Πώς να αγοράσετε Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin είναι ένα «ηλεκτρικό σύστημα μετρητών peer-to-peer» σύμφωνα με τον ανώνυμο δημιουργό του, Satoshi Nakamoto. Ο στόχος πίσω από τη δημιουργία του Bitcoin ήταν να δημιουργήσει «ένα σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών χωρίς να βασίζεσαι στην εμπιστοσύνη». Το Bitcoin πέτυχε σε αυτό το έργο μέσω ενός συνδυασμού ευφυΐας, αποφασιστικότητας και τεχνολογικής ικανότητας.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν κόσμο χωρίς Bitcoin. Σήμερα, το πρώτο και πιο επιτυχημένο κρυπτογράφηση στον κόσμο είναι ένα οικιακό όνομα. Υπήρξαν αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές, τραγούδια, αφιερώματα, έργα τέχνης και βιβλία αφιερωμένα σε αυτήν την επαναστατική εφεύρεση. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον οδηγό Επενδύσεις σε Bitcoin.

Παραθέτουμε τους 5 κορυφαίους μεσίτες που προσφέρουν τη δυνατότητα αγοράς Bitcoin (BTC) με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Κάθισμα

Κάθισμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο. Τα οφέλη της αγοράς BTC (BTC) εδώ είναι ότι επωφεληθείτε από τα χαμηλότερα τέλη συναλλάγματος από τα ανταγωνιστικά χρηματιστήρια και η αυξημένη ρευστότητα σας επιτρέπει να αγοράζετε και να πουλάτε γρήγορα για να επωφεληθείτε από τις ειδήσεις που κινούνται στην αγορά.

Διαβάστε την κριτική μας Binance ή επισκεφθείτε Κάθισμα.

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό έκπτωσης: EE59L0QP για επιστροφή χρημάτων 10% από όλα τα έξοδα συναλλαγών.

Paybis

Paybis λειτουργήστε μια πολύ αξιόπιστη πλατφόρμα αγοράς Bitcoin και κρυπτονομισμάτων όπου μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin (BTC) και μια σειρά από άλλα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα. Έχουν υπάρξει από το 2014 και έχουν βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν αγορές Bitcoin.

Εάν θέλετε απλώς να αγοράσετε Bitcoin (BTC) και να το κρατήσετε, αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους αγοράς Bitcoin (BTC) με πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα.

Διαβάστε την κριτική Paybis μας ή επισκεφθείτε Paybis.

Κρυπτόμα

Κρυπτόμα είναι μια υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και πορτοφολιών με έδρα την ΕΕ που λειτουργεί από το 2018. Έδρα στην Εσθονία, η οποία είναι μια αξιόπιστη ευρωπαϊκή εστία για παρόμοιες εταιρείες. Έχοντας ιδρυθεί από τον τεχνολογικά καταξιωμένο Srdjan Mahmutovich, λειτουργούν πλέον σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως και εξυπηρετούν χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το Kriptomat είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους Ευρωπαίους & Ασιατικοί επενδυτές που θέλουν απλώς να αγοράσουν και να πουλήσουν Ethereum (ETH) μακροπρόθεσμα. Χωρίς πελάτες ΗΠΑ.

Διαβάστε την κριτική Kriptomat μας ή επισκεφθείτε Κρυπτόμα.


Κράκεν

Κράκεν είναι ένα από τα μακροχρόνια ονόματα όσον αφορά τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Από ταπεινά ξεκίνημα, έχουν πλέον γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στο χώρο, προσφέροντας μια εκτεταμένη επιλογή περιουσιακών στοιχείων για συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin (BTC).

Το κόστος διαπραγμάτευσης είναι ανταγωνιστικό με άλλα χρηματιστήρια και συνέχισαν να εξελίσσονται τώρα προσφέροντας συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και περιθωρίου.

Διαβάστε την κριτική μας Kraken ή επισκεφθείτε Κράκεν.

Coinberry – Μόνο για τους Καναδούς

Coinberry διευκολύνει την αγορά Bitcoin (BTC) Καναδάς χωρίς φασαρία και αγοράστε ή πουλήστε το περιουσιακό στοιχείο γρήγορα μέσω της εύχρηστης πλατφόρμας τους. Έχουν υπάρξει από το 2017 και έχουν μια σειρά από αξιόπιστες συνεργασίες που τις έχουν δημιουργήσει με μια σταθερή φήμη για την κρυπτογράφηση. Είναι επίσης εγγεγραμμένοι στη FINTRAC ως επιχείρηση υπηρεσιών χρημάτων, τόσο πολύ αξιόπιστη από αυτή την άποψη. Χωρίς πελάτες ΗΠΑ.

Επίσκεψη Coinberry ή επισκεφθείτε τον οδηγό Πώς να αγοράσετε Bitcoin στον Καναδά.

Wirex – Μόνο στο ΗΒ

Το Wirex είναι μια εφαρμογή πορτοφολιού κρυπτογράφησης που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενσωματώνει επίσης καινοτόμες κάρτες πληρωμής Visa και Mastercard τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις καθημερινές σας αγορές και συναλλαγές που υποστηρίζονται από νομίσματα crypto και fiat.

Η εταιρεία λειτουργεί από το 2014 και έχει πλέον εξελιχθεί σε μια παγκόσμια λειτουργία που προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερες από 130 χώρες παγκοσμίως και με διαθεσιμότητα πληρωμών σε περισσότερες από 54 εκατομμύρια τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Επίσης έγιναν πρόσφατα το πρώτο κύριο φιλικό προς την κρυπτογράφηση Mastercard μέλος στον κόσμο.

Διαβάστε την κριτική μας στο Wirex ή επισκεφθείτε Wirex.

iTrustCapital – Μόνο ΗΠΑ: Προϊόν IRA

iTrustCapital – Ενώ οι επενδυτές των ΗΠΑ είχαν ιστορικά μόνο πρόσβαση σε μετοχές και ομόλογα στους λογαριασμούς συνταξιοδότησής τους, ένας νέος κλάδος έχει εμφανιστεί με το όνομα Bitcoin IRA ή Crypto IRA. Πρόκειται για αυτοκατευθυνόμενες πλατφόρμες IRA που επιτρέπουν στους πελάτες να επενδύουν σε Bitcoin, Ethereum και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, διατηρώντας παράλληλα τα φορολογικά οφέλη και την ευελιξία των λογαριασμών συνταξιοδότησής τους. Αυτές οι πλατφόρμες επιτρέπουν τόσο τους παραδοσιακούς λογαριασμούς IRA όσο και τους λογαριασμούς Roth IRA, οι οποίοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Επίσκεψη iTrustCapital ή μάθετε Τι είναι το Bitcoin IRA?

Πώς να αγοράσετε Bitcoin (BTC) Πώς να αγοράσετε Bitcoin (BTC) Πώς να αγοράσετε Bitcoin (BTC)
★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Binance

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Κριτική

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

★★★★★ ★★★★★ Αναθεώρηση Kriptomat

Οι αξιολογήσεις Securities.io καθορίζονται από τη συντακτική ομάδα μας. Η φόρμουλα βαθμολογίας για τους μεσίτες ψηφιακών στοιχείων (cryptocurrency) λαμβάνει υπόψη δεκάδες παράγοντες, όπως τέλη λογαριασμού και ελάχιστα, πλατφόρμες συναλλαγών, υποστήριξη πελατών, ρυθμιστικούς φορείς και επενδυτικές επιλογές.

Καλύτερο για

Προχωρημένοι χρήστες

Καλύτερο για

Έμποροι ΗΠΑ

Καλύτερο για

Ευρωπαίοι έμποροι

Ελάχιστος λογαριασμός

Κανένας

Ελάχιστος λογαριασμός

1,00 $

Ελάχιστος λογαριασμός

35 €

Προσφορές

Επιστροφή χρημάτων 10%

Κωδικός έκπτωσης: EE59L0QP

Προσφορές

Κανένας

Προσφορές

Κανένας

Τι είναι το Bitcoin (BTC)?

Το Bitcoin είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που επιτρέπει τη μεταφορά αξίας μεταξύ των μερών. Αυτό το κάνει μέσω της χρήσης ενός ασφαλούς δικτύου, που αποτελείται από «ανθρακωρύχους», οι οποίοι φιλοξενούν κόμβους (υπολογιστές που αποθηκεύουν αντίγραφα του βιβλίου BTC).

Ως ψηφιακό στοιχείο, η συμμετοχή στο δίκτυο Bitcoin απαιτεί απλώς πρόσβαση σε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Το ίδιο το περιουσιακό στοιχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως μέσο πληρωμής είτε ως αποθήκη αξίας.

Πώς λειτουργεί?

Το Bitcoin λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα πρωτόκολλο «Proof-of-work». Αυτή η δομή βλέπει τους ανθρακωρύχους στο δίκτυο Bitcoin να ανταγωνίζονται για μια ανταμοιβή του Bitcoin, η οποία κυκλοφορεί κάθε 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της αύξησης των 10 λεπτών, οι ανθρακωρύχοι επικυρώνουν τις συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων στο δίκτυο. Αυτές οι συναλλαγές καταγράφονται στη συνέχεια σε ένα μπλοκ δεδομένων. Τα μπλοκ καταγράφονται μόνιμα με διαδοχική σειρά, συνδέονται παρόμοια με μια αλυσίδα. Η φύση αυτής της διαδικασίας οδήγησε στην τεχνολογία που ονομάστηκε «blockchain».

Λόγω της δημοτικότητας και της ανάπτυξης του δικτύου, η εξόρυξη Bitcoin έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό μη κερδοφόρα για το μέσο άτομο λόγω υπολογιστικών απαιτήσεων. Ενώ η εξόρυξη ήταν δυνατή σε φορητό υπολογιστή, στις αρχές του κύκλου ζωής του Bitcoin, σήμερα, οι ανθρακωρύχοι είναι συνήθως μεγάλες εταιρείες που λειτουργούν τεράστια ρούχα με χιλιάδες εξειδικευμένα μηχανήματα.

Προβλεπόμενες εξελίξεις?

Η ανάπτυξη που περιβάλλει το Bitcoin είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Πιστεύεται ευρέως ότι, μακροπρόθεσμα, το Bitcoin δεν θα υπάρχει με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα. Το Bitcoin θα «εκτοξευθεί» ή «θαμπώσει».

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης που αναμένεται να συμβεί περιστρέφεται γύρω από την ιδέα ότι το Bitcoin θα αντικαταστήσει το χρυσό ως το «κατάστημα αξίας». Με τις τρέχουσες δυνατότητες του δικτύου Bitcoin, αυτή είναι μια πραγματική πιθανότητα. Εάν αντιμετωπιστεί ως αποθήκη αξίας, θα δοθεί λιγότερη προτεραιότητα στην ταχύτητα και το κόστος συναλλαγής – μειώνοντας τον αντίκτυπο των τρεχόντων περιορισμών δικτύου.

Εκτός από το να γίνει ένα κατάστημα αξίας, λύσεις δεύτερου επιπέδου, όπως το Lightning Network, έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν το Bitcoin σε νόμιμο υποψήφιο για μικρο-συναλλαγές και καθημερινές δαπάνες. Η ανάπτυξη του δικτύου αστραπής έχει κάνει άλματα τα τελευταία δύο χρόνια, με διάφορες εταιρείες να αφιερώνονται στην ωρίμανσή του.

Ένα σενάριο καλύτερης περίπτωσης θα έβλεπε ένα πλήρως αναπτυγμένο δίκτυο αστραπής που θα παρέχει ταχύτητα, ασφάλεια και εξοικονόμηση κόστους. Σε αυτό το σενάριο, όχι μόνο θα ήταν δυνατές οι μικρο-συναλλαγές, αλλά και τα εγγενή χαρακτηριστικά του Bitcoin θα του επέτρεπαν να λειτουργήσει ως αποθήκη αξίας..

Υποκείμενη Ιδεολογία?

Ενώ πολλά κρυπτονομίσματα έχουν υψηλούς στόχους, λίγα βασίζονται σε μια ισχυρή ιδεολογία. Το Bitcoin είναι ένα από αυτά τα λίγα.

Με τον Satoshi Nakamoto να είναι ανώνυμος, οι προθέσεις του παραμένουν άγνωστες, σε κάποιο βαθμό. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι ο στόχος του Bitcoin ήταν να παρέχει ένα μέσο για ένα χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλές, σταθερό, μέσο μεταφοράς αξίας. Το πιο σημαντικό, αυτό θα ήταν απαλλαγμένο από κυβερνητικούς χειρισμούς.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, ενσωματωμένα στο Bitcoin, πιστεύεται ότι οφείλονται σε παρελθόντα παραδείγματα απάτης, χειραγώγησης και αυτοεξυπηρετούμενων αποφάσεων που λαμβάνονται συνεχώς από συμμετέχοντες στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα.

Εάν είναι επιτυχές, το Bitcoin θα έδινε μια ευκαιρία στη ζωή για να πατήσει το κουμπί «επαναφοράς» στα παγκόσμια καταστήματα πλούτου. Θα παρείχε στους μη τραπεζίτες την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε σύγχρονες υπηρεσίες. Θα φέρει τη δημοκρατία στη χρηματοδότηση.

Αποδοχή και αντιπαραθέσεις?

Από τα κρυπτονομίσματα που δημιουργήθηκαν, μέχρι σήμερα, όλα απαλά σε σύγκριση με το Bitcoin όσον αφορά την υιοθέτηση. Ενώ πολλά από αυτά οφείλονται στο πλεονέκτημα των πρώτων, το Bitcoin κατάφερε να καθιερωθεί ως ηγέτης της βιομηχανίας, απλά μέσω των εγγενών χαρακτηριστικών του (αποκέντρωση, αντιπληθωριστικό κ.λπ.)

Ενώ η γενική υιοθέτηση δεν έχει ακόμη συμβεί, τα σημάδια αυτού του φαίνονται όλο και πιο εμφανή τα τελευταία χρόνια. Ένα περιουσιακό στοιχείο που κάποτε ήταν περιθώριο τεχνολογίας είναι πλέον ένα όνομα οικιακής χρήσης, με έναν αυξανόμενο αριθμό τρόπων αγοράς και δαπάνης.

Σε θεσμικό επίπεδο, το Bitcoin έχει δει μια σειρά επιτυχιών και αποτυχιών τα τελευταία χρόνια. Ενώ έχει παρατηρηθεί αποτυχία γύρω από την ανάπτυξη ενός Bitcoin ETF, οι επιτυχίες ήταν πολλές, με τα ακόλουθα να είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Προθεσμιακά Bitcoin: CME, Bakkt,

Bitcoin Fund: 3iQ

Υπηρεσίες Θεματοφυλακής: Δίδυμοι

Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του Bitcoin, υπήρξαν διάφορες αντιπαραθέσεις μεταξύ προγραμματιστών (SegWit κ.λπ.), και διαμάχες που μαστίζουν το Bitcoin. Οι δύο πιο συχνά επαναλαμβανόμενες αντιπαραθέσεις σχετικά με το ψηφιακό στοιχείο είναι,

Παράνομη δραστηριότητα – Μια αντίληψη ότι οι εγκληματίες χρησιμοποιούν το BTC, με το περιουσιακό στοιχείο να υποστηρίζει τη δραστηριότητα της μαύρης αγοράς

Κατανάλωση ισχύος – Η ανάπτυξη του δικτύου και η εξάρτηση από την απόδειξη της εργασίας, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας από υπολογιστές που τροφοδοτούν το δίκτυο.

Κανονισμός λειτουργίας?

Λόγω της αποκεντρωμένης φύσης του και χωρίς κεντρική αρχή, το Bitcoin δεν θεωρείται ως ασφάλεια στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Παρόλο που το BTC ενδέχεται να μην θεωρείται ασφάλεια, υπάρχουν διαφορές σε όλο τον κόσμο γύρω από την ταξινόμηση. Είναι νόμισμα; Είναι ένα εμπόρευμα; Είναι συλλεκτικό; Και τα λοιπά.

Όσον αφορά τη Βόρεια Αμερική, το Bitcoin θεωρείται ευρέως ως νόμισμα και αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Ο Τζέι Κλέιτον, πρόεδρος της SEC, έχει καταγραφεί δηλώνει Αυτό.

“Cryptocurrencies: Αυτά είναι αντικαταστάσεις για κυρίαρχα νομίσματα, αντικαθιστούν το δολάριο, το ευρώ, το γεν με Bitcoin … Αυτός ο τύπος νομίσματος δεν αποτελεί ασφάλεια.”

Ποιος το έκανε?

Το Bitcoin μπορεί να έχει την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία προέλευσης. Αυτό οφείλεται σε ένα μυστήριο που περιβάλλει τον ιδρυτή του – Satoshi Nakamoto.

Το μυστήριο που περιβάλλει το Satoshi είναι ότι κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι. Επιπλέον, καθώς η ταυτότητα του Satoshi είναι άγνωστη, αυτό το άτομο μπορεί να μην είναι καν ζωντανό σήμερα.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα πορτοφόλια που σχετίζονται με το Satoshi περιέχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο BTC, με τη συντριπτική πλειονότητα να παραμένει ανέγγιχτη από τη δημιουργία τους.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map