Bitcoin-johdannaiset, selitetty: Futuurit, ikuiset swapit ja optiot

Johdannaiset ovat vaihdettavissa olevia arvopapereita tai sopimuksia, jotka saavat arvonsa kohde-etuudeltaan. Kryptovaluuttajohdannaisten tapauksessa kohde-etuutena on useimmissa tapauksissa Bitcoin (BTC) tai muut tärkeimmät salausvaluutat.

Johdannaiset ovat yleensä kehittyneitä, yleensä korkean riskin rahoitusvälineitä, joista on hyötyä riskien hallinnassa suojaus.

Perinteiset johdannaiset

Vaikka perinteiset markkinat ovat käyttäneet erilaisia ​​johdannaisia tuhansia vuosia, niiden modernit lajikkeet voidaan jäljittää 1970- ja 80-luvut, kun Chicagon kauppatavaran pörssi ja Chicagon kauppaneuvosto esittivät futuurisopimukset.

Yleisimpiä johdannaislajeja ovat futuurit, termiinit ja optiot, jotka perustuvat erilaisiin varoihin, mukaan lukien osakkeet, valuutat, joukkovelkakirjat ja hyödykkeet. Kun otetaan huomioon nykyisin saatavilla olevien johdannaisten lukumäärä, markkinoiden kokoa on vaikea varmistaa arviot vaihtelevat biljoonista yli miljardiin dollariin.

Bitcoin-futuurit

Salausjohdannaisten joukossa, Bitcoin-futuurit olivat ensimmäisiä, jotka menivät valtavirtaan ja pysyivät eniten kauppaa volyymien suhteen. BTC-futuureilla käytiin kauppaa pienempiä alustoja jo vuonna 2012, mutta ei vuoteen 2014 asti kasvava kysyntä sai suuret vaihdot, nimittäin CME Group Inc: n ja Cboe Global Markets Inc: n seuraa perässä.

Nykyään Bitcoin-futuurit ovat suosituimpia instrumentteja avaruudessa, ja huippupörssit, kuten OKEx, tallentavat päivittäin miljardeja dollareita.

BTC-futuurien yhteenlaskettu volyymiBTC-futuurien yhteenlasketut päivittäiset volyymit. Lähde: Vinossa

Mikä on Bitcoin-futuurisopimus?

Futuurisopimus on kahden osapuolen – yleensä kahden pörssin käyttäjän – välinen sopimus ostaa ja myydä kohde-etuus (tässä tapauksessa BTC) sovittuun hintaan (termiinihinta) tiettynä päivänä tulevaisuudessa..

Vaikka hienot yksityiskohdat voivat vaihdella vaihdosta toiseen, futuurisopimusten lähtökohta pysyy samana – kaksi osapuolta sopivat lukitsevan kohde-etuuden hinnan tulevaa kauppaa varten.

Mukavuuden vuoksi useimmat pörssit eivät vaadi futuurisopimusten haltijoita saamaan todellisen kohde-etuuden (kuten öljytynnyriä tai kultapalkkia) sopimuksen päättyessä ja tukemaan sen sijaan käteissuorituksia.

Fyysisesti ratkaistut Bitcoin-futuurit, kuten Intercontinental Exchange’s Bakktin tarjoamat, ovat kuitenkin kasvava suosio, koska todellisia bitcoineja voidaan siirtää suhteellisen helposti verrattuna useimpiin hyödykkeisiin.

Kuinka Bitcoin-futuurisopimus toimii?


Käydään läpi BTC-futuurikauppa OKExin viikoittaiset futuurimarkkinat. Ensinnäkin viikoittaiset futuurimarkkinat tarkoittavat vain sitä, että sopimuksenhaltija lyö vetoa Bitcoinin hinnasta yli viikon ajan – OKEx tarjoaa myös kahden viikon, neljännesvuosittain ja kahdesti neljännesvuosittain futuureja.

Joten, jos Bitcoin käy kauppaa 10000 dollarilla tänään ja Adam uskoo sen olevan korkeampi ensi viikolla hän voi avata a pitkä asento vähintään yhdellä sopimuksella (jokainen sopimus edustaa 100 dollaria BTC: ssä) OKExin viikoittaisilla futuurimarkkinoilla.

Kun joku ostaa Bitcoinin ja pitää sitä (menee pitkään), he luottavat hinnan nousuun, mutta eivät voi hyötyä, jos hinta putoaa. Oikosulku, tai myymällä omaisuus tänään odottaen, että sen hinta laskee huomenna, kauppiaat hyötyvät hinnanlaskuista.

Tässä esimerkissä oletetaan, että Adam avaa 100 pitkää sopimusta (100 x 100 dollaria = 10 000 dollaria), jotka edustavat yhdessä hänen sitoutumistaan ​​ostamaan yksi BTC seuraavan viikon toimituspäivänä (klo 8 UTC joka perjantai OKEx: llä) tälle hinnalle – 10000 dollaria.

Kääntöpuolella meillä on Robbie, joka uskoo Bitcoinin hinnan olevan alempi yli 10 000 dollaria ensi viikolla ja haluaa mennä lyhyt. Robbie sitoutuu myymään 100 sopimusta tai yhden BTC: n seuraavan viikon toimituspäivänä sovittuun hintaan 10000 dollaria.

Adam ja Robbie sopivat pörssin kanssa ja niistä tulee kaksi osapuolta, jotka tekevät futuurisopimuksen: Adam sitoutuu ostamaan yhden BTC: n 10 000 dollarilla ja Robbie sitoutuu myymään yhden BTC: n 10 000 dollarilla sopimuksen päättyessä.

Bitcoinin hinta viikkoa myöhemmin, selvityspäivänä, määrittää, näkevätkö nämä kaksi kauppiaita voittoja vai tappioita.

Viikko kuluu ja Bitcoin käy kauppaa 15 000 dollarilla. Tämä tarkoittaa, että Adam, joka oli suostunut ostamaan yhden BTC: n 10000 dollaria, voittaa sopimuksestaan ​​ja saa 5000 dollaria. Aadamin tarvitsi sopimuksen mukaan maksaa vain 10000 dollaria yhdestä BTC: stä, jonka hän voi välittömästi myydä sen nykyiselle markkina-arvolle 15000 dollaria.

Robbie puolestaan ​​menettää 5000 dollaria, koska hänen on myytävä 1 BTC: nsä sovittuun hintaan 10000 dollaria, vaikka sen arvo nyt on 15000 dollaria.

Riippuen siitä, käyttivätkö Adam ja Robbie USDT Margined Futures tai Kolikon reunat futuurit, OKEx suorittaa sopimuksen stablecoin Tether (USDT) tai BTC: llä, hyvittämällä Adamin tai Robbien tilille toteutuneen voiton tai tappion.

Koska futuurisopimukset heijastavat markkinaosapuolten odotuksia, indikaattorit, kuten BTC Long / Short Ratio, voivat antaa nopean kuvan yleisestä mielipiteestä. BTC: n pitkä / lyhyt suhde vertaa pitkien positioiden käyttäjien kokonaismäärää lyhyisiin positioihin kuuluvien käyttäjien lukumäärää sekä futuureissa että ikuisissa vaihtosopimuksissa.

BTC Pitkä / lyhyt suhde OKExBTC pitkä / lyhyt suhde. Lähde: OKEx.com

Kun suhde on yksi, se tarkoittaa, että yhtä monella ihmisellä on pitkä ja lyhyt asema (markkinatunnelma on neutraali). Yli yhtä korkeampi suhde (enemmän kuin pitkät kuin shortsit) osoittaa nousevaa tunnetta, kun taas alle yhden suhde (enemmän shortseja kuin pitkät) osoittaa laskevia markkinoiden odotuksia.

Miksi ihmiset ostavat ja myyvät BTC: tä futuurisopimuksilla?

Miksi joku tekisi futuurisopimuksen Bitcoinin ostamiseksi tai myymiseksi sen sijaan, että BTC: tä käydään kauppaa suoraan spot-markkinoilla? Yleensä nämä kaksi vastausta ovat riskienhallinta ja spekulointi.

Riskien hallinta

Tulevat sopimukset ovat olleet pitkään viljelijöiden käyttämät pyrkimys vähentää riskiä ja hallita kassavirtaa varmistamalla, että he voivat saada sitoumuksia tuotannostaan ​​etukäteen, ennalta sovittuun hintaan. Koska maataloustuotteiden valmistus voi viedä aikaa, viljelijöiden on järkevää haluta välttää markkinahintojen vaihtelut ja epävarmuudet tulevaisuudessa.

Bitcoinin volatiliteetti ja hintojen vaihtelut edellyttävät myös aktiivista riskienhallintaa, etenkin niille, jotka luottavat digitaalisiin varoihin säännöllisten tulojen, kuten Bitcoin-kaivostyöläiset.

Kaivostyöläisten tulot riippuvat Bitcoinin hinnasta ja heidän kuukausikustannuksista. Vaikka ensimmäinen voi vaihdella päivittäin rajusti, jälkimmäinen pysyy suurelta osin kiinteänä, mikä vaikeuttaa tulojen ennustamista varmuudella.

Lisäksi lisääntyvä kilpailu kaivosalueella aiheuttaa uusia, ei-hintoihin liittyviä haasteita, kuten laitteistovarmuuden lisääntymisen vuoksi vaikeus. Ainoa tapa kaivostyöläisille jatkaa toimintaansa sellaisessa ympäristössä, jolla on mahdollisimman pieni riski, on suojautua johdannaiset, kuten futuurit.

Keinottelu

Riskienhallinta tai suojaus on kuitenkin eroaa spekulaatiosta, mikä on myös yksi tärkeimmistä tekijöistä Bitcoin-futuurisopimusten takana. Koska kauppiaat ja keinottelijat pyrkivät hyötymään hintavaihteluista kumpaankin suuntaan (ylös tai alas), he tarvitsevat kyvyn lyödä vetoa molempiin suuntiin – pitkiä tai lyhyitä.

Futuurisopimukset antavat pessimistille mahdollisuuden vaikuttaa markkinoiden tunteisiin, ilmiöstä, josta San Franciscon keskuspankki keskusteli yksityiskohtaisesti tutkimuksessaan Kuinka futuurikauppa muutti Bitcoin-hintoja.

Viimeiseksi, Bitcoin-futuurit ovat suosittuja, koska ne sallivat vipuvaikutus, jossa elinkeinonharjoittajat voivat avata talletuksiaan suurempia positioita, kunhan ne ylläpitävät hyväksyttävää pörssin määrittelemää marginaalisuhdetta. Vivutuksen käyttö ei muuta mitään johdannaiseen liittyviä ehtoja, ja se vain lisää riskiä ja tuottoa.

Kun markkinat ovat nousussa, tulevien sopimusten arvo nousee ja ne voivat myydä korkeammalla hinnalla kuin spot-hinta, ja päinvastoin. Tämä ero, jota kutsutaan perustaksi, on toinen hyvä indikaattori markkina-aseman arvioimiseksi.

BTC-futuurien perustaBTC-perusta. Lähde: OKEx.com

Kun perusta on positiivinen (nouseva), se tarkoittaa, että futuurihinta on korkeampi kuin todellinen spot-hinta. Kun perusta on negatiivinen (laskeva), se osoittaa, että futuurihinta on matalampi kuin spot-hinta.

Bitcoinin ikuiset futuurit tai swapit

Edellä käsiteltyjen vakiofutuureiden lisäksi myös Bitcoin-markkinat tukevat ikuiset swapit, jotka nimensä mukaisesti ovat futuurisopimuksia, joiden voimassaoloaika ei ole päättynyt.

Koska toimituspäivää ei ole, kummankin osapuolen ei tarvitse ostaa tai myydä. Sen sijaan he saavat pitää paikkansa avoimina niin kauan kuin heidän tilinsä on tarpeeksi BTC: tä (marginaali) niiden peittämiseksi.

Toisin kuin tavanomaisissa futuureissa, joissa sopimuksen hinta ja kohde-etuus lopulta lähentyvät sopimuksen voimassaolon päättyessä, ikuisilla sopimuksilla ei ole tällaista viitepäivää tulevaisuudessa. Jatkuvissa futuureissa tai vaihtosopimuksissa käytetään erilaista mekanismia hintojen lähentymisen toteuttamiseksi säännöllisin väliajoin, jota kutsutaan rahoituskoroksi.

Rahoitusasteen tarkoituksena on pitää sopimuksen hinta yhdenmukaisena kohde-etuuden spot-hinnan kanssa, estäen merkittäviä poikkeamia.

On tärkeää huomata, että rahoitusosuus on sopimuksen kahden osapuolen (pitkät ja lyhyet osapuolet) vaihtama maksu – ei vaihdon keräämä maksu.

Jos esimerkiksi ikuisen sopimuksen arvo kasvaa jatkuvasti, miksi shortsit (myyjät) pitävät sopimuksen edelleen voimassa loputtomiin? Rahoitusaste auttaa tasapainottamaan tällaista tilannetta. Itse korko vaihtelee ja sen määräävät markkinat.

Kuinka BTC: n ikuiset vaihtosopimukset toimivat?

Esimerkiksi jos ikuinen vaihtosopimus käy kauppaa 9000 dollarilla, mutta BTC: n spot-hinta on 9 005 dollaria, rahoitusosuus on negatiivinen (hintaeron huomioon ottamiseksi). Negatiivinen rahoitusosuus tarkoittaa, että lyhyiden omistajien on maksettava pitkille haltijoille.

Jos toisaalta sopimuksen hinta on korkeampi kuin spot-hinta, rahoitusosuus on positiivinen – Pitkän sopimuksen haltijan on maksettava lyhyelle sopimukselle.

Molemmissa tapauksissa rahoitusosuus edistää uusien positioiden avaamista, mikä voi tuoda sopimuksen hinnan lähemmäksi spot-hintaa.

Rahoituskorkomaksut suoritetaan 8 tunnin välein useimmissa pörsseissä, mukaan lukien OKEx, kunhan sopimuksenhaltijat pitävät paikkansa avoimina. Toisaalta voitot ja tappiot toteutuvat päivittäisen maksuhetkellä ja hyvitetään haltijoiden tileille automaattisesti.

Rahoituskorotietoja, kuten alla on esitetty, voidaan käyttää markkinoiden kehityksen ja suorituskyvyn nopeaan arviointiin millä tahansa ajanjaksolla. Jälleen, a positiivinen rahoitus korko kertoo meille, että markkinat ovat yleensä enemmän nouseva – vaihtosopimushinta on korkeampi kuin spot-hinnat. A negatiivinen rahoitusosuus osoittaa laskusuuntausta, koska se tarkoittaa, että swap-hinta on matalampi kuin spot-hinta.

BTC Swap -rahoitusasteBTC Perpetual Swap -rahoitusaste. Lähde: OKEx.com

Bitcoin-vaihtoehdot

Kuten Bitcoin-futuurit, vaihtoehtoja ovat myös johdannaisia, jotka seuraavat Bitcoinin hintaa ajan myötä. Toisin kuin tavalliset futuurit – joissa kaksi osapuolta sopivat päivämäärän ja hinnan kohde-etuuden ostamiseksi tai myymiseksi – optioilla ostat kirjaimellisesti “option” tai oikeuden ostaa tai myydä omaisuuserä tulevaan hintaan..

Vaikka salaus vaihtoehdot ovat uudempia kuin futuurit, tässä kuussa Bitcoin-vaihtoehdot saavuttivat kaikkien aikojen ennätys yli miljardi dollaria avoimen koron (OI) suhteen. OI tarkoittaa jäljellä olevien optiosopimusten kokonaisarvoa (yleensä Yhdysvaltain dollareina). Kasvava avoin kiinnostus osoittaa yleensä tuoreen pääoman virtaa markkinoille.

BTC-vaihtoehdot Avoin korkoBTC-optioiden avoimet korot yhteensä. Lähde: Skew.com

Soittaa ja soittaa

Optiosopimuksia on kahdenlaisia, puheluvaihtoehdot ja myyntioptiot. Soittovaihtoehdot antavat haltijalle oikeuden ostaa kohde-etuus määritettynä päivänä (päättymispäivä) ja myyntioptiot antavat haltijalle oikeuden myydä se. Jokaisella vaihtoehdolla on markkinaehto, riippuen liitetyistä olosuhteista palkkio.

Optiosopimukset ovat myös kahdenlaisia, amerikkalaisia ​​ja eurooppalaisia. Amerikkalaista optiota voidaan käyttää – eli haltija ostaa tai myy – milloin tahansa ennen voimassaolon päättymispäivää, kun taas eurooppalaista optiota voidaan käyttää vasta päättymispäivänä. OKEx tukee eurooppalaisia ​​vaihtoehtoja.

Optio-oikeuden omistaminen tarkoittaa, että jos haltija päättää olla käyttämättä osto- tai myyntioikeuttaan päättymispäivänä, sopimus yksinkertaisesti raukeaa. Haltijan ei tarvitse tehdä siitä hyvää, mutta he menettävät palkkion – hinnan, jonka he maksoivat sopimuksesta.

Optiot maksetaan myös käteisellä mukavuuden vuoksi, mutta niihin liittyy hyvin erilaisia ​​riskejä kuin futuureihin. Futuurien kohdalla kummankin osapuolen riski ja palkkio ovat rajattomat (Bitcoinin hinta voi nousta mihin tahansa ennen selvitystä). Mutta optioilla ostajilla on rajattomat potentiaaliset voitot ja rajoitetut tappiot, kun taas optioiden myyjillä on rajoittamaton potentiaalinen tappio ja erittäin rajoitettu voitto (kuten alla selitetään).

Kuinka Bitcoin-optiosopimus toimii?

Jos Bitcoinin kaupankäynnin arvo on tänään 10000 dollaria ja tällä kertaa Robbie uskoo, että hinta on korkeampi tiettynä päivänä tulevaisuudessa (sanotaan kuukautta myöhemmin), hän voi ostaa soittovaihtoehto. Robbien soittovaihtoehdolla on lakon hinta (hinta, jolla BTC: tä voi ostaa tulevaisuudessa) 10000 dollaria tai vähemmän.

Jos kuukautta myöhemmin Bitcoin käy kauppaa 15 000 dollarilla, Robbie voi käyttää osto-optiotaan ja osta Bitcoin hintaan 10000 dollaria ja ansaita välitöntä voittoa. Toisaalta, jos Bitcoin käy kauppaa $ 9000: lla kuukautta myöhemmin, Robbie voi vain antaa vaihtoehtojensa raueta.

Emme kuitenkaan ole harkinneet optiopreemioita kummassakaan näistä tapauksista. Robbie maksaa palkkion osto-option ostamisesta – option markkinahinnasta. Jos palkkio on 1500 dollaria, Robbie maksaa tänään 1500 dollaria saadakseen oikeuden ostaa Bitcoinia kuukaudessa myöhemmin 10000 dollarilla.

Tämä tarkoittaa, että Robbielle todellinen kannattavuushinta on 10000 dollaria + 1500 dollaria = 11 500 dollaria – joten Bitcoin tarvitsee BTC: n olevan yli 11 500 dollaria voidakseen tuottaa voittoa. Jos Robbie päättää antaa vaihtoehdonsa raueta, hän menettää vain 1500 dollarin palkkionsa.

Joten vaikka Robbien voittomahdollisuudet ovat rajattomat (tai pikemminkin vain Bitcoinin hinnan rajoittamat), hänen tappionsa rajoittuu hänen maksamaansa palkkioon. Missään tapauksessa Robbie ei voi menettää enempää kuin tämän sopimuksen palkkio.

Sitten meillä on Adam, joka uskoo Bitcoinin laskevan hinnan seuraavan kuukauden aikana. Hän voi ostaa a myyntioptio, jonka lakohinta on 10000 dollaria. Tämä tarkoittaa, että hänellä on mahdollisuus myydä Bitcoinia 10000 dollarilla kuukauden kuluttua, spot-hinnasta riippumatta.

Kuukauden kuluttua, jos Bitcoinin kaupankäynnin arvo on alle 10 000 dollaria, sanotaan esimerkiksi 8 000 dollaria, Adam ansaitsee voittoa käyttämällä vaihtoehtoaan – myymällä BTC: tä 2000 dollaria korkeammalla kuin markkinahinta. Jos BTC käy kauppaa yli 10000 dollaria, hän voi vain antaa vaihtoehtojensa raueta.

Myös Adamin on maksettava palkkio tämän vaihtoehdon ostamiseksi, ja kuten Robbie, palkkio on myös suurin summa, jonka hän on vaarannut tässä sopimuksessa.

Kääntöpuolella meillä on optioiden myyjiä tai sopimusten kirjoittajia vastapuolet Robbielle ja Adamille ja ovat sopineet myyvänsä heille myynti- ja myyntioptiot. Nämä myyjät lupaavat lähinnä myydä ja ostaa BTC: tä pyynnöstä vastineeksi Robbien ja Adamin maksamista palkkioista.

Riskin kannalta optioiden myyjän voittoa rajoittaa veloittama preemia, mutta heidän tappionsa ovat mahdollisesti rajattomat, koska heidän on ostettava tai myytävä BTC, jos optiota käytetään, riippumatta siitä kuinka suuri ero spot-hinnan ja lakon hinta on.

Tämä voidaan selittää tarkemmin OKEx Bitcoin Options Market näkymä alla.

OKEx-optiokauppaOKEx BTCUSD200925 -vaihtoehdot. Lähde: OKEx.com

Soitto- ja myyntioptiot 25. syyskuuta 2020 päättymispäivälle näkyvät yllä olevassa kaaviossa. Sininen ympyrä merkitsee optiosopimukset, joiden lakohinta on 11 000 dollaria, mikä tarkoittaa, että a soittovaihtoehto tämän sopimuksen voi ostaa Bitcoin 11 000 dollarilla 25. syyskuuta, kun taas a myyntioptio pystyy myydä se samasta. Vihreät ja punaiset ympyrät tarkoittavat merkki hinta, joka on keskimääräinen markkina-arvojen indikaattori, kun taas "Tarjous 1" ja "Kysy1" luvut vastaavat nykyisiä markkinatarjouksia.

Jos Robbie ostaisi tämän ostovaihtoehdon tänään, hän maksaisi parhaan mahdollisen kysynnän – mikä on yllä olevassa kuvakaappauksessa 1373,08 dollaria – pidättää oikeuden pidättää ostaa Bitcoin 11 000 dollarilla 25. syyskuuta. Samoin Adam maksaisi 2 712,90 dollaria ostaakseen myyntioptio-oikeuden myydä Bitcoin 11 000 dollarilla 25. syyskuuta.

Näiden vakuutusmaksujen ero edustaa markkinoiden mielipiteitä, joissa vastapuoli, joka suostuu ostamaan Aadamin Bitcoinin, uskoo sen olevan riskialttiempi panos kuin se, joka suostuu myymään Robbielle.

Strike Open Interest on toinen tietojoukko, joka voi paljastaa markkinoiden näkymät yhdellä silmäyksellä, kuten alla olevassa kaaviossa näkyy.

Strike-vinousasetuksetBTC-vaihtoehdot avoimen koron mukaan Strike. Lähde: Skew.com

Tämä kaavio näyttää voimassa olevien optioiden (puhelu + myynti) arvon (BTC: nä) eri lakohinnoilla. Kuten yllä nähtiin, useimmilla markkinaosapuolilla on optiosopimuksia, joiden lakohinta on 10125 dollaria, jota seuraa 7250 ja 11 250 dollaria. Näiden tietojen tarkastelu tuo esiin kolme yleisintä lakohintaa, kun Bitcoinin hinnat ovat pelattavissa – ja odotettavissa olevat vaihtelut lähitulevaisuudessa.

Miksi ihmiset ostavat ja myyvät BTC: tä optiosopimusten kautta?

Optiosopimukset, kuten futuurit, ovat myös työkaluja riskienhallintaan, mutta ovat hieman joustavampia, koska niihin ei liity ostajien velvoitteita.

Voimme jälleen kerran keskustella Bitcoin-kaivostyöläisistä näiden sopimusten potentiaalisina edunsaajina, joissa he voivat ostaa myyntioptioita varmistaakseen tietyn hinnan kaivetulle BTC: lle tulevaisuudessa. Toisin kuin futuurisopimukset, joissa kaivostyöläisten olisi pakko myydä BTC: nsä hinnasta riippumatta, täällä he voivat päättää olla myymättä, jos Bitcoin nousee merkittävästi.

Keinottelu on edelleen toinen syy vaihtoehtojen käyttöön, koska ne antavat konservatiivisten markkinaosapuolten tehdä vedonsa paljon pienemmillä riskisummilla (preemioilla) verrattuna futuurisopimuksiin..

Johdannaiset ja Bitcoinin legitiimiys

Johdannaiset, kuten futuurit ja optiot, tukevat kohde-etuutta hinnan löytäminen – markkinoiden määrittelemä hinta – antamalla markkinoille tarvittavat välineet mielipiteen ilmaisemiseen. Esimerkiksi ilman johdannaisia ​​Bitcoin-sijoittajat joutuivat suurelta osin ostamaan ja pitämään omaisuutta itse, mikä loi kupla vuonna 2017, hintojen noustessa kaikkien aikojen korkeimpiin.

Vasta sen jälkeen, kun CME ja Cboe lanseerivat Bitcoin-futuurit, markkinoiden oikosuljettajat pystyivät pop kupla.

Yhtä paljon kuin seuraava kaatuminen ja "salaus talvi" vuosi 2018 iski markkinoille kovasti, se myös edistivät kypsyyttä ja kasvua, hintojen tasaantuessa, jolloin tekniikka ja omaksuminen ovat jälleen eturintamassa.

Samaan aikaan säänneltyjen johdannaisten, kuten Bakktin Bitcoin-vaihtoehdot, auttavat laillistaa salaustilan ja houkutella institutionaalisten sijoittajien.

Viime kädessä Bitcoinista tulee yleisesti hyväksytty omaisuuslaji, monet väittävät, että se tarvitsee avoimia markkinoita ei ole helppo manipuloida.

Tämän saavuttaminen vaatii uuden pääoman virtaa, lisää likviditeettiä, vähentää volatiliteettia, orgaanista hintojen muodostumista ja suurten institutionaalisten sijoittajien luottamusta. Jokaisella laatutuotetuotteella on mahdollisuus viedä Bitcoin askel lähemmäksi tällaista legitiimiyttä.

OKEx Insights esittelee sala-ammattilaisten markkina-analyyseja, perusteellisia ominaisuuksia ja kuratoituja uutisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map