Kuinka saada Saksan sääntelyviranomaisten hyväksymä STO – Thought Leaders

Sen jälkeen kun Saksan sääntelyviranomaiselle BaFinille oli toimitettu yli 130 turvakoodesitteitä, Bitbond STO sai ensimmäisenä hyväksynnän.

Vuonna 2016 Bitbondista tuli ensimmäinen blockchain-liiketoiminta, jota säänneltiin finanssilaitoksena Saksassa. Seuraava looginen vaihe oli kasvattaa kasvumme – vaatimustenmukaisesti – blockchain-tekniikalla liikkeeseen lasketulla joukkolainalla.

Ensimmäisenä meillä ei ollut ohjeita noudatettavaksi, mutta opimme paljon seuraavassa prosessissa. Sen sijaan, että pidämme nämä oivallukset itsellämme, haluamme jakaa ne koko alan kasvun ja kannustamisen kannustamiseksi.

Mikä tekee STO: sta houkuttelevan vaihtoehdon?

Rahan institutionaalisella väärinkäytöllä, joka aiheutti vuoden 2008 maailmanlaajuisen finanssikriisin, on ollut syvällisiä vaikutuksia sijoittajien halukkuuteen vaihtoehtoisten tuotteiden suhteen. Joukkorahoitus ja mikroluotonanto ovat kasvaneet, mikä on mahdollistanut uuden rajan: hajautetut rahoitustuotteet.

Mikään pankki tai keskitetty viranomainen ei nojaa, hajautettu rahoitus kattaa kryptovaluutat ja lohkoketjupohjaiset rahoitustuotteet, jotka on hajautettu vähemmän luotettaviin välittäjiin tai välittäjiin luottaen..

STO: t (Security Token Offerings, STO) – joissa yritys luo digitaalisen omaisuuden, joka edustaa vaihdettavaa osuutta tai omaisuutta, jonka se myy sijoittajille pääoman vastineeksi, on ollut luonnollinen edistysaskel Kickstarterin vuonna 2009 käynnistämästä joukkorahoitusbuumista ja joukkorahoitusliikkeestä kirjoittanut Topa ja LendingClub.

Arvopaperin digitoidun version myynnistä STO: sta on tullut aloituspiste muille kuin salakirjoittajille, jotta he voisivat oppia digitaalisista varoista. Samaan aikaan STO: t ovat halvempi ja tehokkaampi työkalu yrityksille varainhankintaan, ja lisäetuna on noudattavan rakenteen noudattaminen.

Joten mitä tarvitaan säännellyn STO: n käynnistämiseksi?

Ensimmäinen vaihe: Hanki yrityksesi ja tarinasi järjestyksessä

Minkään rahoitustuotteen viranomaishyväksynnän saaminen ei ole helppoa. Sen ei pitäisi olla. STO: n kaltaisen kehittyvän tekniikan myötä esteistä tulee vielä jyrkempiä.

Ennen kuin aloitat sääntelyn tiellä, sinun on selvitettävä yrityksesi motivaatiot. Mikä tekee STO: sta tehokkaimman tavan varainhankintaan tavoitteidesi saavuttamiseksi? Kuinka monipuolinen joukko kansainvälisiä sijoittajia tarjoaa enemmän arvoa yrityksellesi kuin pienempi joukko hienostuneita sijoittajia tai kokeneita sijoitusyhtiöitä?

Bitbondille oli järkevää käynnistää STO yleisölle, koska ydintuote on rahoituksen saatavuuden luominen alipalveluneille väestöryhmille vaatimustenmukaisella tavalla.

Vastaavasti, kun Blockstack, hajautettu tietojenkäsittelyekosysteemi, halusi kerätä rahaa hajautetusti ja helposti, heillä oli järkevää hyödyntää SEC: n joukkorahoitusasetusta, Reg-A+.


Kun yritys rakentuu hajauttamisen ajatukselle, on looginen tapa käyttää varainhankintamenetelmää, joka kannustaa laajempaan osallistumiseen ja pääsyyn..

Toinen vaihe: Keskustele – ja kuuntele – sääntelyviranomaisia

Saksassa sääntelyviranomaiset ovat määrittäneet kryptovaluutat ja muut blockchain-tuetut rahakkeet laskentayksiköiksi, joten niitä on kohdeltava rahoitusvälineinä. Tämä tarkoittaa kaikenlaista palvelua kolmansille osapuolille, jotka liittyvät salausvaluuttoihin tai salaustunnuksiin, BaFinin luvalla..

Vaikka he arvioivat tapauskohtaisesti, kaikkien token- tai kryptovaluuttaprojektien, jotka pyrkivät helpottamaan merkkien liikkeeseenlaskua, vaihtoa tai muita palveluita, on tehtävä tapauksensa BaFinille..

Kun BaFinille esitetään esite, heidän on annettava palautetta 20 päivän kuluessa, mikä on lyhyt aika, vaikka he arvioisivat jo tuntemaansa tuotetta.

Kehittyvien tekniikoiden kanssa tarvitaan erilainen taktiikka: blockchain-teollisuuden on puhuttava sääntelyviranomaisten kanssa paitsi rakennettavista tuotteista myös koko ekosysteemistä.

Huhtikuussa 2018 Bitbond otti yhteyttä BaFiniin esittääkseen Bitbond STO: n oikeudelliset puitteet. Avaamalla keskustelun jollakin konkreettisella materiaalilla, josta voimme rakentaa, voimme räätälöidä esitteemme heidän huolenaiheidensa mukaan.

Seuraavien kuukausien aikana menimme edestakaisin sääntelyviranomaisten kanssa; suuri osa keskustelusta keskittyi siihen, miten estoketjutapahtumat toimivat, mitä lisäriskit ja mahdollisuudet niistä johtuvat, Bitbond-tarjonnan ainutlaatuisista ominaisuuksista ja siitä, miten todiste arvopaperin omistajuudesta toimii, jos keskusselvitystä ei ole.

Otimme asiat takaisin perusasioihin, kun keskustelimme BaFinin kanssa tarjotaksemme kaatumiskurssin blockchainin perusteissa. Vastasimme lukuisiin kysymyksiin siitä, miten estoketju toimii, mitä Ethereum ja Stellar ovat ja miten tapahtumat toimivat näiden protokollien kanssa.

Tämä antoi heille kielen kuulla projektiamme – ja auttoi meitä tunnistamaan tärkeimmät huolenaiheet ja riskit, jotka BaFin halusi nähdä esitteessä.

Opettamalla heille kontekstin, mukaan lukien blockchain-tekniikan peruspilarit, ja tapaa, jolla rahakkeet helpottavat kyseisen tekniikan käyttöä, voimme auttaa sääntelyviranomaisia ​​tekemään tietoisempia päätöksiä ja esittämään parempia kysymyksiä.

Vaihe 3: Valmista esite, joka käsittelee huolenaiheita ja määräyksiä

Ne saattavat aiheuttaa hallinnollista vaivaa, mutta sääntelyviranomaisilla on tärkeä rooli rahoitusekosysteemissä. He pitävät meidän kaltaisia ​​yrityksiä vastuullisena rahoitusjärjestelmän vakauden ylläpitämiseksi ja kuluttajien suojelemiseksi.

Bitbondin tapauksessa STO-idea tuli helmikuussa 2018, keskustelut sääntelyviranomaisen kanssa alkoivat huhtikuussa, esite toimitettiin lokakuun lopussa, ja hyväksyntä myönnettiin tammikuussa 2019: lähes vuosi myöhemmin.

Tämä kesti kauemmin kuin tavallinen arvopaperisovellus, mutta se johtui siitä, että esittelemämme konsepti oli niin uusi – sääntelyviranomaiset eivät voineet verrata sitä mihinkään.

Tällä kertaa sijoittaminen oli kannattavaa, koska meillä on nyt ensimmäinen liikkuvan etu Saksan ensimmäisen säännellyn STO: n kanssa.

Lisäksi meillä on etuoikeus avata tietä useammalle saksalaiselle ja eurooppalaiselle yritykselle käynnistää vaatimusten mukaiset STO: t.

STO on edelleen tehokkaampi tapa kerätä varoja kuin käydä läpi yksityinen sijoitusrahasto tai akkreditoidut sijoittajat: valmisteluun on vain yksi esite sen sijaan, että joudutaan räätälöimään monia ehdotuksia yksittäisille laitoksille tai sijoituspankeille.

Tämän esitteen on katettava kaikki mahdolliset sijoittajien olemassa olevat riskitekijät. Nämä vaihtelevat lainan kannattavuutta alentavista transaktiomaksujen odottamattomista nousuista veroriskeihin, jotka liittyvät oikeudellisen muutoksen kohteena olevan nousevan omaisuusluokan omistamiseen..

Ennusteet on tehtävä ja perusteltava. Varat ja velat on ilmoitettava ja eriteltävä taseessa. Kohdemarkkinat on tunnistettava ja karakterisoitava.

Liikkeeseenlaskijan ja sen liiketoiminnan historia on laadittava sijoittajien ymmärtämällä kielellä.

Kun kaikki yksityiskohdat on määritelty, yritysten ja sijoittajien välillä tarvitaan paljon vähemmän välittäjiä, mikä tekee korotusprosessista huomattavasti kevyemmän, tehokkaamman ja helpommin hallittavan.

Näillä tulevilla säästöillä sääntelyviranomaisten kouluttaminen on kannattava sijoitus.

Päätelmä: Koulutus ja ennakkoluulottomuus parantavat vaihtoehtoisten rahoitusmuotojen saatavuutta

On kaikkien tämän alueen sidosryhmien – sääntelyviranomaisista yrityksiin ja asiakkaisiin – etujen mukaista, että kehittyvä tekniikka toimii vaatimustenmukaisessa rakenteessa. Olemme jo aloittaneet yhteistyön muiden yritysten kanssa, jotka haluavat saada sääntelyviranomaisen hyväksynnän ja käyttää tekniikkaamme liikkeeseenlaskuprosessissa.

Varainhankintamenetelmän lisäksi STO: sta on tullut väline opettaa sijoittajia digitaalisista arvopapereista.

On jännittävää, että esitteen hyväksymisprosessista voi tulla jatkoa tälle koulutusprosessille, joka voi toimia katalysaattorina sääntelyn sitoutumiselle.

BaFinin halu olla vuorovaikutuksessa ja oppia alalta on jännittävä tilaisuus Saksalle nousta innovatiivisten rahoituspalvelujen ja -tuotteiden maailman johtajiksi.

Jos teollisuus investoi edelleen aikaa ja resursseja kouluttaakseen ja työskentelemään yhdessä sääntelyviranomaisten kanssa, voimme luoda puitteet vaatimusten mukaisille STO: lle, mikä puolestaan ​​tarjoaa kutsuvan ympäristön seuraavan sukupolven vaatimusten mukaisille digitaalisille arvopapereille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map