Salausvaluutan tekninen analyysi 101

Aloittelijan opas tekniseen analyysiin kryptovaluuttamarkkinoilla

Vaikka kryptovaluuttamarkkinoiden tekninen analyysi saattaa tuntua pelottavalta, termi viittaa yksinkertaisesti aikaisempien markkinatietojen tutkimukseen pyrittäessä ennustamaan tulevia hintaliikkeitä. Pohjimmiltaan se antaa meille mahdollisuuden tehdä koulutettuja arvauksia siitä, nousevatko vai laskevatko digitaalisen omaisuuden hinnat tulevaisuudessa.

Tässä artikkelissa selitämme lyhyesti tärkeimmät työkalut perusteknisen analyysin suorittamiseksi, jotta voimme aloittaa matkan BTC: n ja muiden kryptovaluuttojen kartoittamiseen ja salauksen kaupankäyntiin..

Kynttilänjalka kaavioita

Vaikka on olemassa erilaisia ​​kaavioita – kuten viivakaavioita ja pylväskaavioita – kynttilänjalat ovat yksi tehokkaimmista.

Japanista kotoisin olevat sata vuotta sitten kynttilänjalat esittävät visuaalisesti hintavaihteluiden kokoa eri väreillä – usein vihreät positiivisen kynttilän ja punaiset negatiivisen kynttilän kohdalla..

Jokainen kynttilänjalka näyttää neljä kriittistä komponenttia haluamallesi aikavälille:

  • Avoin hinta
  • Korkea hinta
  • Alhainen hinta
  • Sulje hinta

Jokainen kynttilänjalka näyttää neljä tärkeää tietoa, joissa on a "ontto" kynttilä, joka osoittaa hinnankorotuksen

Nämä komponentit tarjoavat paitsi lukuisia hyödyllisiä tietoja helposti luettavassa ja ytimekkäässä muodossa, mutta ne mahdollistavat myös erilaisten kynttilänjalkakuvioiden tunnistamisen. Vaikka on olemassa paljon kynttilänjalkakuvioita, joita emme tarkoita tässä, joihinkin yksinkertaisiin kuvioihin sisältyy nousevia ja laskevia nielemiskuvioita.

Nouseva kynttilänjalka, joka osoittaa positiivisen kynttilän rungon "nielaista" yksi tai useampi edeltävä negatiivinen kynttilä

Tuki ja vastus

Yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista menetelmistä teknisen analyysin tekemiseksi on tunnistaa tuki- ja vastarinta-alueet – missä digitaalisen omaisuuden hinnan odotetaan lopettavan laskevan tai lopettavan vastaavasti.

Koska kryptovaluuttamarkkinat ovat yksinkertaisesti ostajien ja myyjien välinen vaihto, on järkevää, että digitaalisen omaisuuden kysyntä kasvaa, kun sen hinta laskee, ja päinvastoin – ainakin teoriassa. Tämä olennainen periaate on suurelta osin vastuussa sekä tukitason että vastustuksen luomisesta. Yksinkertaisesti sanottuna markkinoilla on usein kiinnostus ostaa tai myydä tietyllä hinnalla, mikä luo tasoja, joista on vaikea päästä läpi.

BTC: n hinta vuoden 2017 lopusta vuoden 2018 loppupuolelle nousi horisontaalisesta tukitasosta noin kuusi kertaa, ennen kuin se lopulta putosi


Keskeisten tuki- ja vastustasojen tunnistaminen voi olla hyödyllistä kauppojen suunnittelussa. Esimerkiksi mitä useammin tuen tai vastuksen taso testataan, sitä heikommaksi se yleensä muuttuu. Hieno esimerkki tästä on esitetty yllä – kun BTC: n hinta romahti lopulta noin vuoden pituisen tukitasonsa ollessa noin 6000 dollaria vuonna 2018.

Trendiviivat

Toinen kriittisen tärkeä teknisen analyysin perustyökalu on trendiviiva – jota, kuten nimestä käy ilmi, on viiva, jota käytetään trendin tunnistamiseen.

Jäljittämällä kynttilänjalkakuvioiden yläosat tai pohjat tekninen analyytikko voi tunnistaa selvän nousevan tai laskevan suuntauksen kryptovaluutan hintaan ja säätää kaupankäyntistrategiaansa vastaavasti.

BTC trendi alaspäin pitkään aikaan vuoden 2019 jälkipuoliskolla, ennen kuin murtautui vakaasti alaspäin suuntautuvasta trendiviivasta – joka kierrätettiin tueksi COVID: n aiheuttaman markkina-kaatumisen aikana maaliskuussa 2020

Liukuva keskiarvo

Liukuvat keskiarvot ovat suosittu ja helppokäyttöinen viive-indikaattori, joka tasoittaa hintojen volatiliteettia ja antaa selkeämmän kuvan digitaalisen omaisuuden keskihinnasta tietyn ajanjakson ajan..

Liikkuvia keskiarvoja on kahta ensisijaista tyyppiä:

  • Yksinkertaiset liikkuvat keskiarvot
  • Eksponentiaaliset liikkuvat keskiarvot

Yksinkertaisissa liukuvissa keskiarvoissa käytetään hintaryhmän aritmeettista keskiarvoa, kun taas eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot antavat viimeaikaisille hintatoimille enemmän painoarvoa.

Liukuvia keskiarvoja voidaan käyttää yksin tai yhdessä toistensa kanssa. Esimerkiksi Crypto Market Daily -analyyseissämme käytämme usein eksponentiaalisten liukuvien keskiarvojen nauhaa neljän tunnin kynttilänjalka-kaaviossa. Tämä nauha koostuu kahdeksasta EMA: sta, jotka vaihtelevat 20: stä 55: een viiden välein – mikä tarkoittaa, että se vie viimeisten 20-55 kynttilänjalan keskiarvon ja painottaa enemmän viimeaikaista hintatoimintaa.

BTC: n neljän tunnin EMA-nauha on toiminut tukena monta kertaa vuoden 2020 loppupuolella ja tunnistanut selvästi härkätrendin

Trendimarkkinoilla EMA-nauha voi osoittautua hyödylliseksi, koska se kuvaa selvästi, mihin suuntaan markkinat ovat trendikkäitä ja mistä löytyy tuki- tai vastarinta-alueita.

Suhteellinen lujuusindeksi

Viimeinen työkalu, josta keskustelemme tässä artikkelissa, on suhteellinen vahvuusindeksi, joka on vauhti-indikaattori, jota käytetään ensisijaisesti tunnistamaan, onko salausvaluutta ostettu vai ei. Perinteisesti yli 70: n RSI-arvot osoittavat, että digitaalinen omaisuus on ostettu yli ja alle 30: n arvot ovat ylimyydyt.

BTC: n ja muiden kryptovaluuttojen osalta RSI ei kuitenkaan välttämättä ole luotettavin indikaattori. BTC on osoittanut, että se on altis laajennetuille härkäajoille, joiden hinnasta tulee jatkuvasti yliostettuja ja usein pysyviä. Siitä huolimatta voi olla hyödyllistä tunnistaa, milloin vetäytyminen voisi olla horisontissa.

BTC: n härkäaikana vuosina 2016–2017 markkinoiden johtava kryptovaluutta tuli toistuvasti yliostetuksi viikoittaisessa aikataulussa

Etkö ole OKEx-kauppias? Opi aloittamaan kaupankäynti!

Seuraa OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map