Mikä on pysäytysjärjestys ja miten se toimii?

Johdanto ja opas optimoituihin pysäytysjärjestyksiin OKEx: llä.

Vaikka kryptovaluuttojen kaupankäynti pörssissä edellyttää yleensä ostajia ja myyjiä, jotka tekevät markkinatilauksia, hienostuneemmat kauppiaat tarvitsevat kehittyneempiä työkaluja, kuten lopetusmääräyksen.

Mikä on pysäytysjärjestys?

Stop-toimeksianto on ehdollinen kaupankäyntitoiminto, jonka avulla kauppiaat voivat ostaa tai myydä kohde-etuutta, kun sen hinta saavuttaa tietyn pisteen, jota kutsutaan laukaisuhinnaksi, jonka he asettavat etukäteen. Kun markkinahinta saavuttaa tämän ennalta määritetyn käynnistyshinnan, osto- tai myyntikomento suoritetaan automaattisesti ennalta määritetyllä tilaushinnalla (ei välttämättä sama kuin laukaisuhinta) tai markkinahinnalla tuolloin.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että elinkeinonharjoittajalla, joka haluaa myydä Bitcoinia (BTC), on kaksi päävaihtoehtoa siitä, miten se myydään stop-toimeksiannon kautta: joko he voivat myydä korkeammalla hinnalla (voiton varmistamiseksi) take-profitin avulla tai TP, tilaus; tai ne voivat estää tappioita asettamalla myyntihinnan alimman hinnan käyttämällä stop-loss- tai SL-tilausta.

Sama pätee, jos elinkeinonharjoittaja haluaa ostaa Bitcoinia – he voivat asettaa tietyn hinnan tai laukaista hinnan, jolla he haluavat ostaa BTC: tä markkinaolosuhteiden mukaan. Tämä toiminto on erityisen hyödyllinen salausmarkkinoilla niiden 24/7 luonteen vuoksi, jolloin kauppiaat voivat asettaa algoritmisia tilauksia ja poistua markkinoilta.

Lopeta tilausesimerkki

Oletetaan esimerkiksi, että kauppias osti Bitcoinin hintaan 9000 dollaria. He voivat asettaa pysäytysjärjestyksen voiton saamiseksi asettamalla käynnistyshinnaksi 10000 dollaria ja tilaushinnaksi 9 950 dollaria (50 dollaria vähemmän sen varmistamiseksi, että tilaus täyttyy välittömästi).

Käynnistyshinta toimii kynnyksenä, jonka markkinoiden on saavutettava ennen ehdollisen tilauksen alkamista. Elinkeinonharjoittaja voisi hyvin käyttää samaa arvoa sekä käynnistys- että tilaushintaan, mutta salausmarkkinoiden epävakaiden ominaisuuksien vuoksi tilaukset voivat jäädä täyttämättä, koska hinta voi hetkellisesti koskettaa 10000 dollaria ennen pudotusta jyrkästi.

Tilaushinnan asettaminen hieman käynnistyshinnan alapuolelle parantaa tilauksen täyttämisen mahdollisuutta, vaikka markkinat eivät pysy 10000 dollarissa pitkään.

Tämä tarkoittaa, että jos markkinat pysyvät alle 10000 dollarin alapuolella, mitään ei tapahdu, mutta heti kun markkinahinta koskettaa 10000 dollaria, tämä 9 950 dollarin tilaushinta laukaistaan ​​ja myöhemmin toteutetaan.

Vastaavasti elinkeinonharjoittaja, joka osti BTC: n 9 000 dollarilla, voi estää tappiot stop-loss-järjestyksellä asettamalla laukaisuhinnaksi esimerkiksi 8500 dollaria – ja esimerkiksi 8450 dollarin tilaushinnan – poistuttaakseen positiosta hyväksyttävän marginaalin rajoissa. menetykseen.

Vaihtoehtoisesti elinkeinonharjoittaja voi myös asettaa laukaisu- ja tilaushinnat ostaa Bitcoin tietyillä tasoilla (kuten alla on esitetty) kannattaville merkinnöille (nouseva tai laskeva) ja niin edelleen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että stop-käsky antaa kauppiaille mahdollisuuden asettaa laukaisu- ja tilaushinnat pitkien ja lyhyiden positioiden avaamiseksi tai sulkemiseksi markkinoiden suunnasta riippuen.

OKEx-lopetusjärjestyksen optimoinnit

OKEx julkaisi äskettäin useita uusia optimointeja pysäytysjärjestys-toiminnolle, joka on kauppiaiden saatavilla sekä OKExin työpöytä- että mobiilisovellusversiona. Nämä stop-tilausten päivitykset antavat käyttäjille enemmän joustavuutta ja vapautta käydä digitaalista omaisuutta strategisesti kaupassa OKEx-alustalla.

Yksi peruuttaa toisen

Ensinnäkin, olemme esittäneet One Cancels the Other -ominaisuuden. OCO-toimeksiannolla elinkeinonharjoittaja voi asettaa sekä stop-loss-ehdon että take-profit-ehdon samanaikaisesti, ja kumpi suoritetaan ensin – käyttäjän asettaman liipaisimen ja tilausten hintojen perusteella – mitätöi toisen.

Esimerkiksi elinkeinonharjoittaja, jolla on 9000 dollaria, voi asettaa ehdot molemmille – ts. Voiton ottamiselle ja tappion pysäyttämiselle – samanaikaisesti OCO-toiminnon avulla. Tämä tarkoittaa, että Bitcoinin hinta voi kääntyä kumpaankin suuntaan ja aktivoida yhden ehdoista, mitätöimällä toisen automaattisesti.

Kuten yllä olevassa kuvassa näkyy, OCO-tilaustyyppiä käyttävät kauppiaat voivat asettaa neljä ehtoa. Jos he haluavat poistua kaupasta voittoa varten, kun hinta ylittää 10000 dollaria, he voivat asettaa kyseisen hinnan omaksi "TP-liipaisuhinta" ja "TP-tilaushinta." He voivat poistua samasta kaupasta lopettaakseen tappion asettamalla "SL-liipaisuhinta" ja "SL Tilaushinta" halutulla tasolla (9 000 dollaria tässä esimerkissä).

Jälleen kerran tämä toimeksiantotyyppi soveltuu ainutlaatuisesti salausmarkkinoille, jotka ovat erittäin epävakaita ja voivat liikkua kumpaankin suuntaan muutamassa tunnissa, mikä edellyttää tällaisia ​​monen ehdollisia tilauksia optimaalisen kaupan toteuttamiseksi.

Lisäksi tämä optimointi ratkaisee ongelmat, jotka estävät toimeksiannon toteuttamisen, kun käyttäjä asettaa samanaikaisesti TP: lle ja SL: lle lopetuskäskyn rajatoimeksiannon (eli ostaa tai myydä kohde-etuutta kiinteään hintaan tai parempaan hintaan). Käyttämällä OCO-tilaustyyppiä käyttäjät voivat nyt käydä kauppaa turvallisesti ja joustavasti.

Samaan aikaan kauppiaat voivat myös jatkaa ehdollisen toimeksiannon käyttöä tavalliseen tapaan avata tai sulkea positioita kaupankäyntistrategioidensa perusteella.

Käynnistä järjestys

Toinen käynnistämämme optimointi on toinen uusi tilaustyyppi, jota kutsutaan laukaisutilaukseksi. Käynnistysjärjestys toimii samalla tavalla kuin ehdollinen pysäytysjärjestys paitsi, että se ei jäädytä käyttäjän marginaaleja tai sijainteja. Tämä tarkoittaa sitä, että elinkeinonharjoittajat, jotka eivät halua lukita asemaansa ja haluavat jahtaa hintojen nousua tai laskua, voivat tehdä niin merkitsemällä laukaisuhinnan ja skenaarion, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty.

Stop-tilauksen asetukset ja laukaisusäännöt laukaisutilauksille. Lähde: OKEx

Yllä olevat säännöt osoittavat, että kauppiaiden on noudatettava tilausehtoja eri tilanteissa sen mukaan, avaavatko vai sulkevatko ne position (eli ostavatko vai myyvätkö ne). Jotkin säännöt ovat melko ilmeisiä, kuten esimerkiksi pitkän voittoposition sulkeminen edellyttäisi, että käynnistyshinta asetettaisiin korkeammaksi kuin viimeinen markkinahinta. Vastaavasti tappion pysäyttämisen kannan sulkeminen edellyttäisi, että käynnistyshinnan tulisi olla pienempi kuin viimeinen hinta. Uusien positioiden avaamiseen sovelletaan vastaavia sääntöjä, riippuen siitä, onko kauppias nouseva (tai haluaisi palautua) vai laskeva.

Kuitenkin johtuen siitä, että marginaaleja ja positioita ei ole jäädytetty, laukaisutilaukset voivat epäonnistua useiden tekijöiden, kuten positiorajan, hintarajan ja niin edelleen, takia.

Aseta pysäytysjärjestys

Kolmas optimointi tukee pysäytysjärjestyksen asettamista tietylle sijainnille, jota kutsutaan sijainnin pysäytysjärjestykseksi. Tämän tilaustyypin käyttäminen pysäyttää kyseisen sijainnin ja sen TP- ja SL-asetukset voidaan tarkastella ja peruuttaa "Avaa tilaukset" sivu. Tämä tarkoittaa, että elinkeinonharjoittaja voi asettaa ehdollisen tilauksen 1 BTC: lle 10 BTC: stä.

Sijainnin pysäytysjärjestyksen käyttöä koskevat säännöt on esitetty alla olevassa taulukossa.

Pysäytysjärjestyksen asetukset ja laukaisusäännöt sijainnin pysäytysjärjestyksille. Lähde: OKEx

Tilaa TP / SL: llä

Uusimman optimoinnin avulla käyttäjät voivat asettaa lopetusmääräyksiä markkinoiden rinnalle tai rajoittaa tilauksia. Kuten alla olevasta kuvakaappauksesta näkyy, käyttäjillä on mahdollisuus aktivoida yksi tai molemmat stop order (take-profit- tai stop-loss) -toiminnot samalla kun he tekevät markkinatilauksen.

Kun tätä uutta optimointia käytetään rajatoimeksiannolla, käyttäjät saavat lisämahdollisuuden määrittää laukaisuhinta ja tilaushinta yhdelle tai molemmille pysäytysjärjestystoiminnoille. Tämä antaa käyttäjille mahdollisuuden asettaa tilaushinnat laukaisuhintojen alapuolelle tai yli, mikä lisää joustavuutta.

Valitut toiminnot ovat aktiivisia, kun varsinainen tilaus (raja tai markkina) on täytetty, ja niitä voidaan tarkastella kohdassa "Avaa tilaukset" välilehti. Vaikka käyttäjät voivat muokata rajoitustilauksiaan ennen niiden täyttämistä, pysäytysjärjestysfunktiot peruutetaan, jos ne eivät sovi muutettuihin parametreihin.

Lopeta tilausrajat

Lopuksi OKExin stop-order-ominaisuuden käyttäjien tulee huomioida yksittäisille tilauksille asetetut erilaiset rajoitukset, kuten alla on esitetty. Nämä rajat muuttuvat markkinaolosuhteiden mukaan.

Stop-tilausten ylärajat. Lähde: OKEx

Seuraa OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner