον άρθρο από το Coindesk.

Χαρακτηριστικά

Ασφάλεια


Η ανταλλαγή Bisq λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και σχεδίασε το σύστημα για τη μέγιστη ασφάλεια των εμπόρων. Ωστόσο, οποιοδήποτε δίκτυο P2P έρχεται με κινδύνους. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι αποκεντρωμένη και η Bisq δεν κρατά κανένα από τα χρήματά σας, δεν διατρέχετε κίνδυνο εισβολής. Η μόνη προειδοποίησή μου είναι να προσέχω τις αντιστροφές χρέωσης (περισσότερα σχετικά με αυτό στις Συχνές ερωτήσεις).

Μυστικότητα

Όλα είναι 100% ανώνυμα.

Ευκολία στη χρήση

Μπορείτε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές σε μόλις 10 λεπτά.

Νομίσματα

Η ανταλλαγή Bisq υποστηρίζει δεκάδες altcoins, συμπεριλαμβανομένων των DOGE, ETH, DASH, ZEN. Για μια πλήρη λίστα, δείτε το υποστήριξη FAQ.

Λειτουργικότητα

Είναι λίγο περίπλοκο με τον διαιτητή, αλλά η λειτουργικότητα είναι ομαλή. Οι συναλλαγές διαρκούν πολύ, ωστόσο, ανάλογα με την επιλογή πληρωμής.

Αμοιβές

Η κατάθεση και τα υψηλά τέλη ανά συναλλαγή κάνουν τις συναλλαγές λίγο απότομες.

Συνολικά

Εάν είστε άνετοι χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο P2P και πληρώνετε λίγο υψηλό τέλος, η ανταλλαγή Bisq είναι εξαιρετική. 100% ανώνυμος, αποκεντρωμένος και ασφαλής — ακούγεται σαν κάτι που θα λατρέψουν οι κρυπτογράφοι.

Πώς λειτουργεί το Bisq Exchange?

Αντί να περάσει από έναν ιστότοπο, αυτή η ανταλλαγή εκτελείται μέσω μιας εφαρμογής. Σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τις συναλλαγές σε μόλις 10 λεπτά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας ή να επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής και είστε έτοιμοι. Επειδή είναι P2P, δεν χρειάζεται να επαληθεύσετε τίποτα.

Σε αντίθεση με άλλες ανταλλαγές, η ανταλλαγή Bisq δεν εξαρτάται από έναν μόνο πάροχο. Οι τράπεζες εξυπηρετούν μόνο τη μεταφορά του εθνικού σας νομίσματος στον άλλο χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν ακυρώνει, ελέγχει ή αναμειγνύεται στο ιδιωτικό σας εμπόριο. Σκοπεύει να είναι ένα μέσο για την αποφυγή όλων των ζητημάτων με το σημερινό οικονομικό σύστημα.

Δείτε πώς λειτουργεί ένα εμπόριο:

 • Αποφασίσετε ότι θέλετε να κάνετε μια προσφορά ή να αποδεχτείτε μία στην αγορά και η πλατφόρμα συνδέει μαζί σας δύο ερωτικά πτηνά.
 • Και οι δύο χρήστες πρέπει στη συνέχεια να κάνουν κατάθεση 0,0 BTC συν το ποσό της συναλλαγής στο πορτοφόλι. Η κατάθεση είναι να διασφαλιστεί ότι και τα δύο μέρη ακολουθούν τους κανόνες. Χρησιμοποιείται ως ασφάλεια σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.
 • Μόλις προχωρήσουν τα πράγματα, η κατάθεση, το ποσό συναλλαγής και το τέλος εξόρυξης (εξήγηση αργότερα) τοποθετούνται σε 2-από-3 πορτοφόλι multisig.
 • Ένας διαιτητής επιλέγεται τυχαία (δείτε παρακάτω για επεξήγηση) για να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε σωστά.
 • Η συναλλαγή εκτελείται μόλις και τα 3 μέρη υπογράψουν ότι πήγε σωστά.

** ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ** – Τι είναι οι διαιτητές ;: Διαιτητές είναι ένα αξιόπιστο τρίτο μέρος που διασφαλίζει ότι οι συναλλαγές πάνε σωστά. Είναι το μόνο άλλο πάρτι εκτός από τους δύο συνομηλίκους. Η ασφάλεια του διαιτητή είναι ένα σημαντικό ζήτημα που λαμβάνει σοβαρά υπόψη η εταιρεία. Είναι χρήστες της κοινότητας που εγγυώνται μια ειλικρινή συμφωνία. Πως? Επειδή δημιούργησαν καταθέσεις megabucks (2 Bitcoins!) Για να αναλάβουν τη δουλειά. Εάν κάτι πάει στραβά, η διαφορά διευθετείται με την κατάθεσή τους. Είστε 100% ασφαλείς!

Είναι ασφαλές το Bisq Exchange; | Πώς αποτρέπει η Bisq απάτες?

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε ανταλλαγή από ομοτίμους, η ασφάλεια είναι τεράστια ανησυχία. Κανονικά, υπάρχει μια εταιρεία στην οποία ο χρήστης εμπιστεύεται. Αρχικά, φαίνεται ότι ένα δίκτυο P2P δεν είναι ασφαλές σε σύγκριση με μια κεντρική ανταλλαγή. Ωστόσο, ισχύει το αντίθετο. Είναι στην πραγματικότητα ασφαλέστερα από μια παραδοσιακή ανταλλαγή. Να γιατί:

 • Η Bisq Exchange δεν διαθέτει χρήματα: Τα χρήματά σας δεν αποθηκεύονται πουθενά στον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παραβιαστείτε. Μια παραδοσιακή ανταλλαγή θα αποθηκεύσει το BTC σας σε ένα πορτοφόλι στον ιστότοπό τους. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας χάκερ ή υπάλληλος πάρει τον έλεγχο, τα χρήματά σας θα χαθούν. Τα χρήματά σας εισάγονται σε ένα πορτοφόλι μόνο όταν συμφωνηθεί μια συναλλαγή.
 • Καταθέσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάτι να πάει στραβά κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, είστε ασφαλισμένοι από την κατάθεση συναλλαγής.
 • Διαιτητές: Επιλέγονται τυχαία τρίτα μέρη για την εποπτεία των συναλλαγών.
 • Κανένας κόμβος αποτυχίας: Σε αντίθεση με μια παραδοσιακή ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα σημείο επίθεσης για ανταλλαγή Bisq. Είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο. Δεν υπάρχει τρόπος για έναν εισβολέα να «μπει» επειδή δεν υπάρχει «μέσα» για να φτάσει (και τίποτα για πρόσβαση εκεί).
 • Δεν υπάρχουν αποθηκευμένες πληροφορίες: Εάν συνδέσετε την πιστωτική κάρτα ή τον λογαριασμό σας σε μια ανταλλαγή, οι πληροφορίες αποθηκεύονται στις εγκαταστάσεις. Εάν υπάρχει παραβίαση, αυτές οι πληροφορίες είναι τώρα σε κίνδυνο. Με το Bisq, οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται τοπικά και μόνο τα κομμάτια κοινοποιούνται στο άλλο μέρος με το οποίο ασχολείστε.

Έτσι, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά χρηματιστήρια ή τους μεσίτες, είστε πολύ πιο ασφαλείς σε αυτό το είδος ανταλλαγής, επειδή δεν υπάρχει τίποτα για κλοπή. Αντί να παραχωρείτε την εμπιστοσύνη σας σε μια εταιρεία, η ασφάλεια καθορίζεται από κρυπτογραφικές αποδείξεις.

«Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε κρυπτογραφικές αποδείξεις αντί για εμπιστοσύνη» – Satoshi Nakamoto

Τι είναι τα τέλη κατάθεσης Bisq, τα τέλη Arbiter και τα τέλη συναλλαγών?

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της χρήσης της πλατφόρμας ανταλλαγής Bisq είναι το ποσό του κεφαλαίου που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να κάνετε συναλλαγές. Οι ίδιες οι χρεώσεις είναι υψηλές, αλλά πρέπει επίσης να πληρώσετε μια μεγάλη κατάθεση. Ακόμα κι αν σας επιστραφεί, απλώς το να έχετε διαθέσιμο το BTC.03 ($ 316 | 2-28-18) για να καταθέσετε μια κατάθεση είναι ενοχλητικό. Φανταστείτε να προσπαθείτε να νοικιάσετε ένα δωμάτιο για $ 500 το μήνα, αλλά χρειάζεστε ενοικίαση δύο μηνών ως κατάθεση. Ένα δωμάτιο $ 500 κοστίζει σήμερα 1500 $. Είναι πόνος.

Τα τέλη είναι εξαιρετικά περίπλοκα σε σύγκριση με άλλες ανταλλαγές. Ακολουθεί μια ανάλυση:

 • Εμπορική προμήθεια κατασκευαστή / λήψης: Εάν προσθέτετε ρευστότητα στην αγορά (κατασκευαστής), πληρώνετε.002BTC ή κάπου εκεί κοντά με βάση έναν εξαιρετικά περίπλοκο αλγόριθμο. Εάν καταργείτε τη ρευστότητα (αναλήπτης), πληρώνετε πάλι τουλάχιστον 002BTC, υπό την επιφύλαξη κάποιου τρελού τύπου. Στο τέλος, λειτουργεί περίπου στο 20%.
 • Τέλη εξόρυξης: Θα χρεωθείτε εξόρυξη. Αυτό θα μπορούσε να είναι έως και $ 20 για ακόμη και μικρές συναλλαγές. Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι η χρέωση είναι.003BTC, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν 3 ξεχωριστά τέλη εξόρυξης που τίθενται σε εμπόριο. Δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Προμήθειες ανταλλαγής Bisq

Ακολουθεί ένα στιγμιότυπο οθόνης από έναν χρήστη του Reddit που περιγράφει λεπτομερώς τις συναλλαγές του.

Έτσι, θα πρέπει να χρηματοδοτήσετε το εμπόριο με το ποσό συναλλαγής + κατάθεση + τέλος (.20%) + το τέλος εξόρυξης (.95%). Η αμοιβή εξόρυξης και η κατάθεση κάνουν λειτουργικά τις μικρές συναλλαγές ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ.

Τι είναι τα όρια συναλλαγών της Bisq?

Η ανταλλαγή Bisq θέτει όρια συναλλαγών σε κάθε εμπόριο για λόγους ασφαλείας. Αυτό γίνεται για να αποτρέψει τους εγκληματίες και να προστατεύσει τους εμπόρους μέσω μιας κατάθεσης (για παράδειγμα, αν η συναλλαγή ήταν για 10BTC, τότε η κατάθεση a.03BTC δεν θα αποτρέψει τους εγκληματίες) Το όριο καθορίζεται από τον τρόπο πληρωμής. Για μεθόδους πληρωμής υψηλότερου κινδύνου όπως το SEPA, είναι 25BTC ανά συναλλαγή. Για άτομα χαμηλού κινδύνου όπως το Alipay είναι 5 BTC. Τα Altcoins είναι τόσο υψηλά όσο 1BTC.

Για τον πρώτο σας μήνα, το όριο συναλλαγών είναι 25% του συνολικού ορίου.

Για αναλυτική λίστα ορίων, δείτε το Σελίδα FAQ για όρια.

Πώς να ανταλλάσσετε Bitcoin στο Bisq

Όταν ο Bisq λέει ότι μπορείτε να κάνετε συναλλαγές σε 10 λεπτά, είναι λίγο αισιόδοξοι. Ωστόσο, η εμπειρία μου ήταν απρόσκοπτη. Το ξεκίνημα είναι εξαιρετικά εύκολο. Να τι πρέπει να κάνετε.

1) Κατεβάστε την εφαρμογή

Η ανταλλαγή Bisq δεν είναι κεντρική ανταλλαγή. Είναι πραγματικά ένας πελάτης που λειτουργεί στην επιφάνεια εργασίας σας. Πηγαίνετε στο Bisq.network και κατεβάστε την εφαρμογή για να ξεκινήσετε.

Εφαρμογή ανταλλαγής Bisq

2) Συνδέστε τον τραπεζικό λογαριασμό σας ή το Crypto Wallet

Επιλέξτε έναν λογαριασμό στο νόμισμά σας ή συνδέστε το πορτοφόλι σας στο χρηματιστήριο και, στη συνέχεια, καταθέστε χρήματα στο λογαριασμό σας. Φροντίστε να λάβετε υπόψη τις προμήθειες κατάθεσης και εξόρυξης κατά την εξέταση του ποσού που καταθέτετε.

3) Αγορά ή πώληση Bitcoin

Τώρα που τα χρήματα βρίσκονται στον λογαριασμό σας, μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε το νόμισμά σας. Φροντίστε να ελέγξετε τις αγορές και να φιλτράρετε τα πάντα ανά νόμισμα. Αφού επιλέξετε μια προσφορά, πρέπει να καθορίσετε το ποσό που αγοράζετε / πουλάτε.

Αγορά και πώληση bitcoin στο Bisq

4) Εισαγάγετε μια συναλλαγή και επιβεβαιώστε

Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που σας έδωσε το λογισμικό. Θα υπολογίσει αυτόματα τις χρεώσεις και θα σας ζητήσει να χρηματοδοτήσετε τη συμφωνία. Από εκεί, πρέπει να υπογράψετε ότι η συναλλαγή έγινε με επιτυχία.

Κριτικές – Είναι το Bisq Legit; | Κοινή γνώμη

Υπάρχει μια μοναδική αίσθηση κοινότητας γύρω από το Bisq. Είναι τελικά ένα DAO. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πραγματική κεντρική αρχή, δεν υπάρχει κανένας πραγματικά να παραπονεθεί. Δεν θεωρείται ως κακή εταιρεία από τους χρήστες, οπότε δεν είναι ο στόχος του ίδιου αρνητικού τύπου που είναι οι περισσότεροι.

Γενικά, η κοινή γνώμη είναι αρκετά υψηλή και η κοινότητα εμπιστεύεται την πλατφόρμα. Η ανταλλαγή Bisq είναι σίγουρα νόμιμη. Υπάρχουν κάποιες νόμιμες καταγγελίες σχετικά με την υπηρεσία (σύγχυση τέλη για ένα), αλλά χωρίς αναφορές για hacks, σταθερό UX και πλήρη ανωνυμία κατά τη διάρκεια απρόσκοπτων συναλλαγών, είναι δύσκολο να μην σας αρέσει η πλατφόρμα.

Κατά τη γνώμη μου, ένας από τους κύριους λόγους που κανείς δεν παραπονιέται είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν ανταλλαγή Bisq ακόμη. Η κοινότητα είναι ένας μικρός αλλά λατρευτικός κύκλος λατρευτών που ευαγγελίζουν τα θαύματα των ανταλλαγών P2P.

Το νήμα Bisq Reddit είναι αρκετά άδειο

Bisq meme

Μόνο 7 ενεργοί αναγνώστες: /

R / Bisq είναι σχετικά ήσυχο. Σύμφωνα με Coinmarketcap, ο 24ωρος όγκος συναλλαγών είναι χαμηλότερος από 26.000 $ (2-28-18). Αυτό είναι σχεδόν τίποτα. Για να σημειώσουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια κακή ανταλλαγή, είναι ακόμα στα σπάργανα.

Θετικές κριτικές

Οι θετικές κριτικές επικεντρώνονται στην ανωνυμία, την ευκολία εγγραφής, την έλλειψη επαλήθευσης και τη φύση της πλατφόρμας P2P. Για όσους αγκαλιάζουν πραγματικά τη φιλοσοφία του BTC, είναι η ανταλλαγή επιλογών.

Αρνητικές κριτικές

Υπάρχουν μερικές αρνητικές κριτικές εκεί έξω. Οι περισσότεροι επικεντρώνονται σε υψηλά τέλη και καταθέσεις και έλλειψη ρευστότητας. Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τη λειτουργικότητα, αλλά αυτό επειδή δεν έχουν ιδέα πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί η πλατφόρμα. Για ανταλλαγή P2P, υπήρχαν ελάχιστοι ισχυρισμοί απάτης.

Κριτικές Bisq

Μια γρήγορη αναζήτηση Google αποκαλύπτει τη μεγάλη ανησυχία όλων.

Σύγκριση ανταλλαγής: Bisq εναντίον LocalBitcoins | Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο P2P

100% ανώνυμο. Χωρίς επαλήθευση. Όλοι οι τύποι πληρωμών που θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Τα δίκτυα P2P αγκαλιάζουν πραγματικά αυτό που έπρεπε να είναι το Bitcoin: αποκεντρωμένο και ανώνυμο. Η ανταλλαγή Bisq μπορεί να είναι πιο κοντά στο πραγματικό όνειρο της Satoshi, αλλά απέχει πολύ από τη μοναδική ανταλλαγή peer-to-peer στην αγορά. LocalBitcoins.com, ο “Craigslist” των Bitcoins είναι μεγάλος αδελφός του νεαρού αρχικού. Ας τα συγκρίνουμε για να δούμε ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να κρύψετε πίσω από τη μάσκα σας και να αγοράσετε κάποιο BTC.

Το LocalBitcoins με μια ματιά

Το LocalBitcoins ιδρύθηκε στη Φινλανδία το 2012 από τον Jeremias Kangas. Είναι ένα άλλο, μεγαλύτερο δίκτυο peer-to-peer που αγκαλιάζει το πνεύμα του Bitcoin. Διατίθεται σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να αγοράσουν Bitcoin με ΠΑΝΤΑ ΤΙΠΟΤΑ (περιλαμβάνονται δωροκάρτες). Το μειονέκτημα είναι ότι συνήθως και οι δύο πρέπει να συναντηθείτε για να κάνετε μια ανταλλαγή. Υπάρχουν όμως τρόποι να το κάνετε μέσω του Διαδικτύου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το LocalBitcoins.com είναι μια ανταλλαγή μόνο για Bitcoin.

 • Τύπος: Ανταλλαγή P2P
 • Ιδρύθηκε το: 2012
 • Τοποθεσία: Ελσίνκι, Φινλανδία
 • Χρήστες: 1.000.000
 • Νομίσματα: Bitcoin
 • Πληρωμή: Απεριόριστος. Οτιδήποτε από τραπεζικό έμβασμα έως δωροκάρτες
 • Εφαρμογή για κινητό: Android
 • Επαλήθευση: Δεν απαιτείται από το LocalBitcoins.com, αλλά ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να απαιτούν επαλήθευση
 • API: Ναί
 • Υποστήριξη: Καλός
 • Φήμη κοινότητας: Αρκετά καλά

Πλεονεκτήματα:

 • Γρήγορα
 • Οποιοδήποτε είδος πληρωμής
 • 100% ανώνυμος

Μειονεκτήματα:

 • Μόνο Bitcoin
 • Πολλές απάτες

Κεφάλι με κεφάλι

Παρόλο που είναι και τα δύο δίκτυα P2P, είναι αρκετά διαφορετικά. Να πώς συσσωρεύονται ο ένας εναντίον του άλλου.

 • Αμοιβές: Τοπικά Bitcoin
 • Νομίσματα: Bisq
 • Επιλογές πληρωμής: Τοπικά Bitcoin
 • Ασφάλεια: Bisq
 • Ρευστότητα: Τοπικά Bitcoin
 • Διεπαφή: Πλύση
 • Ευκολία στη χρήση: Bisq

Ετυμηγορία: Πλύση!

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ εάν θέλετε να ανταλλάξετε Bitcoin για οποιαδήποτε μέθοδο πληρωμής που μπορείτε να φανταστείτε. Φροντίστε να προσέχετε για απάτες.

ΧΡΗΣΗ BISQ για πιο ασφαλείς συναλλαγές άλλων νομισμάτων με λιγότερους τρόπους πληρωμής (χωρίς κάρτες ή PayPal).

Συχνές ερωτήσεις για την ανταλλαγή Bisq

Το Bisq είναι μια ανταλλαγή που καλύπτεται από μυστήριο και δεν μοιάζει με το συνηθισμένο. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι υπήρχαν τόνοι ερωτήσεων που έπρεπε να απαντηθούν. Έχω συγκεντρώσει τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Bisq εδώ και τις απάντησα για εσάς.

Ε: Είναι ασφαλές στη χρήση το Bisq Exchange?

ΕΝΑ: Ναί. Το γεγονός ότι τα χρήματά σας δεν αποθηκεύονται ποτέ πουθενά σημαίνει ότι είστε ασφαλείς από παραβιάσεις. Ο μόνος κίνδυνος είναι κατά τη διάρκεια της ίδιας της συναλλαγής. Ωστόσο, οι διαιτητές, οι μεγάλες καταθέσεις και η απαγόρευση όλων των μεθόδων πληρωμής «υψηλού κινδύνου» όπως το PayPal μετριάζει αποτελεσματικά αυτόν τον κίνδυνο.

Ε: Πού βρίσκεται?

ΕΝΑ: Το Bisq δεν είναι μια κεντρική ανταλλαγή. Δεν υπάρχει κεντρικός κόμβος. Είναι ένα δίκτυο χρηστών και εντελώς ανοιχτού κώδικα.

Ε: Τι σημαίνει μια ανταλλαγή ανοιχτού κώδικα?

ΕΝΑ: Ως ανοιχτού κώδικα, σημαίνει ότι ο κώδικας είναι ανοιχτός για να το βλέπουν και να τροποποιούν όλοι. Δεν σημαίνει ότι οι πληροφορίες σας είναι ανοιχτού κώδικα.

Ε: Ποια νομίσματα και νομίσματα υποστηρίζει η Bisq?

ΕΝΑ: Η ανταλλαγή Bisq υποστηρίζει σχεδόν όλα τα κύρια νομίσματα fiat και πάνω από 100 διαφορετικά νομίσματα. Μπορείς να δεις την πλήρη λίστα εδώ.

Ε: Το Bisq δέχεται PayPal?

ΕΝΑ: Όχι, θεωρείται πολύ υψηλός κίνδυνος.

Ε: Τι θα συμβεί αν κάποιος ξεκινήσει μια αντιστροφή χρέωσης μετά την κυκλοφορία χρημάτων?

ΕΝΑ: Αυτό είναι αρκετά σπάνιο, αλλά σε περίπτωση που ξεκινήσει μια αντιστροφή χρέωσης από τον έμπορο από την τράπεζά του, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποφευχθεί σχεδόν πλήρως με το πρωτόκολλο Bisq – δεν επιτρέπεται η εύκολη αντιστροφή χρέωσης (νέα λέξη;), εμπορικά όρια που αποτρέπουν τους εγκληματίες, όρια εμπορίου βάσει ηλικίας κ.λπ..

Ε: Πόσο διαρκούν οι συναλλαγές?

ΕΝΑ: Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο πληρωμής. Οι πληρωμές SEPA είναι οι μεγαλύτερες (6 ημέρες) και άλλες κοινές μέθοδοι πληρωμής είναι οι εξής: Western Union – 4 Ημέρες | Κατάθεση μετρητών – 4 ημέρες | Εθνική τραπεζική μεταφορά – 4 ημέρες | Alipay – 1 ημέρα.

Μου αρέσει / δεν μου αρέσει

Η εμπειρία μας με την ανταλλαγή Bisq ήταν απόλυτα καλή μέχρι στιγμής, αλλά η πλατφόρμα απέχει πολύ από την τέλεια. Ακολουθούν μερικές από τις επισημάνσεις “μου αρέσει” και “δεν μου αρέσει” στο CryptoPositive. Νομίζω ότι θα βρείτε το ίδιο πράγμα που έκανα: αν είστε κρυπτονομικός που αγαπά το απόρρητο, είναι υπέροχο. Αν προτιμάτε τις παραδοσιακές μεθόδους, είναι λίγο τρομακτικό.

Μου αρέσει:

Ευκολία στη χρήση

Πραγματοποιήστε λήψη της εφαρμογής, συνδέστε τον λογαριασμό σας και ξεκινήστε να αγοράζετε σε 10 λεπτά. Πρέπει να είναι έτσι.

Αποκέντρωση

Μου αρέσει πώς παραμένουν πιστοί στην αρχική φιλοσοφία του Bitcoin. Χωρίς κεντρικό κόμβο, δεν υπάρχει τρόπος εισβολής.

Επιλογές πληρωμής

Υπάρχουν πολλές εύκολες επιλογές πληρωμής που περνούν σε 1-4 ημέρες.

Ανωνυμία

Όλα είναι 100% ανώνυμα και η ανταλλαγή δεν έχει καμία από τις πληροφορίες σας.

Meme συναλλαγών Bitcoin

Δεν μου αρέσει:

Αμοιβές

Το πρόγραμμα τελών είναι πονοκέφαλος και τα έξοδα εξόρυξης είναι αρκετά βαρύ. Η ανταλλαγή Bisq δεν αφορά μικρές συναλλαγές.

Μακριές συναλλαγές

Ορισμένες συναλλαγές μπορεί να χρειαστούν έως και 4-6 ημέρες για να ολοκληρωθούν.

Κίνδυνος αντιστροφής χρέωσης

Οι αντιστροφές χρέωσης είναι σπάνιες αλλά εξακολουθούν να συμβαίνουν.

Είναι το Bitsquare.io (τώρα Bisq.network) ένα καλό Bitcoin Exchange?

Πλήρως αποκεντρωμένη, 100% ανώνυμη και αδιαπέραστη από τους χάκερ – Ο Μπισκ μας ενδιέφερε από την αρχή. Με έναν τόνο επιλογών νομισμάτων, μια σειρά πληρωμών, χωρίς επαλήθευση και εύκολη ρύθμιση, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βουτήξετε και να ξεκινήσετε να ζείτε το αρχικό όνειρο Bitcoin. Μόλις εξελιχθεί σε μια πιο ρευστή αγορά, η ανταλλαγή Bisq θα είναι ένα εξαιρετικό δίκτυο P2P.

Οι αμοιβές, οι χρόνοι συναλλαγών και οι κίνδυνοι που εμπλέκονται ενδέχεται να είναι λίγοι για τους νέους εμπόρους και η έλλειψη ρευστότητας είναι δύσκολη για το στομάχι. Αλλά οι δυνατότητες είναι σίγουρα εκεί.

Χρησιμοποιήστε το Bisq εάν:

 • Θέλετε να ανταλλάξετε εύκολα το fiat με το crypto
 • μην εμπιστεύεστε τα χρηματιστήρια για να κρατήσετε τα χρήματά σας
 • πιστεύουν ότι οι συναλλαγές πρέπει να είναι ιδιωτικές

Απόφαση CryptoPositive: Έχει πολλές δυνατότητες, αλλά χρειάζεται περισσότερη ρευστότητα για να αξίζει τον χρόνο σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map